Sada je: 12 kol 2026, 15:04.

1000 stepenica do oftalmologice?!

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

1000 stepenica do oftalmologice?!

PostPostao/la lea.marijela » 09 lip 2010, 20:31

Nemogu a da ne podjelim putešestvije koje sam danas prošla kako bi sa Leom došla na oftalmološki pregled na Svetom duhu.
Prvo 20 minuta vozikanja oko Svetog duha kako bi našla parking(dobro sam prošla). Jedva uguram Matiza u rupu kod gornjeg parkinga - i kuda sad :conf
Pitam portira kojim putem kroz bolničko dvorište mogu proči sa invalidskim kolicima kako bi došla do oftalmološke ambulante, a on jadan nakon par minuta razmišljanja kaže nažalost morate cestom skroz okolo - nema ulaza u bolnicu bez stepenica osim onog u hitnu službu. I ja avanturista ipakm odaberem najkrači put - pa nije moguće da ima TOLIKO :baba stepenic. Kad na prvom kontaktu sa zgradom nizbrdo cca 20 komada i ajde uskoči neki tip u pomoć, prođem kroz vrata kad još 20 komada i naiđe neki dr. i pripomogne i taka hodnicima dođem ja do ulaza prema ambulanti i kad sam ugledala treći niz stepenica pukla sam ko bomba :angry
Okret i pravac na info pult i izložim ženi problem, kamo trebam i da do tamo nemogu. Žena ostala zatećena no ponudila mi je pozvat razvozača, koi je stigao vrlo brzo, otpratio me do prvog niza i pomogao mi spustit kolica niz prvi niz stepenica- svega3 i nađem se ja u prizemlju u oftalmološkoj ambulanti za odrasle no imam još do na kat cca 30 stepenica, okrenem se da se obratim simpatičnom mladiču kad njemu ni traga ni glasa i tako ja zapela i bjesna zamolil penziče da pričuvaju Leicu dok ja odem gore obavjestit sestre da smo napokon stigle al da nemožemo do ambulante.
Dalje slijedi ljepi dio, naime dr. se je spustila sa sestrom i pregledali su Leu u ambulanti za odrasle no ovaj puta nismo morali kapati oči ni ništa što zahtjeva čekanje i sad ja pitam zar je moguće da očni odjel kompletan preseli u nove prostore, dobi cjeli treći kat ako sam dobro informirana,a da pritom NAŠE KLINCE nemaju di smjestit na tom cjelom katu i olakšat nam. :conf Pritom da ne spominjem da ako netko i uspije ući u ambulantu sadašnju sa kolicima pored njega više nitko nemože nikud koliko je dotična mala.

KAKO tome doskočit? Što napravit i kako potaknut ekipu da nas vidi i čuje?
sorry jako sam odužila al jadna sam i bjesna i ........ :baba

Hvala dr. D. :srca
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: 1000 stepenica do oftalmologice?!

PostPostao/la IRENA » 09 lip 2010, 21:11

Draga lea.mariela , žao mi što si sve to prošla, a s druge strane drago mi da su se tvom tekstu našla bar dva dr. pa pomogla - (razvozača ću ovaj puta zamemarit :( .
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 09 lip 2010, 21:21

.. stisla prerano..
Činjenica jest da mnogi stari , milijun puta pregradjivani ,nadogradjivani, nadoštukavani.. prostori jesu činjenica mnogih naših Zgb bolnica - pri tome je Sv.Duh ( meni bar) najzbunjujući... ( Jednom davno , davno.. sam tamo svoje epruvete s da prostite cervikalnim brisom , odnijela do kuhinje.... :dunno ... )
Čak nije grozno ( odnosno jest grozno) da nam ti stari prostori nisu prilagodjeni osobama teže pokretnima - pa čak niti mamama s malim bebačima, još je groznije to što niti "noviji" nisu.
Kad će nas "ekipa" čut?
Ona prava što odlučuje ? :dunno
Ali još jednom moram napisat da mi milo oko srca što se našlo dobrih ljudi da pripomognu :)
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 10 lip 2010, 08:48

Hm, moram se nadovezat na ovu temu, pukla bih da to ne učinim. Kod nas do oftalmologa i do pedijatrijskih ambulanti možeš bez beda, jer u zgradi ima lift, ali... I tu sad slijedi meni najnelogičniji dio priče - fizijatricu za djecu su iz nekog meni nedokučivog razloga preselili iz te zgrade (pedijatrije) u zgradu stare interne, koja je kako joj i ime govori, stara i nema lifta. U prizemlju je vađenje krvi, fizijatrija je , naravno, na katu... Fizijatrija za odrasle je i prije bila tu, što meni isto nije logično. Čim trebaš fizijatra, postoji velika vjerojatnost da ti nije baš svejedno uz koliko se stepenica moraš penjati, ali to još valjda nikom nije palo na pamet. Ja svoje dijete još mogu (uz rizik srčanog udara zbog moje nepostojeće kondicije) odnijeti na kat, ali što je s većom djecom ili ne daj bože odraslima u invalidskim kolicima? Nisam brojala stepenice, ali ih ima sigurno bar 50! Da ne govorim o tome, da nemam gdje ostaviti kolica dolje, pa dijete s parkinga koji je preko puta bolnice moram na rukama nositi do same zgrade ako sam sama, jer se bojim da mi ne nestanu kolica koja sam i ovako skupo nadoplatila... I to ako kojom srećom nađem mjesta na tom parkingu koji je uvijek pun, tako da vrlo često moram parkirati puno dalje, tako da odlazak fizijatru postaje avantura od kojih 20 minuta, jer su usput sve klupice i zidići moji, jer otprilike nakon svakih 5-6 m moram malo sjesti.... :/
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 10 lip 2010, 10:51

ajme meni lea.marijela..stvarno si prosla kalvariju :( nisam znala da su se preselili na novi odjel,ali i na starom je bilo hrpa stepenica i ja sam se uvijek cudila tome..a o parkingu da ni ne pricam..zadnji put mi je pauk odvukao tam auto nakon sto sam provela sate cekajuci i onda izasla s gladnim djetetom..kam?..auta nema!ma pricala sam,da ne duljim..stvarno se cesto puta pitam kako tako neke stvari mogu staviti na kat?
recimo,neki dan sam bila na vjestacenju na Krugama..i meni nije bad s adrianom po stepenicama,iako bi mu bilo lakse s liftom,ali oni su tu komisiju stavili nekam skroz na kat,i treba se namuciti do gore...i ja se tak penjem i nemrem vjerovati da su to tak napravili a tamo idu bas djeca s motorickim poteskocama..kome je to logicno? :dunno a kad sam tam bila zadnji put bilo ja u prizemlju...ma stvarno mi nije jasno..a da ne velim da se treba dobro pomuciti da se uopce nade ta komisija u onom labirintu-tko je bio,zna o cemu pricam..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.