Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!
Tema je zaključana

Re: Generacija 2009. - 6. dio

31 sij 2016, 18:40

vratili su se poslijepodne, i dalje ima temperaturu, ali Dalsy mu drži do 8 sati tak da je OK. on je raspoložen, presretan što je bio u hotelu i kupao se jučer. mislim da je to neka viroza klasična - temperatura i vjerojatno će kasnije grlo krenut, sutra ćemo do dr da ga pogleda popodne, ali bitno da je on meni ovako OK ;) igra se legićima i ne mogu vam opisat koliko mi se promijenio u ovih 1 i pol dan što ga nisam vidjela :shock

sljedeći tjedan i kod nas počinju predupisi pa se moramo javit u školu koju pripada da javimo da neće tamo ići, ali ipak tamo ide na testiranja i sve. to mi je bezveze, ali šta da radimo. u ovoj drugoj školi su ga stavila na popis, to su mamine veze, pa nismo morali ići sad odmah ;)

ena, super za maškare!

31 sij 2016, 21:03

Ena što reći? Za ne fb frendove reče mi jedan djedica da ne trčim jer sam debela i srce će me izdati
Beat that

Latice super da dalsy drži :yess

Danas su dečki bili u igraonici. Na roćkasu. Bili su mokri do kože
Lijepo im je bilo
Mene za sad igraonice ne privlače ali ionako sam rekla da nećemo više slaviti roćkase
Budemo vidjeli
Tinu je baš usred vrućine.

Dok ja tipkam tin protestira
Gledao bi planet majmuna
Misli da je to tko zna što
Budem ga sprašila u krevet nakon pol sata :p

01 vel 2016, 13:10

pozdrav!

latice, žao mi je što je bolest pokvarila vikend :/. nek brzo prođe. i meni je David danas doma, jučer popodne zakurio i imao je proljev... danas ok, zasad.
neve, :hahaha.

J se jučer maskirala u indijanku, to su bile zadnje maškare u gradu. još imaju dvaput u vrtiću...

01 vel 2016, 21:51

Kako je cure? Kako bubanci?

Tin je večeras slagao puzzle
To u pauzama kad nije pokušavao izluditi damjana :ajme

02 vel 2016, 09:55

hej cure, moj bubanac je buban. išli smo jučer do dr, kaže da je viroza i da može do 5 dana trajat takva temperatura. a temperatura je grozna jer skače odjednom. i to jako visoko. pijemo Dalsy forte i kad mu dam, dugo mu treba da mu spusti, ali kad spusti onda drži pa mu dajemo recimo svakih 8-10 sati, što nije često. bude on tu oko 38 opet, ali ne ide preko 38.5 ...

jučer je bio raspoložen, ujutro se odmarao, gledali su crtiće, ja sam nešto svoje pisala. onda smo išli do dr, čekali smo 2 sata jer je i dalje ogromna gužva, ali sreo je priajtelja iz vrtića pa su se naigrali i napričali. svi iz vrtića imaju istu stvar tako sam već znala šta je, ali smo ipak onda ostali da ga i posluša. poslije smo išli u McDonalds i kad smo došli doma, jedemo svi skupa, kaže on meni: mama meni je danas baš super dan :lol a meni došlo da se rasplačem :ajme

jako se promijenio u zadnje vrijeme, malo je stvarno sazrio, tako lijepo izverbalizira neke situacije, dođe sam pa mi kaže: mama volim te. kaže mm-u kad mi nešto dobci: to ćeš ti D, mama je trudna :lol

joj nadam se da je ovo zadnji dan temperature, a nadam se da ćemo i seka i ja ostat pošteđene :lebdi

naručila sam jučer torbu i pernicu, a danas nosim papir za premještaj u školu!

02 vel 2016, 12:29

temperatura iš iš

latica je napisao/la:jako se promijenio u zadnje vrijeme, malo je stvarno sazrio, tako lijepo izverbalizira neke situacije, dođe sam pa mi kaže: mama volim te. kaže mm-u kad mi nešto dobci: to ćeš ti D, mama je trudna :lol

bravo za M

meni je tin i dalje drama queen :lol

usavršio se u stavljanju dječje robe na sušilo. pa sad to većinom on radi. kao i skupljanje sve robe
i dalje ne cijeni tuđi trud pa ga napomenem kako je njemu kad skida robu pa se zamisli malo

sam si radi sendviče pa računam da kad bude škola bude mogao dok ne dođemo sebi nešto napravit za jest

02 vel 2016, 13:38

bravo za Tina :joy

evo ja odnjela papire. išla sam si kupit krafnu pa sam i to obavila, stvarno mi je ta škola na minutu od ureda. i jako mi je bilo neobično bit u školi za vrijeme nastave, sve me stislo u grlu...
problem je bio do sada što kod mijenjanja škole dijete sve preglede i testiranja obavlja u školi kojoj pripada, iako kasnije ide u drugu školu u kojoj ga stručna služba uopće ne upozna. a oni moraju upoznat dijete, između ostalog kod slaganja razreda da znaju ako na nešto moraju pripazit. a sad su se dogovorili da se to odradi u školi u koju će dijete zaista ići, što je super. nemreš belivit.

kaže mm da nema danas uopće temperature, joj daj Bože da tako i ostane, možda ga je to noćas spasilo što je tako zakurio pa su virusi pocrkali :lebdi ali ako me nije presjeklo, ništa ništa i u roku dva sata ja se probudim, on vruć, ušni pokaže 40,5 :strah nije u životu toliko imao :ajme dala mu Dalsy, i pričamo, on bi spavao, ajde rekoh nije to sigurno toliko visoko taj ušni uvijek malo više pokaže, napio se soka od jabuke, zaspali mi oboje, nakon dva sata ja se opet trgnem, on 39,5 :ajme ali mirno je spavao, ja sam se požderala živa da mu nisam bila i obloge odmah stavljala, i onda u roku 20 minuta palo ispod 38. luda neka viroza šta da kažem.

02 vel 2016, 13:45

ne volim te visoke temperature nikako.
i temp do 5 dana. :nesvist ja čekam 3 dana i idem kod dr četvrti
makar znalo je i damjanu i tinu bit 5 dana temp. i to ko šta ti kažeš, drži mu dalsy (nekad i 12h il više) ali se onda opet pojavi i bude visoka

02 vel 2016, 14:50

Pisalice, baš ste vrijedne...
Ja sam u žešćoj strci s vremenom. Na poslu ludnica koja je iz privremene prešla u konstantnu.
Doma klasika, svaki dan obaveze.
Ovaj tjedan nam sekica slavi veliki deveti pa smo i oko toga u pripremama.

Latice, baš mi je žao da im je propao kupanac. Nego, kakav je to Dalsy forte? Ja znam za onaj obični. Ili je to taj isti?
Kakvu si torbu naručila?

Neve, znači imaš malog pomagača. Tako treba. I ja si svako malo pomislim kako im moram pojačat te kućne obaveze, ali nikako da to napravim.

Ana, vi baš puno tih maškara imate. Moja P će imati sljedeći utorak u školi. Cijeli razred se jednako maskira, tema im je disco 80ih.
U vrtiću ništa posebno nije najavljeno, djeca već danima hodaju u maskama, Ivona je odlučila biti leopard. Ima takve tajice i uši, naći ćemo neku prigodnu majicu i našminkat ću je. Imamo baš one prave boje za face painting pa ću skinut s neta sliku i dat sve od sebe.

Idem dalje radit...

02 vel 2016, 15:01

Tin je već duže u kućnim poslovima
Najviše sprema sobu i igračke
No već duže se bavi perilicom i robom
Tek sad je skužio kako da lijepo stavi. Do sad bi trebalo iza njega popravljati

03 vel 2016, 10:42

srećo, to nam je doktorica sad dala, u biti je isto samo duplo jače jer je doza duplo manja od Dalsya, što mi je super jer recimo popije jednu žlicu - 5 ml, umjesto dvije kad pije Dalsy. ali ima drugačiju boju, tak da ne znam jel baš isti isti

torbu sam mu naručila 4you ruksak. čitala sam i čitala ovdje i na kraju mi se više nije dalo čitat, taj su mnogi preporučili, meni je bitno da je lagan i praktičan, a to mi se čini da je i eto. naručila sam na adresu frendice u BEču, pa će mi onda oni donjet krajem veljače u zg, pa ću ja kasnije pokupit,komplicirano, ali šta ćeš :lol gledala sam malo te torbe u Mulleru za vikend, pa to je staršno koje su to cijene. a kod nas je izbor grozna. imaju od Herlitza samo za cure jedan model...

moj miš jučer cijeeeli dan nije imao temperaturu i navečer naravno opet,a li nije tako visoko, valjda će bit bolje danas. sad mu se počeo i nos punit i tu i tamo zakašljuca, mora ta viroza nekamo izać, ali nije ništa strašno za sad, inhalira se i sve Ok.

moj M sprema svoju sobu, to stvarno već dugo, a od ostalog spaja čarape nakon sušenja. sad ga planiram uključit u to da si složi robu ili da barem složenu odnese u ormar. ali to moram prvo mm-a naučit. on kad složi ja mogu uzet peglu i ić peglat :ajme i stol postave on i seka i onda poslije jela morajus voje tanjure maknut. a plan mi je naučit ih i da suđe vade iz mašine, samo kad novu mašinu kupim ;) uglavnom, puna sam planova...

super je Tin, on je baš vrijedan!

03 vel 2016, 14:13

pozdrav!
iš, iš, sve boleštine.
Davidu je ona crijevna virozica bila samo u ned. danas je otišao i on u vrtić. doduše i on kašljuca :/.
bravo za Tina, baš je vrijedan.
Jelena posprema, ali problem je što David rijetko želi pomoći i pospremiti ono što je on razbacao pa neće ni ona...
Ona voli slagati i preslagivati stvari. Isto ponekad pomaže oko oprane robe, spaja čarape, slaže dječju robu...
Oboje vole pomagati oko kuhanja i pripreme kolača.
Danas sam opet sama s Jakovićem. On mi je super ovih dana, odspava mi bar jednu turu malo duže pa stignem nešto i napraviti. Iš, iš, forumsko prokletstvo ;). A popodne imamo njemački, svi se tome veselimo, čak i mm koji ostane sam s Jakovom i prijateljem čija curica dođe na njem :).

03 vel 2016, 17:26

Procitala sam jutros sve ali nisam stigla vise pisati tako da sam sad sve vec pozaboravljala.. :hahaha

Uglavnom is, is sve bolesti.

Moj J nema volje ico na maskare. Kaze da mu se ne da jer je bio prosle godine. :shock :(

03 vel 2016, 21:41

Ja sam dogovorila s tinom da ćemo učiti kuhanje.
Sad još moram vidjeti što je to točno za njega :lol
Budem otvorila topik

04 vel 2016, 10:04

neve super za kuhanje ;)

ja sam koma :( M je jučer opet cijeli dan bez temperature i navečer mu skočilo. nisam cijelu noć spavala, uopće jer mu nije padalo ispod 39. a ne mogu ga tuširat ili obloge stavljat jer se trese i drhti ispod tri deke, ako ga skinem još se više trese, a treskavica mu diže temperaturu :ajme seka je isto sinoć dobila temperaturu, za sad joj lijepo pada, ali znam šta nas čeka nažalost.
tak da sam ja ležala kraj jednog pa kraj drugog, mjerila i čekala. i lagano paničarila naravno. smiruje me jedino što i drugi iz vrtića imaju identične simptome i što je dr rekla da može trajat i do tjedan dana i da može bit tako jedan dan bez temperature i onda opet visoka...

kad već kukam, da kažem da se ali zadnjih dana da ga svrbi guza. on je u zadnje vrijeme malo osjetljiv na to, očito se dobro ne obriše, ne da da mu mi pogledamo vlažnim papirom i tak, pričamo već neko vrijeme da si mora pažljivo guzu oprat i između guzova i tak. kako je noć ranije jedno vrijeme cvilio da ga baš svrbi guza, ja sinoć u onom bunilu odem googlat, stvarno to ne bi smjela i zaključim da ima gliste :ajme ali onda sam zaključila da neću brzat sa zaključcima :ajme kad mu namažem bepantenomne svrbi ga, možda si je malo iziritirao taj dio, koža mu je i inače malo suha u zadnje vrijeme, joooj koma sam, ne idem danas radit, nek svijet stane, ali ne idem nikud!

a tak nam je super bilo jučer popodne, pekli smo prvi puta pizzu skupa, baš smo uživali i onda opet temperatura :gaah

04 vel 2016, 13:18

i meni bi palo na pamet da ima gliste, najiskrenije. aj vidi za koji dan
ako nemirno spava noću mogle bi bit
meni se tin ok briše
ali damjan :ajme :nesvist

04 vel 2016, 13:24

latice :hug nadam se da ce ove bolesti brzo biti iza vas.
neve bravo za Tina. Moj voli pomoci ali samo kada se njemu da ili kada mu nesto treba :ajme Za kuhanje se jos nebi usudila ga pustiti, ali ni nemam potrebe kad sam ja stalno kuci. Ali mi zato obozava pomoc oko pravljenja pizze, kiflica i kolaca. Tako da uvijek imaju decki svoje tijesto koje oni sami nadjevaju i mijese pa onda mi to nesmijemo pojesti :p
Jucer smo dobili poziv za predupis, i da ispunimo anketu u vezi jedne smjene. Inace kod nas idu jedan tjedan ujutro, a drugi popodne, pa mi se ovo svidjelo. Tako da definitivno zaokruzujem da.
Za maskenbal ipak oblace ko sta hoce, nismo imali dovoljno vremena za praviti kostime , pa se odlucio za spidermana. Prvo je htjeo biti gusar, no posto je cuo da ce skoro svi biti spidermani mora i on :ajme Da napomenem da ni nezna tko je on, jer taj crtani nevoli :hahaha

04 vel 2016, 14:15

meni to recimo NIKAD ne bi palo na pamet :roll
vidjet ćemo, noćas se nije ništa žalio, koža mu je tamo dosta suha, vidjet ćemo. ako ga bude i dalje svrbilo nazvat ću doktoricu da nam pusti uputnicu za pretrage stolice i bris anusa. koliko sam skužila terapija je jednostavna - neka tableta jednom tjedno ili tako nešto i to u dva puta. iako, iskreno se nadam da nije to. jer onda svi to pijemo, kontrolni bris, nema vrtića do daljeg ...

04 vel 2016, 14:59

Nasem prijatelju se dogadjalo jedan period da ga tako svrbi guza, cak su i nosili ono stakalce na analizu ali sve bilo ok. Ona mu mazala nekim ulje i smirilo se samo do sebe. :dunno
Mislim da je bilo kantarionovo.

Za maskare su tete odustale od pola programa, tako da ce sutra doci kako koji i samo se po vrticu zabavljati. :whew

J ispala 2 zuba, donje dvice. Jednu mu izbila sestra, a drugu frendic iz vrtica. Jos se gornja jedinica klima pa ce vjerovatno imati pauzu.

05 vel 2016, 14:25

liv, bravo za krezubicu :luv

da podnesem novi izvještaj o povijesti bolesti ;)
dođe m da se propucam zbog vlastite gluposti :ajme skužila sam da mu zapravo cijelo vrijeme mjerim samo ušnim braunom i onda sam tek jučer skužila da nam on daje uredno 1-1,5 stupnja veće vrijednosti. Ok, nije neka šteta nastala, osim mojih živaca, ali vjerujte da je u noći razlika jel temperatura 39 ili 40,5. i tak, noćas je imao 38,4, a ušni pokazuje 39,5 :lebdi ide na bolje ili barem nije tako strašno, ja se nadam, lijepo smo spavali, čak i ja.

gliste nema. barem za sad tako mislim. zvala sam doktoricu jučer, kaže da nema smisla slat na analizu jer se to vidi u stolici. tek je sad kakao. mislila sam da će mi pozlit ako vidim glistu :ajme :znoj ali sve je čisto, osim što on zapravo ima malo taj izlaz iziritiran i to ga boli kad kaka jer mu se malo ogreblo govancem i čak je bila kap krvi, ali baš onako izvana, ne u stolici. oprostite na detaljima. tipkam si zapravo da si zapišem za kasnije. tak da sad malo taj dio pažljivije tretiramo i mažemo bepantenom i eto. vidjet ćemo još kroz koji dan..

dan je lijep i sinačn, ali oni nisu htjeli ni prošetat, igraju se svatko na svom kraju kuće ...

06 vel 2016, 20:51

Bepanthen će to rješiti u roku 2 dana. Bit će mu bolje :hug

Tin gleda Galileo. To mu je subotnji ritual. Pa će u krevet

Danas u dućan morali. Majice mu trebaju. 140. Sve mu kratko :znoj
Izabrao je neku na lubanju :ajme

06 vel 2016, 21:42

mislim da je to bepanthen već riješio jer se niša ne žali. vidjet ćemo kod sljedećeg kakanja.
moji su sad legli, čitaju s tatom priče, a ja odoh s curama na večeru ;)
danas je napokon dan bez temperature, odnosno za sad i večer, a nadam se i noć (pu puj puj iš iš iš forumsko prokletstvo!!!)

mi smo danas napokon bili i na zraku. prijepodne smo malo po dvorištu vrtlarili - joj jedva čekam proljeće da smo stalno vani. a poslijepodne smo išli na Dravu. Jako je niska, pa smo obuli gumene čime i po pijesku tražili školjke :srca baš smo uživali!

07 vel 2016, 09:32

Neve jeste se naguzvali?

Latice bas vam je lijepo bilo na Dravi.

Mi smo isto jucer bili i ujutro i popodne vani, isto na plazi. Skupljali kamencice za praviti zabice, crtali po pjesku, preskakali lastik, trcali, prisli blizu labudovima. Opet su nam dosli na plazu.
Vrijeme je isto bilo super vedro, bez vjetra, skoro pa se mozes prevariti da je proljece.
Danas vec oblacno. :roll

07 vel 2016, 09:42

latice super za izlet na Dravi. I super da su klinci bolje :kiss
neve i moj je poceo gledat da su na majicama neke gluposti. Zasad ga uspijem odgovoriti al od rukavica sa lubanjom nisam uspjela, ali na svu srecu, topla zima pa mu ni netrebaju :lol
liv bome je i vama bilo lijepo.
Ja bila sa mladjima vani, Dali se vise ne zeli druziti s nama kad izlazimo. On voli ostat u kuci u miru se igrati, pa mi bude zao. Nekada ga uspijem nagovoriti ali rijetko. Jedva cekam da zatopli pa da i on bude s nama

07 vel 2016, 10:32

Liv Tyler je napisao/la:Neve jeste se naguzvali?

bila je gužva ali smo išli samo po majice pa nije bio problem jer ljudi većinom nisu bili po dućanima nego na trgiću

meni ne smeta lubanja na majici. ali mi smeta cijena.
na odjelu 134-170 imaju samo "ozbiljne stvari". nema ništa bebasto
vidjela sam jednu zgodnu. bež na crne majmučiće ali taman nije bilo broja

07 vel 2016, 11:01

velik je Tin, svaka čast :luv
nama će dobar dio robe bit i za nagodinu, jer sam mu sad uzela malo veću robu, budući da mu je broj manje kratko i knap, a taj broj veće, veliko :roll
trenirke ćemo popunit, jer je uspio nedavno dvije poderat - jednu na koljenima, a jednu je negdje zapeo i povukao i nastao je rez od 20 cm na strani :ajme

nema temperature :bis sutra se ide na maskembal u vrtiću, baš se veseli. bit će crveni ninja ;)

liv, joj da mi je do vaše plaže malo potegnut. lijepo je na Dravi, meni je uvijek lijepo uz vodu, ali nema onog mirisa mora... uh kad se sjetim...

mi ćemo danas van na ručak. ja sam mislila kuhat, jer imamo goste jer je moja sestrična s dečkom kod nas od petka. jučer su išli u svatove pa kod nas spavaju, a ja sam sinoć bila vani i sad mi se ne da ništa, nego se veselim da malo izađemo svi skupa! moram popodne radit pa ću onda prijepodne odmarat ;)

07 vel 2016, 19:42

Oh, J je ooderao 5 trenerki na koljenima u dva tjedna. :gaah
Sad sam i poprala i spremila za krojacicu. Iz principa ne zelim uzeti nove jer je pola ovih novo.

Latice to sol mirise. :dada

07 vel 2016, 22:11

kod nas i danas sunce i razmjerno toplo. malo smo se prozračili opet uz Dravu poslije ručka popodne su nam gosti otišli za ZG, a došao nam je prijatelj na igranje, izigrali su se, ja sam pravila fritule i poslije tuširanje, večera i u krevet. ja imam zaostataka za sutra za posao pa trebam koju minutu mira...

sutra je maskembal u vrtiću, crveni ninja je spreman i zapakiran ;)

08 vel 2016, 14:57

Nama ne moze biti oblacnije! :protest a jos i jugo puse nenormalno. :gaah

08 vel 2016, 15:41

I u Zg je cijeli dan oblačno...

Nama je cijeli vikend protekao slavljenički, seka je imala ročkas. Bilo je jako lijepo i baš smo se zabavili.

Sutra je u vrtiću neka predstava s karnevalskom tematikom.
Ujutro se dižemo ranije jer ih obje moram našminkat, tj. maloj nacrtat leoparda, a starija je u điru diska 80ih.

Neve, ta veličina 134/140 je inače toliko nezahvalna. Strašno nešto. Nema ništa na dječjem odjelu, a bome ni na mladenačkom. Mi već duže vrijeme muku mučimo s tim.
Tema je zaključana