tam je napisao/la:Malo sam se izgubila u ovim diskusijama...Otkud krenuti s tim pretragma i kojima najprije?
Moj sin ima 20 mjeseci, a kako u Hrvatskoj nisu osjetljivi na problem autizma (bar se meni tako čini, pogotovo kad sam nazivala neke ustanove gdje su mi vrlo jasno rekli da ne rade s djecom mlađom od 3 godine), krenula bih sam od nekud. Defektologe imamo, ali dijagnostika nam je nula. Pa što onda trebam raditi?
Da li da šaljem obavljam pretrage kod Danijele Helc ili u Parizu? S kojima da počnem? Samo urin na derivate glutena i kazeina ili još nešto? Tko mi može pomoći u tome?
Ne budi ocajna sto si se u diskusijama pogubila, jer svi smo se mi na pocetku tako osjecali. Zato i postoje ovakvi forumi da jedni druge pomognemo.
Tvoja velika prednost jeste u tome sto je tvoj djecak zaista jos uvijek mali i sto imas vremena da polako, bez velike frustracije cinis ono sto je za njega najbolje.
Ne brini sto dr kazu da pre tri godine ne rade sa djetetom, ni na zapadu to u praksi nije puno drugacije, koliko god oni govorili o programima rane intervencije.
Ukoliko zelis poceti sa biomedicinom,licno mislim da treba pokusati, dovoljno je da za pocetak provjeris peptide i korigujes ishranu i vitamine ukoliko je to potrebno. Cijeli taj proces ide postupno i ne mozes ga ubrzati.
Jos jedan "savjet" koji bih mogla dati jeste da je bolje da nalaze sama posaljes u Pariz. Posaljes DHL ili Fed ex i pratis na internetu kud ti ide posiljka. Tako znas kad je stigla i uzorak nije star.
Danijela Helc je logoped i ona, po meni, ne bi trebala odredjivati terapije.
Licno mi je sigurnija dr Selakovic, iz prostog razloga jer je ljekar i bas u oblasti razvojne dobi.
Ja znam da sam ja vec dosadna na ovom forumu i da se sto puta ponavljam, ali nadam se da mi ne zamjerate. Moja kcerka je tri puta dobila epi napad cim sam joj ukljucila nystatin. Zato vas molim da budete oprezne kad se odlucite na ciscenje metala i gljivica. Kod vecine djece to prodje bez problema, ali eto mi smo primjer da ima i izuzetaka.
Mislim da nikome od nas ne trebaju dodatne komplikacije, sa vec dovoljno komplikovanim problemom.
Zato sve oko detoksikacije radite samo uz kontrolu doktora...
Puno vas pozdravljam