Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
24 ožu 2009, 17:19
A ja gledam...u kojem je Lidija filmu.....a ona zaključala
24 ožu 2009, 19:01
Ma sve ok, samo mi je žao što su one prekrasne slikice Denisa i Tie ostale na starom topicu.
Možda da ih Nadica zaljepi ovdje?
Evo naš terapijski pas spava cijelo popodne, ubija ga ovo vrijeme

.
24 ožu 2009, 21:55
i ja vama pišem i pišem o svom psu mada nije terapiski nadam se da nekom ne smeta

. Mada mislim psi su psi neki više obučeni neki manje. Nego imam jedno pitanjce za Vaše školarce (mislim na pse naravno)

Ma stvarno sam pukla.A pitanjce je sljedeće da li oni Vama u šetnji vole nešto popapati što baš nesmiju s poda. Moj dragi pasić kao omiljenu poslasticu ima nešto što je jako ružno a čine ga ljudi kako bi se malo olakšali svoj probavni trakt(nadam se da kužite), jer dok ovo pišem i sama pomisao na to mi se povraća. Danas ga je moj svekar izveo u šetnju i naravno bez povodca u obližnju šumicu i vratiomi ga a kako je kišilo morala sam ga oprat a kad me je zapuhnuo dah pala sam u nesvjest.Joj mogla sam ga zadavit .svekar brž bolje doma a pas u kadu. Imam sreću što se nevalja po nekim lešinama po šumi jer znam moja susjeda ima labradoricu koja to radi E kad se gospodin sredio legao u svoju košaru i spava ko top. Boli njega uvo što ja nakon toga nisam mogla niš usta stavit
24 ožu 2009, 22:01
ajoj..abegi jadna ti
25 ožu 2009, 07:17
Abegi,

, bez brige, i ovi naši obučeni vole popapati svašta sa strane. Njima je to u duši . Aron nije tip od kakice na cesti ali će zato pojesti sve drugo čega se dočepa, a uvaliti se u lešinu mu je poseban specijalitet. Ima jedna velika livada na kojoj ga obično pustim da se istrči i izludira i tamo je dva puta uspio pronači nešto u šta se naravno uvaljao ko veliki. Tako je smrdio da sam ga jedva dovela do doma, odmah je išao na kupanje. Bljak. Ne volim se toga ni sjetiti.
Nema tu pomoći, u biti se mora jako paziti i stalno gledati kud prolaziš. Ja sam stvarno sretna što mogu npr. ostaviti kolače na stolu i Aron ih neće dirati (to govorim o velikom stolu, ako ostanu na malom stoliću onda valjda misli da mu je to posluženo

).
25 ožu 2009, 08:49
cure,oprostite što tako upadam, ali zanima me da li se terapijski pas kupuje od udruge, tj da li se mora platiti ili udruga posuđuje psa, ,tj ako se u bilo kojem trenutku predomisli korisnik, vrača ga udruzi?
i koji su uvjeti da bi dobio psa??
možda ste već negdje pisale, ali tako je puno stranica, dok pročitam...
25 ožu 2009, 10:05
Mamita, mislim da je najbolje da kontaktiraš udrugu i s njima porazgovaraš,Maša i Zoran su treneri terapijskih pasa, oni će ti rado odgovoriti na sva pitanja. Postoji lista čekanja, naprave intervju sa obitelji na kojem se vidi koje su potrebe djeteta pa prema tome se i bira pasić.
Pas ostaje u vlasništvu udruge.
25 ožu 2009, 10:19
nakon što se napravi procjena djetetovih potreba i obiteljskog okruženje, odabire se pas koji će to zadovoljavati. Nakon toga se sklapa ugovor u kojemu udurga ustupa psa na korištenje i naravski ako korisnik se počne loše ponašati prema psu, da ga uzmu. To se u RL ne dešava jer je to pogubno za psa, pa je zato ta početna procjena veoma važna.
kada smo kod kakica, Tia je (srećom samo jednom) pojela Denisovu kakicu iz tute jer ja ju nisam odmah stigla baciti jer mi je zazvonio telefon. Ajme, poludila s am na nju
25 ožu 2009, 10:29
Mamita...dobiš psa na neograničeno vrijeme...ne plačaš ga...po ugovoru Udruga je vlasnik psa, ali ti brineš o njemu kao da je tvoj...jer ustvari i je tvoj.
Danas idemo u Maksimir, evo baš sad krećemo, poslije ćemo obaviti prvo kupanje

. Nadam se da Gita neće okupati mene

umjesto ja nju

.
Nama je specijalitet mačja kakica, ali to čemo uskoro rješiti postavljanjem vratašca na vrata kupaone pa će naš Kiki imati svoj wc u kupaoni.
Gita ne pojede ništa na ulici dok ju ja vodim, ali kad ju pustim, ak joj se pruži prilika sve smaže u trenu...
25 ožu 2009, 11:07
Ma plava moja u tome je i kvaka. Kad su na vodilici su super a kad nisu samo gledaju priliku što će smazat, jako su proždrljivi. Nažalost moj voli da je stalno slobodan nije baš za vodilicu ali je prefrigan u smislu zna točno kako će sa kim se ponašati. Ja nemam tih problema da će mi nešto pojest mene sluša, jer kao ja sam mu gazdarica ali zato bilo koga drugog samo lovi krivine je da je poslušan ali kad je o klopi riječ e tu ne šljivi nikog. Nažalost ja baš i nemam nekog vremena ga šetata ali kad uhvatim onda je opće veselje jer to znači trka bacanje loptice zezanje itd. Ma meni je to opća uživancija to je moja terapija više nego mom sinu bar za sada
31 ožu 2009, 11:53
Danas nam je bio Zoran u "kontroli". Gita je bila super poslušna čak nije htjela u jednom trenu doći k njemu. U šetnji po vani je bila za pet, na jednom mjestu se ešto prestrašila pa je malo usporila, ali bilo je dobro. Poslušala me je skoro sve komande, čak je došla na poziv fućkaljkom a toga me je bilo strah. Okret smo savladali pa smo dobili još jednu nadopunu uz plesnu koreografiju. Vježbamo i dalje, natrag, mjesto,tunel, puzanje, dođi, sjedi, lezi, donesi,drži, ne, čekaj. Ha pa toga i nema malo kad se sve napiše.
31 ožu 2009, 17:22
Ako netko želi labradoricu staru 2 godine cijepljena ....susjeda je poklanja jer se ne može više brinuti o njoj -Split
31 ožu 2009, 23:53
Pa probaj pitati u Udruzi nekoga...
02 tra 2009, 05:47
Ajme peso je stvarno poseban

.
02 tra 2009, 23:43
fantasticno!!
03 tra 2009, 19:43
uspavanka
22 tra 2009, 10:25
Eto loše vijesti...odveli su mi Gitu. Jučer e bio Z i dok smo razgovarali Gita je dobila neki napad...sva se je tresla, grčila i nije mogla hodati niti sjediti, krenula joj neka pjenica na usta i pokakala se i povratila. Jako sam se uplašila. Z ju je uzeo na ruke i odnesao na Faks, sumnjaju na neki epi napad, dobila je i antibiotik i strogo mirovanje. Sad je u centru i čekamo nalaze. Nekako mi je pusta kuća, nemam preko koga preskakivati dok kuham. Nadam se da će sve biti u redu.
Domi još nije pokazao nikakvu reakciju, već se samo ogleda oko sebe ponekad. Valjda zato jer je Kiki stalno pod nogama. Jučer se legao k njemu u kindić i mazio ga. Samo da nam se Gita vrati zdrava...
22 tra 2009, 10:37
ajme

čula sam za to ali da se baš desi nekome poznatome - sva sreća da je Zoran bio.
Naša još uvijek šepa, ali manje, još uvijek ju treba nositi po stepenicama
22 tra 2009, 11:10
Joj plava baš mi je žao, nadam se da će gita biti dobro i da je to neki lakši napad.
23 tra 2009, 07:03
držimo fige da Giti bude bolje i da vam se što prije vrati
23 tra 2009, 07:25
Danas ide na kontrolu i valjda će dobiti i nalaze..još nemogu vjerovati. Možda ipak nije epilepsija, već potres mozga jer je neki dan kad je potrčala za Kikijem zaletila glavom u štok od vrata, i nastavila loviti mačka. Ja sam ju pogledala ali nisam primjetila da se negdje ozljedila. Svejedno, radije bi da je to razlog nego epilepsija.
23 tra 2009, 09:03
To bi svakako bio manji problem, nadam se da je tako, drži se

.
24 tra 2009, 10:20
Evo da vam javim da nam se Gita jučer vratila doma

. Z je rekao da nije isključen epi napad, ali da može biti i od udarca u glavu. Ima poštedu ovaj tjedan i nesmije trčati. A nekak mi se promjenila, možda to prođe, čini mi se da je mirnija. Čak i nije puno reagirala na Domija jučer. Malo su se poigrali i onda je ona uglavnom spavala. Vidjet ćemo, nek se sad odmori.
Stalno si liže i grize šape pa su joj sad već jako crvene, prije smo već bili kod veterinara i trebali smo ispirati u plivasept šamponu. Sad to radimo 4 dana za redom pa onda kontrola. Dali netko ima iskustva sa griženjem šapa?
24 tra 2009, 10:23
Baš mi je drago da je Gita stigla doma, dajte joj samo dosta vremena da se dobro odmori, bit će ona opet ona stara.
Što se šapa tiče, znam da ima u pet shopovima za kupiti navlake za šape, mislim da bi to bilo dobro sad kad je navalila na šape, znam da ima debljih i tanjih.
24 tra 2009, 10:28
Vidiš to nisam znala...hvala na savjetu
24 tra 2009, 11:02
joj Plava držim fige da je ipak od udarca. Vjerojatno je dobila lagani potres mozga nije čudo da je mirnija
a što se šapa tiče: moja mješanka ih je grizla kad su joj se upalile analke.
al najbolje je da joj zaštitiš šape da si ne napravi rane, još i to
24 tra 2009, 11:18
analke su čiste, uha su zdrava, sad se još grize i grebe...valjda će i to proći uskoro