Sada je: 14 kol 2026, 06:54.

POLICISTIČNI BUBREZI

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

POLICISTIČNI BUBREZI

PostPostao/la ddamja59 » 01 tra 2011, 15:05

Ima li netko iskustva s policističnim bubrezima? Najčešće se završava na dijalizi. Ima li netko saznanja o možebitnom liječenju problema? Čula sam da u Švicarskoj firma santos prodaje američki lijek somatostatin za tu bolest? Zna li itko išta o tome? Unaprijed hvala.
ddamja59
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: POLICISTIČNI BUBREZI

PostPostao/la lulamae » 01 tra 2011, 18:49

somatostatin ti je hormon..ne vjerujem da postoji neki 'poseban americki' lijek..to se mozda moze i kod nas nabaviti..ne znam nista o policisticnim bubrezima..o tome bi trebalo porazgovarati s nefrologom i endokrinologom,pretpostavljam..a gdje se kontrolirate?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 01 tra 2011, 22:57

Za koga te interesira za djete ili za tebe????
Imam ti ja puno saznanja o tome. ;)
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ddamja59 » 05 tra 2011, 19:02

lijek je proizveden u Švicarskoj i zove se santostatin. U americi je u upotrebi pod imenom somatostatin. Znam da je to hormon. Ja imam policist. bubrege, naslijedila od tate. ciste su velike, u desnom se spajaju i zahvatile su parenhim. Tek sada krećem nefrologu u Zg (dr. Sabljar). Do prije godinu dana su mi govorili da su cistični bubrezi, ali sada je stanje drugačije. Za lijek sam čula od doktora koji radi u ruđeru.
ddamja59
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ddamja59 » 05 tra 2011, 19:03

Majo, molim te da javiš što znaš o možebitnom liječenju. svi tvrde da lijeka nema nažalost. :mah
ddamja59
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MAJA Skopje » 06 tra 2011, 17:08

Nazalost ljeka zaista nema. Sve je u fazi ispitivanja. Koliko imas godina? Kakvi su ti rezultati urine i krvi (kreatinin i urea).?
Moja majka ima policisticne bubrege. Ona je na dijalizi od 42 godine starosti. Policisiticne bubrege sam nasledila i ja. Inace osim redovite kontrole krvnog pritiska i pracenje stanja urine i krvi nema sta da se radi. Isto tako jako je vazna ishrana t.e da ne hranis ciste. Znaci ciste na bubrezima godinama rastu i zauzimaju t.e unistavaju zdravo tkivo. Reci mi kako je tvoj tata? Koliko ima godina i u kakvom su stanju njegovi bubrezi.? Koliko ti imas godina?
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.