prvo nam rekli da trebaju svi nalazi (oftalmolog, otorinac, fizijatar, neuropedijatar), i da moraju biti "novi". kad sam pitala koliko novi, da neke imamo, rekli "što noviji".
ok, imamo novije samo od oftalmologa, ovo sve nam je starije.
vukla sam dijete kod fizijatra, i kod otorinca.
za neuropedijatra su mi rekli da tek naručuju iza 02.11., nemaju termina, imaju samo jednu neuropedijatricu na cijeloj Osječkoj pedijatriji, koja dolazi iz Zagreba, i obavlja preglede samo srijedom, bla, bla. ok, gužva je, kužim.
nazovem soc. i pitam što s tim, kontrolno vještačenje bi nam trebalo biti u 9. mjesecu, a mi ne možemo dobiti termin za pregled. a ona: "joj, pa ništa. ni ne trebaju vam novi nalazi ako se ništa bitno nije promijenilo"
ok, ali zašto sam onda vukla dijete kod ovih ostalih specijalista, pogotovo što nalaz od otorinca ima star 7 mjeseci, a od fizijatra godinu dana, i to je navodno sad ok, nema potrebe za novijim nalazima
i na kraju uopće nisam sigurna u to što je rekla, da mi ti nalazi ne trebaju.
što će se dogoditi ako ih nemam, jel se priznaje vještačenje? hoće li mi ukinuti invalidninu? ili zatražiti nalaz i nastaviti s isplatom dok to ne riješimo?
ne mogu vjerovat koliko kompliciraju stvar s tim nalazima. po meni bi bilo logično nositi samo one od osnovne dijagnoze, prema kojoj i ostvaruje pravo