Sada je: 01 kol 2026, 18:25.

cijepljenje predskolaraca

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: cijepljenje predskolaraca

PostPostao/la IINA » 17 tra 2009, 08:02

Od MoPa je zadnjih tri četiri godine puno djece završilo po bolnicama
sa meningitisom, zabilježen je i prijenos mumsa sa cijepljenog djeteta na roditelja
Priorix ima manju učestalost nuspojava, a kod nas ga ima već sigurno pet godina,
ako ne i duže, samo se do sada plačalo.
Priorix nije u kalendaru cijepljenja predškolske djece.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Ivy26 » 17 tra 2009, 09:06

Zvala školsku med. zbog KKS i vele da to vadimo poslije,oni nam daju uputnicu kada dođemo na pregled,a do tada obaviti zubara(jesmo) i možemo se cijepiti kod ped.(naručili se ) :D
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 17 tra 2009, 09:34

Mirci je napisao/la:Zabilježeni su pojedinačni slučajevi simptomatskog horizontalnog prijenosa cjepnog soja parotitisa L-Zagreb s cjepljenika na bliske kontakte koji su oboljeli od parotitisa i aseptičkog meningitisa.
Iz navedenog razloga imunokompromitirane osobe ne smiju doći u kontakt s cjepljenikom u razdoblju od 1. do 4. tjedna nakon cijepljenja.
Također , zbog toga što se virus izlučuje slinom, treba izbjegavati doticaj sa slinom cjepljenika (npr. Uporaba istog pribora za jelo) u razdoblju od 1. do 4. tjedna nakon cijepljenja, te se strogo pridržavati osobne higijene.

ovo je meni dovoljno da, s obzirom na najmlađe dijete, tražim cijepljenje Priorixom
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Mirci » 17 tra 2009, 11:11

evo, iina je bila brza :zivili

Od ove godine je prva doza MoPaRu, koja se dobiva sa godinu dana, u Programu zamijenjena sa Priorixom upravo zbog tih bolesti koje se mogu razviti nakon cijepljenja tim cjepivom. Samim time sto su ga izbacili iz Programa, makar samo za malene, znaci da su njegove opasnosti evidentirane i potvrdjene. Da, ostavili su to cjepivo u Programu za predskolarce, ali to se vec sljedece godine moze promijeniti. Ja ne zelim da moje dijete bude to na kojem ce se dokazivati i provjeravati, ako ce se dokazivati i provjeravati, da li je to cjepivo opasno u drugoj dozi za predskolarce ili je mozda ipak za njih sigurno.

tifil, da, to je ista kombinacija i obje pristaju da ga pedijatrica cijepi sa Priorixom. To sam ucinila i prije dvije godine sa starijim sinom i sve je funkcioniralo na isti nacin.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la ivanaCH » 17 tra 2009, 12:57

Jucer sam se isla naruciti za pregled i sestra mi je rekla da se Priorixom mozemo cijepiti samo ako doktorica tako odluci. Mo's mislit. Ali moram ionako prvo nabavit cijepni karton iz Amerike, mislim da su je tamo s tim prosle godine cijepili.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Imge » 20 tra 2009, 22:27

joj, ja sam dosla tak nabrusena kod pedijatrice nakon sto mi je skolska lijecnica rekla da ce malog cijepiti moparuom. no, dozivjela vrlo ugodno iznenadjenje :)
pedijatrica mi je rekla upravo ono sto sam i sama mislila napraviti - maloga nece cijepiti jer ide na operaciju, pricekat cemo da to sve prodje, a onda ce ga ona cijepiti. i jos mi je rekla - vi znate da ga mozete cijepiti i priorixom? ne trebate moparuom...
o, boze, nemrem vjerovati. taman je sve ispalo tako kako treba :)

a dugo sam cekala, i jos me sto stvari nazivciralo na poslu i bila sam tak nabrusena :lol i rekla sam sama sebi - ej, jos mi samo fali da mi pedijatrica pocne s necim sto mi se ne svidja. kad ispalo sve dobro.
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la iris » 20 tra 2009, 22:30

mi smo danas bili na liječničkom i nije bilo nikakvih problema sa mojom odlukom da je naknadno cijepi pedijatrica i to sa Priorixom - samo je rekla, bilo bi dobro da obavite to do ljeta i da im obavezno javimo da mogu upisati u karton. :gace
L. Jesenarka 2002.
V. Zmajica 2004.
iris
slavonska gazela

PostPostao/la Ciara » 24 tra 2009, 20:22

i kaj sad , došao mi priorix u ponedjeljak smo trebali na cijepljenje
a mi upravo došli sa hitne, treća upala uha u 4 mjeseca :nevi
dobila je klavocin i kaj sad , nesmijem je cijepiti ?
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 27 tra 2009, 09:25

ja mislim da ne smijes cijepiti dijete dok je na antibiotiku. Imas vremena, ne trebas zuriti, cijepljenje mozes naknadno obaviti, ovo sve ostalo mozes prije odraditi.
MI cemo kod pedice obaviti cijepljenje Priorixom, s tim sto ona nabavlja cijepivo za dogovoreni termin.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la palunkica » 27 tra 2009, 11:36

Mi smo isto danas bili na pregledu, nama su dapače savjetovali da se cijepimo Priorixom jer je do sad bio cijepljen tako. No isto se nećemo cijepiti prije ljeta.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la teutonija » 27 tra 2009, 12:08

Ciara čekaj da ozdravi i onda ju cijepi ,nikud vam se ne žuri ,cjepivo je u frižideru i čeka. ;)
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la kokomamac » 30 tra 2009, 10:19

evo da tu prijavim da je dina nakon onog za*ebanog moparu-a zdrava.

prosli tjedan smo zavrsili u zaraznoj sa dijagnozom postvakcinoznog parotitisa, "stetne posljedice cijepljenja" istim. bile su joj nateknute zlijezde slinovnice cca 3-4 dana. bila je subfebrilna, tj. temperatura joj je za to vrijeme bila oko 37,5. otekline su ju malo bolile na dodir i ogranicavale pokrete glave na stranu. ovaj tjedan smo cijeli proveli doma, da ne zarazimo slucajno kolege u maloj skoli i na folkloru koji nisu jos cijepljeni, kao ni neke njihove mame koje su trudne.

usput, doznala sam od frenda iz varazdina da je njegov brat bio zrtva tzv. "horizontalnog prijenosa" prije nekih 1,5 g. cijepil je dijete sa moparu-om. dijete nije razvilo nikakve simptome. no njega nije samo uvatijo parotitis, neg mu se stvar zakomplicirala do te mjere da je zavrsil u bolnici sa upalom gusterace.. :shock:

to nam je drugi slucaj postvakcinoznog parotitisa u familiji (2001. mi je starije dijete dobilo isti, od mono vakcine). uzasno sam pogrijesila :ne :bonk sto sam se dala "nagovorit" mladje dijete cijepit sa istim *ebenim sojem (L-zagreb se zove taj soj od imunoloskog zavoda), umjesto priorix-om.

bilo me strah i za muza, za kojeg nije postojao trag preboljenog parotitisa. da bi mi sveki, tek sad :ne , rekla kak je, dok je bila trudna sa njim 1968., njegov stariji brat prebolio parotitis. i nakon toga je rodila, mjesec i nesto sitno prije termina. muz je zavrsio u inkubatoru. na kisiku. sa "nekom infekcijom", "nisu znali sto mu je". 3 tjedna. :ne al se, eto, izvuko. :znoj

...aupm... :hrvatska
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 03 svi 2009, 19:10

mi smo se na kraju cijepili priorixom privat jer ju nitko nije htio tu cijepiti pa smo isli u zg u alergovitu.
nego mi bi sada 7.5. trebali na novo cijepljenje di te ana, dva cijepiva ,dva uboda no nekako mislim da cu to za jesen ostaviti tj 8 mj. kad su najzdraviji. kad vi imate to cijepljenje ?
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la eli » 03 svi 2009, 19:19

koko :hug

mene zanima par stvari. imaju li pravo odbiti cijepiti dijete i imam li onda pravo ići je cijepiti privatno, a od školske medicine dobiti potvrdu za školu?
eli
Sveta krava

PostPostao/la TiFilMama » 03 svi 2009, 19:26

koliko sam ja skuzila, skolska te moze cijepiti samo s mo-pa-ru
a pedijatrica s priorixom
tako je barem kod nas, zg, dom zdravlja kruge
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 03 svi 2009, 19:39

da eli bas tako. meni su rekli da oni mogu i smiju samo sa moparuom sto ja nisam htjela, a priznaju priorix.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Ina66 » 03 svi 2009, 22:30

eli je napisao/la:koko :hug

mene zanima par stvari. imaju li pravo odbiti cijepiti dijete i imam li onda pravo ići je cijepiti privatno, a od školske medicine dobiti potvrdu za školu?

ja pitala pedijatricu hoće li cijepiti M. s priorixom i ona je pristala uz komentar kako bi se školska mogla naljutiti - neka se ljuti tko hoće, ali meni se s bebom doma ne riskira s*ranje
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Krkica » 04 svi 2009, 15:29

DA, koliko si platila cijepljenje u Alergotiviti, ako nije tajna - mene skolska salta k pedijatrici, ova skolskoj, skolska na cjepnu stanicu, a doktor iz Rockfellerove me uvjerava da nema potrebe za priorixom, ako malac nije na mo pa ru imao nikakve reakcije... Uglavnom, vec sam poluluda pa to mislim obaviti privatno.
slika

Umjesto učenja kako to rade odrasli, od djece se očekuje da rade onako kako odrasli kažu.
Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la medo14 » 04 svi 2009, 21:52

Krkice, koliko se sjecam cijepljenje u Alergoviti s Priorixom je 150 kn, netko je pisao o tome, mi nismo tamo isli.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Natasa36 » 05 svi 2009, 08:49

Naša pedijatrica ima Priorix, ne moramo kupovati, cijepit ćemo se u ponedjeljak prije sistematskog kod školske dr.
Više se ne sjećam koliko košta...
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la Dobri andjeo » 05 svi 2009, 20:18

DA, koliko si platila cijepljenje u Alergotiviti, ako nije tajna - mene skolska salta k pedijatrici, ova skolskoj, skolska na cjepnu stanicu, a doktor iz Rockfellerove me uvjerava da nema potrebe za priorixom, ako malac nije na mo pa ru imao nikakve reakcije... Uglavnom, vec sam poluluda pa to mislim obaviti privatno.

sa cjepivom pregledom i uslugom cijepljenja 150 kn :) dokica nas pregledala ko niko do sada, i nije nas pustila doma dok nije proslo pol sata od cijepljenja.

kaj nitko od vas nema diteana cijepljenje sada ? ja javila skolskoj da smo na terapiji bronhomunalom kojem pise u nuspojavama da se ne smije cijepiti dok si na njemu pa sam odgodila za 7- 8 mj.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Kris2 » 06 svi 2009, 08:08

Ja svoje nisam isto vodila, nismo nikako stigli, pa jedan bolestan, pa drugi, a s deckom idemo na Srebrnjak na alergotestiranje, pa mi se i to nekako ne čini zgodno u kombinaciji - valjda će biti to u redu sa skolskom - idemo u petak na pregled (cijepiti ćemo se isto s Priorixom kod naše pedijatrice)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Kolberg » 06 svi 2009, 12:20

mi smo se danas cjepili u školskoj sa moparu, a valjda bude sve ok :dunno
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 06 svi 2009, 12:39

ja sam odgodila za neke sretnije dane, jer ni jedan nalaz nije dobar osim krvi
mokraća koma, upala uha, klavocin

još samo da školskoj to objasnim
pedijatrica se složila
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 07 svi 2009, 09:50

DANAS IDEMO NA CIJEPLJENJE S PRIORIXOM KOD PEDIJATRICE
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Ciara » 07 svi 2009, 10:49

dogovoreno sa školskom da nas cijepi pedijatrica :)
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 22 svi 2009, 07:42

jučer navečer cijepljena kod pedijatrice
priorix sm platila 81 kn
nije ispustila ni glasa i spavala je ko beba

usput mi je doktorica napomenula da je to moje puno pravo da je cijepim sa priorixom i da joj je jako žao da roditelji
kao i oni sami imaju toliko polemike i problema oko toga
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Sanika » 29 svi 2009, 14:44

Ovak samo da imate info, nije nikakav problem ako sad ne cijepite dijete s Priorixom.

Kako mi je Paula pokupila šarlah zvala sam doktoricu/školsku medicinu i pitala je li problem da je Priorixom cijepimo na jesen jer je sad bila bolesna. Žena je rekla da ne cijepe s tim, ock to se zna, pa sam joj objasnila da prvenstveno zbog male bebe ali i zbog nuspojava i bla bla želimo to cijepivo a ne mo pa ru, naravno da se složila ali je isto tako rekla da nema žurbe i da je zbog bebe doma bolje da to obavimo i kad beba bude na redu za to cijepljenje. Kaže, da su se prije cijepili u 4. razredu :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la medo14 » 29 svi 2009, 14:54

Mi smo se cijepili prioriksom kod pedijatrice. Samo da napomenem, ako ste zaboravili, treba u tom slucaju otici kod skolske lijecnice da ona i u svoj karton upise da je dijete cijepljeno prioriksom tj. da prepise iz kartona cijepljenja broj cijepiva i te njihove sifre i datum.
Eto cisto kao podsjetnik.
medo14
kraljica tablica

Prethodna

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.