Sada je: 18 tra 2026, 11:16.

Generacija 2012. - 3. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012. - 3. dio

PostPostao/la Ana2010 » 01 ruj 2015, 13:41

Hvala na cestitkama :)! Danas idemo doma. Jedva cekam da bude obitelj na okupu :srca!
Ovih dana su D i J bili kod babe i deda, popodne dolaze doma. Vidjet cemo kad ce u vrtic...
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 01 ruj 2015, 14:07

čestitke aana!!!! piši nam sve dojmove :luv

zvali su me sad iz czss. dobio je damjan odobrenje i stupanj teškoće (ubi me ako sam dobro skužila žensku što je dobio i što to znači) i može ići u tretman u vrtić za djecu s teškoćama i ne samo to, da je dobio neku lovu?!? i to kao sam trebala prije tražiti jer bi imao tu neku lovu već godinu dana
rekla sam joj da ja radim i da mm radi i da ne kužim koju lovu ona spominje. i da mi imamo onaj uvećan dječji ali reče ona da ovo nije to
znat ćemo više u četvrtak, kad moram doć do nje.
toliko sam u šoku da sam SVE zaboravila što je rekla. :ajme osim da dođemo u četvrtak
nitko nas nije zvao niti išta da dođemo na vještačenje. :dunno
i opet. podvojeni osjećaji. sretna što je nešto dobio. tužna jer je nešto dobio.

prvi dan vrtića prošao savršeno. odličan je bio. tete oduševljene. nisu ga vidjele 2 mj i posve je drugo dijete, kažu
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 01 ruj 2015, 21:17

Ana super što idete dma.

Neve diši, samo polako. :lol
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la crna ofca » 01 ruj 2015, 21:58

Cestitam Ana :rodj :buket Bas me zanima kako ce brat i seka reagirat

Neve, sto rece Liv, diši. Super da je Damjan uživao u vrticu :)

Nama je ova pomaknuta adaptacija poremetila sve planove tak da svaki dan nove kombinacije za čuvanje :roll jedva čekam da krene u vrtić pa da bar bakama olakšamo.
KOd mene na poslu takva strka zbog upisa da uopce ne znam kak cemo u ponedjeljak počet s nastavom. Izgubljeni mi, izgubljeni roditelji, izgubljena djeca. Znam da sam oftopik, ali morala sam se malo pozalit.
Expresička 2012 slika zimski mirišljavko 2015 slika
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la putnica » 02 ruj 2015, 00:42

Neve - potpuno mi je jasno kako se osjecas, ali sjeti se da ce ti za njega sigurnp dobro doc ti novci, da ih nisi nikome matala, a s druge strane ne zaboravi gledati u njega i uzivati u svom zdravom djecacicu koji lijepo napreduje (i koji je dobio novce i trenutnu dijagnozu kako bi mu omogucila prave terapije koje su mu omogicile (i dalje ce mu omogucit) da se pravilno razvija i ostane udrav djecak.)
:kiss

Ana - joj, kad ga veliki ugledaju :luv :luv

Super na odlicnom prvom danu prilagodbe!
Ja cu pricekati liv ;)

Danas sam de cula s tetama u vrticu (iste koje su mi bile i R) da im kazem da nece dolazit do pon i saznala da je i grupi sa svima svojima oz jaslica i teta se ne moze nadivit kako su se svi super uklopili i da danas uopce nije bilo suza i jos su svi ostali prvi dan do kraja.
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la putnica » 02 ruj 2015, 00:44

I nisam se uspjela pohvalit da sam veceras uspjela iskoristit guzvu kad mi je odmah s vrata (u jedno 20:30) dosao da ce se on sad sisat.
(Inace je uvijek "sutra")
M je bio dobar i nije nas prekidao.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 02 ruj 2015, 19:39

dišem ja cure. bez brige. ali ajmo reć da je jedno kad imaš malo drukčije dijete.

danas opet dobar dan u vrtiću. jučer je prejeo pa nije doma uopće jeo pa su danas tete pazile da na pretjera

putnice- iste tete, to je super

ana- kako ste? jeste doma?

crna ofca- meni su promijenili zaduženja. :lebdi al ok. prilagodit ćemo se. ludnica je i kod nas. sutra raspored dobijemo. još se ne zna kako i što. :ajme
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la erina » 02 ruj 2015, 19:42

putnica je napisao/la:Neve - potpuno mi je jasno kako se osjecas, ali sjeti se da ce ti za njega sigurnp dobro doc ti novci, da ih nisi nikome matala, a s druge strane ne zaboravi gledati u njega i uzivati u svom zdravom djecacicu koji lijepo napreduje (i koji je dobio novce i trenutnu dijagnozu kako bi mu omogucila prave terapije koje su mu omogicile (i dalje ce mu omogucit) da se pravilno razvija i ostane udrav djecak.)

:dada
Svaka dodana riječ bi bila suvišna!

Ana jeste na okupu, kakvi su dojmovi :srca

I S će od ponedjeljka u nove vrtićke pobjede ;)
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Liv Tyler » 02 ruj 2015, 20:05

Neve razumijem te i baš mi je žao što naša država ima tako malo sluha za djecu i roditelje s poteškoćama.

Putnice uživajte onda još malo svi skupa.

Erina i vi.

Ofco nadam se da će strka brzo proći.

Mi smo popodne išli na plažu. Ajme divote, cijela za nas. More odlično. Čak mogu ući sama u plićak, brčkati se i pričati s njima, a da nitko ne drami. :nata
Ako ne bude kiše idemo dok ne krenu obaveze.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la crna ofca » 02 ruj 2015, 23:15

Neve, zaboravila da si i ti supatnica po profesiji. Ako uspijemo slozit raspored do kraja sljedeceg tjedna bit ce dobro. :roll

Sutra vrtic :lebdi Po kvartovskim pricama i legendama, zapale su nas najbolje tete :yess

Liv totalno zavidim na ovim rujanskim morskim radostima. Meni ce to bit moguce tek kad odem u mirovinu. Ili promjenim zanimanje
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la snowwhite » 03 ruj 2015, 07:54

crna ofca je napisao/la:Liv totalno zavidim na ovim rujanskim morskim radostima. Meni ce to bit moguce tek kad odem u mirovinu. Ili promjenim zanimanje

ajde ajde imaš ljetni GO duži od većine zaposlenih zato psssst :mrgreen

sretno svima koji kreću u vrtić.
mi polako guramo prvi tjedan. imam osjećaj da samo moji idu. prvi dođu, zadnji odlaze. doslovno :(

putnice nisam skužila ti dojiš i malenog i A.?
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 03 ruj 2015, 08:09

crna ofca je napisao/la:Neve, zaboravila da si i ti supatnica po profesiji. Ako uspijemo slozit raspored do kraja sljedeceg tjedna bit ce dobro. :roll

znaš da i mene to svake godine ispali na živce
ja sam srećom na pola satnice i to u područnim školama pa sama krojim raspored. no ove sam godine dobila 4 sata u matičnoj. za ta 4 sata drame samo takve. ja radim 2 dana, ti sati MORAJU biti 6 i 7 sat ta dva dana i AMEN! ali ne. :whew moraju je intervenirati ravnatelji.
nama se smanjuje broj djece :( s 4-5 paralelki smo pali na 3-4 :(
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 03 ruj 2015, 09:02

pozdrav!

sretno svima s novim vrtićkim/školskim radostima!

mi smo doma od utorka. djeca su oduševljena Jakovom :luv. J. je ful raznježena, stalno bi ga gledala i dragala. ona je već dovoljno velika da ga slučajno ne ozlijedi, baš mi već može pomoći oko njega, dok sam lagano u strahu kad mu se D. približi - da ga slučajno ne zvekne. jako pazimo na pranje ruku kad ga žele pomaziti, da ne diraju njegove gazice i sl.

Mm je odveo danas J. u vrtić, prvi put ovaj tjedan, a s D. je išao pedijatrici. Naime, dok sam bila u rodilištu, nešto ga je ubolo (valjda) na nekoliko mjesta na jednoj šaci i ruci, bilo mu je ful natečena rukica (sad već prolazi), a iz tih ranica je curilo nešto. ima i par novih sitnih krastica po licu, a nogice su mu otprije sve izbodene od komaraca :/. baš je sav pun :rolajz. osim toga, već možda 2 tj. ima 3 rastice na vlasištu iz kojih je isto neko vrijeme nešto curilo... sve u svemu, niš strašno valjda, ali ipak bih da dr to pogleda za svaki slučaj, nadam se da će ustanoviti da je to na ruci reakcija na neki ubod ili sl. samo da nije nešto zarazno - da može u vrtić, a najviše zbog bebice, naravno.
on inače ima osjetljivu kožu, od svakog uboda komarca nastane ranica, a on to još i grebe :rolajz. na proljeće je bio popio atb + nešto za alergijske reakcije kad su mu se inficirale ranice/ubodi na nozi, ali to je izgledalo puno gore nego sad. zasad mu to mažemo fenistilom, a i dajemo fenistil kapi na preporuku apotekarice.

ako sve bude ok, D. će sutra isto u vrtić, prvi put u novu grupu. prelazi iz jaslica u vrtić, u mješovitu grupu (od 3 g. do škole). samo jedan dečko iz njegove dosadašnje grupe će biti :/. čula sam da su nove tete super, a jedna mu je sad krajem 8. mj. bila kratko na zamjeni u jaslicama, pa je to olakotna okolnost. ne očekujem neke veće probleme s prilagodbom, nadam se da nisam u zabludi :lebdi .
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 03 ruj 2015, 09:49

ana to baš gadno zvuči (ranice) a ostalo zvuči super. možeš li sve? pazi na sebe. ja sam se premorila i lohije trajale dugo :ajme

damjan je otišao u vrtić. zna sad sam otvorit vrata od stana :lebdi imamo neku bravu na okretanje. do sad je okretao na krivu stranu :zub

ja sam obojala hodnik cijeli. sad je sve ko novo. još jedan premaz na plafon kad dođe plaća jer mi je nestalo.
idem oprat kauč. uzela sam neko nevjerojatno sredstvo, pa da provjerim :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 03 ruj 2015, 10:08

Javio se mm, nek nastavimo s fenistilom - kapima, moze i gel, a na ranice iz kojih nesto curi mazati betrion. Nije zarazno definitivno, moze u vrtic.
Napisala sam detaljnije na Jeleninim generacijskom - ja sam dobro, nis me ne boli, bebica uglavnom spava, ali ja nastojim cim vise odmarati. Mm je doma pa on sve obavlja, a rodbina uskace s kuhanjem i izvedu tu i tamo stariju djecu.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Liv Tyler » 03 ruj 2015, 10:46

Ana to je sve od komaraca, alergija na ubod. Tako i moji J i M. Bas koma bude jer ih jako svrbi i onda to rascesu do krvi po nekoliko puta.
Ali jedino nam fenistil pomaze i to uvijek imamo doma.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 03 ruj 2015, 14:48

bila na czss. žena me ubedirala do krajnjih granica. plakala sam cijelim putem doma. a onda us mi pametniji i upućeniji rekli da nije uopće tako loš nalaz.
sve u svemu, piše da je oštećenje kognitivnih funkcija 30% (1 razina) a oštećenja funkcionialih sposobnosti (vrsta i težina invaliditeta) treći stupanj. ukratko,nemam pojma. dobit će 500kn pomoći i njege
zvala sam laticu (vrtić za djecu s teškoćama) da vidimo za termine ali se ne javljaju
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la putnica » 03 ruj 2015, 23:09

Ana - dobro dosla kuci! Super szp su ga tako lijepo primili.
Neve - ne daj se tetama na salterima!
Sjeti se samo kako lijepo napreduje. :luv

Znate da je M danas otpala "vrpcana pupčina" kako to A kaze. :nata
A nije njemu jadnom lako kad je upao u familiju u kojoj se ne kaze jednostavno da je "otpao pupak" nego "pupcana vrpca".

A kad smo vec kod njega od popodne nije bio bas skroz svoj (ali normalno je isao vanka i igrao se) , par puta se zalio da ga boli trbuh, a kad se veceras opet rasplakao mseka je rekla da je vruc (i da je to vec bila primjetila popodne) - 37,5

Nadam se da je neka virozica i da ce se brzo izborit.
E, da je isao vrtic bili bismo uvjereni da je tamo pokupio. A i radio bi odmah pauzu, sto isto nije dobro.
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la crna ofca » 03 ruj 2015, 23:24

Neve :hug ne kuzim se u dijagnoze tak da nema nis pametno za rec
snowwhite je napisao/la:
crna ofca je napisao/la:Liv totalno zavidim na ovim rujanskim morskim radostima. Meni ce to bit moguce tek kad odem u mirovinu. Ili promjenim zanimanje

ajde ajde imaš ljetni GO duži od većine zaposlenih zato psssst :mrgreen

Mijenjam godišnji u 7 za godišnji u 9.

Prvo dan vrtica prosao ocekivano dobro. Na adaptaciji je bila sat vremena s tatom. Ko da je jaslicar i prvi put u vrticu :whew sutra do rucka. :roll
crna ofca
hobitska stopala

PostPostao/la nevenera » 04 ruj 2015, 07:10

crna ofca je napisao/la:Mijenjam godišnji u 7 za godišnji u 9.

o da
ili bar da mogu uzet godišnji kad želim ili mi treba a ne fiksno.

crna ofca je napisao/la:Na adaptaciji je bila sat vremena s tatom.

mi nismo radili adaptaciju. već je bio i samo je ostao cijeli program.

putnica je napisao/la:Znate da je M danas otpala "vrpcana pupčina" kako to A kaze.

:hahaha ajme genijalan je
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la snowwhite » 04 ruj 2015, 07:48

za godišnji u 9 moraš mijenjati 7 i 8 :mrgreen

znam da je najgore kaj moraš na godišnji kad ti praznici propisuju ali da ih ima više nego prosječnih dana godišnjeg ima.
no ja vam ne zavidim ni malo. ne bi radila u školi ni za što. pobjegla sam od toga i prije nego me zahvatilo :)

a moje najstarije zlato kreće u prvi razred. kuku mene :zub
Toma se stabilizirao u vrtiću, promjenio je sobu ali sve je ostalo isto. dobili su veću sobu pa i nešto nove djece. ali kolko vidim sve je ok. danas je nosio pižiće i školjkice koje su skupljali na moru pa si je bio sav važan. kako sitnice klincima puno znače.

veselim se vikendu iako je najavljeno ružno vrijeme. ne bi mi škodilo malo počistiti po doma
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Ana2010 » 04 ruj 2015, 11:50

neve, samo pozitivno :hug.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Liv Tyler » 04 ruj 2015, 16:16

Jeste se izkompenzirale s godisnjima? :p

Skidam kapu svima koji rade s djecom. Velik je to posao odraditi sve sto treba kvalitetno i da ostane trag.

Idem pit kavu s mm. Tek smo stigli iz Zd.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la putnica » 04 ruj 2015, 17:55

E, da vam jos netko hoce izpunit zelje oko trampe za godisnji... ;)

Kad me M nocas probudio oko 1:30 za sisanje i A je taman trebao u wc i - vec sam osjetila da vise nema temperaturu.
A potvrdila sam isto i ujutro.
Na kraju je isao s ostalima na kupanje i bio im super (ja sam ostala doma jer sam cekala patronaznu).
moj kromosom ljubavi

putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 04 ruj 2015, 20:56

dobro da je temp pala :yess
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Iva15 » 05 ruj 2015, 08:59

Liv Tyler je napisao/la:Skidam kapu svima koji rade s djecom..

Ja skidam kapu svima koji rade sa ljudima :p ja radim sa brojkama (ekonomist) i to je taman za mene :kima
A ni ja baš ne mogu birat godišnji kad hoću....stalno imamo neke rokove i neke izvještaje za radit :angry

Neve :hug ni ja se ne kužim baš u dijagnoze ali mi djeluje da D lijepo napreduje i da će bit sve ok

Ana i ja se bojim da mi P ne klepne maloga, al ono slučajno, za sada ne pokazuje ljutnju, da bi ga namjerno. I po noći u krevetu, kad dojim jer P sve češće sa nama u krevetu :whew a pranje ruku -ponekad ih opere bez problema a ponekad drami ko da ga tražimo neznam šta. Definitivno ova beba ne živi u sterilnim uvjetima kao prva beba :roll

Puutnice super za temperaturu. I super da nije bio u vrtiću jer biš "okrivila" vrtić. Ja isto uvijek tražim krivca di je pokupio virozu/temperaturu, šta got ali sam svjesna da to baš i nema smisla.

Ja upravo svjedočila kako je mačka ulovila zeca :strah sjedim za stolom i jedem kad odjednom skužim neku mačku koja se zadnjim mjesec dana zna motat tuda i vidim da se šulja i da nešto lovi. A ispred nje zečevi mirno papaju. I mislim si ja pa neće valjda zeca....i mislim si dal da otvorim vrata i splašim ih, al kao da se ne mješam u zakone prirode...a i zanimalo me dal ga je sposobna ulovit :strah i šćopila ga ona :nesvist
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Liv Tyler » 05 ruj 2015, 09:13

Ajme Iva, ja bi se stiltala. Di su zecevi, slobodno pasu ili je to necije?

M jutros dosla do zakljucka kako je prerasla barerinke i da joj sad trebaju druge. Odmah i sad.
Vani kisa, mrak.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Iva15 » 05 ruj 2015, 09:57

ma to su divlji zečevi tu ispred moje kuće. uvijek ih ujutro gledamo kroz prozor pa govorimo kako su to mama i tata i 2 bebe...mačka ulovila bebu zeca :ajme
mali se nije baš istraumatizirao, i tako u crvenkapici dođe lovac pa spasi crvenkapicu i baku :mrgreen pa sad on spominje neku pušku... :whew
i ja bi trebala do trgovine a tako mi se neda. tu u kući se preznojavam u kratkim rukavima a vani je za lagane duge rukave.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Ana2010 » 05 ruj 2015, 17:50

Putnice, super sto je prosla temp.

Iva, nije vama dosadno :).
Da, nema sanse drzat bebu u higijenski besprijekornim uvjetima uz starije dijete tj stariju djecu, ali trudit cu se. Samo da mu ne prenesu neku vrticku bolestinu (is is fp). Kad se sjetim kad je David u dobi od 2 mj bio 5 dana u bolnici jer je pokupio neku virozu (tako malu djecu s visokom temp u pravilu hospitaliziraju)...
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ana2010 » 05 ruj 2015, 17:51

Putnice, super sto je prosla temp.

Iva, nije vama dosadno :).
Da, nema sanse drzat bebu u higijenski besprijekornim uvjetima uz starije dijete tj stariju djecu, ali trudit cu se. Samo da mu ne prenesu neku vrticku bolestinu (is is fp). Kad se sjetim kad je David u dobi od 2 mj bio 5 dana u bolnici jer je pokupio neku virozu (tako malu djecu s visokom temp u pravilu hospitaliziraju)...
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.