Sada je: 17 tra 2026, 14:45.

kontrolno vještačenje za invalidninu

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

kontrolno vještačenje za invalidninu

PostPostao/la danijela81 » 29 kol 2011, 15:21

ono Prvostupanjskog tijela, kod CZSS.

prvo nam rekli da trebaju svi nalazi (oftalmolog, otorinac, fizijatar, neuropedijatar), i da moraju biti "novi". kad sam pitala koliko novi, da neke imamo, rekli "što noviji".
ok, imamo novije samo od oftalmologa, ovo sve nam je starije.
vukla sam dijete kod fizijatra, i kod otorinca.
za neuropedijatra su mi rekli da tek naručuju iza 02.11., nemaju termina, imaju samo jednu neuropedijatricu na cijeloj Osječkoj pedijatriji, koja dolazi iz Zagreba, i obavlja preglede samo srijedom, bla, bla. ok, gužva je, kužim.
nazovem soc. i pitam što s tim, kontrolno vještačenje bi nam trebalo biti u 9. mjesecu, a mi ne možemo dobiti termin za pregled. a ona: "joj, pa ništa. ni ne trebaju vam novi nalazi ako se ništa bitno nije promijenilo" :roll
ok, ali zašto sam onda vukla dijete kod ovih ostalih specijalista, pogotovo što nalaz od otorinca ima star 7 mjeseci, a od fizijatra godinu dana, i to je navodno sad ok, nema potrebe za novijim nalazima :roll

i na kraju uopće nisam sigurna u to što je rekla, da mi ti nalazi ne trebaju.
što će se dogoditi ako ih nemam, jel se priznaje vještačenje? hoće li mi ukinuti invalidninu? ili zatražiti nalaz i nastaviti s isplatom dok to ne riješimo?

ne mogu vjerovat koliko kompliciraju stvar s tim nalazima. po meni bi bilo logično nositi samo one od osnovne dijagnoze, prema kojoj i ostvaruje pravo
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.