Sada je: 17 tra 2026, 17:47.

Autizam i metabolicki poremecaji

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

PostPostao/la soma » 11 lis 2007, 09:22

Anni je napisao/la:jel nekima poznat ovaj centar?

http://www.centarbgd.org.yu/autizam.htm

To je Centar za decu sa posebnim potrebama ili mentalnim retardacijama, kako oni kazu, u okviru kog postoji Centar i dnevni boravak za autizam. Osnovan je pocetkom devedesetih kao Unicefov program i to je bio prvi susret Srbije sa autizmom.
Do bombardovanja Srbije, 1999. zaposleni su cesto odlazili u Ameriku na edukacije(medju njima i divna dr Mila Selakovic), poslije toga se to znatno smanjilo. Ne znam kakvo je stanje poslednjih par godina.
soma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la soma » 11 lis 2007, 09:38

tam je napisao/la:Malo sam se izgubila u ovim diskusijama...Otkud krenuti s tim pretragma i kojima najprije?
Moj sin ima 20 mjeseci, a kako u Hrvatskoj nisu osjetljivi na problem autizma (bar se meni tako čini, pogotovo kad sam nazivala neke ustanove gdje su mi vrlo jasno rekli da ne rade s djecom mlađom od 3 godine), krenula bih sam od nekud. Defektologe imamo, ali dijagnostika nam je nula. Pa što onda trebam raditi?
Da li da šaljem obavljam pretrage kod Danijele Helc ili u Parizu? S kojima da počnem? Samo urin na derivate glutena i kazeina ili još nešto? Tko mi može pomoći u tome?

Ne budi ocajna sto si se u diskusijama pogubila, jer svi smo se mi na pocetku tako osjecali. Zato i postoje ovakvi forumi da jedni druge pomognemo.
Tvoja velika prednost jeste u tome sto je tvoj djecak zaista jos uvijek mali i sto imas vremena da polako, bez velike frustracije cinis ono sto je za njega najbolje.
Ne brini sto dr kazu da pre tri godine ne rade sa djetetom, ni na zapadu to u praksi nije puno drugacije, koliko god oni govorili o programima rane intervencije.
Ukoliko zelis poceti sa biomedicinom,licno mislim da treba pokusati, dovoljno je da za pocetak provjeris peptide i korigujes ishranu i vitamine ukoliko je to potrebno. Cijeli taj proces ide postupno i ne mozes ga ubrzati.
Jos jedan "savjet" koji bih mogla dati jeste da je bolje da nalaze sama posaljes u Pariz. Posaljes DHL ili Fed ex i pratis na internetu kud ti ide posiljka. Tako znas kad je stigla i uzorak nije star.
Danijela Helc je logoped i ona, po meni, ne bi trebala odredjivati terapije.
Licno mi je sigurnija dr Selakovic, iz prostog razloga jer je ljekar i bas u oblasti razvojne dobi.

Ja znam da sam ja vec dosadna na ovom forumu i da se sto puta ponavljam, ali nadam se da mi ne zamjerate. Moja kcerka je tri puta dobila epi napad cim sam joj ukljucila nystatin. Zato vas molim da budete oprezne kad se odlucite na ciscenje metala i gljivica. Kod vecine djece to prodje bez problema, ali eto mi smo primjer da ima i izuzetaka.
Mislim da nikome od nas ne trebaju dodatne komplikacije, sa vec dovoljno komplikovanim problemom.
Zato sve oko detoksikacije radite samo uz kontrolu doktora...
Puno vas pozdravljam
soma
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tam » 11 lis 2007, 09:50

soma je napisao/la:
tam je napisao/la:Malo sam se izgubila u ovim diskusijama...Otkud krenuti s tim pretragma i kojima najprije?
Moj sin ima 20 mjeseci, a kako u Hrvatskoj nisu osjetljivi na problem autizma (bar se meni tako čini, pogotovo kad sam nazivala neke ustanove gdje su mi vrlo jasno rekli da ne rade s djecom mlađom od 3 godine), krenula bih sam od nekud. Defektologe imamo, ali dijagnostika nam je nula. Pa što onda trebam raditi?
Da li da šaljem obavljam pretrage kod Danijele Helc ili u Parizu? S kojima da počnem? Samo urin na derivate glutena i kazeina ili još nešto? Tko mi može pomoći u tome?

Ne budi ocajna sto si se u diskusijama pogubila, jer svi smo se mi na pocetku tako osjecali. Zato i postoje ovakvi forumi da jedni druge pomognemo.
Tvoja velika prednost jeste u tome sto je tvoj djecak zaista jos uvijek mali i sto imas vremena da polako, bez velike frustracije cinis ono sto je za njega najbolje.
Ne brini sto dr kazu da pre tri godine ne rade sa djetetom, ni na zapadu to u praksi nije puno drugacije, koliko god oni govorili o programima rane intervencije.
Ukoliko zelis poceti sa biomedicinom,licno mislim da treba pokusati, dovoljno je da za pocetak provjeris peptide i korigujes ishranu i vitamine ukoliko je to potrebno. Cijeli taj proces ide postupno i ne mozes ga ubrzati.
Jos jedan "savjet" koji bih mogla dati jeste da je bolje da nalaze sama posaljes u Pariz. Posaljes DHL ili Fed ex i pratis na internetu kud ti ide posiljka. Tako znas kad je stigla i uzorak nije star.
Danijela Helc je logoped i ona, po meni, ne bi trebala odredjivati terapije.
Licno mi je sigurnija dr Selakovic, iz prostog razloga jer je ljekar i bas u oblasti razvojne dobi.

Ja znam da sam ja vec dosadna na ovom forumu i da se sto puta ponavljam, ali nadam se da mi ne zamjerate. Moja kcerka je tri puta dobila epi napad cim sam joj ukljucila nystatin. Zato vas molim da budete oprezne kad se odlucite na ciscenje metala i gljivica. Kod vecine djece to prodje bez problema, ali eto mi smo primjer da ima i izuzetaka.
Mislim da nikome od nas ne trebaju dodatne komplikacije, sa vec dovoljno komplikovanim problemom.
Zato sve oko detoksikacije radite samo uz kontrolu doktora...
Puno vas pozdravljam

Soma, puno ti hvala!
Prvo da te pitam kako mogu doći do dr.Selaković? I ne razumijem baš dobro ovo s Fedexom i DHLom, kako to naručujem i pratim?
Još jednom hvala, dobro je da imamo jedni druge!
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anni » 11 lis 2007, 10:12

hi, ja mislim da materijal za pretrage mozes internetom naruciti, kada Ti posiljka stigne , uzmes urin, zapakiras ga i zoves ih da Ti to preuzmu, ako se ne varam u Zagerebu to mozes i sama kod njoh predati, raspitaj se kod DHl-a ili ove druge firme i mislim da Ti sama moras placati troskove postarine.
I kao sto Ti je vec Soma napisala ...oprezno sa svime, dijeta sama po sebi ne moze biti pogubna, al svaki pokusaj ljecnja od candide ili metala koji se radi na svoju ruku je jako rizican.

pozdrav
Anni

PostPostao/la Anni » 16 lis 2007, 14:04

Anni

PostPostao/la Anni » 23 lis 2007, 14:51

iz relativno pouzdanih izvora sam saznala da postoji jako velika mogucnost da u narednih godinu dana biomedicina i detoxikacija i dieta bez glutena i mlijeka postanu sastavni dio ljecenja autizma u americi i da idu na trosak drzave , a ne roditelja. Ako se to stvarno desi, onda se mozemo nadati da ce se i za nekih par godina i u evropi taj nacin ljecenja prihvatiti i financirati od strane drzavnih institucija.
Pozdrav
Anni

PostPostao/la andrij » 23 lis 2007, 17:54

Anni ... ne treba nama Europa odobriti jeli nešto ili nije potrebno za dijete.

Pa valjda imamo svoju glavu i svoje glasove da tražimo da se to uvede u Hrvatskoj...

Sad smo dobili pravobranitelja za invalidne osobe - i nitko to nije dao na velika zvona.

Tražim najnovije dostupno liječenje ... ne treba nam to sutra - trebalo nam je još jučer ... Svaki dan je dragocjen i što se ranije krene - rezultati su bolji!
Ispunjen život moguć je unatoč mnogim neispunjenim željama.- D. Bonhoeffer
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dabilly » 23 lis 2007, 21:38

hej, jeste vidjeli moj poziv? eno sama sa sobom čavrljam na forumčiću :cool ne mislim da pobjegnemo s ovog foruma, nego možemo i tamo i ovdje :juhu
a to tamo je meni u potpisu ;-)
"You're weird.
I like you."
Dabilly
ko lampica za bor

PostPostao/la andrij » 23 lis 2007, 22:44

:3srca
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la elizabeta » 23 lis 2007, 23:28

andrij je napisao/la:Anni ... ne treba nama Europa odobriti jeli nešto ili nije potrebno za dijete.

Pa valjda imamo svoju glavu i svoje glasove da tražimo da se to uvede u Hrvatskoj...

Sad smo dobili pravobranitelja za invalidne osobe - i nitko to nije dao na velika zvona.

Tražim najnovije dostupno liječenje ... ne treba nam to sutra - trebalo nam je još jučer ... Svaki dan je dragocjen i što se ranije krene - rezultati su bolji!

Potpisujem.

Anni - dobar članak o alergenima.
elizabeta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la stray_cat » 24 lis 2007, 15:36

Anni je napisao/la:hi, ja mislim da materijal za pretrage mozes internetom naruciti, kada Ti posiljka stigne , uzmes urin, zapakiras ga i zoves ih da Ti to preuzmu, ako se ne varam u Zagerebu to mozes i sama kod njoh predati, raspitaj se kod DHl-a ili ove druge firme i mislim da Ti sama moras placati troskove postarine.
I kao sto Ti je vec Soma napisala ...oprezno sa svime, dijeta sama po sebi ne moze biti pogubna, al svaki pokusaj ljecnja od candide ili metala koji se radi na svoju ruku je jako rizican.

pozdrav

ja poslala za paris obicnom air postom, oni sami uz epruveticu za uzorak daju mogucnost da im saljes ili obicnom air postom a mozes i dhl i slicnima. jedno kosta 1,88 eura drugo oko 50 pa sam poslala avionom. razlika u dostavi je 1 dan a sam labos predlaze da tako posaljes

ja sam pocela voditi dnevnik sto je pojeo i kad odreagira divljanjem. dogovorila sam se sa tetom u igraonici da i oni prate ali definitivno reagira na secer

kako mi se cini ne reagira na kruh ali kravlje mlijeko odbija sam od sebe, od mlijecnih proizvoda prihvaca samo hogurt ili punomasno vrhnje i imam osjecaj da smo se izgubili u moru reklama i da ne postujemo djecije instinkte i signale koje nam salju

primjetila sam da reagira na bananu (isto postane super naspidiran i pun je ideja), za drugo voce ne znam jar jede jos jedino jabuke i na njeih ne reagira

za metale i sve to skupa mi cemo nakon sto dobijemo rezultate testova kod DAN doktora i pokusat se povezat sa nekim specijalistom koj bi nas odavdje pratio uz tog DAN doktora
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tam » 24 lis 2007, 16:19

Eh, DAN doktor, mogla bih otići na taj seminar...
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tam » 24 lis 2007, 16:22

Please, zanemarite ovo zadnje, to malo očaja i nestrpljivosti govori iz mene...
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tam » 24 lis 2007, 16:25

Nego, ne mogu naći onaj post gdje se govori o dr. Mardjetku, mogli bi mu stvarno mi roditelji iz Hrvatske poslati lijepo pismo i zainteresirati ga za liječenje autizma detoksikacijom, kad se ionako već time bavi.Što mislite?
Terapija kelatima nije nešto što se msije raditi bez nadzora liječnika, tj. liječnika koji je upućen u takvu terapiju.
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la andrij » 24 lis 2007, 22:28

Bilol bi super kad bi se preko ministarstva zdravstava riješio ovaj problem.

Gospodine ministre - treba nam što hitnije - stručni liječnik i ekipa za ranu dijagnozu i sve to na jednom mjestu ... pustite me ...sanjam :roll:
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 24 lis 2007, 23:09

stray_cat je napisao/la:
Anni je napisao/la:hi, ja mislim da materijal za pretrage mozes internetom naruciti, kada Ti posiljka stigne , uzmes urin, zapakiras ga i zoves ih da Ti to preuzmu, ako se ne varam u Zagerebu to mozes i sama kod njoh predati, raspitaj se kod DHl-a ili ove druge firme i mislim da Ti sama moras placati troskove postarine.

pozdrav

ja poslala za paris obicnom air postom, oni sami uz epruveticu za uzorak daju mogucnost da im saljes ili obicnom air postom a mozes i dhl i slicnima. jedno kosta 1,88 eura drugo oko 50 pa sam poslala avionom. razlika u dostavi je 1 dan a sam labos predlaze da tako posaljes

ja sam pocela voditi dnevnik sto je pojeo i kad odreagira divljanjem. dogovorila sam se sa tetom u igraonici da i oni prate ali definitivno reagira na secer

kako mi se cini ne reagira na kruh ali kravlje mlijeko odbija sam od sebe, od mlijecnih proizvoda prihvaca samo hogurt ili punomasno vrhnje i imam osjecaj da smo se izgubili u moru reklama i da ne postujemo djecije instinkte i signale koje nam salju

primjetila sam da reagira na bananu (isto postane super naspidiran i pun je ideja), za drugo voce ne znam jar jede jos jedino jabuke i na njeih ne reagira

za metale i sve to skupa mi cemo nakon sto dobijemo rezultate testova kod DAN doktora i pokusat se povezat sa nekim specijalistom koj bi nas odavdje pratio uz tog DAN doktora

Hi, probaj mu nhapraviti u nekom dobrom laboratoriju analizu stolice i obavezno nek kontroliraju candidu..s obzirom da primjecujes promjenu stanja nakon konzumiranja secera. Moj je mali postajao dosta nemiran nakon sto bi pojeo sojin jogurt, isto tako cesto se ceskao po sebi ako je pojeo nesto gdje je bilo kukuruznog brasna. Sve smo to maknuli i sada nema vise niti nemira niti ceskanja, koristimo najvise heljdino brasno, vise ni ne konzumira kupljeni kruh niti kvasac, tako da smo sve" skrivene "neprijatelje za sada maknuli.

Pozdrav
Anni

PostPostao/la Anni » 24 lis 2007, 23:15

jos jedan link na temiu autizam

http://www.autismspeaks.org/video/glossary.php
Anni

PostPostao/la tam » 25 lis 2007, 08:49

andrij je napisao/la:Bilol bi super kad bi se preko ministarstva zdravstava riješio ovaj problem.

Gospodine ministre - treba nam što hitnije - stručni liječnik i ekipa za ranu dijagnozu i sve to na jednom mjestu ... pustite me ...sanjam :roll:

Da, to bi bilo super i možda bi se i moglo...
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la stray_cat » 25 lis 2007, 09:15

andrij je napisao/la:Anni ... ne treba nama Europa odobriti jeli nešto ili nije potrebno za dijete.

vjerovali ili ne ali u nizozemskoj ne postoji DAN doktor, niko od ljudi koji rade sa autistima nije cuo za korigiranje prehrane i testove koje je moguce odradtiti i cisto kemijski ocistiti klince od smeca tako da je i meni ovaj forum i kontakt sa roditeljima odavdje i roditeljima iz nizozemske koji takodjer sami rade sve najveci izvor informacija i podrska u svemu ovome
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 25 lis 2007, 12:24

stray_cat je napisao/la:

vjerovali ili ne ali u nizozemskoj ne postoji DAN doktor, niko od ljudi koji rade sa autistima nije cuo za korigiranje prehrane i testove koje je moguce odradtiti i cisto kemijski ocistiti klince od smeca tako da je i meni ovaj forum i kontakt sa roditeljima odavdje i roditeljima iz nizozemske koji takodjer sami rade sve najveci izvor informacija i podrska u svemu ovome

pa kako se snalaze onda ti roditelji iz Nizozemske koji se odluce svoju djecu ljeciti biomedicinom? Kod koga idu , gdje rade pretrage, tko ih prati u fazi detoxikacije?

pozdrav
Anni

PostPostao/la tam » 29 lis 2007, 14:49

Trebali bi zapravo ovako: istražiti koji doktor želi ići na DAN tečaj, ispitati koliko to košta, te bi zatim jedna od udruga trebala zatražiti od Ministarstva zdravstav i socijalne skrbi novac za sufinanciranje edukacije. Trebaju nam i točni podaci o broju djece s autističnim spektrom kao argument.
Tako to otprilike funkcionira...tako bi se nešto i moglo učiniti.
Što kažete na to?
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anni » 29 lis 2007, 14:57

Hi , ja sam naseg doktora pitala zsto ne stoji na DAN listi i koji je proces da bi se dobila titula DAN ljecnika. On nam je rekao da je to jako jednostavno...slusaju se predavanja u americi tri tjedna( sve su to informacije koje ljecnici koji se bave biomedicinom znaju), plati se 3000 nisam vise sigurna dal je eura ili dolara i dobi se certifikat bez ikakvog polaganja...dakle nista neostvarivo...a i cijene nije prevelika( ako ne racunamo da treba platiti i smjestaj i avioncek i hranu).
Anni

PostPostao/la tam » 29 lis 2007, 21:24

E, sad treba izračunati još smještaj i hranu, dobiti najtočnije podatke o broju djece i naći, naravno, za početak jednog doktora koji je voljan otići na taj tečaj...
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ive3 » 29 lis 2007, 23:36

zar je toliko bitno da li ce mu ispred imena stajati ta tri slova DAN ili ne? pa eto i taj u njemackoj to nema a vjerojatno je kvalitetniji nego vecina drugih 'DAN' doktora.... vjerujem da ste shvatili sto sam htio kazati.
ive3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la andrij » 30 lis 2007, 15:17

tam je napisao/la:Trebali bi zapravo ovako: istražiti koji doktor želi ići na DAN tečaj, ispitati koliko to košta, te bi zatim jedna od udruga trebala zatražiti od Ministarstva zdravstav i socijalne skrbi novac za sufinanciranje edukacije. Trebaju nam i točni podaci o broju djece s autističnim spektrom kao argument.
Tako to otprilike funkcionira...tako bi se nešto i moglo učiniti.
Što kažete na to?

Ovo bi se dalo izvest...
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anni » 30 lis 2007, 15:23

Hi, a sta ne probate kod Dr. Mardjetka iz Zadra...??on radi detoxikaciju , ako ga se dobro uputi mozda bi mogao raditi i detoxikaciju sa DMSA i alfa kiselinama...mozda moze raditi u saradnji sa nekim laboratorijem. tata Ive Vam je tu mogucnost spomenuo vec prije nekoliko tjedana, ili probajte se naci svi u jednom gradu pa pozovite nekog ljecnika izvana da Vam dodje pregledat djecu i obavi pretrage.

Pozdrav
Anni

PostPostao/la tam » 30 lis 2007, 16:39

ive3 je napisao/la:zar je toliko bitno da li ce mu ispred imena stajati ta tri slova DAN ili ne? pa eto i taj u njemackoj to nema a vjerojatno je kvalitetniji nego vecina drugih 'DAN' doktora.... vjerujem da ste shvatili sto sam htio kazati.

Ali koliko sam shvatila, taj je bio u kontaktu s dr. Shawom.
Nisu bitna ta slova, ali je bitno steći barem nekakvu naobrazbu u tom smjeru, zato sam to i rekla.
tam
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anni » 30 lis 2007, 16:49

hi, nas se doktor vec duze godina bavi biomedicinom, ima sina autista kojeg je ljecio u americi i tamo se obrazovao...sin mu je sada Ok... imao je tezak oblik autizma, govorit je poceo tek u 8 godini.
Nas doktor ima preko 400 pacjenata, a ljudi ga pronalaze na razne nacine... on ne stoji na DAN listi i rekao je da mu ne ada na pamet da praxu zatvara 3 tjedna da bi isao u ameriku slusati ono sto vec on odavno zna i primjenjuje na svome sinu i pacjentima.

pozdrav
Anni

PostPostao/la alexandra » 30 lis 2007, 17:18

aj sad vi meni opet objasnite :mrgreen: :
prvo vas molim znacenje skracenice DAN (mozda sam propustila, oprostite unaprijed).

dalje imam par pitanja, prvo: ukoliko se takav dr. sa slovima dan ili bez njih pojavi u hrvatskoj, on moze raditi i pratiti detoxikaciju i ostale stvari ciscenja organizma kod djece i odraslih - tko u tom slucaju kontrolira njegov rad, da li je odgovoran lijecnickoj komori, da li se konzultira s ostalim djetetovim lijecnicima (neuropedijatrom, defektologom, psihologom, gastroenterologom, nutricionistom) ili sve odredjue sam?

drugo pitanje: da li prije terapije osim analize krvi, stolice, kose, i testova intolerancije na hranu rade testove intolerancije na navedene dodatke i pripravke koji se daju djeci?

trece pitanje: ta masina za dijagnostiku (koju kako ste rekli ima dr. mardjetko) ako je tako dobra, jednostavna i precizna - zasto se ne koristi u "klasicnoj" medicini (pretpostavljam da nije ni skupa, s obzirom da pregled kod njega stoji 600 kn, sto i nije neka cifra za tako sofisticiranu dijagnostiku)?

četvrto pitanje: ukoliko tijekom detoxa i ostalog nesto krene po zlu i dijete dobije epi napad ili nekako drugacije lose reagira i roditelj ode s njim kod neuropedijatra po terapiju za epi, da li postoji mogucnost da taj doc kaze hajte vi lijepo kod svog dan doktora pa nek vas on vadi iz g.... kad se vec tamo lijecite? (malo karikiram, ali.....)
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la Anni » 30 lis 2007, 17:32

alexandra je napisao/la:aj sad vi meni opet objasnite :mrgreen: :
prvo vas molim znacenje skracenice DAN (mozda sam propustila, oprostite unaprijed).

dalje imam par pitanja, prvo: ukoliko se takav dr. sa slovima dan ili bez njih pojavi u hrvatskoj, on moze raditi i pratiti detoxikaciju i ostale stvari ciscenja organizma kod djece i odraslih - tko u tom slucaju kontrolira njegov rad, da li je odgovoran lijecnickoj komori, da li se konzultira s ostalim djetetovim lijecnicima (neuropedijatrom, defektologom, psihologom, gastroenterologom, nutricionistom) ili sve odredjue sam?

drugo pitanje: da li prije terapije osim analize krvi, stolice, kose, i testova intolerancije na hranu rade testove intolerancije na navedene dodatke i pripravke koji se daju djeci?

trece pitanje: ta masina za dijagnostiku (koju kako ste rekli ima dr. mardjetko) ako je tako dobra, jednostavna i precizna - zasto se ne koristi u "klasicnoj" medicini (pretpostavljam da nije ni skupa, s obzirom da pregled kod njega stoji 600 kn, sto i nije neka cifra za tako sofisticiranu dijagnostiku)?

četvrto pitanje: ukoliko tijekom detoxa i ostalog nesto krene po zlu i dijete dobije epi napad ili nekako drugacije lose reagira i roditelj ode s njim kod neuropedijatra po terapiju za epi, da li postoji mogucnost da taj doc kaze hajte vi lijepo kod svog dan doktora pa nek vas on vadi iz g.... kad se vec tamo lijecite? (malo karikiram, ali.....)

Ja mogu dati odgovor na priincip ljecenja u njemackoj i probat odgovoriti na Tvoja pitanja:
Ovdje u njemackoj postoji nesto slicno ljecnickoj udruzi i svaki ljecnik koji otvori privat praxu mora imati koncept o radu i bude provjeren...koliko se njih dalje kontrolira nebih znala.
Prvo se rade testovi, po testovima se tek tada odrede pripravci ( citaj vitamini i minerali) koji djeci ne dostaju...ne mozes nesto kontrolirati za sto ne znas dal Tvoje dijete treba( mozes...al daj poplacaj sve te testove onda).
Kod djece koja imaju intolerancije se obicno radi o bazniom stvarima: mlijeko, gluten i jaja, uz to se moraju i maknuti alergeni na koje je dijete u hrani alergicno..al i dalje postoje nazalost stvari kojima dijete bude izlozeno....po imisljenjima strucnjaka organizam treba nekoliko godine oporavka od trena eliminiranja baznih alergija i nepodnosljivosti da bi one , a time i mnostvo drugih sporednih alergija nestalo.

Nas doktor nema nikakvu masinu za dijagnostiku, sve se pretrage rade u laboratorijima., tako da Ti na to pitanje ne mogu nista odgovoriti

Sto se epilepsije i detoxikacije tice...to je rizicno..ja znam da nas doktor ljeci takve pacjente i da ih dosta ima...ono iskustvo koje je imam je to da sam ga svaki puta ako mi nesto nije bilo jasno ili ako je sin odreagirao nekako drugacije..nazvala i trazila savjet od njega.
Nadam se da sam donekle odgovorila na Tvoja pitanja.
Anni

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.