Sada je: 31 srp 2026, 23:20.

Kako se odluciti za novu trudnocu nakon dvojki, trojki...

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Kako se odluciti za novu trudnocu nakon dvojki, trojki...

PostPostao/la Nikolina0502 » 23 stu 2008, 16:55

bok cure

jos sam nova ovdje al imam jednu temu koja bi vas mogla zainteresirati, naime majka sam dvije curice , blizanki, kojima su sada dvije i pol godine!

stari su mi ljudi uvijek govorili mijenjaj pelene s pelenama, ali jako mi se tesko odluciti za novu trudnocu, pogotovo sto su mi njih dvije prve, ali takoder vjerujem sto duze budem cekala gore ce mi biti

istina voljela bih jos jednom zatrudniti al neznam kad je pravo vrijeme za to

ako imate kakvih iskustava i savjeta javite :oops:

:bab :bab :bab :bab :roll: :roll: :roll:
06.07.2006. LORENA u 1:4o am
06.07.2006. KLARA u 1:45
Nikolina0502
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kako se odluciti za novu trudnocu nakon dvojki, trojki...

PostPostao/la JiA » 23 stu 2008, 17:19

Nikolina, ni jedan savjet tu ti nije pravi, i svako je iskustvo drugacije.
Ja imam samo njih dvojicu. I zelim jos jedno, ali evo, vec par godina skupljam hrabrosti za to ( napominjem da mi prvih 4 godine takvo sto nije niti padalo na pamet, tj. imala sam uzasan strah da cu ostati trudna ).
Sa deckima nisam uzivala, moram priznati. Nisam ih dosta mazila, nisam ih dojila, nisam ih vozila u kolicima.
Nisam imala normalnu trudnocu, niti normalan porod.
Bila sam robot i briga za njih prvih godina vise je slicila motoriziranim radnjama, nego majcinstvu kakvo sam ja zamisljala. U tome svemu lezi veliki razlog zasto zelim jos jednu bebu.
Bit ce, valjda....
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la vall » 23 stu 2008, 23:16

ja se nisam odlučila, došla je sama... :mrgreen:
i sad imam trojčeke. :3srca

vjerujem da će vam s novom bebom biti mirnije i ljepše jer je i meni tako bilo.
samo, ova motoriziranost se vratila jer i prethodni dvojac traži svoje tako da je L.
brzo ušla u žrvanj.
dvojac 2006
2008
vall
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vrabec te dal » 24 stu 2008, 00:03

ja te samo pozdravljam :proljece
vrabec te dal

PostPostao/la bigmamma » 24 stu 2008, 13:50

Ja sam sve tri trudnoće (druga je bila blizanačka) imala odmah (skoro) jednu iza druge i prilično je zanimljivo. S tim da definitivno potpisujem što je JiA napisala. S blizičkama nisam uživala (sve isto ko i kod nje, od trudnoće, preko poroda i poslije sve što ide uz to - razne komplikacije, žurba jer ih je troje malih...)...i četvrta mi se dogodila i bilo me užasno strah i bila sam nesigurna hoću li to sve sama moći, ali evo...je brzo, napeto, neispavano :mrgreen: ali je i lijepo. S malenom uživam za svo ovo troje starijih što nisam...s prvim sam valjda bila premlada, neiskusna, pa mi je to bilo užasno opterečenje. Na tebi je da odlučiš. Ja sam dosta izdržljiva, optimistična, ništa mi nije teško...ali da je pakleno ponekad, je. Kod mene je razlika po 20mjeseci. Po meni ti je možda bolje još malo pričekati, svakako je lakše kad je malo veća razlika, kad ti se djeca bar donekle osamostale.
L. 2003.
S. i A. 2005
L. 2007.
bigmamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kris2 » 24 stu 2008, 14:17

Moji su 6 godina, i ja bi jako voljela imati još djece, izmedu ostalog baš i zbog toga da u tom majčinstvu uživam malo polakše :mrgreen: . Negdje iza 4. godine su i oni (klinci) stalno navaljivali da im rodim još bebu :3srca .
Ja se nisam odlučila ipak jer sam malkice prestara i imam velikih problema s kralježnicom.
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Zira » 24 stu 2008, 14:23

ja se vise nikada necu odluciti za jos jednu trudnocu. meni je dvoje djece dosta :pee
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nikolina0502 » 24 stu 2008, 16:08

bigmamma je napisao/la:Ja sam sve tri trudnoće (druga je bila blizanačka) imala odmah (skoro) jednu iza druge i prilično je zanimljivo. S tim da definitivno potpisujem što je JiA napisala. S blizičkama nisam uživala (sve isto ko i kod nje, od trudnoće, preko poroda i poslije sve što ide uz to - razne komplikacije, žurba jer ih je troje malih...)...i četvrta mi se dogodila i bilo me užasno strah i bila sam nesigurna hoću li to sve sama moći, ali evo...je brzo, napeto, neispavano :mrgreen: ali je i lijepo. S malenom uživam za svo ovo troje starijih što nisam...s prvim sam valjda bila premlada, neiskusna, pa mi je to bilo užasno opterečenje. Na tebi je da odlučiš. Ja sam dosta izdržljiva, optimistična, ništa mi nije teško...ali da je pakleno ponekad, je. Kod mene je razlika po 20mjeseci. Po meni ti je možda bolje još malo pričekati, svakako je lakše kad je malo veća razlika, kad ti se djeca bar donekle osamostale.

hvala ti na savjetu, dakako curice su vec velike, dosta same znaju, odvikla sam ih od pelena, ali daleko od toga jos oko njih ima posla, mislim da bi mi bilo lakse da jos malo pricekam, jer tek mi 22 godine, mislim da imam jos vremena da imam djece, jer sam zatrudnila s 19 godina, istinabog jesam htjela dijete, al eto bog mi je odmah namijenio dvoje pa sam se nekako s tim izborila, vjerujem da ce mi biti lakse s jednim, i sto kazes da cu vise uzivati u njemu, jer s ove dvije nije da nisam bila u potpunosti predana, nego su se moji osjecaji i predanost dijelili na pola
Nikolina0502
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bigmamma » 24 stu 2008, 23:39

Pa ti si stvarno mlada, a ja mislila kak sam ja prvo s 26 premlada rodila. Dobro, svi smo različiti, ali ja ponekad mislim da sam trebala tek sad u tridesetima početi rađati. Meni je sad puno lakše nego prije 5 godina s prvim. Vjerojatno tu ima veze i iskustvo i praksa pa sam i zato opuštenija i uživam više :dunno Ti definitivno stigneš još svašta, i više od jednog :mrgreen:
L. 2003.
S. i A. 2005
L. 2007.
bigmamma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kris2 » 25 stu 2008, 09:26

Ti definitivno stigneš još svašta, i više od jednog

Potpisujem
A bigmama, ja sam počela s 35 i ima to svojih prednosti, ali je definitivno fizički malo problematično - ja sam s 25 mogla tri noći ne spavati ako baš treba, a sad ako jednu noć ne spavam sljedeću noć padnem u nesvjest :mrgreen:
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Nikolina0502 » 25 stu 2008, 10:17

bigmamma je napisao/la:Pa ti si stvarno mlada, a ja mislila kak sam ja prvo s 26 premlada rodila. Dobro, svi smo različiti, ali ja ponekad mislim da sam trebala tek sad u tridesetima početi rađati. Meni je sad puno lakše nego prije 5 godina s prvim. Vjerojatno tu ima veze i iskustvo i praksa pa sam i zato opuštenija i uživam više :dunno Ti definitivno stigneš još svašta, i više od jednog :mrgreen:

ne kazem da nisam mlada, al vjeruj koliko god ima to svojih mana, toliko i prednosti, ja sam se jednostavno osjetila spremnom za brak i djecu, jer sam upoznala
pravu osobu, koja mi je u svemu podrska i radost, i vjeruj nisam se pokajala, ne kazem da mi je bilo lako, ne nikako al isplatilo se moje muke...

jos imam puno toga za naprvit, kao npr. zavrsiti faks koji sam napustila, zaposliti se, itd i sve ostale stvari koje me sljeduju....

samo sto su brak i djeca dosli prije svega

znam da nisam jedina

zamisli da sam blizanacku trudnocu imala s npr.35, moja je strina rodila blizance s 40 god., mozete li zamisliti tu muku, jos je rodila u kuci, nije
stigla do bolnice, uhhhh
sva sam se najezila, jos kad mi pricala kako je sve prosla, porod i trudnocu, mogu ti samo reci, tesko....
Nikolina0502
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Kris2 » 25 stu 2008, 10:30

zamisli da sam blizanacku trudnocu imala s npr.35

Eto ja si nisam zamislila :mrgreen: , nego probala - trudnoća je bila sasvim ok, ali ko što sam rekla treba to fizički izdražati u tim godinama.
ja sam se jednostavno osjetila spremnom za brak i djecu, jer sam upoznala
pravu osobu, koja mi je u svemu podrska i radost, i vjeruj nisam se pokajala, ne kazem da mi je bilo lako, ne nikako al isplatilo se moje muke...

To je meni super :), a vidi se da je i tebi super kad želiš još djece.
I tu je razlika o kojoj govorim, ti imaš još puno fore i energije i puno ćeš se vjerojatno lakše odlučiti nego ja s 40 plus
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Nikolina0502 » 25 stu 2008, 10:51

ne zelim nikoga uvrijediti, nije mi to bila namjera, nisam rekla da cu se bas sad odluciti za novu trudnocu, kao sto rekoh prvo cu zavrsiti faks pa tek onda, al

nikad se nezna, to mi je plan, al kao sto vi znate, rijetko ispane onako kako si planirao, vjerujte meni su vasi savjeti i vase iskustvo jako vrijedni i cijenim ih...

SRETNA JE ONA OSOBA KOJA SEBI ZIVOT TAKVIM NAPRAVI, UVESELJAVAJTE SE U MALIM STVARIMA, JER JEDAN MALI OSMIJEH OD SRCA UPUCEN LJUDIMA
KOJI VAS OKRUZUJU CINI SRETNIM VAS I NJIH, SVAKI DAN ISKORISTI NAJVISE STO MOZES, CAK I KAD TI SE CINI DA NEMAS KUD, UZDAJ SE U BOGA,JER POSLIJE KISE UVIJEK DOLAZI SUNCE.....

to je moj moto pod kojim nastojim da zivim :roll: :roll: :vi
Nikolina0502
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la JiA » 25 stu 2008, 10:56

Nikolina, ja sam faks zavrsila nakon sto sam rodila ( a rodila sam u 24. godini ). Moja sefica mi je rekla: ti si sve nesto naopacke napravila.
Ali nije mi zao i sve sam stigla.
Držim ti fige da uspiješ.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la AA » 25 stu 2008, 22:52

stari su mi ljudi uvijek govorili mijenjaj pelene s pelenama, ali jako mi se tesko odluciti za novu trudnocu, pogotovo sto su mi njih dvije prve, ali takoder vjerujem sto duze budem cekala gore ce mi biti

,a svi smo razliciti i mislim da je u stvari u tome draz :dj ja sam cekala, bas iz razloga da malo odmorim s pelenama :mrgreen: ..... meni je ova razlika (4 godine) bila idealna, sto ne znaci da bi bila i nekome drugome :dunno

Blizanke sam rodila kad sam presisala tridesetu, a onda je stigla i mrvica :3srca stigne se puno toga napraviti
Ti definitivno stigneš još svašta, i više od jednog
:proljece
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lunahor » 02 pro 2008, 14:21

zamisli da sam blizanacku trudnocu imala s npr.35, moja je strina rodila blizance s 40 god., mozete li zamisliti tu muku
ne vidim u cemu bi bila muka :xprozor ja sam rodila s 30 i mislim da je i to prerano i da sam jos 5 mogla pricekat :up nis ne bih izgubila :xobitelj imala sam ih kad sam htjela, kad sam sve poslozila, i faks i posao , stan auto, sve , prije mi je bilo nezamislivo :xprozor i velim jos mislim da je bilo prerano :xlol

jos je rodila u kuci, nije
stigla do bolnice, uhhhh
ovo zvuci jos bolje, znaci da je porod bio lak :up cim nije stigla mislim, brz ako nista drugo :xmah
lunahor
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Twins Twice » 06 pro 2008, 18:16

joj, ja jaaako dugo nisam bila tu....vidim divno rastete, a neke obitelji su se i obnovile! A&A, čestitam na mrvici, vidim već je godina prošla, a ja nisam u toku....

Nikolina, samo da te pozdravim, znat ćeš kad je pravo vrijeme....moje iskustvo ti je: djeca su prije bila spremna nego mi. negdje tako s 4 godine su počeli tražiti još jednu seku ili bracu...i onda su dobili svaki svoju bebicu!

(mislite i na tu mogućnost! ja nisam jedina dupla duplica.... :xgrin )

sretno u svakom slučaju!!! Bog je tu i kako god bilo - bit će savršeno za vas!
slikaslika

slikaslika
Twins Twice
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bailey » 10 pro 2008, 00:41

Nikolina0502 je napisao/la:zamisli da sam blizanacku trudnocu imala s npr.35, moja je strina rodila blizance s 40 god., mozete li zamisliti tu muku, jos je rodila u kuci, nije
stigla do bolnice, uhhhh
sva sam se najezila, jos kad mi pricala kako je sve prosla, porod i trudnocu, mogu ti samo reci, tesko....

Khm, khm..
Ja sam blizanačku trudnoću imala s 33, rodila s 34. I nije mi bilo teško. Dapače, sada sam opuštenija pa više uživam u djeci nego kada sam prvi puta rodila jer tada nisam imala stalan posao, niti smo imali stan.. što sada imam pa se mogu, bez velikih briga hvala Bogu, više posvetiti majčinstvu.
:xhappy
I. 2000.
A. & R. 2007.
bailey
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Kako se odluciti za novu trudnocu nakon dvojki, trojki...

PostPostao/la AA » 10 pro 2008, 15:46

joj, ja jaaako dugo nisam bila tu....vidim divno rastete, a neke obitelji su se i obnovile! A&A, čestitam na mrvici, vidim već je godina prošla, a ja nisam u toku....

Hvala TT :ljubav
It’s all mind over matter. If I don’t mind, it doesn’t matter
AA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daphne » 10 pro 2008, 16:56

hihhihihih meni ne pada na pamet vise nikakva trudnoca...
sa 29 rodila trojke i slus.... nema vise...

TT, dugo nisi bila tu :xkiss
Daphne

PostPostao/la ela di ami » 10 pro 2008, 18:21

moja mama je rodila blizance u 36-oj
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mimaa » 18 pro 2008, 19:24

Ja sam dobila trojke sa skoro 30. Troje djece je, bar za mene, sasvim dovoljno. I to je iznad prosjeka.
:xshock :xshock :xroll
Mimaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la breg » 18 pro 2008, 23:36

Mimaa je napisao/la:Ja sam dobila trojke sa skoro 30. Troje djece je, bar za mene, sasvim dovoljno. I to je iznad prosjeka.
:xshock :xshock :xroll

Mimaa :xboric , u potpunosti se slažem s tobom, kod mene ista situacija
:xshock :xshock :xshock

Javim ti se
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la enika36 » 19 pro 2008, 23:28

Mi se još nismo odlučili zbog zdrastvenih problema jedne od duplića a i zbog tehničkih ( cure su rekle da može al opet dupliće jer ne znaju kako bi se dogovorile koja će gurat kolica hoće svaka svoja :xlol :xlol ) :joy :joy :rolf
enika36
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Kako se odluciti za novu trudnocu nakon dvojki, trojki..

PostPostao/la Twins Twice » 06 vel 2013, 10:54

ups, I did it again :dada

dižem staru temu da vidim ima li još neka novost među nama....

dakle, naša prinova stiže za cca mjesec i pol, i ovoga puta je JEDAN :rodj pa ćemo probati i roditeljstvo 1:1
(nema mjesta za još jedan ticker)

ako ništa drugo,
javite kako ste u međuvremenu
slikaslika

slikaslika
Twins Twice
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 06 vel 2013, 10:58

čestitam :buket :joy
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la moj(a) djeca(k) » 06 vel 2013, 11:04

i ja cestitam i skidam kapu....bas si hrabra!!!! :joy :joy :joy
djecak 02.03.2003.
djevojcica 05.01.2011.

-Novi dan, nova nafaka-
moj(a) djeca(k)
Sa čokoladom u kosi

Lokacija: Zlatna dolina smjestena u srcu "Zemlje u obliku srca"

PostPostao/la danni » 06 vel 2013, 11:05

i ja čestitam i ne mogu vjerovat :mrgreen
danni
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Crazy Daisy » 06 vel 2013, 11:06

TT čestitke :srca
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

PostPostao/la Twins Twice » 08 vel 2013, 00:21

hvala curke,
ljubim vas svih!
slikaslika

slikaslika
Twins Twice
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 44 gostiju.