Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.
Tema je zaključana

Downici III

15 tra 2008, 11:01

Sto je moji dounici - pali mi na trecu stranu...Pa gdje ste ? :mrgreen:
Kod nas stanje "uobicajeno kaoticno"... :cry:
Tjedan nam prohuji dok velis keks , a i vikendi su nam cista strava - to ja iz moje i MMove roditeljske perspektive...
Radni dani krenu u 6 ujutro : MM se digne u 6 , skuha nesicu i onda nastojimo tu nesicu popiti odmah , na miru, jos vrucu ..al neces majci : vec se decki dignu i pocinje "maaama", "taaata" milijon puta
Korak prvi - WC: ... pa Jan nece na WC..pa onda hoce ..al je Vito vec zasjeo.. a Jan ne zeli na drugi WC... pa mu onda Vito ipak prepusti mjesto.. pa Jan obavi (ali veliko) pa Vito higijenicar nece iza njega jer mu smrdi WC...pa nece ni Vito u drugi WC jer ..kajjaznam-nece... pa ja na brzaka luftam WC i spricam s mirisom.. e onda Vita gusi od mirisa...
Korak drugi: pranje zuba : e pa necemo-- e pa hocemo -- e necemo crvenu pastu vec zelenu ( pa jos ja pobrkam njihove cetkice...) e pa ne dam da nam ti "popravis" pranje zuba ( a vidim da samo peru ofrlje)...
Korak treci: ajde decki obucite se, sve vam je pripremljeno: Maama Jan oblaci moju majicu--- Jan vrati bratu majicu--- e necu... e daj.. nemoj da vam ja dodjem tamo... Jan vrati majicu - kadli ce vito : e sad necu jer si mi je rastegnuo.. maaamaa hocu drugu majicu......
MM i ja sumanuto skacemo po stanu .. usput srknemo sve hladniji nes...izmjenimo po koji zalostan pogled i u bradu si mantramo : djecu se ne smije tuci... djecu se ne smije tuci - mali glasic iznutra vristi : a zasto ne, a zasto ne...!!??
Ako je malo bolji dan onda se desi da Gitica jos spava , no kad se i ona istovremeno probudi .... :roll: - sreca da jos nema zube i koristi pelenu...
Korak cetvrti: ajde obujte tenisice i jakne ... tata vas vec ceka... : maama daj me ti obuj - necu,znas sam.. znam ali daaaaj ti.. e daj mene prvog.. nije bitno tko je prvi... nije, ali DAJ MENE prvog....
Za mene se drama malo prekida kad KONACNO odu od kuce - MMu se nastavlja jos u autu - vise mi i ne prepricava sto mu rade na putu do skole/vrtica ... no na glavi mu brojim sve vise sijedih u zadnje vrijeme...
Slijedi malo zatisje u kojem ja sredim Giticu, pa se s njom malo pomazim, pa u pauzama izmedju dojenja uspijem ili ne uspijem nekaj zbrljati za rucak, virnuti na MB , cuti se s mojima na poslu , pripremiti Janu ev. neki novi radni listic ili drugi materijal za skolicu i ucenje... Nekad je Gitica ko suho zlato ( jede i spava) a nekad i ona fitilji pa sve obavljam s njom na rukama i cici...
Oko 13 sati se vraca Jan iz skole . Na pitanje kako je bilo u skoli? uvijek isti odgovor: Super. Bio sam ti jaaaako dobar. No ja odmah provjeravam u Katarininoj biljeznici sto se desavalo i vec u glavi plan sto cemo i kako sa zadacom...Nastojim da obavimo zadacu prije no sto se Vito vraca kuci (oko 16 h) jer inace moram svu zadacu pisati u duplo... jer i Vito onda mora sudjelovati...Slijedi nagovaranje Jana da obavimo zadacu, obicno nam uspije ak se Gita smiluje pa je dobra i suti...Taj presing mi obicno pozdere dobar dio zivaca koje imam za taj dan...
Oko 16 h dolazi Vito Strasni . odmah s vrata vice : " Mogu na tvoj kompjutor?".. Ne mozes, tek si stigao... kako je bilo u vrticu ... Dobro, ali hooocu na tvoj kompjutor....!! Ne mozes... e hoocu.. e neces.... A jeste li vec napisali Janovu zadacu?.. Jesmo... A zasto niste mene cekali , buuuu-buuuu,urla, baci se na pod... Digni se s tog poda..ak ti ja dodjem??!!!....( u mojoj glavi alarm: zivci na rezervi, zivci na rezervi... life suport ce se iskljuciti za par sekundi..bip-bip-bip....) Ulece MM ( s punim rukama stvari koje na treci kat tegli iz auta...) : ne zna jadan da li bi sve isputio iz ruku pa:
a/ pobjego glavom bez obzira
b/ premlatio djecu redom
c/ premlatio zenu
d/ premlatio djecu i zenu (nebitno kojim redom)....
Cisto mu se divim sto za sada izabire opciju : ostajem i borim se...
Popodne uspijemo pojesti rucak ( u tri navrata - rastegne se do vecere) , cak ih ponekad odvesti u park, u kratkim crtama se dogovoriti za raspored za iduci dan ( i to uglavnom preko blokica u koji kad koji stigne zapisujemo zabiljeske tipa : kupiti, odvesti, nazvati...
Navecer - kupanac, lagani veceranac, kakanac pa spavanac... ( tu vise nemam snage ni pisati kako to ide...naime svaki ovaj -ac traje li traje uz puno vike i galame i skakanja...
Kad su decki u krevetu onda Gitin kupanac i skakljanac i cici-mici... ) ovaj skakljanac i cici-mici odnosi se na Gitu - da ne biste pomislili da imamo energije za nekaj drugo :naughty ) ..
Neki blazeni MIR je oko 23 h kad MM vec kunja na dvosjedu.. pravi se da prati TV a zapravo vec hrce... Nakon par puta uspijem ga uvjeriti da se prebaci u krevet.. a meni preostaje da slozim knjige i odjecu za sutradan.. da i sebi priustim "higijenski minimum" i bar se otusiram i operem zube... Svako se vece uvjeravam da cu upravo sutra konacno ofarbati kosu... no hocu , valjda, jednog dana .. bar za prvu svadbu nekoga od moje djece...
Noc je rezervirana za Giticu koja trazi cici svako malo... i tako .. evo ti opet budilice u 6 sati....
Svane novi, divni dan.... :trio

Re: Downici II

15 tra 2008, 13:31

Ajme Irena :klanja nemam riječi.

-p.s. a ja se opirem drugoj trudnoći jer se bojim da neću moći izdržati tempo sa Miom i bebom,da će mi biti preteško!

17 tra 2008, 11:16

Bravo Irena, to se trazilo... nekako sve djeluje kao jedan divni kaos... :mrgreen: :mrgreen: :3srca

Swmia... ma samo hrabro... da vidis kad dodje braco ili seka (i prezivis prvu godinu :mrgreen: ), kako ce biti super kad se oni zaigraju zajedno, a ti mozes u miru piti kavu (ako nista - bar pola sata) :mrgreen:

Mi bili u Slobostini jucer na strucnom timu... nu, nahvalili Dodoja i tako to... ko da mi to sami vec ne znamo sve :mrgreen:
Jedna teta skoro pala u nesvjest kad je zaista ispred nje samoinicijativno nacrtao krug, pokazao i rekao kug.
Mi bili u punom sastavu.... Mama, tata, Dodo i stariji braco... malo se napricali... nahvalili vrtic (koji je bytheway zaposlio nedavno i logopeda pa se nadamo da cemo i to dobiti in house :proljece )... nahvalili smo im i tete u vrticu... i njihov cijeli strucni tim (defektologica vrticka radi s njim jos jedan dan u tjednu na ova dva sto dolazi def. iz Slobostine)...

i tako... mah mah svima... :bye

17 tra 2008, 14:35

:muci
Hvala,a valjda ću imat sreće da druga beba bude od onih što samo papaju i spavaju,barem prvih par mj.,e da mi je rodit dite od 2-3 god.i da se odmah može igrat sa Miom :rolf

Dodo ti je mali vunderkind :1

17 tra 2008, 15:33

uvijek mozes usvojiti jedno od 2- 3 g pa si rijesila problem :mrgreen:

17 tra 2008, 15:47

Irena, svaka cast na opisu, znam da ti sad nije lako, no vidi ih kako su krasni, i kako je Jan odgovorno i zastitnicki primio seku :3srca :3srca
:kiss :kiss :kiss klincima, i tebi jedan :hug !

17 tra 2008, 16:26

:rolf joj,opet "jojkam"pa da imaš pravo,nisam se toga sjetila. :rolf

Re: Downici III

19 tra 2008, 12:01

Irena :3srca super zena i muz ti je isto super! Najdrazi su mi dijelovi s unutrasnjim glasicima koji pitaju - zasto ne tuci djecu? i pobjeci/tuci a-b-c / tuci a i b i c :lol Osjecam se kao da sam odgledala film :3srca tako si to dobro opisala.
Uzivaj (i pati :belji ) :kiss

19 tra 2008, 15:29

Irena :mah ...slicno je i kod nas samo nas je jedno dijete manje ,a vrlo cesto i M manje.... :drink

A nemrem ne rec...da jednostavno obozavam tvoje price i Janove dosjetke,pa zakaj ti to nebi sve u jednu knjigu pretocila?
I btw.si dobila moj sms?

21 tra 2008, 23:32

irena draga nikako da ti kazem da si preprepredivno ime dala svojoj djevojcici, bas mi se jako svidja...

no kod mene situacija mozda jednu mrvicu bolja nego kod vas, ali vrlo blizu toga. slicno kao kod camelije - 1 djete manje i 1 MM manje (otisao na brod (za)raditi, blago njemu). ja pocela raditi, doduse na pola radnog vremena, a ima posla za cijelo. kad uletim doma, nakon sto dignem luciju iz vrtica, baka servis jedva doceka da zbrise, a kaos zavlada. moji ne pricaju toliko kao jan i vito ali zato intenzivno vriste ako taj tren ne dobiju sto zele, a obicno hoce istu stvar u isto vrijeme (kad ce to kloniranje postat normalna stvar?) uspavljivanje ako mi uspije do pola destet 'oba su pala' onda sam na konju ali cesto je to nemoguća misija jer taman jedno zaspe drugo pocne plakat pa probudi ono prvo pa se prvo razbudi i jos vise rasplace a ono drugo onda tek krene urlat pa se razzbude skroz kao da su odspavali 8 sati i krenu se igrati, ili zasou pa se kao neku noc obadvoje probude u 3 i tulumare do 5.30 a budilica zvoni u 6 :drink i tako to.

nego camelija kad si vec tu, ne cuh te i nevidjeh odavna, kako curke tvoje? jesi li cula de ce i u dubrovniku krenuti udrugaza DS, neka neka bas mi je drago.

Pusa svima, sad me lagano vec hvata nesvjestica :alc :zzz

22 tra 2008, 00:06

irena, super ti je post!!!! posebno onaj dio u kojemu ne znas zasto tvoj muz ipak odabire da ostane. mene uz puno manje aktivnosti i truda, ponekad obuzmu iste misli.
svima vama koje imate vise od jednog djeteta sa i bez pp, jedan veliki zagrljaj od jedne koja nema muda jer se boji da joj je i jedno previse. kad vas vidim, onda mi se cini da imam premalo srca i energije. nioje da se drzim lose, al me ipak dotuklo i srezalo mi krila i ambicije. da ne govorim kako marta uz svoju omiljenu lutkicu svaku vecer sprema bebu koja joj je seka. ne znam imam li snage, zelim li to samo radi marte ili i radi sebe... puno pitanja
irena, napisi knjigu, ostavi se medicine!!!!

22 tra 2008, 00:23

baš veselo, post je genijalan, baš sam se nasmijala na napomenu o bojanju.Ja sam prije neki dan između dva ručka, hranjenja tonke, kuhanja za tomu, i za sve ostale, uspavljivanja tome odletila do grada sa Tonkicom. Bili u kupnji, neka teta na pultu, starija, sređena, šminka, odjeća, cipele, sve zadnji hit, na moj upit o kolicima za dvoje,(da napokon mogu negdje sama sa ono moje dvoje bandita), :dj odmjerila, nabacila odgovor, odmjerila sa sažaljenjem, čuđenjem i valjda sto upitnika iznad glave. (odakle ova?????) :shock:
pogledah se na izlogu nekok ducana i imam sta i vidit, šporka majica (tonka bljucnila a što li drugo), cipele pune blata, kosa rašćupana (toma je popravio maminu četku), pa je još dao malo lackyu (naš mali veliki dlakavi dođ) da se izguštira :baba !!! izrast i sto boja pred kraji još uz sve to vučem neku granu na majici preko torbe....
:shock: :mrgreen: !
ravno do muža, hitno u frizera, uletim na vrata, hvala Bogu, nema gužve, (18.45h)...Uleetim sva luda, trebam frizuru, a naučnica će meni FENIRANJE, ma kakvo feniranje, treba mi, bojanje, šišanje, masaža, pedikura, manikura, depilacija, još jedna masaža....i malo bezbrižnih ženskih čakula, (bez pelena, vike , slaganja kockica po stoti put). :3srca

I tako sad nova ja, s frizurom naravno, a ovo drugo nekom drugom prilikom ( za kojih 15 goidinica), spremna za nove akcije, s kolicima za dvoje, u kojima se ono dvoje mojih malenih tako slatko koprca i pokusavaju jedno drugo dodirivat pa se nono stop naginju cas na jednu, cas na drugu stranu.... :3srca
napokon mogu s njima u štnjicu, jer je Tonka postala nemoguća za nosit u marami ( ima 8mj. i 8,5 kg, i pravi je mali živko)

Edita puno hvala na mailovima, ja i Katija smo se bacile na posao.... :proljece Valjda će nešto biti i od nas!!!uf jesam se raspisala curke pozdrav, :bye :mah

22 tra 2008, 02:34

Eh. da.. svi imamo razne (a slicne) situacije.. 3 djece + MM,
2 djece + "nevidljivi" MM,
n- djece, n- MMa ( e to bih ja ponekad onako tehnicki i da je n=n)
n-djecice, 0-MMa;
2 djece + MM na brodu ili u bazenu (pozdrav Lulu i camelia) ,
1 dijete + MM (i mama koja misli da je kukavica jer se ne odlucuje na neku od gore navedenih varijanti - bok martinamama);
3 djece + MM +pasic(haj Nadicab) .. ma svakakve smo .. pardon sto nisam navela sve nase varijante ...ali ... svi se nekako borimo, i ustrajemo i ironiziramo vlastite situacije i smijemo se i placemo ( ili bolje receno cendramo ponekad - a po meni je cendranje najbolji nacin za isprazniti frustracije - naucio me moj Vito)...
I kad mi najteze bude .. pomislim.. se la vi .. a sto bih drugo od svijeta i zivota ... a da mi nema mojih svih (djecice, MMa - ova, obitelji - nesavrsene i moje; prijatelja - "flash and blood" i virtualnih... pametnih zena GPovskih.....
No dobro.. priznajem da bih i finu frizuru, glatke izdepilirane noge, lijepe navlake na zubima, dizajnersku odjecu ( i to onu koja skriva da sam majka troje djece- ma ne mora niti biti dizajnerska-samo da skriva), body mass index iz mojih dvadesetih... razinu kolesterola iz istog doba....no to vec moram napisati na virtualnoj GP kavici (ne usudjujem se napisati da bi i tangice - to bi vec bilo ipak previse...)

07 svi 2008, 17:15

Dragi svi, evo nakon dugog vremena i ja se javljam. Citam redovito i svako malo si mislim nesto i napisati ali od posla i bebice nikako stici. Ali danas sam se nasla s Dinkom kratko na kavi pa me to inspiriralo da konacno sjednem i napisem kako nama ide. Evo upravo mi Aina sjedi u krilu i lupa po laptopu, tu i tamo pogodi mis i onda bude jako zadovoljna :) Ainica nam je inace super, tako vesela i raste kao gljivica. Sada imamo tocno 6mj, 7.7kg i 67cm visoki/dugi. Danas smo se po treci put cijepili 5x1, i nije uopce plakala pa je med sestra bila sretna da joj je konacno dosla pod iglom beba koja nije "zlopamtilo" :)
Idemo svaka 2 tjedna na goljak na vjezbice, i to nam je zanimljivo, imaju tamo super igracke koje nemogu naci nigdje po ducanima, ali tak i tak doma imamo previse igracaka, sto od dva braceka (polu-brat i bratic, ali to su nama braceki), sto od bake i dede. Zadnji put na vjezbama je napunila gace kakicom i iscurilo je pa su nas izbacili :oops: dogodi se! jos je na prsima pa naravno da je rijetko a teta me optuzila da sam donijela bolestnu bebu s proljevom!!! prije tjedan dana smo poceli davati malo mrkvice, tikvice i jabuke i to sve super ide. preko vikenda kod bake u slavoniji je sazrela rana tresnja pa sam nabrala saku i dala joj da lize i papa 3 tresnje. A ostatak sam sebi stavila u usta i kada je vidjela da to nece ona dobiti JAKO se naljutila i pocela vristat, i nije se dama smirila dok nisam njoj nabrala jos par komada da se nasladi :) za umrijeti od smijeha. :)
bili smo i u kljaicevoj kod barisicke, na jesen cemo sluh kontrolirati, i onda cemo poceti skupljati dokumentaciju za dobiti defektologa i to sve, iako moram priznati da nisam jos sasvim razumjela sto tu treba. kada sam isla u podrucni ured CZSS-a cula sam takve gluposti da necu ni trositi vrijeme ponavljaljuci to, vjerujem da nisam medu nama prva...
hmmm... sto jos... da mogu skuziti kako stavila bi sliku.... to cu morati malo prouciti pa drugi put.
svima veliki pozdrav od ane i aine

08 svi 2008, 12:40

Bok Ana ..Aina lijepo napreduje .. i izvor je veeelikog roditeljskog uzitka ... a vec i pokazuje "karakter" :" sta je, jela bi tresnje bez mene .. e ne moze!"
Moj Jan jos dandanas ( i nakon sto je pojeo svoje jelo) ako vidi da MM ili ja nesto zvacemo uvijek pita :" A kaj to jedes. Daj mi gric!"
U zadnje vrijeme sam smaze neki slatkis ( npr. Kider Pingui ili sladoled) ( i to ucini u svojoj sobi da ga se ne vidi) a onda obavezno zica gric od Vita .. i Vito mu svaki put (ipak) da ali uz napomenu :" Ovo ti je zadnji puta da prvo pojedes svoje pa zicas mene!" Al mu Jan svaki puta namjesti takvu facu da ni proracunati Vito ne moze odoljeti... :cool
Neko vece jedu veceru i Jan trazi mlijeko ( koje mu ne dajemo navecer jer se onda pocesto desi da po noci povraca). Vito ce mu:" Daj, pa znas da navecer smijes samo vodu!" A Jan insistira:" Necu vodu, hocu mlijeko!" Vito ce :" Jan pa kaj ti je.. znas da od mlijeka povracas po noci.." Jan: A ja ipak hocu!"
Vito:"Ma daj.. pa znas da ne smijes navecer mlijeko .. to ti je zato jer imas Down sindrom!" Jan:" Znam da imam :dunno ali ipak hocu mlijeko!"
I kako je meni bio "pun kufer" dam mu mlijeko .. naravno da je po noci povratio i da sam morala mijenjati posteljinu i prati pod.. Vito je samo zlurado komentirao : " Pa da.. a kad sam ja lijepo rekao da mu ne dajete mlijeko navecer.. nije me se slusalo!"

Gdje su nam ostali "nasi daunici.".. ?
Npr.. gdje nam je Bosancero ? Malo nam je muskih tu na GP pa moram priznati da mi fali... :mah

08 svi 2008, 15:21

evo mene :proljece
mi smo jos u du al sutra letimo za zg.taman sad kad se konacno lijepo vrijeme stabiliziralo.petra je :3srca ,svaki dan u vrticu,2-3 puta tj imamo doma logopedicu,a pocela je ici i na bazen...ima svoju trenericu s kojom uci plivati.zao mi je da cemo sad do 9mj imati pauzu ali biti cemo cijelo ljeto na moru pa cemo to tak kompenzirati.pocela je super pricati,naucila voziti bicikl,sa pomocnim kotacicima,grafomotorika joj je sve bolja i bolja tak da sam bas sretna.
du udruga ce se uskoro osnovati.jucer sam bila sa mamom koja je uz nasu maru kuvaricu pokretacica svega toga pa se nadam da ce i na krajnjem nam jugu sve to malo krenuti naprijed.

IRENA....nema mi do Jana!!!Zakon je! :3srca

edita.....poslala sam ja tebi sms nakon one emisije ali neznam dal si ga dobila?

idem sad probuditi p pa gibamo na trening! :mah

08 svi 2008, 17:00

Draga Irena, nasmijao me tvoj post do suza, iako pretpostavljam da tebi uopće nije smješno :oops:
ma super ste i dječica i muž i ti..samo polako i ostani nam tako vedra i hrabra, pa možda dođe i vrijeme za :naughty i bojanje kose
pusa dječici i pozdrav tebi :bye

08 svi 2008, 17:41

Pusa svima,evo kod nas sama smijurija i uživancija sa Miom,koja je postala prava mala šarmerica i kokoškica.Ne zatvara usta,čak i kada spava u snu izvadi dudicu i promrlja koju pametnu,vrati dudicu u usta i nastavi đonjati,u društvu sa drugom dječicom je glavna govornica i oponašateljica,a ima i dosta zapovjednih radnji pa ju svi slušaju(stariji su od nje i popuštaju joj malo)i odrađuju po nalogu.
Naučili smo izgovarati samoglasnike,ja joj pokažem slovo i kažem,a ona ponovi(jako lijepo oblikuje usne),pa pjevamo melodiju samo sa glasom La-la da nauči slovo L,sad joj već ide jako dobro skužila je sistem sa jezikom,inače što se tiče raznih vježbica sa licem(izrazi veselo,tužno,ljuto)jako dobro usvaja i sve je svjesnija radnji i okoline koja ju okružuje.
Neki dan je jela za ručak paštašutu sama,naravno ja joj govorim:Mia žlicom papaj,ona naravno ruku do lakta u zdjelicu,ja opet:Mia stavi u usta,a ona"Netju tavit uta"(neću stavit usta),bome sam se ugodno iznenadila jer je ovo druga rećenica u par mjeseci.I naravno hrane je bilo svugdje samo ne u želudcu.Inače je već tri mjeseca u fazi negacije,i na svako pitanje:Mia hoćeš kakati-Njee,hoćeš papati-Njee,hoćeš se češljati-ne-nee.Smješna je za poludit,sad joj je i kosica narasla pa ako joj nesvežem kikice izgleda kao malo šumsko divljače, :rolf

09 svi 2008, 08:57

hi, hi Irena, kak je smiješno čitat druge, a živcirajuće živit svoj život. Eto, svakom svom djetetu dodaj 8 godina i imaš moju situaciju.
O tome kako se M. i V. svađaju je :svadja , kako V. zeza Denisa :svadja :svadja , ajde, samo se Denis i M. slažu.
Imam osjećaj da je mm već pomalo digao ruke od ovo dvoje starijih jer za njih treba imati puuuno živaca, a učenje s djecom je ionako uvijek bio moj posao :( Pa prevoženje Denisa na sve moguće terpaije i kontrole je naravno moj posao ... i tak, ponekad se nađem u situaciji da hoću vrištati ... a onda mm dobrodušno veli: opusti se malo. Kako kad nema zamjene za mene? Eto, sada mi je desna ruka u komi i hodam s masnom kosom jer ne mogu oprati kosu, a frizeru zbilja ne stignem iako mi je udaljen 100 m.

09 svi 2008, 11:40

Irena, odavno nisam procitala nista bolje, zabavnije i istinitije, sve mi je poznato samo sto ti imas dvoje vise :cool
a i ove misli koje ti se vrte po glavi, taj unutarnji glasic i meni sapce slicne savjete ;)
Mislim da bi ove tvoje tekstove trebalo stvarno pretvoriti u knjigu.
I ova nadicina recenica je odlicna:
kak je smiješno čitat druge, a živcirajuće živit svoj život

:5

09 svi 2008, 16:54

mi smo sutra na standu od 12 - 16h... pa navratite!!! :bye :mrgreen:

09 svi 2008, 21:42

Ja bih jos samo poslala puno pusa malome Domiju i njegovoj mami! :3srca

12 svi 2008, 13:26

Thanks, Nora... puse i tebi i Evi! Nadam se da se vidimo ove godine na kojoj kavici u Zadru :3srca

Nama na standu bilo super... upoznali more novih malih i velikih prijatelja. Dodo junacki skoro sve prespavao :mrgreen:

13 svi 2008, 20:53

nadicab je napisao/la:hi, hi Irena, kak je smiješno čitat druge, a živcirajuće živit svoj život. Eto, svakom svom djetetu dodaj 8 godina i imaš moju situaciju.
O tome kako se M. i V. svađaju je :svadja , kako V. zeza Denisa :svadja :svadja , ajde, samo se Denis i M. slažu.

O moj boze, kaj me to ceka i za 8 godina... ??!!.. ma ne bi bio bed da se i meni ne dodaje 8 godina.. ( + jedan gadan klimaks).. ima da MM poludi :mrgreen:

Mi jucer "odradili" priredbu za Majcin dan u Janovoj skolici: Jan je trebao izrecitirati pjesmicu ( Moja mama je dobra kao i svaka druga, ona voli mene i ja nju).. zbrljao je sve u 16 ..ali se na kraju poklonio i pobrao pljesak pa me pogledao tipa " kaj hoces, pa vidis da je bilo super!". Iza svakog nastupa mi je dotrcao i zagrlio me i poljubio - pa me zato bas briga kaj je pjesmicu zbrljavio. Na panou su bili crtezi mama koje su ucenici sami narisali i uz to tekst posvecen mamama. Velim Vitu:" Kaj mislis koja sam ja?" Vito (ko iz topa) :"Ja znam?" Pitam:" Sto ti je Jan vec pokazao?" " Ma nije, ali ja znam!" veli Vito. Ja cu: " Pa koja sam ja?"
" Vidis ona tam .. debela" .. izvali bezobraznik... :oops:

28 svi 2008, 09:39

evo i nas malo... nismo dugo stavljali slikice ni pisali kaj ima novog...

Bili smo nedavno kod psihologice na Goljaku i u misljenje je napisala da ima spontanu igru bez zaostajanja, a opcenito je negdje na 2g2mj sa svojih 2g8mj... bio je tamo bas raspolozen ... pokazala mu je jedno 8 slicica - za svaku od njih je rekao sto je (kuca, pas, lopta (bama), mac(s)a, sat,...)... pregledao joj je sve slikovnice - nakon sto mu je dala jednu, odlucio je da mu se ta ne svidja i sam ustao i otisao po novu... slozio je kockice u vis i u niz... stavio trokuti i krug i kvadrat na svoje mjesto... nije znao sloziti onaj most... i rasporediti po bojama kockice..

trenutno je u fazi hodanja uokolo... voli i hodati uz stepenice, ali samo prema gore (stepenice su "pene")... stalno bi gledao crtice... to zvuci ovako: "mama, mama, mama" ne do bog da odma' ne odgovoris sa molim, dodje do tebe i okrene ti glavu prema sebi, pokaze rukom prema tv.u i kaze... "gljedati... tabise."
ako mi gledamo nesto na tv-u i pocnu reklame, odmah vice "govovo" i nosi svoj DVD...
braco je i dalje omiljeni lik... cim nestane iz vidokruga Dodo odmah pita sa dlanovima prema gore "kje je Bojna"? :dunno

skuzili smo da ne voli sandale sa otvorenim prstima... place i narice cim mu ih obucemo... a taman sam kupila dvoje... sumnjam da bumo ih obukli ovo ljeto... moram sad u potragu za nekim sa zatvorenim prstima... probat cu mozda nesto tipa croksica (ako ima broj 23 uopce)... :roll:

ovako se braco i Dodo igraju... :mrgreen:
Bojna - kaj to imas?
slika
Mamaaaa - ne da miiii...
slika
hehe... kol'ko toga imaaaa...
slika
ovo ide ovako...
slika
kaj je sad ovo?
slika
ovako pricam...
http://s24.photobucket.com/albums/c3...icture1026.flv

i otkrila sam u Kiki neki dan mali stafelaj sa platnom i bojama i kistovima (sve to skup za 72 kn) i onda su u nedjelju imali Dodo i Bojna kreativni sat... ok... nakon nekog vremena sam morala izbaciti crnu boju van inace bi slika ispala crna, ali je finalni uradak bas guba... visit ce u njihovoj sobi... cak nisu ni previse nereda napravili :mrgreen:
slika
mah mah svima...
pisite vrijedno i dalje

03 lip 2008, 15:29

update...
sandale su sada ok... privikao se na njih - vjerojatno ce na jesen protestirati na zatvorene cipele :mrgreen:

novost je da ne voli pse i macke... bili smo za vikend u prilici vidjeti 2 male mace i lijepo ih je prepoznao i imenovao, ali kad smo mu ponudili da ih podraga - poceo se penjati na mene i vikati Ne macsa! - ista stvar sa malim retriverom... Ne pas!

:roll:

al' bome cucka i macka ne bum nabavila :mrgreen:

03 lip 2008, 22:33

Domi mama : Domi je supac ...
Stafelaj je mrak .. jos samo da nagovorim MMa da mi ode po njega ...
Niti Jan nije volio sandale... mala siroka stopala a prsti opet stalno bjeze " unaprijed".. njemu su i dan danas draze natikace mada su meni one nekak najnespretnije ..no Jan u njima i skace i trci :dunno ...
Danas je u nasoj skolici bio roditeljski - bilo je jednostavnije da ode MM sam nego mi svi sa njih troje... i evo .. ponosni se otac vraca sa "preliminarnim" ocjenama ... jest da je prilagodjeni program .. ali same petice i cetvrtice iz HRV, MAT, PID, ENG, TZK, VJER...Jan nas je zaista neizmjerno obradovao.. iznenadio.. osupnuo cak.. Svi smo neizmjerno ponosni na njega i neizmjerno zahvalni svima koji su to ( osim Jana samoga) ucinili mogucim:
DINKIC ( na prvom od prvih mjesta - na svoj potpori, vjeri, upornosti, sposobnosti .. i mnogim drugim osobinama koje je pokazala i u nasem slucaju), JANU - momku koji (od kada se rodio) stalno iznenadjuje nas - njegove roditelje.. uciteljici IVANCICI koja je otvorila svoje srce za Jana , dala sansu i bila spremna pokusati ( bas poput Jana koji se naglavacke baci u bazen s pola metra hladne vode i uziva), Katarini ( savjesnoj, predanoj, toploj i strucnoj..), OS Trnjanska ( maloj i hrabroj - sa dragom i postovanom gdjom. ravnateljicom) , gdji. prof. Z. Stancic ( koja i dalje pionirski grabi naprijed sa svim njenim vrijednim suradnicima) , gradskom uredu za obrazovanje : gdja. Simlesa .....kao i MIN ZOS ...gdja Ivankovic, gdja. Rakic... ma .. puno se tu ljudi skupilo i zajedno radilo ..poput " kad se male ruke sloze".. I jos k tome pionirski rad PUZa , kao i dugogodisnje ( cini se stoljetno) djelovanje ovih nasih GP ovaca bez kojih ne bih niti znala niti mogla...
Danas mi je SRETAN dan ... potpisujem za jos cca 2 takva ( vezana uz Viteka i Gitu) i meni dosta...

04 lip 2008, 00:01

Velike čestitke cijeloj obitelji!
Bravo Jan! :1

04 lip 2008, 01:37

hej ekipa, veliki pozdrav,evo nas nikako nije bilo već dugo vremena... veliki pozdav svima.. :bye
toma je super, sad smo ga zbricali, trči na veliko i stalo hoće u šetnju, jede sve što drugi poželi staviti u usta!!! A za ne fali takva i malena tonka, kad dođe mm sa posla u večernje sate,nakon što smo njih nahranili,i sve se ohladilo i pokušavamo u miru pojesti ostatke a ono čas s jedne strane stola, pa čas s druge, njam njam,,, njam njam..am am am am...ko gledna godina. :mrgreen: A da ne govorim da je toma kad smo bili na pizzi prije neki dan, nakon šta je samzao svoj dio i smozadovoljno prošeto po cijeloj terasi došao do neke strankinje i nabacio onako svoj umiljati pogled :roll: i počeo njam njam, njam njam .... i nije prestajo dok mu nije dala komad sa svog pjata... :mrgreen:

Veliki pozdarv Janu i čestitke na ocjenama i priredbi..:5

udruga je u fazi papirologije, pa se nadamo da će brzo bit sve službeno.. veliki pozdrav Petrici i maloj seki,zao mi je što se nismo vidjeli dok ste bili tu, bit će još prilika..

veliki pozdrav svim mamama, tatama, i svima koji nas čitaju, slušaju, ponekad trpe, i naravno uvijek vole.. :babby odoh se i ja ovako bacit u krevet

04 lip 2008, 09:57

i evo .. ponosni se otac vraca sa "preliminarnim" ocjenama ... jest da je prilagodjeni program .. ali same petice i cetvrtice iz HRV, MAT, PID, ENG, TZK, VJER...Jan nas je zaista neizmjerno obradovao.. iznenadio.. osupnuo cak.. Svi smo neizmjerno ponosni na njega

eto meni suza u oku :3srca i ja ponosna kao da je moj Dodo to napravio!!!!
Bravo Jan!!! :dj
Tema je zaključana