Sada je: 27 srp 2026, 13:32.

Ljubljana 4. put

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

Ljubljana 4. put

PostPostao/la nadicab » 16 tra 2002, 15:46

Bili smo od 23-30.03.2002. Imali smo 8 tretmana terapeuta i 8 tretmana logopeda (8*2*25€=400€) + smještaj 100€.<
>I terapeutica i logopedica su bile jako zadovoljne koliko smo se trudili i kako je Denis savladao zadaću od prosinca: zdjelica je sada puno više gibljivija nego u prosincu. S obzirom da je tako
zo savladao taj veliki nedostatak, krenuli smo u puno teže stvari. Gibljivost zdjelice je jako važna jer se bez nje dijete ne može okrenuti na bok, s boka se ne može odignuti u sjedeći položaj, a ni samo sjedenje nije moguće. Sada ga učimo oslonac na ruke u sjedećem položaju kao predpripremu za četveronožni položaj.<
>Logopedica je zadovoljna s njegovom mogućnošću komunikacije (ne govora) i dala nam je daljnja uputstva kako unaprijediti i komunikaciju i govor. Vježbe za komunikaciju su usko vezane za kognitivne sposobnosti.<
>Zaključak: Logopedica je rekla da (ako ne bude nikakvih dodatnih smetnji) da će Denis moći govoriti (to pred 3 mjeseca nije nam mogla reći). To nači jedna velika prepreka manje tj. Denis će moći komunicirati sa svojom okolinom tako da ga ona razumije.<
>Terapeutkinja nam "garantira" da će on moći sjediti (obećanja ne voli davati, ali ona vjeruje da će on to moći svladati), te kao krajnji cilj da će Denis moći stajati i možda hodati držeći se za predmete. Naravno, možda ju Denis i iznenadi sa samostalnim hodom, ali ona vjeruje da je to što ona govori dosta sigurno. <
>YES, to znači da Denis će moći ići u redovitu školu (ako sve teče po planu).<
>Ne merem vam curke reći koliko sam nadigla perje od sreće. KOnačno vidim ne svijeću u tunelu, nego reflektor od 1000 KW (naime, do sada sam se osjećala da tapkam u tunelu i da ne vidim izlaza).<
>Tako mi nije teško pala sao
aćajka koju sam imala na povratu iz Ljubljane, pa sam zato i zaslužila nadimak Šumaherica F1. <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Re: Ljubljana 4. put

PostPostao/la Olivera » 16 tra 2002, 19:07

Moram da izrazim svoje divljenje i snagu kojom se borite za svoje dete.Znam sta znaci imati 'malu bebu' i znam sta znaci strepeti od jednog do drugog pregleda i bojati se da li ce ispuniti zadat zadatak do sledeceg.<
>Ipak vasa situacija je drugacija i zelim vam jos mnogo ovako 'ponosnih' dana sa vasom bebom. <i></i>
"Mother is not the person to lean on, it is the person to make the leaning unnecessary"
Olivera
nema plastike

PostPostao/la flower power » 16 tra 2002, 19:26

Nadicab - svaka cast! A jos vise pohvale malom Denisu, ipak su to velike pobjede za njega...i mozete biti stvarno ponosni na njega Mozes li mi reci gdje idete u LJubljanu na tretmane? <i></i>
flower power
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la VIPmama » 17 tra 2002, 08:01

NADICE VELIKI ZA DENISA! <i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la iva » 17 tra 2002, 16:05

avo denis<
>
avo nadice<
> <i></i>
iva
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nadicab » 17 tra 2002, 22:40

Ispočetka smo išli u Ljubljanski institut za rehabilitaciju "Soča", ali nam je to bilo preskupo, pa smo se privat dogovorili s terapeutkinjom i logopedicom po duplo nižoj cijeni. Ja prenoćim u vrlo lijepom spartmančeku, one mi tamo dođu u dogovoreni sat i to je to. Jest da je skupo, ali se isplati.<
>sada pokušavam nešto izorganizirati da se taj tečaj organizira u Hrvatskoj. Volje ima s obje strane (slovenske i naše) ali negdje zapinje i mislim da nije tolika stvar u novcu, koliko u ljudskim prepucavanjima <i></i>
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la djecakovamama » 17 tra 2002, 23:03

i ne "znamo se" ali moram ti izreci svoje postovanje i divljenje ...<
>vjerujem u ostvarenje tvojih zelja: "cuda" se dogadjaju onima koji u njih vjeruju <
>Cestitke tebi na trudu i Denisu na napretku ...<
>Puno srece <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Andrea3 » 18 tra 2002, 07:12

Bravo, Denis
avo, mama <
><
>Čini mi se da ne voliš kad ti se piše o hra
osti, divljenju... a ja bih ti to svaki put napisala... al neću. Eto, samo
avo za sve vaše uspjehe! <i></i>
Andrea3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Davorka » 18 tra 2002, 14:56

Nadice, već sam ti rekla uživo, super si mama i divno je vidjeti nekoga tko se tako kao ti bori za svoje dijete. Još jednom cijeloj familiji pozdrav i svaka vam čast. Pusa i čestitke Denisu što je tako napredovao i želimo mu sve najbolje i dalje. <i></i>
Davorka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la flower power » 19 tra 2002, 14:09

Ljudska prepucavanja - mislim da znam na sto mislis...<
>S grupom rod iz Rijeke bili smo u jednom centru blizu Kranja - mislim da je to za vecu djecu, imaju skolu i svasta lijepoga sto je nama izgledalo kao SF - od
oja njegovatelja, odgojitelja, ucitelja, defektologa, psihologa i hipoterapeuta (valjda sam do
o napisala - mislim na one fizio koji rade i s konjima). Ma ludnica s obzirom na ono sto mi ovdje mozemo pruziti, zato svaka cast - rano ste krenuli i vidim da ide do
o, a to je najvaznije.<
>Reci mi tko ga vjezba i tko radi vjezbe za razvoj govora dok ste u ZG? idete li na Goljak ? <i></i>
flower power
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: zagreb

PostPostao/la nadicab » 19 tra 2002, 18:47

eh, nažalost, u Zgb-u nemam ništa od svega toga. Goljak ne posjećujem jer su mi to savjetovali svi koji su se tamo opekli.<
>Nešto malo (jaaaaaaaaaako malo) dobijem od Savjetovališta pri ERF-u (prof. Hađivar ili tak nekak), ali to nije ni do koljena onome što dobijem u Ljubljani. A kao zanimljivost, logopedica Nena iz Ljubljane je završila faks u Zagrebu. <i></i>
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

Re: zagreb

PostPostao/la flower power » 19 tra 2002, 21:06

Nadicab,<
>zao mi je da nemas pomoci - iz rada s roditeljima koji su u slicnoj situaciji kao ti znam koliko je tesko biti i roditelj i terapeut i sve to nositi zajedno na ledjima, dusi i sl. <
>Nemoj nam samo izgoriti, cuvaj se i njeguj se...<
> <i></i>
flower power
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: nadica

PostPostao/la swenova mama » 19 tra 2002, 21:36

nadice, jedan veliki
avo za tebe i za denisa.. <i></i>
drzavni neprijatelj No.1
swenova mama
Sveta krava