Naša draga je sa simptomima moždanog udara jučer završila u hitnoj neurološkoj ambulanti OB "Sveti Duh". Prethodno je pregledena u hitnoj službi svog grada i upućena na "SD" zbog sumnje na moždano zbivanje i preporučen CT. Na "Svetom Duhu" je primljena, počinje pregled i uzimanje podataka. Sve je u redu dok se nije došlo do stavke - bolesti u obitelji. Naša forumašica priznaje da ima dijete s pp i doktorica odmah donosi dijagnozu: gospođo vama nije ništa, to je sve na psihičkoj bazi zbog stresa koje imate zbog dijeteta s pp i otiđite vi lijepo psihijatru da vam izliječi tu ludu glavu a nemojte mene gnjaviti.
S obzirom da ja osobno već 2,5 godine znam onu kojoj je preporučen psihijatar i da sama imam neko psihijatrijsko znanje odgovorno tvrdim da je dežurna liječnica donijela pogrešnu odluku samo na temelju podatka da forumašica ima dijete s pp. Naime, forumašica je sve samo ne histerična baba koja reagira padanjem u nesvijest kada pas zalaje. Dakle, trebalo je uraditi punu neurološku obradu uključujući i CT.
Poučena ovom pričom, savjetujem svima da ako završe negdje na nekoj hitnoj zbog prostrijelne rane glave ili nečeg sličnog neka ne priznaju da imaju dijete s pp. Jer ako kažete da imate dijete s pp, rupu na glavi od metka nitko neće ozbiljno shvatiti već će vas uputiti psihijatru. Naime, svi znaju da su roditelji djece s pp vrlo niskog praga tolerancije na frustracije, skloni somatiziranju i dramatiziranju, pa i sve tegobe koje imaju proizlaze iz njihova nesretna života a ne zbog stvarnih boleština koje i njih (vidi čuda) mogu zahvatiti. Zato, dragi roditelji djece s pp i moji supatnici, ako vi završite na hitnoj i priznate da imate dijete s pp, psihijatar vam ne gine. Ili nemojte reći da imate dijete s pp jer gore navedena rupa u glavi od metka sigurno nema veze s npr. citomegalovirusom kojim je zaraženo moje dijete i taj podatak neće pomoći u mom liječenju.

i ipak odi napraviti i CT i MR i sve ostale skranećinice... i daj bože da si "samo pod stresom" 

pa će vas onda lipo pregledat.