Sada je: 11 kol 2026, 22:43.
Moderator/ica: nadicab

pepinamama je napisao/la:Koga trebam tražiti da mi ispiše više od 15x dolazaka...pedicu ili fizijatra??Fizijatrica mi ne da više od 15??Ali znam pacijente koji imaju patronažu na cijelu godinu tj.piše se samo godišnje izvješće?Kako dobiti više od 15x..ja zaista nisam u mogućnosti ići svaka 2 tjedna po papire na 3 mjesta..pored dijeteta koje je kanilirano i ovisno o aparatima,a z akoje se nitko drugi ne zna pobrinutu'
, ali sve odrzavamo. Ja zadovoljna, zapocela sam sa fizioterapijom u kuci u Dubrovniku i sad ide dosta djece

Znam dijecu koja su dobila i na godinu dana sa cp
Lijepo njima rekla nek setaju:pedijatar-fizijatar-pedijatar-komisija i bingo, dobijem vise dana 

Članak 17.
...
Fizikalna terapija u kući osigurane osobe može trajati najdulje 15 dana, a može se produljiti
za daljnjih 15 dana, na prijedlog doktora specijalista odgovarajuće specijalnosti nakon izvršenog pregleda osigurane osobe.
U iznimnim slučajevima, prema prijedlogu doktora specijalista odgovarajuće specijalnosti, koji je ponovno pregledao osiguranu osobu, može se na osnovi odobrenja liječničkog povjerenstva Zavoda dodatno produljiti fizikalnu terapiju u kući.
Iza stavka 6. dodaje se novi stavak 7. koji glasi:
»Iznimno od stavka 3., 4. i 6. ovog članka u slučaju potrebe dugotrajnog provođenja fizikalne terapije u kući osigurane osobe prema dijagnozama iz stavka 5. ovog članka kao i kod osiguranih osoba s prirođenim malformacijama i deformacijama živčanog sustava (Q00-Q07) i mišićno koštanog sustava (Q65-Q79) fizikalna terapija u kući može se odobriti u
trajanju od godine dana u jednom odobrenju, uz obvezu ovlaštenog doktora Zavoda da najmanje jednom u tri mjeseca provjeri opravdanost nastavka provođenja fizikalne terapije u kući«.
POPIS BOLESTI I STANJA ZA ODOBRENJE FIZIKALNE TERAPIJE U
KUĆI KROZ 45 DANA
G12.0-9 Spinalna mišićna atrofija
G35, G36.0-9, G37.0-9 Demijelinizirajuće bolesti središnjeg živčanog sustava
G80.0-9, G81.0-9, G82.0-5 Cerebralna paraliza i ostali paralitički sindromi (hemiplegija, paraplegija, tetraplegija)

nadicab je napisao/la:da, spina bifida i hidrocefalus su među tim šiframa Q00-Q07. Moj sin ima Q06 pa bi po tome spadao u tu kategoriju, ali nitko koga sam pitala ne zna kako se to provodi u praksi![]()
S druge strane, u slučaju tih godinu dana, koliko puta tjedno onda dodjeljuju? AKo smatraju da je dijagnoza nepromjenjiva, mogli bi dati jako mali broj puta

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.