Bili smo od 23-30.03.2002. Imali smo 8 tretmana terapeuta i 8 tretmana logopeda (8*2*25€=400€) + smještaj 100€.<
>I terapeutica i logopedica su bile jako zadovoljne koliko smo se trudili i kako je Denis savladao zadaću od prosinca: zdjelica je sada puno više gibljivija nego u prosincu. S obzirom da je tako
zo savladao taj veliki nedostatak, krenuli smo u puno teže stvari. Gibljivost zdjelice je jako važna jer se bez nje dijete ne može okrenuti na bok, s boka se ne može odignuti u sjedeći položaj, a ni samo sjedenje nije moguće. Sada ga učimo oslonac na ruke u sjedećem položaju kao predpripremu za četveronožni položaj.<
>Logopedica je zadovoljna s njegovom mogućnošću komunikacije (ne govora) i dala nam je daljnja uputstva kako unaprijediti i komunikaciju i govor. Vježbe za komunikaciju su usko vezane za kognitivne sposobnosti.<
>Zaključak: Logopedica je rekla da (ako ne bude nikakvih dodatnih smetnji) da će Denis moći govoriti (to pred 3 mjeseca nije nam mogla reći). To nači jedna velika prepreka manje tj. Denis će moći komunicirati sa svojom okolinom tako da ga ona razumije.<
>Terapeutkinja nam "garantira" da će on moći sjediti (obećanja ne voli davati, ali ona vjeruje da će on to moći svladati), te kao krajnji cilj da će Denis moći stajati i možda hodati držeći se za predmete. Naravno, možda ju Denis i iznenadi sa samostalnim hodom, ali ona vjeruje da je to što ona govori dosta sigurno. <
>YES, to znači da Denis će moći ići u redovitu školu (ako sve teče po planu).<
>Ne merem vam curke reći koliko sam nadigla perje od sreće. KOnačno vidim ne svijeću u tunelu, nego reflektor od 1000 KW (naime, do sada sam se osjećala da tapkam u tunelu i da ne vidim izlaza).<
>Tako mi nije teško pala sao
aćajka koju sam imala na povratu iz Ljubljane, pa sam zato i zaslužila nadimak Šumaherica F1. <i></i>