-falilaSada je: 11 kol 2026, 10:02.
Moderator/ica: nadicab
tam je napisao/la:Mene su na dijetu ponukali ti nalazi pepdidurije kao i povišene razine neurotransmitera (za mene je to značilo da se u mozgu kuha sve u šesnaest), te blaga nezrelost moždane aktivnosti, ali i činjenica da mi je dijete mjesecima s vremena na vrijeme imalo malapsorpcijske proljeve koje nitko nije znao objasniti. Tim više sam ostala pri njoj kad su nalazi protutijela stanične imunosti pokazali prisutnost alergije na tu hranu i još neku. Svake sumnje je nestalo s time, a i činjenicom da je taj labos našao i kod alergičara koji nemaju autizam niti išta slično, alergije. Za mene je to značilo objektivnost.
Naravno da je imao Candidu i smanjenu fiziološku floru zato jer je imao proljeve. S ukidanjem hrane na koju je alergičan, nalazi alergija su se poboljšali ( crijevo je oštećeno osnovnim alergenom postalo osjetljivo i na druge, manje alergene, što je normalna imunološka reakcija), ali i djetetovo stanje je bolje. Ništa bez defektološke terapije, naravno, ona tu ima glavnu ulogu, ali ja ne mogu reći da se kod njega ništa nije promijenilo. U najgorem slučaju, barem nema proljeve.

Glori je napisao/la:tam je napisao/la:Mene su na dijetu ponukali ti nalazi pepdidurije kao i povišene razine neurotransmitera (za mene je to značilo da se u mozgu kuha sve u šesnaest), te blaga nezrelost moždane aktivnosti, ali i činjenica da mi je dijete mjesecima s vremena na vrijeme imalo malapsorpcijske proljeve koje nitko nije znao objasniti. Tim više sam ostala pri njoj kad su nalazi protutijela stanične imunosti pokazali prisutnost alergije na tu hranu i još neku. Svake sumnje je nestalo s time, a i činjenicom da je taj labos našao i kod alergičara koji nemaju autizam niti išta slično, alergije. Za mene je to značilo objektivnost.
Naravno da je imao Candidu i smanjenu fiziološku floru zato jer je imao proljeve. S ukidanjem hrane na koju je alergičan, nalazi alergija su se poboljšali ( crijevo je oštećeno osnovnim alergenom postalo osjetljivo i na druge, manje alergene, što je normalna imunološka reakcija), ali i djetetovo stanje je bolje. Ništa bez defektološke terapije, naravno, ona tu ima glavnu ulogu, ali ja ne mogu reći da se kod njega ništa nije promijenilo. U najgorem slučaju, barem nema proljeve.
ovo sve upućuje na problem ,ali ne na uzrok....(to je kao da imaš visok tlak,a lječiš ga jedino djetom i vitaminima---nešto je drugo problem ili griješim)
a što se tiče govora u 90% roditelji izvještavaju ---izbačen gluten i kazein--javlja se govor----ne znam statističke podatke ,ali to je ono što je i uputilo prve roditelje na djetu...
ako gluten i kazein mne stvara opijate ---šta to stvara??kao što sam napisala oni tvrde da imaju masu peptida u urinu -od raznih supstanci ---na šta to upućuje????

marijanama je napisao/la:Glori je napisao/la:tam je napisao/la:Mene su na dijetu ponukali ti nalazi pepdidurije kao i povišene razine neurotransmitera (za mene je to značilo da se u mozgu kuha sve u šesnaest), te blaga nezrelost moždane aktivnosti, ali i činjenica da mi je dijete mjesecima s vremena na vrijeme imalo malapsorpcijske proljeve koje nitko nije znao objasniti. Tim više sam ostala pri njoj kad su nalazi protutijela stanične imunosti pokazali prisutnost alergije na tu hranu i još neku. Svake sumnje je nestalo s time, a i činjenicom da je taj labos našao i kod alergičara koji nemaju autizam niti išta slično, alergije. Za mene je to značilo objektivnost.
ovo sve upućuje na problem ,ali ne na uzrok....(to je kao da imaš visok tlak,a lječiš ga jedino djetom i vitaminima---nešto je drugo problem ili griješim)
a što se tiče govora u 90% roditelji izvještavaju ---izbačen gluten i kazein--javlja se govor----ne znam statističke podatke ,ali to je ono što je i uputilo prve roditelje na djetu...
ako gluten i kazein mne stvara opijate ---šta to stvara??kao što sam napisala oni tvrde da imaju masu peptida u urinu -od raznih supstanci ---na šta to upućuje????
Tam, što se dešava ako su neurotransmiteri sniženi kao kod našeg?

tam je napisao/la:Draga marijanama,
ne znam točno što znače smanjene razine, možda ima premalo stimulacije izvana. Probat ću pogledati malo, pa ti javim.
Što se tiče glutena i govora, možda sam se krivo izrazila, neće samo izbacivanje glutena značiti pojavu govora, značit će oslobađanje mozga od negativnog utjecaja i otvaranje puta novim vještinama putem pomoći od strane terapija.

marijanama je napisao/la:Thanks
tam je napisao/la:Draga marijanama,
ne znam točno što znače smanjene razine, možda ima premalo stimulacije izvana. Probat ću pogledati malo, pa ti javim.
Što se tiče glutena i govora, možda sam se krivo izrazila, neće samo izbacivanje glutena značiti pojavu govora, značit će oslobađanje mozga od negativnog utjecaja i otvaranje puta novim vještinama putem pomoći od strane terapija.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.