Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
07 vel 2008, 14:40
Hi, kod nas je bila slicna situacija sa alergijama: veci dio zitarica, sva mlijeka zivotinjskog podrijekl,a ljesnjaci, kokos, banane, kruske , rajcica, jaje itd.
Slika oksidativnog stresa je bila drugacija nego kod Vas: moj sin ima jako dobar kapacitet " ciscenja" al smo imali jako puno olova i povisenu zivu. Zbog dobrog kapaciteta " ciscenja" smo mogli relativno rano krenuti na detoxikaciju i do sada nekih problema nismo imali, po DMSA provokaciskom testu su metali u normali, DMSA smo od ljeta zamjenili sa alfa lipon kiselinom i imamo jako ljepe rezultate. Sljedeci tjedan imamo kontrolu kod naseg doktora....pozdrav
07 vel 2008, 16:23
Ja sam vec pisala o tome. Nase obe kcerke (ova zdravija manje, slabija vise) samo su pile mlijeko. Po dva litra. kada bi imala napade i bila po 20 dana u bolnici nista nije ni jela ni pila nego samo mlijeko. Kad bi izasla kuci smo je htjela jaja. da bi bilo sta pojela morala sam preko tog lupiti jaje. A piti je htijela samo sok od jabuke, mrkve i cikle, pa sam joj sva sretna samo to cijedila.
Meni je to uvijek bilo cudno i stalno sam tokom njenih napada na to upozoravala ljekare u bolnici, ali su oni mislili da to nema nikakve veze sa njenom osnovnom bolescu.
Kad su dosli rezultati njena netolerantnost na mlijeko i jaja je bila toliko velika da nasa pedijatrica misli da ih do kraja zivota nece moci jesti.
I imala je ogromnu netolerantnost na jabuku i ciklu i prilicnu na mrkvu...
Cudno je to stvarno...
Ja mislim da kada mu iskljucis ono na sta je alergican on ce se sigurno bolje osjecati. Ne kazem da ce to rijesiti njegov problem, ali ce biti veseliji, kao i mi odrasli, na kraju, kad nas nista ne muci i kad se dobro osjecamo...
Moje na sve imaju i dosta metal i slab kapacitet izlucivanja. Mozda se sve to godinama pogorsavalo i da sam otisla s njim kad su bile kao tvoj djecak sigurno ni to sve ne bi bilo tako visoko...ali bolje ikad nego nikad...
07 vel 2008, 17:35
ma tko zna sta je razlog tolikog nagomilavanja metala u njihovim malim tjelima..???? mozda cijepiva, mozda imundeficit sa kojima oni vec vjerojatno dodju na svijet, mozda u vodi ima puno metala...mozda, mozda , mozda.
Ja sam se c puno puta pitala kako je bilo uopce moguce da moj sin uopce je mogao vegetirati uz sve one nedostake vitamina i minerala, losa crijeva, masu alergija i metala koja je imao u sebi? I koliku je snagu trosio taj mali organizam da bi imuni sistem koliko toliko " primorao" da funkcionira.?
07 vel 2008, 21:26
ljudi kak vi gurate kad je los dan, kad nece nista pojesti, kad ponovo niste uspjeli uvaliti nista od preparata koji bi im koristili
kako uvaliti kapsulu u klinca od 4 god, upomoc
08 vel 2008, 08:50
stray_cat je napisao/la:ljudi kak vi gurate kad je los dan, kad nece nista pojesti, kad ponovo niste uspjeli uvaliti nista od preparata koji bi im koristili
nema tu univerzalnog savjeta kako 'uvaliti' kapsulu. one koje se smiju otvoriti i izmjesati u caj napravis tako...
sto s onima koje se ne smiju? mi smo par mjeseci kapsule probiotika(7mm duge, 3-4 debele) davali u jelo bez otvaranja, pa je s jelom proguta, a usput manje ili vise zgrize ali ipak se (valjda) ne otvori do kraja. u zadnjih mjesec dana (sada mu je 4.9) smo zapoceli davati 'normalno', samo kapsulu u usta i casu caja pa je probaj popiti i u 50% slucajeva uspije (kada ima volje), a kada nema volje onda nakon prvog pokusaja je izbaci i odradimo na 'stari' nacin. mislim da tu ne odstupa previse od svojih neautisticnih vrsnjaka?
08 vel 2008, 15:29
probaj ga podmititi, tj: obecati mu da ce dobiti nakon toga nesto sto on voli. Mi smo se tako sluzili saharibo bonbonima i dobro je funkcioniralo, na taj ncin je cak usvojio nuzdu vrsiti na toaletu.
Sta se hranjena tice mi smo prije pocetka dijete i ljecenja imali velikih problema jer je bilo puno toga sta on nije htio jesti..sa pocetkom dijete se je to jako popravilo i ostalo do dana danasnjeg , a i gutati kapsule je s vremenom posvojio do te mjere da sam zna kada koju treba uzeti.
Pozdrav
08 vel 2008, 17:56
stray_cat je napisao/la:ljudi kak vi gurate kad je los dan, kad nece nista pojesti, kad ponovo niste uspjeli uvaliti nista od preparata koji bi im koristili
Mogu ti napisati samo o lošim danima ...
Pokušam ih preživit sa što manje nerviranja - jer i oni imaju svoje ružne dane koje jednostavno treba

E sad netko ima snage , netko ne ...
tabletice ne koristimo ( van terapije oboje )ali bih mu probala smrvit i uvalit u nešto što voli popit
08 vel 2008, 23:24
Mi sve preparate otvorimo, vecinom kapsule i ubacimo u sok ili tekucu hranu, malac voli jesti i piti sto bilo, pa se tako snalazimo...
09 vel 2008, 18:04
Ekipa jel tko čuo za ovu klinuku u Beogradu
http://www.unionhealth.co.yu/Nisam dobro iščitala postove ove tematike pa ne znam dal ste spominjali.
Aj čirnite opa mi kažite što mislite. Dosta ekipe iz Dalmacije ide tamo?!
Uvijek sama sebi postavljam jedno te isto pitanje nakon svih pretraga što smo prošli. Ma zašto sam uopče to radila jer doktori ili ne znaju išćitati nalaze ili neznaju na koji način pomoći, a o nutricijonistima da ne spominjem!
09 vel 2008, 18:59
Sanja je napisao/la:Ekipa jel tko čuo za ovu klinuku u Beogradu
http://www.unionhealth.co.yu/Nisam dobro iščitala postove ove tematike pa ne znam dal ste spominjali.
Aj čirnite opa mi kažite što mislite. Dosta ekipe iz Dalmacije ide tamo?!
Uvijek sama sebi postavljam jedno te isto pitanje nakon svih pretraga što smo prošli. Ma zašto sam uopče to radila jer doktori ili ne znaju išćitati nalaze ili neznaju na koji način pomoći, a o nutricijonistima da ne spominjem!
Jesam ja dobro skužila da se detoksikacija radi u sauni ...
13 vel 2008, 11:34
bili smo jucer kod naseg doktora u Wetzlaru. Ocjene doktora su vise nego zadovoljavajuce: od autizma nije ostalo goovo nista ( osim problema sa govorom), nas sin se sada nalazi medju prvih pet pacjenata koji se najbolje razvijaju, relativno smo pri kraju ljecenja, odradili smo DMSA provokacijski test, zatim dali stolicu na pretragu za autovakcinu( ako je candida jos prisutna) i stolicu na pretragu :flora status.
Sto se ostataka ljecenja tice to ovisi o nalazima, mozda ce jos jedno vrijeme nakon pauze opet dobivati alfa lipon kiselinu, odrzavat cemo jos jedno vrijeme balans vitamina i minerala, a test na alergije cemo napraviti kratko prije nego sto krene u skolu.
Sta se razvoja govora tice tu sada trebamo dati tempo: ostaju nam dvije mogucnosti: tomatis terapija ili ponoviti audio trening koji smo radili ujesen.
Mi smo se od samog pocetka ljecenja strogo drzali pravila koje nam namece dijeta i biomedicina, nista nismo na svoju ruku radili ,imali smo srece pa nas sin ima dobar kapacitet ciscenja organizma i sve to zajedno je dalo tako divne rezultate.
13 vel 2008, 13:11
Union Health u Bg je firma, savjetovaliste ili ordinacija (ni sama ne znam kako da je nazovem) ciji je vlasnik pominjana Danijela Helc, logoped.
Ona je nama bila prvi korak ka ovakvom nacinu lijecenja. Nismo nastavili kod nje samo zato sto nasa djeca imaju epilepsiju i smatrali smo da ih mora pratiti ljekar. Kada sam jos dodatno procitala koliko detoksikacija moze da bude opasna, nisam se vise dvoumila.
No, svakako mislim da ona moze dosta pomoci u samom pocetku...(jedino sto previse zaracunava na suplementima)...
Sauna jeste za detoksikaciju...tako bar ona kaze...|Mi nismo nikada pokusavali, ali ne vjerujem ni da bi cure htijele mirno sjediti unutra...
Mislim da je to samo jedna od varijacija kojima se moze djelovati kod djece...poput baro komore, delfina, ...
Ja licno vjerujem SAMO u edukaciju...mozda sam tu malo ogranicena, ali sta da radim...
13 vel 2008, 13:57
Anni je napisao/la:bili smo jucer kod naseg doktora u Wetzlaru. Ocjene doktora su vise nego zadovoljavajuce: od autizma nije ostalo goovo nista ( osim problema sa govorom), nas sin se sada nalazi medju prvih pet pacjenata koji se najbolje razvijaju, relativno smo pri kraju ljecenja, odradili smo DMSA provokacijski test, zatim dali stolicu na pretragu za autovakcinu( ako je candida jos prisutna) i stolicu na pretragu :flora status.
Sto se ostataka ljecenja tice to ovisi o nalazima, mozda ce jos jedno vrijeme nakon pauze opet dobivati alfa lipon kiselinu, odrzavat cemo jos jedno vrijeme balans vitamina i minerala, a test na alergije cemo napraviti kratko prije nego sto krene u skolu.
Sta se razvoja govora tice tu sada trebamo dati tempo: ostaju nam dvije mogucnosti: tomatis terapija ili ponoviti audio trening koji smo radili ujesen.
Mi smo se od samog pocetka ljecenja strogo drzali pravila koje nam namece dijeta i biomedicina, nista nismo na svoju ruku radili ,imali smo srece pa nas sin ima dobar kapacitet ciscenja organizma i sve to zajedno je dalo tako divne rezultate.
Baš mi je drago da tvoj sin tako dobro napreduje. To daje vjeru nama drugim roditeljima.
13 vel 2008, 14:16
ANNA BRAVO !!!!
Puse šaljem
13 vel 2008, 14:59
hvala , prije dvije godine je njegova sitaucija izgledala tako bezizlazna i tuzna...sada je on deckic koji se zna i svadjat i prijetit i ima svoje zlocestoce i bori se za svoja prava i sudjeluje u razgovoru., eto jos samo da nam taj govor dodje na mjesto , ja se nadam da cemo jednog dana dana moci o autizmu pricati kao o necemu sto smo uspjeli u potpunosti savladati.
pozdrav
13 vel 2008, 15:01
Anni baš me veseli što ste imali toliko uspjeha sa biomedicinom, rezultati su odlični. Još logoped i mali čovjek je spreman za školu
13 vel 2008, 16:32
faith je napisao/la:Anni baš me veseli što ste imali toliko uspjeha sa biomedicinom, rezultati su odlični. Još logoped i mali čovjek je spreman za školu

Hi, dobiva nas sin dva puta tjedno logopediju, morat cemo sve to jos pojacati sa nekom vrstom terapije za govor tako da do uspisivanja u skolu bude koliko -toliko u redu.
Pozdrav
18 vel 2008, 14:32
nadjeno na internetu:
Postoje autisticna deca koja to vise nisu.
Postoji velika kolicina dokaza da trovanje teskim metalima izaziva promene u ponasanju koje lice na autizam ili jesu autizam.
Postoji takođe veliki broj dokaza da ishrana ima direktne veze sa autizmom.
I na kraju: danas je ucestalost autizma oko 20 puta veca nego pre svega nekoliko decenija. (i ne radi se samo o vecem broju prijavljenih, jer danas je u Engleskoj jedno dete u 50 autisticno sto je izuzetno veliki broj)
Ima jako mnogo izvestaja roditelja koji su primetili prve promene u poneasanju svog deteta ubrzo posle vakcinisanja. Takođe, autizam je daleko manje zastupljen među nevakcinisanom decom.
Kada uzmete sve te cinjenice u obzir, onda pocnete da sticete sasvim drugu sliku o autizmu.
Jedna od najkvalitetnijih „teorija” ili objašnjenja autizma je sledeća: autizam je slično mnogim drugim mentalnim problemima (kao sto su epilepsija i td), u stvari posledica nesuglasica između dva nervna centra u ljudskom organizmu: jedan je mozak a drugi se nalazi u predelu poznatom kao „solar plexus”. Sve ovo zvuci kao naucna fantastika, ali oni koji ovo prostudiraju pazljivo možda i dodju do istine (ako im je to cilj). Stomak ima 80% kolicine nerava koliko i mozak. Stoga možemo stomak nazvati „drugim mozgom”. Otud i vaznost solarnog pleksusa (predeo stomaka) u mnogim filozofijama. Ti nervi u stomaku moraju nekako da se snabdevaju hranom a to se desava putem limfnih kanala koji u modernoj medicini nisu naročito opisani. Oni prenose hranu od creva do nerava u predelu stamaka. Kada se desi upala tih kanala, prestaje ishrana nervnog sistema u tom donjem delu i prestaje korelacija između mozga i solarnog pleksusa.
Tada dolazi do poremecaja. Kada se to desi u starijim godinama onda se pojavi Parkinsonova bolest ili nešto slično (lou gerigh's recimo). Kada se desi kod dece, onda je to Autizam ili Epilepsija ili slično. A radi se o istoj stvari u sustini - nedostatak komunikacije između dva nervna centra u telu.
Šta je onda uzrok tako nečemu?
Najcesce invazija nekog mikroorganizma i losa ishrana; ili redje - teski metali. Ponekad su sva tri u pitanju.
Samo izbacivanje skroba i secera iz ishrane ume da napravi veliku razliku jer takva promena smanjuje upalu tih limfnih kanala mada je ne otklanja. da bi se postiglo potpuno izlecenje potrebno je ili ocistiti organizam od teskih metala ili od mikroparazita koji su najcesci uzrok takvoj upali. Cesto se i sadrzaji iz vakcina „nastane” u crevima (sto je već potvrdjena stvar), i tamo izazivaju konstantnu upalu cime remete taj balans dva nervna centra. Ako upala u crevima dovoljno dugo traje, moguće je da kanali prilično propadnu ili se zapuse.
Čak je i našim babama poznato da deca postaju „nemoguća” kada imaju parazite. Oni koji imaju pse ili macke takođe znaju za to - i ne radi se samo o svrabu već stvarnom uticaju parazita na ponasanje.
Postoje razne stvari koje pomazu ciscenju tih limfnih kanala: glyco thymoline, senna, itd. Ko se zainteresuje za ovaj problem ozbiljno, naći će i rešenje. Pošto nemam nikoga ko pati od autizma ili sličnog (na sreću), onda nisam daleko dublje od ovoga zalazio u tu problematiku, ali bih mogao.
Srećno svim roditeljima koji se bore sa autizmom!
21 vel 2008, 13:51
dobili smo nalaze, metali u granicama normale, crijevna flora jos djelomicno unistena( nalaz vidno bolji u odnosu na zadnji) ima jos candie ..treba dobiti jos jednu turu autovakcine...nakon 4 tjedan pauze dajemo dalje alfa lipon kiselinu i uvodimo novi preparat ( kombinacija algi i divljeg luka).
Pozdrav
21 vel 2008, 13:59
Super da metala nema, a i glivu cete uskoro rijesiti, one znaju biti malo teže za riješiti, ali ih se na kraju makne.Držim fige!
21 vel 2008, 18:51
super Ani! znači nemate više metale...kad bi barem i nas u Hr.tako lijepo vodio liječnik koji zna što radi i u kojeg čovjek može imati povjerenja. ja sam danas bila kod naše ped. i pokazala sam nalaz na kandidu (pozitivno) jer sam to sama tražila i sad sam morala pokazati,makar nisam očekivala terapiju. ona nije znala što i kako bi to liječila. na kraju mi je preporučila Linex kaps i jogurte..! nisam joj ništ rekla jer sam vidla da ne zna o čemu se radi..to je žaLOSNO.
doktorica sa 25-30 god staža!!
21 vel 2008, 20:31
nalazi pokazuju da je razina metala u granicama normale, terapija koju ce dalje dobivati je vise zaduzena za ciscenje mozga od metala, otrova itd..jer prvo se treba organizam ocistiti, a tek nakon toga mozak.
Sto se doktora tice postoji mogucnost da nas doktor negdje u jesen ev. dodje u hrvatsku, al to ovisi o vise cimbenika.
A za Tvoju pedijatricu stavrno zalosno, al eto to je jos jedan pokazatelj da candida koja toliko zla moze u organizmu uciniti ne shvaca se za ozbiljno.
pozdrav
21 vel 2008, 21:16
zaboravila sam Mamita Ti napisati jos nesto: budi jao oprezna kod candide...ona je vezana za metale..a kod Tvoje male su metali jos u organizmu( predpostavljam da ih ima) i u toku ciscenja organizma od candide ostaje jedan dio metala slobodan koji cirkulira tijelom i moze dovesti do novog trovanja, s druge strane candida kada odumire producira neurotoxine koji mogu izazvati neuroloske poremecaje. Narocit oprez je potreban kod djece koja uz autizam imaju i epilepsiju..obicno se kod takve djece preporuca poceti sa jako niskim dozama koje se iz tjedna u tjedan sve vise povecavaju dok se ne dodje do jedne standardne doze.
Pozdrav
21 vel 2008, 22:08
da, čitala sam o tome i ne mislim sama ništa poduzimati, osim prilagoditi prehranu, izbaciti šećeri kvasac koliko god se može
22 vel 2008, 12:16
Jel tko probao prirodnim putem obavit detoksikaciju...Čaj od koprive i sad se prodaju nekakvi Bio jastučići koji se stavljaju na noge ( stopala) i izvlače toksične tvari iz organizma ... jel zna tko što o tom?
22 vel 2008, 12:51
Hi, kod caja od koprive se mora biti oprezan jer zna sniziti kalij, ovdje nema bio jastucica nego ima jedan prasak koji se stavlja u vodu u kojoj se kupa, a kod nekih ljecnika se provodi detoxikacija na nacin da rade tzzv Fussbad( drze noge u kadi u kojoj je taj prasak i spojeni su na neke elektrode), kakvi su uspjesi ..ne znam...pozdrav
22 vel 2008, 15:19
Baš kako je i Anni rekla, oni (čaj od koprive i zeleni čaj) imaju diuretsko djelovanje i to je osnova detoksikacije na taj način, a to je teško kontrolirati kad je čaj u pitanju...
Ja to koristim za sebe, ali L. ne dajem jer mislim da je premali za to.
24 vel 2008, 23:08
evo sam upravo uocio da na satelitskom programu "Autism Channel" koji je do sada bio iskljucivo na spanjolskom je veceras bila prezentacija na engleskom i izmedju ostalog su naveli da jedino "mesodimercaptosuccinic acid" ima sposobnost detoksikacije zive iz mozga. da li je to DMSA?
"The Autism Ch" ide na satelitu Intelsat 3R/11na 43W, 12656MHz, V, 28672, 2/3
25 vel 2008, 09:03
ja mislim da nije to DMSA, i DMSA prelazi barijeru i cisti mozak ali sa slabijim intenzitetomnego sto to cine alfa lipon kiselina ili koreander ili neki drugi pripravci.
25 vel 2008, 11:14
evo uspio sam pronaci (to je ipak DMSA):
http://www.ivis.org/advances/Beasley/Cpt12a/ivis.pdf-
Mesodimercaptosuccinic acid (DMSA) and 2,3-dimercapto-1-propanesulfonic acid, sodium salt (DMPS) are water soluble analogues
of dimercaprol (BAL). As compared to BAL these agents have less toxicity, greater water solubility and are effective when given
orally.
-