Sada je: 11 kol 2026, 21:45.

pitanje-hitno

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

pitanje-hitno

PostPostao/la Sandra028 » 15 tra 2009, 20:39

dakle, moramo na vještačenje, danas sam odnijela papire na socijalno, moram i na hzzo, u klovićevu, no zanima me i molim odgovor iz prve ruke- soc. radnica mi je rekla da trebam uputnicu za sebe? od liječnika opće prakse, dakle moje liječnice. da ju sa papirima za hzzo moram predati. za što i za koga, što treba pisati? moja liječnica nema pojma što ja hoću. a ni ja nemam pojma.
onda sam nazvala hzzo i oni kažu da ne trebam nikakvu uputnicu.
i sad sam zbunjena.
pomagajte.
hvala.
http://i267.photobucket.com/albums/ii29 ... no9pb5.jpg
+BRUNO, 10.05.2008.
"...Da te bar mogu poljubiti
Bez loših sjećanja na hladna proljeća
Bez slike stradanja
Što se baš na nas zalijepe..."
Sandra028
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: pitanje-hitno

PostPostao/la faith » 16 tra 2009, 07:06

:conf uopće ne kužim što je time htjela reći tvoja socijalna radnica, što će tebi uputnica za vještačenje djece, ne kužim. Jel možeš nazvati socijalnu? Možda je ona nešto pobrkala, ili neka ti bar kaže za što ti onda treba uputnica na tvoje ime.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 16 tra 2009, 09:11

Taj se papir zove "Uputnica za liječničko povjerenstvo" od dr. opće prakse. I meni su u HZZO-u rekli da to treba ali sam onda doma dobila popis papirologije koju treba predati i toga nema na spisku. Zvala sam u utorak Pravnu službu HZZO-a i kažu da to ipak ne treba.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sandra028 » 16 tra 2009, 09:23

MBee je napisao/la:Taj se papir zove "Uputnica za liječničko povjerenstvo" od dr. opće prakse. I meni su u HZZO-u rekli da to treba ali sam onda doma dobila popis papirologije koju treba predati i toga nema na spisku. Zvala sam u utorak Pravnu službu HZZO-a i kažu da to ipak ne treba.

da,to. i meni su jučer na hzzo-u rekli da ne treba pa sad nemam pojma- s obzirom da je soc.radnica rekla da treba.
hvala.
ja ću na hzzo predati papire bez te uputnice, pa ako treba,neka zovu moju dr.opće prakse i objasne joj što mi treba napisati :|
+BRUNO, 10.05.2008.
Bez slike stradanja
Sandra028
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 16 tra 2009, 09:51

Pravna služba, Klovićeva 2359-515 i 516
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majčica » 16 tra 2009, 11:56

Molim vas tko dobije prvi rješenje neka javi koliko su vam dali do sljedećeg vještačenja jer čula sam da su navodno škrti i da daju po tri mjeseca.
:/
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la beammama » 16 tra 2009, 12:33

MI smo bili u veljači i trebala nam je ta uputnica. A mm je dobio rješenje do veljače iduće godine.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Lotta » 16 tra 2009, 12:59

sandra i mene su ti gnjavili sa tom uputnicom. kad sam ih zvala prije, nabrojali su mi popis sto trebam donijeti, zatim sam pobrala kod njih zahtjev koji se treba ispuniti i tamo je isto nabrojano sto sve treba, medutim te uputnice se ne spominje. kad sam napokon sve sakupila i odnijela, kaze mi zena da mi fali ta uputnica za mene. ja zbunjena i velim da nigdje nije navedeno, a ona mi kaze da joj je tako rekla osoba nadlezna za to produljenje prava i da ne moze bez toga zaprimit. ja sam lijepo svojoj doktorici pokazala istu takvu uputnicu lijecnickom povjerenstvu za dijete (od njegovog pedijatra), pa mi je ona istu takvu napravila za mene, naravno sa mojim podacima. cak je i prepisala razlog od pedijatrice, zasto se to trazi..da je i ona bila zbunjena, jest, i oba dvije smo konstatirale da su vec to takve nebuloze da vece ne mogu biti, glavno da kompliciraju.. :dunno
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sandra028 » 16 tra 2009, 13:01

sad sam skroz zbunjena, jer meni na hzzo-u nisu rekli da treba uputnica za dijete -za liječničko povjerenstvo- od pedijatrice :/
+BRUNO, 10.05.2008.
Bez slike stradanja
Sandra028
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 16 tra 2009, 13:06

Evo ja ću citirati šta meni piše u službenom dopisu koji sam na kućnu adresu dobila od HZZO-a:

"Uz zahtjev potrebno je priložiti:
- rodni list djeteta
- med. dokumentaciju
- mišljenje izabranog pedijatra o potrebi produljenja rada u skraćenom radnom vremenu radi njege djeteta
- potvrda Vas i Vašeg supruga o zaposlenju u punom radnom vremenu
- preslika kartice tekućeg računa".
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lotta » 16 tra 2009, 13:14

jao, pa svakome kazu drugo, ja cu poludjet..dal to ovisi o podrucnom hzzo-u nemam pojma.
evo sto su meni rekli i sto je pisalo na zahtjevu, pisala sam vec o tome na drugom topicu pa sad kopiram:

za one koje interesira procedura, na hzzo-u na zajednickom salteru (bar kod nas) se zatrazi obrazac za produljenje dopusta, tj zahtjev za priznavanje prava, taj obrazac se ispuni i uz njega se jos dostavi rodni list, prijedlog izabranog doktora djeteta lijecnickom povjerenstvu (uputnica), sva med. dokumentacija, potvrda poslodavca oba roditelja o radnom odnosu u punom radnom vremenu- na odredeno il neodredeno vrijeme, naziv odgovarajuceg drustva korisnika 2 stupa mirovinskog osiguranja i broj tekuceg racuna na koji ce se vrsit isplata.

plus jos kaj su me zezali s tom uputnicom za mene..
Lotta
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sandra028 » 16 tra 2009, 13:20

MBee je napisao/la:Evo ja ću citirati šta meni piše u službenom dopisu koji sam na kućnu adresu dobila od HZZO-a:

"Uz zahtjev potrebno je priložiti:
- rodni list djeteta
- med. dokumentaciju
- mišljenje izabranog pedijatra o potrebi produljenja rada u skraćenom radnom vremenu radi njege djeteta
- potvrda Vas i Vašeg supruga o zaposlenju u punom radnom vremenu
- preslika kartice tekućeg računa".

upravo sam zvala pravnu službu u hzzo-u, klovićeva.
zahtjev se podiže u pravnoj službi- govorim za klovićevu. ispuni se i predaje zajedno sa ostalom dokumentacijom.
kopija rodnog lista djeteta, potvrda o zaposlenju u punom r. vremenu za vas i vašeg supruga, kopije vašeg tekućeg i vaših zdravstvenih iskaznica, mišljenje pedijatra o produženju porodiljnog, med.dokumentacija djeteta. samohrani roditelj potvrdu da se vidi da je samohran- u mom slučaju smrtovnica.
i kaže mi da su uputnice za dijete i roditelja nekad trebale, sad više ne jer su uvidjeli da je to komplicirano.
+BRUNO, 10.05.2008.
Bez slike stradanja
Sandra028
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 16 tra 2009, 15:09

Šta će im kopije naših zdravstvenih iskaznica?
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sandra028 » 16 tra 2009, 16:33

MBee je napisao/la:Šta će im kopije naših zdravstvenih iskaznica?

dobro pitanje
:dada
+BRUNO, 10.05.2008.
Bez slike stradanja
Sandra028
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la andrij » 17 tra 2009, 01:26

Oslobodi Bože ... luda kuća ... meni se zamantalo dok sam sve ovo pročitala ... :/
Ispunjen život moguć je unatoč mnogim neispunjenim željama.- D. Bonhoeffer
andrij
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama.miamia » 17 tra 2009, 09:46

da, ovo stvarno izgleda koma, čini se da ni oni neznaju kak bi radili ni što im sve treba od dokumentacije :jadnimi
baš me zanima kad bu isplata ovaj mjesec...
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 17 tra 2009, 19:29

ja ne vjerujem :roll: kome se ne bi zamantalo od svega ovoga? :shock:
prvo treba uputnica..pojma nemam zasto,al dobro..a onda 'ma ne,pak ne treba' :roll:
ne znas vise ko pije ko placa..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la enđi » 17 tra 2009, 22:09

Ja sam odmah kada je zakon stupio na snagu morala predati zahjev za produženje dopusta ,jer mi je dopust do 7.godine istjecao u veljači;tada sam predala sve papire koje smo predavali i na centru,samo se sada radilo o predškolcu tako da je trebalo još neke dodatnih lječničkih nalaza ,ali uz to je išla pisana zamolba,potvrda da smo ja i suprug u radnom odnosu na puno radno vrijeme,tražili su i kopiju rješenja ,starog, od dopusta do 7.godine,te kopiju riješenja koju sam dobila za invalidninu,rodne listove djece,kopiju osobnih iskaznica,kopiju tekučeg računa.
ono što je za sve mame bitno na ovu komisiju nije potrebno dovoditi dijete,već se riješava na osnovi dokumentacije koju ste priložili,za razliku od komisije koju imate pri centru .
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama.miamia » 18 tra 2009, 00:50

majčica je napisao/la:Molim vas tko dobije prvi rješenje neka javi koliko su vam dali do sljedećeg vještačenja jer čula sam da su navodno škrti i da daju po tri mjeseca.

enđi je napisao/la:ono što je za sve mame bitno na ovu komisiju nije potrebno dovoditi dijete,već se riješava na osnovi dokumentacije koju ste priložili,za razliku od komisije koju imate pri centru .

ja osobno mislim da to i je razlog zašto su škrti, teško je na temelju same dokumentacije napraviti kvalitetno vještačenje, mi smo bili u prvom mjesecu ove godine pri CZSS i dobili rješenje do veljače 2012 i po meni je to bolje, lakše mi je jednom u tri godine odvesti dijete nego stalno predavati hrpu dokumentacije :lol
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama.miamia » 18 tra 2009, 14:29

ugodno sam iznenađena juče bila isplata preko HZZO-a i to 2500 kn :joy
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la enđi » 18 tra 2009, 14:35

Ja idem u ponedjeljak da to provjerim,super ako je sve ostalo sve po starom.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Otocanka » 19 tra 2009, 11:22

Jel nekome sjela naknada za SRV?
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Daisy » 19 tra 2009, 20:01

mama.miamia je napisao/la:ugodno sam iznenađena juče bila isplata preko HZZO-a i to 2500 kn

To je rješenje po novom zakonu, a za "stare" korisnike? Nisam čitala sve postove (isprika)
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama.miamia » 19 tra 2009, 21:18

Otocanka je napisao/la:To je rješenje po novom zakonu, a za "stare" korisnike? Nisam čitala sve postove (isprika)

Ne, to je isplata po rješenju od CZSS, znači da je iznos naknade ostao po starom (2500), za nove neznam, al me iznenadilo da su isplatili tak rano 17-og...
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la enđi » 19 tra 2009, 21:24

mama.miamia je napisao/la:
Otocanka je napisao/la:To je rješenje po novom zakonu, a za "stare" korisnike? Nisam čitala sve postove (isprika)

Ne, to je isplata po rješenju od CZSS, znači da je iznos naknade ostao po starom (2500), za nove neznam, al me iznenadilo da su isplatili tak rano 17-og...

E,ja se ponadala da je i nama koji imamo rješenje od hzzo-a ostalo kao i do sada kako smo primale -2.500 kn,ali isto sutra idem na banku da provjerim,do tada se nadam!
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 20 tra 2009, 11:27

Meni SRV nije sjeo, a formular je predan prije 5. u mjesecu.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la enđi » 21 tra 2009, 21:14

Danas išla na banku gdje mi se cijelo vrijeme uplačila plača,kad tamo ništa ,niti dječji za ovaj mjesec;kad ja dođem kući tamo me čeka pismo i u njemu obavijest da mi je hzzo poslao plaču na poštansku banku,kao poslat će mi oni novu karticu +pin,sva ona procedura ,potpisivanje formulara.Opet vani i odem do pošta ,kad ono plača uplačena preko poštanske banke ,ali za sve koje če dobiti tu obavijest,taj način uplačivanja nije obavezan,već se može zatražiti da uplata ostaje po starome,ali jasno potrebno je zvati hzzo da ih se o tome obavijest,nemože ništa biti jednostavno,ali eto glavno da je lovica tu i da sam joj utvrdila tijek kretanja,pa se ovo trčanje zaboravi.
enđi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bebaimama » 21 tra 2009, 23:53

Imam i ja jedno pitanje pa ako netko zna, molim odgovor. Ja sam na SRV-u do kraja 7 mj i dobila sam doma poziv od HZZO-a da početkom svibnja pošaljem zahtjev za novo vještačenje. Mene zanima da li šaljem nalaze od rođenja djeteta sa svim dijagnozama ili samo nalaze od prethodnog vještačenja do sada. :roll:
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MBee » 22 tra 2009, 09:01

bebaimama je napisao/la:Imam i ja jedno pitanje pa ako netko zna, molim odgovor. Ja sam na SRV-u do kraja 7 mj i dobila sam doma poziv od HZZO-a da početkom svibnja pošaljem zahtjev za novo vještačenje. Mene zanima da li šaljem nalaze od rođenja djeteta sa svim dijagnozama ili samo nalaze od prethodnog vještačenja do sada. :roll:

Nosiš samo nalaze od prethodnog vještačenja do sada. Meni ističe 30.6. i jučer sam sve predala. Uz nalaze ne zaboravi mišljenje pedijatra, fotokopije osobnih i zdravstvenih, potvrde o plaćama i ostalo...ponesi i staro rješenje jer moraš prepisati brojeve s njega na novi zahtjev.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majčica » 22 tra 2009, 11:10

potvrde o plaćama

Misliš potvrde da si zaposlena ili
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju