Sada je: 01 kol 2026, 19:55.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

Mirci je napisao/la:Zabilježeni su pojedinačni slučajevi simptomatskog horizontalnog prijenosa cjepnog soja parotitisa L-Zagreb s cjepljenika na bliske kontakte koji su oboljeli od parotitisa i aseptičkog meningitisa.
Iz navedenog razloga imunokompromitirane osobe ne smiju doći u kontakt s cjepljenikom u razdoblju od 1. do 4. tjedna nakon cijepljenja.
Također , zbog toga što se virus izlučuje slinom, treba izbjegavati doticaj sa slinom cjepljenika (npr. Uporaba istog pribora za jelo) u razdoblju od 1. do 4. tjedna nakon cijepljenja, te se strogo pridržavati osobne higijene.

i rekla sam sama sebi - ej, jos mi samo fali da mi pedijatrica pocne s necim sto mi se ne svidja. kad ispalo sve dobro.

sto sam se dala "nagovorit" mladje dijete cijepit sa istim *ebenim sojem (L-zagreb se zove taj soj od imunoloskog zavoda), umjesto priorix-om.
, rekla kak je, dok je bila trudna sa njim 1968., njegov stariji brat prebolio parotitis. i nakon toga je rodila, mjesec i nesto sitno prije termina. muz je zavrsio u inkubatoru. na kisiku. sa "nekom infekcijom", "nisu znali sto mu je". 3 tjedna.
al se, eto, izvuko.

eli je napisao/la:koko
mene zanima par stvari. imaju li pravo odbiti cijepiti dijete i imam li onda pravo ići je cijepiti privatno, a od školske medicine dobiti potvrdu za školu?

DA, koliko si platila cijepljenje u Alergotiviti, ako nije tajna - mene skolska salta k pedijatrici, ova skolskoj, skolska na cjepnu stanicu, a doktor iz Rockfellerove me uvjerava da nema potrebe za priorixom, ako malac nije na mo pa ru imao nikakve reakcije... Uglavnom, vec sam poluluda pa to mislim obaviti privatno.
dokica nas pregledala ko niko do sada, i nije nas pustila doma dok nije proslo pol sata od cijepljenja. 

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.