Sada je: 01 kol 2026, 21:44.

Pricam ti pricu!

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

Pricam ti pricu!

PostPostao/la IvaV » 23 lis 2009, 15:05

Svaku vecer prije spavanja pricaju se price. Sigurna sam da je tako i kod vecine vas. :)
Na repertoaru su sve moguce znane price, od Crvenkapice do Vuka i 7 kozlica, Kosjenke, Snjeguljice...ma da ne nabrajam.

No, u cari majcinstva (i tatinstva ;) ) spadaju i one price koje im sami izmislimo, koje su plod nase maste. Jedini kriterij koja mora biti zadovoljen je odusevljenje nasih malisana dok korak po korak izmsiljamo likove i price, osluskujuci njihovu reakciju.

Ovaj topic je zamisljen kao mjesto gdje cemo zapisati i ispricati samo nase price, kako bismo razveselili i drugu djecicu, a pootovo mame ;)
Na ovom topicu sirokih ruku ocekujemo vase price, znamo da cete nas oduseviti :joy

:pise
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

Re: Pricam ti pricu!

PostPostao/la olja » 23 lis 2009, 15:19

:srca
Bas smo se sinoc mm i ja sjetili jedne price koju je on izmislio i pricao ranije N. - ona je obozavala tu pricicu i morao joj je pricati vise puta dnevno :) Sinoc je prvi put tu pricu cula i M. - koliko vidim, opet ce je morati pricati i pricati iznova i vise puta u toku dana :)
Pokusacu je u kratkim crtama prepricati, mada sigurno to nece zvucati onako kao kad on njima to prica.

Prica o Peri i bicikli
Jednog dana se Pera probudio, video da mu nema bicikle i krenuo da je trazi. Usput, trazeci, naidje na vuka i optuzi ga da mu je on ukrao biciklu. Vuk ga je poceo ubedjivati da nije on kradljivac, i odlucio da mu pomogne u potrazi za biciklom. Dok su trazili, naisli su i na zeku, medu i ne znam ni ja sama koje sve zivotinje, i sve su one njima pridruzile i zajedno su trazili biciklu. Naposletku naidjose na lisicu koja nije htela da im pomogne niti da prica s njima. E sad, ovde ide jedan deo koji mi fali i ja ga se sad ne mogu setiti nikako, a sinoc nisam pazljivo slusala :lol ali znam da je na kraju zapravo lisica bila kradljivac i nije se pridruzila ostalima na zabavi koju su priredili zbog toga sto su pronasli biciklu.

Poanta :da? Nije dobro krasti i lagati :dunno
:)
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la IvaV » 23 lis 2009, 15:36

Prica o zvijezdi Iskrici i zvijezdi Curici (nasa omiljena)

Svaku vecer prije spavanja, kada pogldas u nebo mozes vidjeti mnostvo zvijezda. On bdiju nad tobom dok spavas, cuvaju te i paze. No, medju njima su dvije posebne zvijeze: Iskrica i Curica. One su prijateljice, iako su potpuno razlicite.
Ove veceri zvijezda Iskrica je nesto tuzna. Sjedi na oblaku i ljutito se mrsti, napreze. Sva se zacrvenila u licu.
zvijezda Curica je pohitala vidjeti sto ju muci.

Curica: Sto ti je, zvijezdo Iskrice, sto si tako tuzna?
Iskrica: Ma...Jaaaako sam ti tuzna, Curice. Bojim se da sam izgubila svoj sjaj i da nisam vise najsjajnija zvijezda na nebeskom svodu. I onda, kad me (umetni ime djeteta :lol) potrazi iz svog kreveta, nece me moci naci. :(
Curica: Bas si sasava, Iskrice! Pa ti si najsjajniija zvijezda na nebu! Iako, danas zaista slabije svijetlis. Muci li te nesto?
Iskrica: Da, tuzna sam jer je moj prijatelj, Mladi Mjesec morao otici na drugi kraj Neba i ostavio me tu samu. Nedostaje mi.
Curica: hajde, hajde, nemoj biti tuzna, pa on je tvoj prijatelj, iako je sada daleko. SIgurna sam da i on misli na tebe.
Iskrica: mislis?
Curica: znam sigurno! A i njemu je tesko kad tebe nema. Hajde, razveseli se! Iako je Mladi Mjesec daleko, kada ti sjajis najjace sto znas, on te vidi i iz daleka.

Iskrica se razveselila, ozarila i zasjala svojim puni sjajem. Tek sto je to ucinila, vidjela je Mladog Mjeseca kako dolazi.Jako mu se razveselila!

Mladi Mjesec je io sva zadihan, jedva je dosao do zraka kada je stogao do Iskrice i Curice!

Mladi Mjesec: uh...oh...kako sam samo umoraaaan (zijeva). Hvala ti, Iskrice, sto si tako jako zasjala. Bio sam se izgubio na putu na drugi kraj nebeskog svoda i nisam znao gdje sam. Trazio sam tvoju svijetlost pogledom, kako bi pronasao put kuci, ali nigdje je nisam vidio. I onda, kada sam se vec uplasio, ti si zasjala! Hvala ti, prijateljice moja!

Iskrica se sva ozarila i (ako je to moguce), zasjala jos sjajnije.

Onda su Iskrica, Curica i Mladi Mjesec sjeli na prvi oblak i pricali price do kasno u noc. I paze na tebe, da ne padnes sa kreveta (to dok ne kupimo ogradicu za krevet :lol) dok spavas.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la IvaV » 23 lis 2009, 15:37

olja :lol super je prica, al drugi put pozornije slusaj ;)
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la olja » 23 lis 2009, 15:39

jao, ivaaaa :luv super pricica :dada
edit: sad :oops: sam se sjetila da u pricici od mm, dok traze bicikl, zivotinje i pera :cool beru cvijece, skupljaju jabuke i kruske, pjevaju pjesmice i sl. :)
olja

PostPostao/la Tonka.M » 23 lis 2009, 15:55

prekrasne priče :srca
obje (olja, molim te da večeras dobro napneš uši i sutra dopuni priču :dada )

za sada ja samo čitam i pamtim :srca
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ancica » 26 lis 2009, 10:13

Odlične pričice.
Nama je trenutno broj jedan priča o dječaku Nikoli koji je volio puno spavati i nije se ujutro nikak htio dići iz kreveta dok nije čuo kako ga njegov prijatelj (svaki put drugo ime) doziva ispod prozora "Nikola, probudi se, dođi da vidiš kako je pao snijeg" Nikola se, naravno, oduševio, istrčao iz kuće, toplo se obukao (sad ide dio o tome šta sve obučemo i zašto je to bitno kao je vani hladno). Pa su njih dvojica otišli u šumu i na brijeg i igrali se (sad dio o tome šta sve radimo na snijegu) i na kraju napravili snjegovića. Umorili su se i otišli kući popiti čaj i ugirjati se, a snjegović je ostao sam. Pala je noć, počeo opet padati snijeg, sve je bilo tiho jer puno životinja spava zimski san (tu dodatk o medi i sl....) i mali je zeko izašao iz šume - bio je gladan i pojeo je snjegoviću nos (mrkvu).
Mislim, nije neka priča, ali njima je to :joy
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la Jewel » 26 lis 2009, 11:21

Ancica fora ti je priča, a i jako poučna i korisna :dada
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sanelina » 26 lis 2009, 12:36

Tarik obožava avione i heliće, tako da su sve priče bazirane na tome.Kod nas se i u crvenkapici pojavljuje helić :nepitaj
Evo jedna svakodnevna prije spavanja.
Bio jednom jedan mali helić, koji je bio jaaaaako nestašan i jaaaaako dobar.Svaki dan je letio iznad kuća i mahao djeci(pa pa x papa y....nabrojimo svu djecu).Djeca su ga voljela ali posebno jedan dobri dječak Tarik.I tako jednog dana, mali helić je odlučio da i tog dana ide pozdraviti svoje prijatelje.Međutim, taj dan mu je majstor rekao da ne ide daleko jer nema dovoljno goriva,ali helić ga nije poslušao.Zabrektao je brbrbrbrbr i krenuo mahnuti djeci.I baš kad je bio iznad Tarikove kuće ostao je bez goriva brbrbrbrbrbr.....sjetio se riječi svoga majstora ali već je bilo kasno.Sletio je,vidi čuda, baš u Tarikovo dvorište.Sva djeca koja su se igrala u dvorištu brzo su pritrčala da vide mogu li pomoći heliću.Kada su došli do helića on je tužno plakao-trebao sam poslušati majstora i danas ostati kući(kroz plač)evo i krilo sam slomio i guma mi je ispuhala.Djeca su ga počela tješiti.Odjednom su se dosjetili kako će pomoći heliću.x je otrčao da donese kanister goriva,y je otrčao da donese pumpu da napuše gumu a Tarik je otišao u kuću da pronađe ljepilo.Bržo su se vratili i dok su djeca vrijedno radila heliću se vratio osmijeh na lice.Fala vam draga dobra dječice,fala vam.Opet ću vam doći i mahati ali od sad moram slušati šta mi majstor govori.I vi djeco slušajte svoje roditelje i nikada gladni nemojte izlaziti iz kuće.pa pa x,pa pa y.......pa pa Tarik.
čiča miča gotova priča-daj mi groš pričaću ti još :lol

Eto to je jedna od naših pričica. :mah
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja » 26 lis 2009, 13:21

Super pricice :proljece

čiča miča gotova priča

Ovo je M. omiljena upadica tijekom pricanja bilo kojih prica - vec nakon 3. recenice pocne s tim :lol
olja

PostPostao/la indijanka » 26 lis 2009, 17:04

Prekrasna mi je priča o zvijezdicama :)
Roko 26/4/06
slika
indijanka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la I&M » 31 lis 2009, 20:19

Prekrasne pričice .. ali tko će ih zapamtiti.
slika
I&M
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Jullishka » 01 stu 2009, 14:25

olja je napisao/la:Super pricice :proljece

čiča miča gotova priča

Ovo je M. omiljena upadica tijekom pricanja bilo kojih prica - vec nakon 3. recenice pocne s tim :lol

Potpis :)
I kod nas je cica mica omiljena :lol

Inace, meni sin trazi da mu pricam price o: naocarima, zidovima, krevetu, vratima, prozorima (sve sto vidi u tom trenutku u sobi) a naravno i o komsiji koji non stop nesto lupka od gore...tako da, jedina "prava" nam je Cuvenkapa koja baki nosi kompot (glavna stavka u korpici), i tu me prekida na svaku drugu rec da bi on dodao nesto :mrgreen:
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la olja2208 » 06 stu 2009, 09:59

moram pozdraviti ideju za topic, Iva, svaka cast :kiss

...sve pricice koje sam procitala su mi super, svaka na svoj nacin...i mi naravno izmisljamo price ali kako ja budem krepana i obicno probijemo vrijeme kad treba biti u krevetu ta pricica za laku noc je uvijek jako kratka i rijetko ponavljamo istu, uvijek ide nova i naravno mora imati pouku...e sad nemam vremena ali kasnije cu uspijem li sjetiti zapisati i ovdje koju.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la Liv Tyler » 01 ruj 2010, 15:23

Odlična tema, kad budem imala malko više vremena i ja ću nadopisati našu priču. :mah
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la IvaV » 09 ruj 2010, 22:21

o, mmar, pa hvala ti :oops:
Evo danasnje. Bile smo u setnji popodne i vrijeme je ludovalo. Sunce, pa oblaci, pa vjetar, pa kisa, pa opet za 2 min sunce i vrucina i tako vise puta :kima
Ljubica je pitala zasto je to tako, pa je krenula prica:

Na nebu su bili sunce, kisa, i vjetar. Sunce spava iza oblaka, kisa u njemu, a vjetar oko njega. Probudili su se i sunce i kisa i vjetar i stali se svadjati tko ce prije na Zemlju sici:

Sunce: Ja cu prvi na Zemlju sici, maloj djevojcici blize prici.
Zrake cu svoje rastegnuti i nosic joj dosegnuti.
Kosicu cu joj posvijetliti, u okice zaviriti.
Cvijece cu nahraniti, rijeke cu posusiti,
jer bez mene, zivota ne bi moglo biti!

Kisa (nadmeno :p) : Ja cu prva na Zemlju sici, ti me nikad neces stici!
Djevojcici cu na ruku kapnuti, jaknicu joj smociti.
Zemlju cu natopiti, granje cu smociti.
Zabice cu okupati, rijeke cu obogatiti.
Po kisobranima cu skakati,
ljetne cipelice razljutiti!
Jer bez mene, zivota ne bi moglo biti!

Vjetar: Nitko od mene nece prije stici, ja sam najbrzi u ovoj prici!
Na Zemlju cu se obrusiti, vihore cu prouzrociti.
Curici cu suknjicu podignuti, kosicu joj razbarusiti,
medj granjem cu pomutnju napraviti, sesire cu zrakom nositi.
Jer bez mene, zivota ne bi moglo biti!

Dok su se tako kisa, sunce i vjetar svadjali, cula je to Majka Priroda i poprilicno se uzrujala. Zamolila ih je da se ne svadjaju, vec da zejdno pokusaju uciniti nesto lijepo.
I jesu. Nacinili su-dugu ;)

Ona je odusevljena, a meni mozak kuha od sklapanja rima :lol
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la olja » 09 ruj 2010, 22:23

:srca
Predivno i svaka cast!
olja