Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
19 tra 2016, 08:44
nikša zeza
skužio je otavaranje vrata (tj dovoljno je visok) i sad to koristi. voli ić u wc i baciti svoju tješilicu u wc školjku.
ima dvije iste. pa nije problem. ali se desi da mm-u ubaci obe
spava s njima
19 tra 2016, 15:02
Morena eto vi ste se kozica rjesili.
Neve nabaviti jos jednu tjesilicu pa je sakriti za krizne situacije.
Nasa su vrata tj. kvake više pa nemože otvoriti još ali zato kod baka bježi stalno.
Skinuli i mi pelene danas...neznam hocu imati dovoljno gacica za danas
19 tra 2016, 16:36
Pozdrv iz bolnice.
Zaglavili smo.na dva tri dana jer je imao temperaturu pod antibioticima, krvna slika super, osim leukocita. Na moje inzistiranje dobili uputnicu u bolnicu gdje smo drugu terapiju, litru i pol glukoze na infuziju, vadjenje kompletnih nalaza. Doktor super dijagnosticar, al cudan, cudan, precudan. S djecom super, a meni rekao da je steta sto sam trudna jer bih i ja trebala primiti istu terapiju kao J.
Uglavnom, upala zdrijelo, glasnice i pocelo hvatati bronhije i najvaznije je da temperaturu drzimo pod kontrolom.
P.s. vadjenje krvi pod teperaturom i dehidracijom = svi udari ovog svijeta za mamu.
19 tra 2016, 16:43
MamMary

nekad mi se čini da su najbolji dijagnostičari najčudniji
Imamo dvije. Baci obje.
Kako sam tinu uzela istu ( samo drugu boju ) dala sam mu tu
Nije bio sretan ali kad je vidio da nema druge se umirio
19 tra 2016, 22:38
Šta je tjesilica ?
20 tra 2016, 08:27
MamMary, držite se. Baš mi je žao da vas je tak strefilo.
suncica77 je napisao/la:Šta je tjesilica ?
Tješilica je neka igračka ili često krpica, dekica, s kojom djeca idu spavati (najčešće) ili im služi da se umire (zgodno za djecu koja idu u vrtić, na čuvanje, negdje gdje nema mame, da imaju poznati vlastiti objekt koji ih "tješi"). Moj stariji je imao one krpice/igračke iz DM-a, plišana krpica s glavom u obliku medvjedića. Imali smo dvije iste da ih mogu oprati povremeno. Zvao ih je Fifi

Do prije par mjeseci je spavao s njima. Tak smo se naviknuli na njih da mi je bilo teško pri srcu kad ih je počeo zaboravljati i izjavio da mu ne trebaju za spavanje
D. nema tješilicu. Ima mene

Kad ga uspavljujem ležimo u krevetu, on mi prebaci ruku preko vrata (zagrli me) i zgrabi me za majicu. I ne smijem se mrdnuti dok tak čvrsto ne zaspi da se mogu iskrasti van. Ali jako često ponese na spavanje neku igračku s kojom se tu večer zabavljao. Pa je tako spavao s drvenim vlakićem, velikim plastičnim traktorom, nekom figuricom iz kinder jaja, plastičnim šerafcigerom, i tako, sa još svakakvim čudesima... dobro da si nije oko iskopao
20 tra 2016, 09:49
Je, samo za spavanje
Ali nikša bi je stalno
I voli je žvakati
20 tra 2016, 09:59
Kuci smo!!!
Mi nemamo.tjesilicu, nikada nije pokazao zanimanje za nijednu od kupljenih. I situacija je slicna kao kod morene, samo meni dira kosu.
20 tra 2016, 10:37
Nisu ni moji. Ja sam je "nametnula"
S oko 3 mj bi za spavanje po danu kad bi dojila (i noću) stavljala tješilicu između sebe i njih.
Nakon nekog vremena su povezali dojenje l spavanje i tješilicu
Ova je moja
http://www.cuski.com/
20 tra 2016, 14:48
Sonja kako ide? Zara?
Eto mi svakim danom sve bolji što mi samo daje snage i volje da ne odustajem. A i ljeto je tek pred nama, tako da nema zime. Čak idemo svugdje gdje treba bez imalo problema.
Za 10 dana smo u gostima na jedno krizmi pa se nadam da će do tada biti ok osjećati lagodno.
MamMary
Nisam imala pojma što vas je stefilo. Ajme izjave da šteta što si trudna da bi primila terapiju.
Mojima sam ja tješilica.
Cica pa štipkanje kože pa štipkanje druge bradavice pa držanje za rukav i slično. Svatko svoj tik.
20 tra 2016, 15:07
Mary super da ste doma.
Ja sam nudila tjesilicu,ali neee-ona ima palac.Cak sam i dudu uspjela jedno vrijeme.I onda vise nije htjela i samo palac.Uzas
Super je danas za sad.Nijedne popisane gace

.U parku smo,ali kvartovskom bili bez pelene.Jutros pelena suha
Zadovoljna sam
20 tra 2016, 20:52
Bila do popodne bez pelene, 1x na tuti i 2x u gacice...ali popodne ja nisam kuci bila pa joj je baka stavila, previse joj je to.
Vidjet cu sutra kako ce biti pa vidjeti kako dalje.
21 tra 2016, 10:49
Ajme palac!!! Ne spominjite mi palac.
Sonja samo polako, uspjet cete. A baka ne bi malo sudjelovala?
21 tra 2016, 13:47
Liv do kada?
Ona ima zulj na palcu.....prestrasno nesto.Doduse sad je super kako je izgledao kad su zubi nicali-pregrizen....grrrrr.
Danas se pokakala u gace,maaaama i vec je krenulo.Jucer nijednom
21 tra 2016, 14:10
Cure, čitam o pelenama odnosno uskoro NEpelenama i zavidim
Š najavljuje kakanje i sve 5, upoznali tutu i znamo da se na njoj kaka, sjedne on i glumi da se nateže i sve tako redom. E, problem nastaje kad treba skinuti hlače

Plač, panika, bijeg
Tako da sve sad stoji. Nadam se da će se do ljeta malo opustiti... jer obzirom na vrtić od jeseni i naša radna vremena ne znam kako bi to izvela osim ljeti, a čekati ono s pune 3 godine i više mi se malo ipak čini too much
21 tra 2016, 16:28
Zara ja sam starijoj u ovom periodu kupila onaj gorki lak u ljekarni za grickanje noktiju. Uh kako je to gorko!
S njim sam joj lakirala prstice, a palce gore do zgloba. Trajalo je neki period ali odvikla se uz pomoc njega.
B mislim krenuti s tim za malo vremena samo da se ovo s pelenama stabilizira. Zaboravila na to ranije odraditi.
Ivy koje pune tri cekati za odvikavanje od pelena?!
Probaj ovo ljeto kad bude aktualna plaza i prakticki gola guza pa ces viditi kako ce biti druga prica.
22 tra 2016, 01:08
I malena ga ima?
Tena ga koristi samo za uspavljivanje,ali ajme meni na sto lici....
Joj ja sam nakon pelena mislili prebacivanje iz naseg u njen krevet....
A s tim palcem grrrrrr-jedno vrijeme duda i samo vise nece

.
22 tra 2016, 13:56
Sto malen ima, ne kuzim te?
Lak? Ne jos, tek cemo s tim krenuti kad prvo rijesim odvikavanje od pelene pa od cice pa iz mog kreveta. Ima toga na popisu prije odvikavanja od palca.
22 tra 2016, 15:03
Liv palac

.
Htjedoh pitati obje su curke sisale palac?
Mi danas trebamo do trga nac se s frendicama i uopce ne znam gdi bum ju piskit stavljala....Kako vi to?
A sta kad kakati traze vani?Ja sam uzela one jednokratne podloske za wc al opet mi to bljak...
Joj blazeni decki....
23 tra 2016, 15:52
Aha
Moja nema tjesilica , niti je zanima niti je pokazala zanimanje extra prema nekoj igrački btw ja sam joj tjesilica tj cica :d
23 tra 2016, 20:20
Kod mene ozljeda. Upala tetive.
Nikša oduševljen štakama
A tek što svako malo pokušava đihat na nogu mi
Kuži da je nešto jer svako malo dođe i viče noda noda (noga)
Večeras sam odvježbala. Sjedeće. Budem vidjela da li mi smeta. Nema opterećenja ali tko zna jesam li slučajno i nesvjesno stezala tetive
Ravnatelj ne može naći zamjenu. A meni raspored lud i težak pa nitko neće
3 tjedna a kraj škole
Bar 10 dana mi rekli da mirujem pa ćemo vidjet
Kao prvo mm išao kositi

pa svekar donio nećakinju jer nas se uželila
Pa eto meni mirovanja. Sama s 4 djece
24 tra 2016, 15:13
Oh Neve

Brz oporavak ....
Jos malo i kupovina sandala koje ce za početak nositi sa carapicama pa onda bez
Kad ugrije kod nas ono bas ugrije ,,, sada pitanje koje sandalice kupiti ?
Sada nosimo patikice,
Imamo i starkice koje smo dobili , nekad ih obucemo ( obujemo )
Kažu nikako dobre za djecu.... Ok
Nego koje sandalice kupiti za proljece-ljeto?
24 tra 2016, 15:38
Princip je isti ko za zimske
Ja sam uzela neke otvorenih prstiju
Mislim da će trebati zatvorene ipak
24 tra 2016, 16:54
Mi smo dojenje i prebacivanje u krevetic rijesili u par dana, ali nas je bolnica sredila, nema spavanja bez oboje, odmah dreka.
Neve, sretno s nogom, brz oporavak, a skolu tko sisa, neka traze zamjenu.
24 tra 2016, 20:48
5 mjesec je. Treba dati ispite. Zaključiti ocijene. Zamisli da se tvome djetetu zadnjih mjesec dana prof ne pojavi
Za sad nitko neće.
Pokušat će naći nekog na biro
Ali aj mu objasni da sutra ide u jedno selo- 1, 2 i 3 razred kombinacija. Od toga drugaš je prilagođen
Za vrijeme odmora ide u drugo selo gdje ima -1,2 i 4 r. Od toga je jedna četvrtašica pp
Onda za vrijeme petog sata ideš u glavnu školu gdje imaš 6r talij i 8 r talijanski. I to je moj ponedjeljak
Ako je netko bez iskustva ima da se prvo izgubi a onda poludi

Uvijek se ovo desi kad me nema. Za sad je to samo bilo za rodiljne
24 tra 2016, 22:32
Neve kad se nema izbora sto ces...gledaj ti da se dobro oporavis a skola ce se snaci.
Sandalice nisam jos pocela gledati...nosimo patike za sad, imamo neke laganije platnene i dobila je jos neke Bambi zatvorene sandale/balerinke koje ce za koji dan.
Ljeti mi je bitno da su kozne, uzmem obicno otvorene samo sa trakicama.
Pelene su jos na njoj, malo sam odustala zbog vremena, nekako mi hladno da bude cesto.mokra.
Mada nas to nije sprijecilo da idemo van u polje po blatu i buri. Da se mene pita nebi se sa kauca digla.
24 tra 2016, 23:46
Neve uh,meni zvuci bolno.
A sa skolom nemas izbora ako ne mozes.....
Ja ne znam sto cemo za ljeto od obuce.....
Sto se tice pelena iznenadilo me koliko kuzi

.Odlicno joj ide
25 tra 2016, 08:05
Vani je tak hladno da uopće ne razmišljam o ljetnoj obući

Makar sam neki dan izdvojila majice kratkih rukava s tavana koje bi mu trebale biti dobre na ljeto. Moram još pregledati bratov ormar ak se negdje skrivaju kakvi mali brojevi. I izbaciti iz ormara sve premalo. I imam još par vreća robice koje stoje kod mene već par godina, posudila sam to za starijeg od jedne poznanice, spremila kad je prerastao i nikad vratila jer više nismo u kontaktu

Sad će to mlađi iznositi, onda ću joj se nekako javiti da vidim što s tim

A imam i sandalica od satrijeg, samo ne znam hoće li što odgovarati D., on ima debelu nogu i visoki rist, uglavnom mu ne odgovara ništa što imam od obuće.
25 tra 2016, 12:28
Sandale otvorene ne bi ja , bolje zatvorene ali sa otvorima ... Mislim zatvorene na prstima da su
Da zahladilo je ali jad ovo prodje ima da prži u Dalmaciji odmah 25
25 tra 2016, 15:33
Zara
Da, da obje mladje su se navukle na palac.
Mi smo do vikenda bili po doma u slapicama za u more s carapama. Sad mozemo skafander i buce.
Idemo prvo po sandale na rupice.