Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2009. - 6. dio

20 sij 2016, 10:44

Dali takodjer ostao danas kod kuce. Uhvatila ga nocas neka crijevna viroza, a da nespominjem da sutra imamo termin kod logopedice, uspjeli dobiti nakon 5 mjeseci :ajme Al ima do sutra, nadam se da ce biti bolje.
Neki dan je bio u kazni u predskoloj, neki su se klinci igrali pucanja, pa pucali po njemu a on ih gurnio. :ajme Nadam se da se taj scenarij nece ponoviti, imali smo opsezni razgovor kod kuce o tome, sad jel sta doprlo do njega nemam pojma. Imam osjecaj kad mu neke stvari pricam koje mu se nedopadaju da jednostavno slusa ali neslusa :gaah
latice neka bigulica brzo ozdravi :kiss

20 sij 2016, 13:37

Vibrice ozdravilice svim bolesnima, baš je neko virozno vrijeme. Valjda će ovi minusi pobiti beštije bar na neko vrijeme.

Što se tiče stola, mi imamo Hespov Funky pisaći stol, najobičniji komad drveta u obliku stola, nikakve kerefeke. Uz to ide ladičar na kotačiće sa 4 ladice koji baš moram pohvalit. Jako praktičan i kvalitetan.
E sad, s obzirom da Paola sljedeće godine kreće sa smjenskom nastavom, zadaću će pisati ili iza 12 kad dođe doma i ima dovoljno vremena do 16 dok Ivona ne dođe, a kad je popodne, onda ima večer (do kad će mala završit svoje) ili sljedeće jutro. Vikendom će se već nekak dogovarat pa zasad ostajemo na jednom stolu. Kad/ako se s vremenom pokaže da nam treba drugi, kupit ćemo ga.
Jedino kaj je Ivona dobila je ladičar, to stvarno treba.

20 sij 2016, 21:20

meni ne paše bilo koji stol. soba je, već sam rekla, uska i duga i ne mogu ništa radit nego po mjeri jer bi im mogla sve zakrčiti.
još moram nekako skužit što i kako.

počele su maškare, tako da tin sutra ide prvi put s novom dinomaskom u vrtić. nažalost već jedan prijatelj ima slično pa nije nešto sretan :lol

latica je napisao/la:ne znam iskreno nekad jel ovaj forum prokletstvo ili blagoslov

ma znanje je moć. ajmo tako reć :lol :hahaha

21 sij 2016, 10:06

Sreca najveca je napisao/la:Što se tiče stola, mi imamo Hespov Funky pisaći stol, najobičniji komad drveta u obliku stola, nikakve kerefeke. Uz to ide ladičar na kotačiće sa 4 ladice koji baš moram pohvalit. Jako praktičan i kvalitetan.

srećo hvala ti ona ovom jednostavnom opisu jednostavne stvari :luv odlučujem dalje ni ne googlat, a to će bi presedan ;)
jer ono malo što sam googlala, našla sam ovo: https://male-stvari.hr/proizvod/stol-za-djecu-joker-moll-komplet/

neve, kud prije maškare, nije nam stigla haljinica za Annu, spidermanica od Arendela svaki dan gleda u sandučić :lebdi

21 sij 2016, 15:15

pozdrav!
nadam se da su svi ozdravili :).
kod nas su maškare isto počele - bit će 3 nedjelje u šatoru u gradu i triput u vrtiću.
Jeleni je stigla Frozen haljina (Elsa), ali joj je još nisam dala niti rekla da je stigla - da je mogu koji put zaprijetit da je neće dobit ako ne bude dobra ;).
e, da, počeli smo nakon praznika opet s njem za djecu koja su išla lani, samo ih sad ima malo manje, a pridružio se i David). jučer me J razljutila na njemačkom - nije htjela dati ruku curici do koje je stajala - trebali su stati u krug i uloviti se u ruke za neki ples/pjesmicu. nije htjela ni na moje inzistiranje, nego je na kraju stala na drugu stranu, među neke druge 2 curice. da joj ja nisam mama, mislim da joj ne bi palo napamet tako se ponašat :gaah.

mi njoj planiramo cijelu sobu raditi po mjeri, da iskoristimo visinu za ormare (kosi strop je). krevet će doduše imati isti, bračni, na kojem i sad spava, koji je rađen isto po narudžbi, od materijala iz Elgrada.

21 sij 2016, 20:17

Gaga super je polica!! Bravo za tm!

Sto se tice radnog stola mi izgleda imamo isti kao i sreca, taj hespo s malim ladicarem na kotacice. Mi ga ne drzimo ispod stola nego sa strane tako da ona ima dodatni prostor jos.
A J bi uzela isto tako za njegovu sobu samo moram prvo viditi kad je najbolja prilika jer lesnina ljeti ima veliki popust pa se isplati taj program jos necim nadopuniti.

Inace od kad je zahladilo mi smo svi smrkavi i prehladjeni.

22 sij 2016, 15:19

evo cure da vam pokažem sobu, kopiram zapravo sa sekinog, nalijepila sam se onih listića i grančica pa da vidite rezultat :lol
sekina strana:
slika

slika

Bracina strana:
slika

sve skupa:
slika

ormari za igračke su iza - uzela sam te ormare da potrpaju stvari s poda unutra da se može po sobi proći ;) :
slika

njihova je soba dosta velika skoro 4x4 metra, gleda na istok i baš je prostrana. svatko sa svoje strane prozora ima svoj dio za spavanje, prematalica za bebu je kraj sekinog kreveta i onda su do vrata ugradbeni ormari. ona ima svoj krevetac, bivši bracin krevet, a on je gore na svom. ovaj donji ispod njegovog je zapravo pomoćni - to sam stavila stari madrac i imaju dolje policu i lampicu pa tu čitaju i odmaraju, igraju se, skrivaju i tako. tu još ide zavjesica da se taj dio cijeli zatvori. i to je da netko može prespavat ako dođe na sleepover.
a ovo di su novi ormari i stari ormarići ću još preuredit kroz koji mjesec jer moram velikom bratu tu stavit radni stol ;)
i krevetić je tu privremeno za igračke i malo za sjest dok se smislim nešto pametnije i dok krevetić ne moram prebacit nazad u našu sobu ;)

22 sij 2016, 16:45

Divno je :le

22 sij 2016, 17:12

Predivno je :le
Bravo za mamu majstoricu :buket

23 sij 2016, 09:37

Latice odlicna im je soba!!! Bas svaki ima svoj kutak, a skupa su i sve je povezano tematski. Odlicno!

Mi smo jucer imali na igranju J prijatelje iz vrtica, njih dva i manji brat od jednog decka koji je u M grupi. Bracu sam ja bas pozvala oboje jer je M isto voli igrati s tim malim kao i J i taj brat. Ono, prava prijateljska ljubav.
G je pobjegla kod babe kad je stigla iz skole, a B je bila s njom.
Ovih petero je uzivalo. Nisam ih ni osjetila. Veliki decki su si idmah uzeli legice i slozili si neku pricu po kojoj su se igrali 2h bez prestanka, a mali su malo gledali crtic i onda se igrali oko velikih u sobi. Isto s legicima ali svoju igru. Veliki se ni u jednom trenu nisu pozalili na male niti su graknuli jedni na druge.
Pod dojmom sam.

Kasnije je samo M pitala da zasto nisu nosili svoje pidjame sa sobom pa da prespavaju kod nas. Nikako joj nije bilo jasno. :hahaha

Maloprije su se probudili, doruckovali i malo gledaju crtice dok ja ne odradim svoj dorucak i kavu.

23 sij 2016, 17:28

Mi se maloprije vratili sa skijace, bili na Sljemenu. S obzirom da nije skijalagodinu dana, odusevljena sam s Ivonom. Nije nista zaboravila, trebao joj je spust da se podsjeti i onda se spustala kao velika.
Seka naravno i dalje savrseno, ma bas im objema lezi taj sport.
Rucali cufte i sad se grijemo pod dekicama i gledamo crtice. Zasluzeni odmor.

Latice, predivna je soba. Super si to iskombinirala.
A ne bi stol stavila blize prozoru, kad maknes kinderbet?

Liv, kod vas uvijek kuca puna djece :) i ja volim ta uspjesna igranja, bas se svi dobro zabave.

23 sij 2016, 21:16

Ja sam jučer s damjanom završila na hitnoj
Bronhitis. Dobio injekciju i ventolin
Danas bili opet. Dobio i klavocin
U pon kontrola
Ipak mislim da budemo išli u zg jer će do tad biti ok. Makar se on meni i sad čini ok.
nije imao bronhitis ravno godinu
Pošto je bolestan ne možemo nigdje. Ćubimo doma :ajme

23 sij 2016, 23:38

joj neve baš si me prepala s tom hitno, nadam se da je sve OK :hug

sreco super za skijanje. joj kak je lijepo kad imaš veliku djecu :lol ja nikako da shvatim da je tebi Ivona najmlađa, a meni je Mato iste dobi najstariji. joj sad i još jedan pelenko, kad ću ja to dočekat da odem s djeco na skijanje :nesvist

Ja završavam tortu i idem u krevet. M još ne spava. Legao je prvi put u 20.20. Pa je čitao, pa je sjedio sat vremena i crtao i onda se još dva puta digao da ne može zaspat :lebdi Njemu je spavanje jednostavno gubitak vremena ...

24 sij 2016, 12:21

i mm i ja smo baš iznenađeni jer nije dugo imao bronhitis. ali ravno godinu. i kašljao jest ali nismo čuli ni škripanje ni ništa. bio je suhi kašalj. nemam pojma.
bude sutra išao mm s njim inaše pedice pa ćemo vidjet. nadam se da je ok i da možemo na put u utorak.

latica je napisao/la:Ja završavam tortu i idem u krevet.
kakva je? jel ispala? recept se čini mrak

Sreca najveca je napisao/la:Seka naravno i dalje savrseno, ma bas im objema lezi taj sport.
jel se to može trenirati?
čini mi se kao baš elegantan sport.

dečki su na kauču. nikša spava.
ja imam pripreme za sutra. djeca pišu ispite. imam neke problem s jednim dečkom koji ima asistenta pa mu bude pretipkala tekst da bude veći font i veći razmak. ako bude tako bolje.

25 sij 2016, 12:16

pozdrav!

latice, soba je pravi bombončić! a bome i torta, vidjela sam na fotkama ;). kad ti je rođendan?
srećo, super za skijanje :).
liv, baš lijepo druženje :).

da vam se javim malo do J spava... stariji su u vrtiću. u petak sam ih pustila doma malo za gušt njima, da se ne moraju ranno buditi...
u sub. smo imali goste, kumove koji žive 2 sata vožnje od nas pa se ne vidimo baš često. imaju 2 cure - 2 razred i 4 g. baš su se lijepo igrali, većinom J sa starijom curom, a D s mlađom. pekli smo pizze u krušnoj peći. nemam baš puno iskustva s pizzama pa me malo bilo strah kako će ispast, ali bile su ok. estetika baš nije bila na visini ;), ali bile su :liza.
moji su jučer opet bili u maškarama u šatoru - J je bila Elsa, sva je bila sretna, a D opet gusar Jan. ima i masku za psa dalmatinera, ali mu je gusar draži...

:mah svima!

25 sij 2016, 16:01

ana, danas ;)
joj super za pizze iz krušne peći!!

jučer smo imali svekije i baku od mm-a na ručku ,a poslije su klinci otišli svaki svojim putem - M kod priajtleja na igranje, a seka malo kod bake. ja sam s guštom odspavala, za ne povjerovat!!!! poslije su nam došli još jedni gosti na igranje i tortu i tako...

neve, dobra je torta, prava je bomba šta da ti kažem, svi bi krišku tanku ko papir jer je stvarno puna slatkog vrhnja i čokolade :lol
kako je D? jel idete na put? to idete zbog tih problema s bronhitisima od ranije ili zbog nečeg drugog?

ja sam danas na poslu, dočekalo me sve od prošlog tjedna, polako raskrčujem ...

25 sij 2016, 18:29

latice torta izgleda za prste polizati :liza
neve kako Damjan? Nadam se da je sad vec puno bolje i da se spremate za put :dada

Dali sav vazan, posjetila ga zubic vila sinoc. Ispala mu gornja jedinica pa je zlo u kuci, ali se mama snasla i stavila krisom i koji kiki drugoj dvojici pod jastuk :ajme
Pod dojmom je, danas su crtali staree pegle u predskoloj, posto je kod nas pocelo Sokacko sijelo. Pa je sav vazan objasnjavao sto i kako sa njom. I kod kuce ju je nacrtao za zadacu, pa sam pala na guzicu koliko ju je vjerno nacrtao :luv Teta ih planira i voditi na pokladnu povorku, bit ce tambure, pa u srijedu imamo roditeljski da se organiziraju radionice za izradu kostima. Valjda cu ja sa svoje dvije lijeve napraviti kostim koji ce na nesto liciti :mrgreen

25 sij 2016, 21:24

Latice, sretan rodjendan :rodj!

27 sij 2016, 10:17

ma gaga to će bit najbolji kostim vidjet ćeš :luv bravo za zubić vilu i za crtež pegle!

nama je danas seka opet krenula u vrtić pa je išla ujutro malo gore s bracom, ne zato što je ona toliko tražila, nego on :ajme sav se uznemirio da će njoj bit problem nakon pauze vratit se pa je cijelo jutro zabavlja, tješi i bodri - da će vidjet da su dobili nove igračke, da imaju novi TV, iako još nisu ništa na njemu gledali, da će ići kod bate malo gore i tako u krug :luv

kupila sam kostim za crvenog ninju, spremni smo za maškare, sljedeći tjedan na gimnstici, a ne znam kad će u vrtiću imat jer sljedeći tjedan idu na klizanje cijeli tjedan. onda tjedan poslije toga idu na plivanje, e to me zanima tko će ih pohvatat i osušit kasnije :lol

neve, kako je prošao put, jel bilo snijega?

27 sij 2016, 15:08

Mom J se klimaju tri zuba i jos ih on dodatno rasklimava ali nece van. Sad vec i smjesan izgleda jer oni strse ukoso i vire iz usta. :lol
A to su donje i jedna gornja dvica.

Danas obavili predupis.
J se odmah prepao jesu li ga primili iako ne zna sve. Smirila sam ga tako sto sam mu rekla da nrma veze jer ce ga tamo svemu nauciti.

27 sij 2016, 15:08

Mom J se klimaju tri zuba i jos ih on dodatno rasklimava ali nece van. Sad vec i smjesan izgleda jer oni strse ukoso i vire iz usta. :lol
A to su donje i jedna gornja dvica.

Danas obavili predupis.
J se odmah prepao jesu li ga primili iako ne zna sve. Smirila sam ga tako sto sam mu rekla da nrma veze jer ce ga tamo svemu nauciti.

27 sij 2016, 16:36

snijega ništa. uz cestu tu i tamo. uvjeti idealni.
kod polovine rade prof divčić. ima dugogodišnje iskustvo rada s djecom iz spektra
damjan je bio super. ona je s njim znala točno što i kako.
asperger i add. nalaz bude stigao poštom.
preporuka redovna škola i redovan vrtić.
nahvalilo mi dijete do neba :luv rana intervencija je urodila dobrim plodom te su prognoze odlične a budućnost je odlična, reče žena.
teškoće su koje jesu ali je sve svojim tokom došlo do dobre točke.

dečki divljaju pa idem vikat :lol

28 sij 2016, 10:16

neve pa to su diiiivne vijesti :joy :joy bravo za cijelu obitelj :kiss :kiss :kiss

liv, jedinice su mu ispale?
M su samo donje jedinice ispale i nove su već narasle.

nego, jučer smo seka i ja opet hhodočastile na kontrolu kod doktorice, na kraju smo otišle skupa s M poslije engleskom i to u 19.20 i sv eje Ok hvala Bogu. ja sam inzistirala na kontroli jer je to uho pa ne znaš jel sve OK dok ona ne pogleda, aaaaaaaa svekiji ih oboje za vikend vode u toplice - 3 dana :joy nikad više neću seruckat protiv njih :mrgreen dobro, možda nekad... uglavnom, vode ih u Tuheljske na kupanje i odmor. ja kažem mm-u kak naša djeca znaju uživat u životu . ono naporan život pa malo za vikend u banju :lol

ja sam jučer odradila fizera, a sutra vodim cure na ručak za rođendan ;) i ond aimam vikend solo, idu u subotu ujutro, vraćaju se u ponedjeljak!

29 sij 2016, 13:16

Latice samo donje dvije jedinice je promijenio. Ostalo stoji. Postojano.

Neve super za pregled. I sve sto ste do sad uspjeli izobavljati.

E i latice, odmaraj za vikend!!

29 sij 2016, 13:30

latice super za toplice. ima da oni uživaju a bome i vi. win - win! :yess

ja sam jutros obavila predupis
dobila papir kad je što i što treba donijet

a tin sinoć rkeao da onipak neće u školi.
kao da ga tko pita :hahaha

29 sij 2016, 13:41

Liv Tyler je napisao/la:E i latice, odmaraj za vikend!!

yeah right, kad bi ja to barem znala :ajme imam toliko posla što mi se nakupilo i zapravo planiram pohvatat zaostatke preko vikenda, jer imam neke rokove. ali svakako ću odspavat popodne, malo iz kreveta pisat i tako to, što je bome isto odmor. i subotu planiram u kino s mm-om navečer. u nedjelju ne kuham, kuća je razmjerno spremljena, peglat imam par košulja, tako da, ne žalim se ;)
ali najviše se veselim da u miru posao neki završim jer preko tjedn nekako ne stignem i ne mogu se više tako koncentrirat u uredu, ne znam šta bi prije krenula, pa ću doma pomalo...

M se veseli bazenima, seka isto, jedino se ona osula po nogicama i sad me to malo brine iako znam da je to posljedica viroze i da nije ništa, ali ne volim da je tamo gledaju ko neko čudo :znoj

blago vam se što se predupise obavili, kod nas još ništa od toga. ali neki dan smo išli vodit nas dvoje seku na kontorlu pa sam pitala pedicu i kaže da on zapravo na pregled ide kod školskog liječnika, a to škola kaže kod kojeg i kad to obavi prelazi kod opće prakse. eto jednog ispisujem od pedijatra, taman da jednog upišem!

29 sij 2016, 13:54

M je nedavno rekao da se on najviše veseli školi zato što će imat učiteljicu i zato što će upoznat nove prijatelje :srca baš mi je to bilo tako nekako milo za čut, zapravo bilo mi je drago čut da se on veseli, pa sad iz kojeg god razloga :lol

a jutros nosi džip na daljinski u vrtić, petak je jel, a živi se za petak, i kaže: ja ću danas bit najveći frajer kad donesem džip :ajme

30 sij 2016, 14:20

Kod Tina mogu nositi svaki dan
Meni je koma jer se svaki dan traži što će se nositi

30 sij 2016, 22:56

moji su sinoć jedva zaspali od uzbuđenja, jutros se digli u 8, ispekli burekiće, spremili se i na put. PRESRETNI. Bili kod mojih na ručku, otišli dalje, smjestili se u hotel, iskupali se na bazenima, M je uživao kao prase -ronio, plivao, spuštao se niz tobogan, tuširali se, večerali i on dobije temperaturu 39 :gaah
nisam pretjerano iznenađena jer ih je već tjedan dana u vrtiću 6-7 svaki dan, a ima ih valjda 30 upisanih. svi su mu prijatelji bolesni, ali stvarno mi je žao da ga je sad uhvatilo. a šta možeš, samo da mu temperatura pada, sutra će nazad kući, jako će bit razočaran, ali šta se može ... njega to uvijek tako u sekundi okrene, doslovno ničime ne možeš predvidjet da će ga nešto uhvatit, a mene to izluđuje :lebdi

31 sij 2016, 15:33

Latice, kako nam je prijatelj?
Kod nas se u vrtić petkom može donijeti neka igračka, s tim što tete četvrtom najave što da se donese (knjige, društvene igre ili igračka po izboru). Mi smo u četvrtak bili na karnevaliću, bilo je 19 vrtića a oni su predstavljali snježno kraljevstvo. U utorak bi trebali ići na Vir u maškare, navodno je načelnik Vira pozvao sve gradske vrtiće da sudjeluju tamo na maškarama i platio im prevozio. Moj frajer nije nešto oduševljen tom idejom, valjda mu je već dosta maškara.
Predupis u školu smo obavili odmah na početku, dobili smo popis kad nam je što za obaviti i krećemo već u drugom mjesecu s vađenjem krvi, treći mjesec sistematski i četvrti testiranje. Nešto mi više nije oduševljen školom, i to sad zbog toga što opet mora upoznavati nove prijatelje.....
Vidim da ste i zube zadnje vrijeme spominjale, čini mi se da je onda moj u tom slučaju najgori, on je na 6 trajnih zubi ( a sestra mu krenula u rvi razred i izgubila prvi zub).
Neve vaši rezulatati s D. su za svaku pohvalu. A na jutrošnjoj tvoj post sam se podavila od smijanja, mm i R. su me gledali u čudu dok sam se smijala. Samo ti nastavi s vježbama koje tebi najbolje odgovaraju.
Tema je zaključana