Osim toga vjezbamo otvaranje rukica jer palac jos zna biti zarobljen i hvatanje nogica. Idemo ponovno za tjedan dana.
A za maramu sam ju zaboravila pitati
Sada je: 15 kol 2026, 00:42.
Moderator/ica: nadicab

Pomirila sam se s produženim porodiljnim, a kad moji na poslu čuju podivljat će, već odbrojavaju kada se vraćam.
.

. Jos ja i s njom moram vjezbati kao i sa njim, je ona velika, ali i osjetljiva. Danas mi se nesto naljutila i spakirala svoje stvari da ona ide od kuce, tako da vidis kako nam nije lako
Zato mi je onaj jutarnji dio do 12h dragocjen i ako sam onda odvjezbala 1,5-2h, onda sam cijeli dan mirna. Jos se tu i tamo poigramo usput i to je OK. A popodne se zna nesto iskomplicirat pa da uopce ne izadjemo, kao danas npr. Ma bit ce bolje, sad je vec puno lakse nego kad je bio bebica, kad se samo sjetim grceva, nosaj ga cijeli dan i onda jos imam griznju savjesti sto nisam nistza vjezbala, a nisam imala ni kada. Na silu ne zelim vjezbati jer ne vjerujem u pozitivan ishod u tom slucaju, barem za nas. Ajde dobro, malo sam se izjadala pa mi je odmah lakse. Na ovom topicu barem svi znaju o cemu govorim 

na trbuhu je baš lijepo držao ručice a sad opet "pliva"
. Vjezbate li vi na lopti? Nekako mi se cini da na njoj ipak duze izdrzi u potrbusnom polozaju, posebno ako mu jos ukljucim babyTV, sto mrzim, ali ipak ponekad koristim da sto duze izdrzimo. Jedino se na lopti vise ispovraca jer mi imamo i refluks pa nam je to malo nezgodno, ali vec sam se navikla na povracanjem. Nekad mi se cini da bi sada mogla i blizance dojiti (a koji nemaju refluks) koliko se ovaj moj ispovraca dnevno. Nadam se da ce biti bolje kad krenemo s dohranom.
.
Mozda zato sto ne kuzim sto je to bocni sjed 

ne vježbamo to uopće ni na vježbama jer po korigiranoj dobi ima tek oko 3,5 mj. najviše gladimo i hvatamo ruke i noge i gračke te mu otvaram šakicu. jednom šakicom uredno drži svoju majicu ili neku drugu tkaninu, te vježbamo vrat.
. Sve što radimo je priprema za puzanje, pa će ju vjerojatno iz četveronožnog posjedati. Imam filing da do godine dana neće sjediti.
. Ona se u auto sjedalici diže i sjedi, kada ju povlačim za ručice skoro se sama podigne, ali sjedeći položaj ne može zadržati samostalno niti sekunde. A tako se veseli kad ju malo pridržim.Naravno slažem se da ju ne smijem posjedati i podboltavati jastucima u sjedećem položaju.Baš ću pitati idući put na vježbama za ovaj bočni sjed, mislim da bi tom vježbom malo ojačali trbušnjake, pa bi joj bilo lakše raditi sve ovo kaj moramo vježbati na trbuhu.
E da, ovo plivanje koje spominjete je normalno za dijete od 5 mj, pa pitajte idući put na vježbama da li je to ispravno " plivanje" ili nekaj drugo.

.

. Stvarno vam zelim da ovaj put lijepo listate knjigu o prvih 12 mjeseci bez ikakvih opterecenja, to ste zasluzili i vi i Marta
.

. Nasa pedijatrica kaze da je vjerojatno refluks, ali da ne treba nista poduzimati dok dobiva na kilazi. Tako da sam ja stalno nekako skepticna da mozda i nije to, ali imamo dosta drugih problema pa mi se i neda sad to provjeravati jer testiranje nije nimalo zgodno. Pitala sam ju vec nekoliko puta da sigurno ne moze biti nesto drugo sto je opasno i kaze da ne brinem.
Kod nje sam vec 7 godina i imam nekako povjerenja u nju pa niti ne trazim dalje.
.
i onda zavrsili s meningitisom u zaraznoj da bi tamo na rutinskom uzv ispalo krvarenje 2. stupnja koje nema veze s meningitisom. Tako da od pocetka znamo da moramo vjebati. Una˛tin, koja je Tinova dijagnoza na UZV?

A Una i Hana se zabavljaju u obliznjem parku.
. I mi smo u pon na kontroli, ne vidim neki veliki napredak od zadnji put, ali sve to ide u rok sluzbe.
.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.