IRENA je napisao/la:ive3 zar ti je dojam da jašu na individualiziranom radi ev. naknade učitelju? Koliko ja znam da naša uč. dobiva neku mizeriju za Janove prilagođene predmete a za individualizirani mislim da čak i ne. Gledam GKU( granski kol.ugovor )za OŠ pa piše da imaju neki dodatak al se spominje samo za posebni i prilagođeni program - mada nije isključena i "zabuna" jer čak i neki propisi ne prepoznavaju razliku indvidualizirani/prilagođeni.
Meni se ( ponekad, često ? ) čini da je opservacija u prvom OŠ samo način da se na finjaka otperja "drugačije" dijete , potencijalno "problematično" dijete iz main stream škole.
Zato - nemoj odustati - bez obzira na gorčinu i frustraciju ...sve je to hod po jajima..pametno, polako, što je moguće sabranije...
Mene odn. Jana čeka 5. razred - bit će "drž gaće" za cijelu našu obitelj... ( pa ja već sad sama sebi mantram - polako Irena... polako... )
ako nisu radi neke naknade onda ne vidim zbog čega 'jašu' po tome!? tek tada mi ništa nije jasno!
jer znanje malog ne mogu pobiti, što se toga tiće možemo i na komisiju u ministarstvo, ali na tome sastanku (lječnik, defektolog, psiholog, učiteljica, roditelj) navesti kako nije bitno samo znanje djeteta već da se treba gledati i socijalna komponenta koja je isto tako bitna i radi toga gurati individualizirani pristup.... pa dajte vi meni kazite tko ce sve primjenjivati individualizirani pristup s njim? zar i šofer u autobusu!? ili će možda učitelj trčati za njim po odmorima i na velikom odmoru!? sumnjam. pristup će ostati isti imao on individualni ili nemao eto to je ono sto me iritira, a još kad kažete da nema tu nikakve beneficije nastavniku (novčane) onda ili ga se želi riješiti ili što!? ali zašto je onda lagala na upite: imate li problema u razredu s njim, da li ometa nastavu? zašto je odgovor bio da nema problema.
nije mi jasno i čini mi se da se ipak ponavlja priča iz vrtića: sve je lipo i bajno ali bog...