Sada je: 18 tra 2026, 11:17.

Generacija 2012. - 5. dio

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Re: Generacija 2012. - 5. dio

PostPostao/la Iva15 » 02 vel 2016, 00:18

7-e :strah a moj skače sa 3-e pa sam ja sva :zub
ajme toliko ste toga napisale, svašta bi ja komentirala al slabo stižem pisat....idem probat malo u nazad pa kolko stignem

I moj poprilično dirigira...sad je postavio pravilo da jednu večer ide MM sa njim na spavanje a jednu ja. Meni paše jer sam prije bila isključivo ja, sad barem dobijem koju "slobodnu" večer. U principu bi on da MM ide svaku večer sa njim, al i njemu treba koja slobodna večer.
A kad mu kažem ajde obuci se....ne mogu, ja sam mala beba....al onda kažem ajde sad ću ti brata obuć prije tebe....e onda odmah krene nadmetanje, di naravno on mora bit prvi.

Neve super za ranu intervenciju

šta se straha tiče....baš sam dobila onaj mail moji šalju po tjednima/mjesecima djeteta kao da se sad razvijaju ti strahovi...moj ponekad neće sam u wc, kao tamo je stara baba...a ponekad zaboravi na staru babu i ode.

U vrtičkim maškarama će bit čarobnjaci, imaju povorku u subotu. Valjda će do onda bit zdrav. Sada je šmrkav i malo kašlje.

Liv, super mi je bilo čitat kako vam je dobro prošlo druženje sa prijateljima ;)

Snow, tebi samo :mase čule smo se na fejsu ;)

Ja noćas u snu čistila mjesto zločina :strah bit će sam ubila nekog :ajme moram prestat gledat krim serije prije spavanja :nesvist :bonk

E da, moram još pohvalit P sav je u pisanju, naučio se napisat svoje ime, mama, tata i nona a i crteži su mu svakim danom sve bogatiji. Tijelo mu više nije samo jedna linija, nego sad imamo trup(onako neki pravokutnik) a neki dan nam dodao i 2 kruga....pitam ja a šta je to...trbuh i pupak :lol
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la snowwhite » 02 vel 2016, 08:46

ja sam tu više nego ikad. doma po cijele dane :lol
ali uglavnom sam u horizontali pa mi je lakše na mobu a s njega ne pišem baš.

jučer sam otišla po najstarijeg u školu, kao prva šetnjica i bome sam se zanjela. morala sam malo sjesti odmoriti na pola puta. ići ću i danas laganini. moram po malo. možda nije bilo pametno prvi dan takav komad ali što je tu je. rana me više gotovo ne boli ali od silnog mirovanja nemam energije za hodanje,. sva se uspušem.
a žao mi muža koji leti na sve strane i djece koja su sad iznimno još duže u vrtiću/školi.
U vrtiću je ovaj tjedan maskembal. sVaki dan se preoblače po želji pa su tako jučer išli kao gusar i spiderman a danas kao pjevač i kralj :mrgreen
tomi se baš sviđa ovaj period maškara i doma je stalno spiderman :lol
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 02 vel 2016, 13:15

da žao muža... nema ti što bit žao muža. :p
ti samo polako. :hug

nikša spava pa sam zvala svekra da ide po damjana
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la erina » 02 vel 2016, 19:15

nevenera je napisao/la:da žao muža... nema ti što bit žao muža.

E :lol
Samo se nemoj preforsirati!

nevenera je napisao/la:Erina sjećam se da je Tin imao te faze.

A to je valjda normalno, i meni je N imala, puno prije su joj se počeli javljati ti noćni strahovi i gore epizode nego ova od S, samo sam to potisnula :zub I dandanas zna zasanjati i prošetati kućom, dezorijentirana, uvijek smo atento i osluškujemo je, štojaznam što joj može pasti na pamet :ajme

Iva super za napredak u crtanju! I zainteresiranost za slova! :dada

Meni S isto nešto se trudi, piše ona neka slova, neka i prepoznaje, ali daleko je to od nekih smislenih riječi. Al matematika joj odlično ide, zna sve brojeve i jako se voli baviti brojevima uz nizalicu i perle, pa si zadaje zadatke koliko će dodati, uzeti, koliko joj ostaje, presmiješna bude :lol

Ovih dana i ona isto neki skok u crtanju imala, svako malo me s nekim crtežom ušokira, ovaj put je nacrtala pticu preko cijelog papira, a detalji :shock

Noćas nešto povraćala tako da danas nije išla u vrtić, nema fibre, valjda nešto prolazno naletilo.
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Ana2010 » 02 vel 2016, 23:24

pozdrav!

da se javim na brzinu.

nevenera je napisao/la:Ana jel ok sad?
je, je. samo u ned. je imao proljev i temp. jučer i danas je bio doma, a sutra će u vrtić. čak mi je dosta dobar bio doma.

Iva15 je napisao/la:E da, moram još pohvalit P sav je u pisanju, naučio se napisat svoje ime, mama, tata i nona a i crteži su mu svakim danom sve bogatiji. Tijelo mu više nije samo jedna linija, nego sad imamo trup(onako neki pravokutnik) a neki dan nam dodao i 2 kruga....pitam ja a šta je to...trbuh i pupak :lol
super :). David je danas prvi pu pokazao interes za pisanjem slova D. rado crta, ali nemam pojma kakvi su mu crteži u odnosu na vršnjake...

snow, čuvaj se :hug.

erina je napisao/la: Noćas nešto povraćala tako da danas nije išla u vrtić, nema fibre, valjda nešto prolazno naletilo.
ja mrzim povraćanje :(. al dobro da je brzo prošlo.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Liv Tyler » 03 vel 2016, 09:34

Reko nismo aktivan tim, a ono kad se svaki put vratim, imam sto i procitati.

Moji nisu imali konkretne strahove id zivoinja ali su se svi nojali mraka. J se dan danas boji da netko nece uci nocu u kucu i odniti ga. Nemam pojma zasto. On uvijek zadnji provjeri jel kuca zakljucana.
A da se dizu nocu, dizu se pa valjda do prvog razreda.

Kod nas ovaj tjedan isto aktualne maskare. Tete su rekle da se mogu svaki dan maskarati za u vrtic, a prava festa im je u petak. Ici se povorkom kroz selo do mjesta tuluma, izludirati se i u povratku u vrtic pocastiti se dok cekaju roditelje.
Mi smo jucer radili suhe keksice za tu prigodu, a kako keksici moraju odstajati koji dan da budu mekaniji, onda smo odradili svoje.

M bi bila gusarska vila ili Elsa ali ne pada mi na pamet toliko potrositi na kostim. To je prestrasno. Ima od starije seke haljinu za princezu pa cemo nesto iskombinirati. Ona je ionako sva njezna pa ce joj to i pristajati.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Iva15 » 03 vel 2016, 10:07

I moj bi najrađe bio Elza :lol danas mu je MM stavio neku periku za vrtić al tek toliko jer smo ga morali uvjeravat da mora u vrtić. Nona mu ima rođendan pa si je zaključio da od ranog jutra idemo kod nje :faca

Ma ja baš vidim za koliko stvari je zaslužan vrtić, šta se sve tamo naučio. Ok, pokupio je i neke gluposti, al to je sve normalno. Kaže on meni gle kako ja bojam, ne idem preko crte, to je mene teta (iz vrtića) naučila. I često ga ja i MM pitamo ko te to naučio jer nam nije jasno od kud zna neke stvari....MM je zadužen za "vratolomije" oko kuće.
Kupila sam mu jučer role, slučajno, na nekom sniženju bile, 150 kn od 26-29 pa ajde, možda će se šta i naučit, samo da se usput i ne slomi :zub

Počeo nam je prepričavat priče, stim da su naše priče prije spavanja kad sam ja bila mala, kad je MM bio mali, kad je on bio mali....i tako cijela familija :mrgreen Čak mi je i draže jer ove snjeguljice, pepeljuge, crvenkapice su mi malo teške za objasnit....ono, prvo je malo umrla pa se oživila :roll

Al kako imamo i članove obitelji koji su išli na nebo sad on i to spominje, pa kao i on će ić na nebo....pa mu objašnjavam da je ljepše tu di smo svi mi, da mu nebi šta palo na pamet :znoj
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la putnica » 03 vel 2016, 18:51

I kod nas je malo mirnija faza sto se tice pisenja.
Dobro, nocas se opet jednom popisio u krevet, ali je prethodne 2 noci ostao suh (dizao se na wc).
Ali, sto mi je jos vaznije, sve te noci spava na svom kreveticu :yess
Dobro, dodje on kod nas pred jutro, ali to se ne racuna. ;)

Ipak, i dalje ga ja moram presvuc u pidjamu i ujutro i vodit u vrtic... Ali racunam da mu je to isto malo faza zbog brace pa... lako cemo to pomalo rijesit.

Ana - moj malac ima 5,5 mj. i super je. :luv
Dobro, krenuo je malo s terapijom za stitnjacu do kontrole krajem mjeseca, a sve ostalo je super.
Igra se nogicama, rukicama, okrece s ledja na trbuh, sve promatra i lako se nasmije, voli se igrati ku-kuuu... Poceli smo s dohranom jer je malo manje dobivao na tezini (vjerovatno i zbog onog bronhitisa), a sada je u 2 tj. dobio 540 g. I dalje malo kasljuca, ali mu se ne spusta na bronhitis.

A kako tvoja bebica?
Mozes nam se pridruziti na generacijskom na ljetnima (0-1).

Nama su u vrticu u petak maskare. A se osigurava da se nece obuc u nista!
N 2005. R 2007. A 2012. M 2015. M 2017.
moj kromosom ljubavi

Ja lutam presretan ovom divnom zemljom il' kiša pada il' sunce sja, ja uvijek dobre sam volje, uvijek radosno pjevam, u mom srcu tuga neće naći stan... (Sv. Franjo Asiški)
putnica
Meštar za slučajnosti

PostPostao/la nevenera » 03 vel 2016, 21:14

Damjan se evo baš sinoć popišao. Nije ful dugo. Pojma nemam

Joj kako ne volim bronhitise :gaah iš iš

Dečki spavaju. Idem glumiti domaćicu :hahaha
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la snowwhite » 03 vel 2016, 21:18

moj je danas nakon par dana nespavanja u vrtiću napokon odspavao popodne. odmah se lakše diše.
ono kad mi dođe nenaspavan i cendrqav iz vrtića mam se unervoziram :lebdi
ovako se odmah lakše diše.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la nevenera » 03 vel 2016, 21:25

Joj da sjetom se sjetim kad je Damjan spavao po danu
Bilo je to divno vrijeme :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la snowwhite » 04 vel 2016, 09:11

nevenera je napisao/la:Joj da sjetom se sjetim kad je Damjan spavao po danu
Bilo je to divno vrijeme :lol

:lol žao mi je ako je prošlost.

kod nas i petogodišnjak još uvijek spava popodne. on češće samo proleži u krevetu ali također navečer bude prekenjkav ako ne spava. a ja živčana :ajme Ovako svi sretni ;)

Danas je opet kao spiderman otišao u vrtić. jako ga vesele ti mišići :hahaha

da se osvrnem na crtanje i psianje. moj nema pojma slova, niti blizu. tek ih petogodišnjak uči. Crta nikako, sve je okruglo :lol. neki dan mi je crtao nešto da brže ozdravima. dobila sam kravu i to je bila okrugla glava, 2 točkice i 2 noge što na kraju nisu bile noge već rogovi. onda je noge nadodao unutar glave ali najbolji element krave je što je rep izrezao iz drugog papira i naljepio na ovu kravicu :luv
ma evo vam je :)
slika
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Ana2010 » 04 vel 2016, 09:22

Snow, super je krava, pogotovo rep :luv.
D je danas opet doma, sinoc je opet imao neku sitnu temp - 37,3. Ne bi ni mjerili da nije rekao da mu je hladno :/. Samo da se ne zakomplicira nesto. Kaslje od pon, a dosad ga nismo inhalirali :ajme. Danas moramo svakako.
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 04 vel 2016, 13:22

ovako i damjan crta
ali bar se kuži što je :lol
ima još vremena za to

ana - odi do pedice da posluša ako nisi, ide vikend

snowwhite je napisao/la::lol žao mi je ako je prošlost.

davna prošlost
kako je s 2g i 4 mj skinuo pelenu tako je prestao spavati
naime prebacili smo ga iz krevetića u krevet
i da ga ja ne bih morala trudna dizati na piškenje činilo se kao dobra ideja
no eto
kako je ušao u krevet, za nekih 10 dana je shvatio da iz njega može izaći
nakon što sam ljeto provela ležeći uz njega sati i nešto da bi odspavao sam odustala na kraju ljeta
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la erina » 04 vel 2016, 19:34

Snow pa to je odličan crtež, čak krava ima sva najvažnija joj obilježja, a rep je mrak :luv

Pridružujem se Neveneri u sjeti za tim danima kad su spavali po danu, i kod nas je to daaavna prošlost :p :mrgreen

Ajme Ana opet fibra, kako je sad?

Liv M je baš princezasti tip, super za povorku kroz selo, sigurno će im biti fora!

Iva haha, i on bi bio Elza, odličan je!

S je danas se vratila u vrtić

Koji predivan dan izađe na kraju, cijelo popodne smo bili vani :proljece
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la Ana2010 » 05 vel 2016, 08:31

Pozdrav!
Ja kafenisem dok deckici spavaju :).
Jucer se D inhalirao pa je procurio nakon toga nos, neka, neka to ide van. Temp ujutro nije imao a navecer opet je, ali ne visoku... Mm i ja sve razmisljali da l da ode s njim kod dr jutros, ali strah nas je da ne pokupi nesto drugo tamo :ajme, a on se ne cini lose. Znam da bi bilo dobro da poslusa pluca, ali zasad necemo ici. Mozda odemo preko vikenda na Kantridu ako ne prodje, tamo bar odmah izvade krv i znas na cemu si...
Jucer ujutro mu je bilo dosadno malo doma, pitao je kad ce vise doc ta Jele iz vrtica.
A jutros nam ona s vrticem dolazi u etno kucu, koja nam je prvi susjed, pa cu ja djeci pokazati :).
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ana2010 » 05 vel 2016, 08:38

putnica je napisao/la:Ana - moj malac ima 5,5 mj. i super je. :luv
Dobro, krenuo je malo s terapijom za stitnjacu do kontrole krajem mjeseca, a sve ostalo je super.
Igra se nogicama, rukicama, okrece s ledja na trbuh, sve promatra i lako se nasmije, voli se igrati ku-kuuu... Poceli smo s dohranom jer je malo manje dobivao na tezini (vjerovatno i zbog onog bronhitisa), a sada je u 2 tj. dobio 540 g. I dalje malo kasljuca, ali mu se ne spusta na bronhitis.

A kako tvoja bebica?
Mozes nam se pridruziti na generacijskom na ljetnima (0-

Super za odlican prirast :). Moj je 10-ak dana mladji, cini mi se, rodjen 30.8., tako da smo u istoj fazi. Okrene se ponekad l-t i t-l, isto se rado smije naglas, voli
pogotovo kad ga braco i seka zabavljaju.. Mozda se i pridruzim :).
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Iva15 » 05 vel 2016, 11:37

Ana zavidim na kavi :kavica ja mogu na prst izbrojat kad sam se digla prije djece, i to sa starijim, sa ovim malim ne....uglavnom se dizemo svi oko 7.

Moj isto jos spava popodne i treba mu. Kolko sam skuzila u nasem je vrticu pravilo da svi moraju lezat, tek predskolce puste sad nakon nove godine da ne spavaju. Najgore mi je kad negdje idemo pa dodjemo doma a on zaspao u autu onda se probudi kad ga nosimo u kucu i vise ne zeli spavat a to mu uglavnom bude premalo.

Snow, krava je odlicna, rep pogotovo ;)

Evo ja prilazem nasu obitelj, al je reko da se zeznuo i tati nacrtao kosu a tata nema kose :mrgreen al zato svi imamo trbuh i pupak.
slika
To je nacrtao u vrticu a onda je doma ovo malo pobojao
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la snowwhite » 05 vel 2016, 11:56

Iva crtez je odlican. Super crta ljude. Jedino mi se cini da vam je pridodao kojeg clana :) ili je to prosirena obitelj. ;)
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Iva15 » 05 vel 2016, 12:12

Ma uvijek su i neke none i zrmani na slici :lol ovo ni ne znam točno ko je jer više manje svaki dan donese ovakav crtež, al on ima priču u glavi. Neki dan noni za rođendan nacrtao more i nas svih u moru i travu jer tamo di se kupamo ležimo na travi na plaži.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la Liv Tyler » 05 vel 2016, 19:59

Uuu vau koji crtezi. Moja M nesto neodredjeno. Al macu papucaricu je nacrtala bez greske. Teta ostala u soku. I ja isto. Pokazala mi je. Nemam crtez jer je teta to spremila u njenu razvojnu mapu. Od tada sve drugo samo svrlja. :lol

Odradili maskare. Prvo sto me pitala je bilo zasto nisam dosla. :shock Reko nisam ni znala da se može doci, tete nisu nista rekle. :znoj
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la erina » 05 vel 2016, 22:31

Liv e tako i S brlja brlja pa jednom bljesne i onda opet brlja brlja :lol Mada stvarno, kažem, u zadnje vrijeme sve više je raspoložena za crtanje i dobijemo češće krasne crteže od nje.
Nego, evo njene ptice...došla mi s njom i pita me jel joj lijepa ptica...
slika
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PostPostao/la nevenera » 06 vel 2016, 20:48

Bok cure
Mi smo danas išli do dućana
Nisam pojma imala da će biti maškare i velika gužva
Tin je kupio nešto od svoje love pa je Damjan to teško primio :znoj
Razmišljam o tome gdje da ga upišem sljedeće godine. Neki sport il nešto
Mislim da za školu plivanja nije
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 07 vel 2016, 09:33

Zasto mislis da nece biti ok na plivanju?
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 07 vel 2016, 10:33

Liv Tyler je napisao/la:Zasto mislis da nece biti ok na plivanju?

ne sluša upute i boji se vode tj mora dodirivati dno nogama i ne ide preko struka u more
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Liv Tyler » 07 vel 2016, 19:36

Ok za strah ali neposlusnost ce ti biti i kod bilo kojeg drugog treninga dok se na navikne. Bit je samo u treneru koliko i hoce li to tolerirati. Tako da za ovo ne brini.
Ja bi pokusala jedan vikend doci u privatnom aranzmanu na bazen pa da vidim reakciju.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Liv Tyler » 08 vel 2016, 14:59

Kod nas koma vrijeme, nemremo nikud. Sreca sto je bar u vrticu bila malo na igranju, drustvu i promjenu ambijenta.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la nevenera » 08 vel 2016, 21:28

vrijeme stvarno nikakvo. ja sam danas radila do 14.30 a mm od 15.
dečki slagali puzzle i uobičajeni fight mečevi
inhalirala sam damjana fiziološkom jer mi se činio šmrkav
na kraju on zaspao, sve 5, a eno nikša zakašljao par puta :zub
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Ana2010 » 09 vel 2016, 11:08

pozdrav!
super crteži :dada. David još ne crta tako, ma kakvi... ovih dana dosta rješava neke zadatke u vježbenici za 3-4 g. to je dobio nedavno i ok mu ide. jedino ne zna baš nacrtati što treba...
kod nas je ovih dana isto oblačno ili kišovito i vjetrovito... D i J imaju danas još maškare u vrtiću. - on će biti spiderman, a ona opet elza (ne možemo naći krila anđela :roll, što je htjela biti danas). popodne nećemo ići u grad na spaljivanje mesopusta - vjerojatno će padati kiša, a i dosta im biti već maškara...
e, da, od petka više nije imao temp (iš, iš forumsko prokletstvo). tu i tamo zakašlje, ali stvarno rijetko.
idem nešto radit :mah!
J. 2009.
D. 2012.
J. 2015.
Ana2010
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la erina » 09 vel 2016, 16:50

Haj cure

I mi danas odradili zadnji dan maškara, bio tulum u vrtiću, S i ja bile pingvini. S je bila nešto kmezava danas, presmiješna je bila kad je baki pričala da je u vrtiću bila pingvin, pa plačkica, pa pingvin plačkica i opet pingvin :lol

I meni ih dosta :p Baš će mi pasati sad malo mirnije razdoblje do Uskrsa.

Nismo ove godine išli gledati povorku, nije nam se dalo po onoj vjetrometini ići igdje :oops:

S neobično mirna, slaže neke interaktivne puzzle, ja odmaram pa ćemo poslije praviti krafne ;)
N 02/07

S 04/12
erina
B.Sc. Cicologije

PrethodnaSljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.