Sada je: 12 kol 2026, 22:34.

zubari za djecu s pp

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: zubari za djecu s pp

PostPostao/la Njuškica » 02 ožu 2010, 16:53

hvala vam puno za broj u Puli,nadam se da ćemo upasti bar tamo,mami se u Splitu isto nitko ne javlja,naravno kad su zatrpani..
da,vidila sam te članke iz novina već prije
žalosno i prežalosno
Njuškica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Njuškica » 02 ožu 2010, 17:00

hvala vam puno na brojevima,nadam se da ću uspjeti srediti termin.

Ovo iz novina sam čitala već prije i šta da kažem
žalosno i prežalosno
zato sam opet zvala mamu da vidim jel se ona možda prevarila,ali nažalost nije (juče joj je rečeno da ne primaju djecu s pp)
rekla je da krcato djece s pp je u istoj situaciji dole,nemaju kud
a u novinama slave otvaranje ambulante
nemam riječi
Njuškica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Njuškica » 02 ožu 2010, 17:03

oprostite ponovila sam post dva put,greškom sam mislila da nije otišao prvi put
Njuškica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Djeni » 02 ožu 2010, 21:27

Njuškica je napisao/la:ovako stvari stoje, u Dubrovniku nema anesteziologa,ordinacija ne prima djecu s pp, i prema riječima doktora s kojim je moja mama pričala juče ne zna se da li će ga uopće biti ,i do daljnjega ništa od cijele priče.
Toliko o slavnom otvorenju stomatološke ordinacije za djecu s posebnim potrebama u Dubrovniku.
valjda je sve bilo samo predstava za novine.

I informacija je sto posto točna,provjereno iz prve ruke.

o ovom sam ja pisala ovdj je i na facebooku na grupi koju je andrij počela. Zasto se izaslo u novine: zbog prozivke da se nije započelo s radom a kupljena je oprema humanitarno,700000 kn za opremu koja se ne koristi za one kojima je namjenjeno,a to su djeca i odrasli sa posebnim potrebama, vec odrasle osobe koje trebaju oralnog kirurga, da je mladi doc uspio privatizirat svoju ordinaciju po tome bi privatizirao i opremu jer je ona bila u ordinaciji, ali eto po zakonu ne moze biti privatnik. Tata mu je postao zamjenik ravnatelja OB Dbk pa su izletili s pricom u novine, jer su prozivani da nisu zapoceli s radom. Bas me zanima kako su onda kupovali prije 2-3 mj iz Amerike neke lijekove kao fol za djecu sa pp, sto je smijesno jer ta djeca koriste plombe i sve ostalo kao i svi drugi samo moraju biti uspavani.

Njuskice draga tvoja mama nek nazove dr. Bukvic na Dom zdravlja jer ona radi sa oralnim i oni je MORAJU primit u bolnicu i tamo napravit sto treba jer kad sam ja pitala O.Murati sto da radimo rekla je da ce se obavit u bolnici jer oralni mora doci u bolnicu da to sredi
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la andrij » 03 ožu 2010, 12:39

Djeni je napisao/la:
Njuskice draga tvoja mama nek nazove dr. Bukvic na Dom zdravlja jer ona radi sa oralnim i oni je MORAJU primit u bolnicu i tamo napravit sto treba jer kad sam ja pitala O.Murati sto da radimo rekla je da ce se obavit u bolnici jer oralni mora doci u bolnicu da to sredi

molim te pojasni mi ovo ... Riječ je o Dubrovniku - ako jest onda dijete nemora potegnit do Pule ili sam ja zabucala
Ispunjen život moguć je unatoč mnogim neispunjenim željama.- D. Bonhoeffer
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Njuškica » 03 ožu 2010, 13:50

evo me s lošim i dobrim vijestima. Loši su da je moja mama opet išla u bolnicu pitati dali ima ikakve nade da se u dogledno vrijeme počne s radom na djeci s pp,da li da čeka ili da proba negdje drugo odvesti dijete. Odgovor je bio da pokuša negdje,bilo gdje drugo (Split,Zagreb..) jer u Dubrovniku zasad neće biti ništa i ne zna se kada će biti.

Dobra vijest je da su mi se javili iz Rijeke i spremni su primiti moju sestru jer je situacija takva kakva je.,i to već za 10ak dana.
Hvala vam svima što ste mi uopće dali informaciju da im se obratim,jer ja nisam ni znala da tamo obavljaju takve zahvate i da je uopće moguće da je prime u Rijeci.
Hvala svima,puno ste nam pomogli!
Njuškica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la andrij » 03 ožu 2010, 14:09

Njuškica je napisao/la:evo me s lošim i dobrim vijestima. Loši su da je moja mama opet išla u bolnicu pitati dali ima ikakve nade da se u dogledno vrijeme počne s radom na djeci s pp,da li da čeka ili da proba negdje drugo odvesti dijete. Odgovor je bio da pokuša negdje,bilo gdje drugo (Split,Zagreb..) jer u Dubrovniku zasad neće biti ništa i ne zna se kada će biti.

Dobra vijest je da su mi se javili iz Rijeke i spremni su primiti moju sestru jer je situacija takva kakva je.,i to već za 10ak dana.
Hvala vam svima što ste mi uopće dali informaciju da im se obratim,jer ja nisam ni znala da tamo obavljaju takve zahvate i da je uopće moguće da je prime u Rijeci.
Hvala svima,puno ste nam pomogli!

Sretno , i samo da se dijete riješi bolova ... a ovo dole :angry :angry :angry

I pišem opet Pučkom i Pravobranitelju za djecu i Pravobranitelju za invalide - sramota jedna ! A sramota i za Dubrovnik i za te roditelje doli šta ne guraj u da im se to riješi!
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Djeni » 03 ožu 2010, 17:02

Draga Andrij guram evo godinu dana, ali nazalost islo se preko skole i gosp Čalete, mi smo peglali i dalje peglamo Katicica, Šimac-Bonacic i sl. Prvo je bilo da ministarstvo ne daje da ambulanta pocne s radom jer u Dbk je 50000 ljudi a treba imati min 100000 da bi imali takvu ambulantu. Pa je Š-Bonacic to demantirala i rekla da je ona bila ispred ministarstva sa ugovorom i da to radi, pa smo mi to demantirali. Onda nam je rekla da ce nam se javiti, sto je i ucinila i onda je kao da se treba javiti dr. Bukvic koja je u tom timu i da se ide u bolnicu, kao što sam i napisala. Osim toga nije do roditelja njih nitko nista ne pita. Ti su ljudi davali doprinose koliko je tko mogao da se kupi oprema. I moja je obitelj dala humanitarno 700 kn da bi to pocelo s radom. Molila sam jednu iz SDp da postavi pitanje na Zupaniji ali su oni istupili (bolnica) sa onim člancima pa su ljudi mislili da je rijeseno. Čak su i mene uvjeravali da jest. Moja nevjesta radi u bolnici i uvjerava me da ambulanta radi i da je dr.John tamo presao, dakle teska petljavina, nazalost.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dupin » 04 ožu 2010, 10:10

lokalni novinari prije ove medijske halabuke nisu imali volju pisat.nakon clanka da radi, isprika informacije ne provjeravaju. :krava :loce
Djeni je napisao/la:Njuskice draga tvoja mama nek nazove dr. Bukvic na Dom zdravlja jer ona radi sa oralnim i oni je MORAJU primit u bolnicu i tamo napravit sto treba jer kad sam ja pitala O.Murati sto da radimo rekla je da ce se obavit u bolnici jer oralni mora doci u bolnicu da to sredi

ovo ni meni nije jasno.preseljeno je u bolnicu ili su oni vec imali?
dupin
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Djeni » 04 ožu 2010, 19:44

Preseljeno je u bolnicu
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la andrij » 02 tra 2010, 04:40

Djeni je napisao/la:Preseljeno je u bolnicu

MM je prije par dana razgovarao sa dr.u Dubrovniku i dr je rekao da su ili će poslati nekoga na na školovanje za rad sa djecom. Inače da se kupilo sve ,a da se nije struku pitalo kako će i tko će tu raditi .

I prekjučer nas je zvala sestra iz splitske ordinacije - djeca su mi tek sada došla na red.Mi smo u 2 mjesecu to sredili u Rijeci . znači nakon 2 ipo mjeseca i plus godinu ipol ... čekanja

Njuškice , jeste išli u Rijeku
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Djeni » 03 tra 2010, 08:35

Draga moja mantraju.. Dr iz Splita je trebao dolaziti godinu dana i pokazivat im ali je nazalost prije nekih mjesec ipo dana umro. Svi su oni bili u Splitu na obuci tako da ne lazu vise. Problem je u mjestu kao sto sam vec jednom rekla. Prostor nije adekvatan jer nema recovery rooma, predoperacione sale. Ako bi prebacili kao sto su rekli da jesu u bolnicu onda DZ bi trebao placati najamninu bolnici za ambulantu, jer su oni dva svijeta tj nisu pod istom kapom. ISto tako zubar i oralni kirurg bi trebali imati potpisani ugovor o radu, a sve to se treba predat na HZZO da oni odluce.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 02 sij 2011, 00:41

mi smo bili kod zubarice prije tjedan-dva i naruceni smo 14.01. medutim mene muci to sto mu je niknuo zub..prvi trajni..jedinica dolje..a mlijecni jos uvijek stoji i nikako da ispadne..tako da ovaj trajni raste iza njega i narastao je vec dobra 2mm ako ne i vise...zvala sam gore u Nazorovu (gdje idemo zubaru) ali dokica dolazi tek 10og a meni se to cini nekak prekasno..sto da radim?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 02 sij 2011, 01:34

10. je za tjedan dana ... ako se taj mliječni ne klima, onda bi njegovo vađenje A. moglo biti traumatsko iskustvo.
Ja bih čekala ili išla privat kod dr Stolar
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IRENA » 02 sij 2011, 10:15

Lu - i ja bih pričekala - tu se ništa dramatično neće desiti u idućih 10 dana a čini mi se da je bolje da odete već poznatoj stomatologici...
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 02 sij 2011, 14:21

Filip je sve mlijecne morao vaditi, od toga 6 kod zubara jer nikako nisu ispadali, a rasli su novi. Kad bih primjetila da je krenuo novi paralelni zub i dok bi se narucila prolazilo je dana i dana, no nije problem, pa pricekaj nije panika. Poslije vadjenja mlijecnog se novi namjesti u taj prostor i jos malo dijete gura jezikom te se poslozi. Kako su nama bili dosta jaki korijeni od 6 kod zubara 4 smo morali vaditi uz injekciju dok su samo dva izisla uz pomoc gelica cisto da ne osjeti bol.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la lulamae » 02 sij 2011, 21:15

ajaj..a dobro ako velite da to nije dugo..meni se cinilo da je dosta vremena..
malo mu se klima ali ne kao da bi ispao..jos je dosta cvrst :( ali on stalno govori da cemo ici zubarici pa ce ga ona iscupati i dati mu u ruku :)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 04 sij 2011, 15:09

mi smo izvadili mlijećni kad su već oba bila jednako velika..ništa se nije dogodilo, trajni se vratio na mjesto mlijećnog...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 04 sij 2011, 21:17

mhm,plava hvala na utjehi..ja ga svaki dan promatram i ne mogu docekati posjet zubaru..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.