Sada je: 12 kol 2026, 18:36.

Vrtić-smanjenje cijene,dijete s pos. potrebama

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Vrtić-smanjenje cijene,dijete s pos. potrebama

PostPostao/la Pink-os » 22 ruj 2009, 23:41

Ljudi jel netko zna da li se na to ima pravo ako si na dopustu za njegu dijeteta,ustvari ja bi zri upisala u stariju jasličku grupu,na 4-5 sati,pa me zanima jel se ima kakv popust na cijeni! hvala
Zrinka 13.06.2007.
Klara 10,08.2010

http://public.fotki.com/PinkOS/
Pink-os
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Vrtić-smanjenje cijene,dijete s pos. potrebama

PostPostao/la faith » 23 ruj 2009, 06:17

Koliko znam ne postoji popust za djete s pp, nas nisu primili u niti jedan vrtić pa ne znam iz prve ruke ali meni je socijalna radnica govorila da oni mogu napisati dopis u vrtić da se smanji cijena (ona je to pričala za obitelji lošijeg mat. stanja). Pitaj socijalnu.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MBee » 23 ruj 2009, 07:05

Ja sam na SRV, dijete ide u vrtić na 3 sata (imamo Ugovor na 5 sati) i plaćamo 50% cijene.
MBee
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 23 ruj 2009, 08:54

Dok je Denis bio službeno 1 sat u vrtiću, bili smo oslobođeni plaćanja (to je teta u računovodstvu pisala molbu gradskom uredu).
Poslije smo plaćali pola cijene
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Pink-os » 23 ruj 2009, 08:59

Znači to ipak neide po difoltu za sve :place ,ja sam se nadala da za to ipak postoji nekakv pravilnik :/
Zrinka 13.06.2007.
Klara 10,08.2010

Pink-os
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mammamia » 23 ruj 2009, 09:00

Probaj nešto od ovog što su cure rekle, a mislim da ovisi i o gradu. Nama grad plaća vrtić zadjecu s pp (specijalizirani vrtić), ali na račun toga što imam dijete s pp bila sam oslobođena i plaćanja redovnog vrtića za drugo dijete (isto je grad plaćao na osnovi molbe i potvrde vrtića, te nalaza i mišljenja czss). Svake godine sam morala predavati molbu i svake su godine odobrili. Sretno!
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la flipper » 23 ruj 2009, 09:10

Pink :mah
Luka ide u redovni vrtić i neplačamo ništa tj. plača grad. U vrtiću može ostati 4 sata. Tako je i sa ostalom dječicom sa pp. Predali smo medicinsku dokumentaciju i riješenje od komisije sa CSS-a i tada je to vrtić prosljedio gradu i meni su samo javili da je sve ok.
Pitaj u vrtiću ili roditelje djece sa pp koja idu u taj vrtić u koji bi dala Zri ili u neki drugi vrtić u gradu.
Sretno.
Ja sam mislila da je u svim gradovima jednako...
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 23 ruj 2009, 09:22

mi smo u trogiru placali pola cijene vrtica jer je marta prvu godinu ostajala samo dva sata, a kasnije cetiri
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Pink-os » 23 ruj 2009, 09:40

hvala cure,ljubim vas sve a posebna pusa mami Fliper i dragom nam Luki :kiss
Zrinka 13.06.2007.
Klara 10,08.2010

Pink-os
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 23 ruj 2009, 13:33

uopce to nisam znala :conf ja placam 500kn a grad doplati ostalih 800kn..to je privatni vrtic..ali i drugim roditeljima grad(dugo selo) sufinancira,tako da nije to zbog njegovih posebnih potreba..laj bi ja mogla onda na socijalnom traziti da mu se smanji cijena?mislim,od grada vise ne mogu kad vec daju to sto daju..ili ne mogu ni od socijalnog?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 23 ruj 2009, 15:38

Ebo da se i ma malo priključim o toj temi. Čitajući Vas prvo sam se iznenadila da išta plaćate. Mi smo isto prvo predali rješenje od CZSS i taj dio preuzimaju oni ili grad Rijeka a pošto smo mi iz druge općine njima smo predali zamolbu i sad se nadamo pozitivnom odgovoru jer u vrtiću kažu da s našom općinom nisu imali problema.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 23 ruj 2009, 16:32

Mislim da to na kraju na žalost ovisi o gradu ili eventualno o dobroj volji nekoga u socijalnom ili gdej god. Nama ništa nije išlo preko czss, sve je grad preuzeo na sebe. Za to im stvarno moram odati priznanje. :klanja Za razliku od nekih drugih stvari, npr. prekidanje doznaka za vježbe kad god odemo na Goljak ili znaka pristupačnosti gdje traže dodatno vještačenje i da platimo 350 kn. kad pitam kako to da u Zagrebu možeš nastaviti na staru doznaku ako nisi iskoristio i kako to da za djecu tamo priznaju vještačenje czss, dobivam odgovor: "Mi nismo u Zagrebu!" Dođe mi da pitam jesmo li u Hrvatskoj, jer ako jesmo hzzo i mirovinski bi trebali imati jednake uvjete u svim gradovima, ali mi se ne da upuštati u rasparvu, jer bi me na kraju vjerojatno zaštitar izbacivao dok se pokušavam fizički obračunati s nekim od službenika :loce . Sorry, malo sam otišla :oft
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Otocanka » 28 ruj 2009, 22:46

Mammamia je napisao/la:Mislim da to na kraju na žalost ovisi o gradu ili eventualno o dobroj volji nekoga u socijalnom ili gdej god.

I ja mislim da je tako. Plaćamo punu cijenu + svaki dan joj pripremam doručak i ručak (celijakija) jer ne mogu osigurati prehranu i način pripreme.
Trebale su mi dvije godine samo da ju prime i to pod ovim uvjetima. :roll:
Otocanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 29 ruj 2009, 12:14

Joj ljudi i kod nas se sve zakompliciralo. Na kraju će sve završiti u novinama kako je krenulo. Pošto smo mi iz druge općine, a do sada je bilo da općina subvencionira vrtić jer grad Rijeka plaća za svoju djecu. Djete upisano krenulo kad tamo općina počela zatezati oko plaćanja. Vrtić tvrdi da je cifra od 8000 kuna mjesečno ono što općina mora plaćat a ovi smatraju da je to previše pa su digli na županisku razinu da se sve preispita. Meni to izgleda tu mach isto što Vi mislite?, a sdruge strane te ljude mora netko i platit. Mene doslovno tjeraju da promjenim adresu da se prijavim kod frendice pa ću imati onda i neke druge pogodnosti. U početku sve mi je to bilo divno za nepovjerovat a sad ko i sve žalost opet po leđima djeteta i nas roditelja koji se ama baš za sve moramo izboriti sami :angry
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 29 ruj 2009, 19:33

abegi,nisam shvatila sto tocno kosta 8000kn :shock: vrtic za mjesec dana?
mi ti isto imamo takvih problema..zivimo u sesvetama(zagreb) a ide u vrtic u dugo selo i grad ds subvencionira taj vrtic..i da,prijavljeni smo tam u dugom selu..a cim bi se sad prijavili u sesvete vjerojatno vise ne bi imali pravo na vrtic u dugom selu..mislim,to ovisi o njima da li bi skuzili i da li bi uopce provjeravali da smo promijenili prebivaliste..
Zadnja izmjena: lulamae; 30 ruj 2009, 21:05; ukupno mijenjano 1 put/a.
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 29 ruj 2009, 22:09

Da za mjesec dana toliko košta. Još se prepucavaju u četvrtak će općina donjeti konačnu odluku. Kod nas ti ima svega,politika jako veliku ulogu ima u svemu ovome.Rijeka kao grad, skupa je sa općinama dosta mala kažem mala jer ovdje ti sve funkcionira po principu poznanstva tj veza kao i svugdje samo se to u većem gradu manje osjeti.Nego kako misliš da bi te otkrili ako bi se preselila, šta misliš da se neko i tim bavi? Ja ću im otvoreno reći dođe li do toga, jer će me frendica mene i sina prebaciti kao potstanare kod sebe.Apsurd je u tome da ja živim inače samo jednu autobusku stanicu od granice gdje je Rijeka inače. Ma valjda će nešto iskemijati makar pod cijenu da i mi nešto uletimo jer od vrtića ja neodustajem.A cifra od 8000 kuna mi stvarno zvuči mnogo. Osobno znam da u Zg smještaj koji kažu da je hotel s 5 zvjezdica u Soboštini za odrasle košta 6400 mjesečno, a oni tamo borave 24 sata i imaju doslovno sve,a ne ovo na 4 sata stim da se furaju na stručan kadar a od onih stručnih tu je samo jedan defektolog kojeg djelimo za drugom djecom, logoped je povremen, to mi se čini da je stalno sa drugim klincima a ne sa našim koji bi trebali svaki dan rad. Meni ima tu hrpa nelogičnosti za sad šutim dok ovo sve neprođe, a onda krećem u akciju po pitanju logopeda i drugih stvari, jer kod upisa i na papiru to sve zvuči bajno a praksa je sasvim nešto drugo,ma kao i sve ostalo
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la flipper » 30 ruj 2009, 09:22

Otocanka je napisao/la:svaki dan joj pripremam doručak i ručak (celijakija) jer ne mogu osigurati prehranu i način pripreme.

Zar je tako teško osigurati obrok... neznam puno o celijakiji ali nečini mi se SF ( ili je problem što bi se samo za jednu osobu pripremao obrok).

Svi imamo različita iskustva, sve ovisi o lokalnoj zajednici... šteta što nije u cijeloj zemlji jednako regulirana integracija dijece sa pp.

Lu, Abegi držim fige da sve prođe dobro.
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 30 ruj 2009, 09:28

Abegi, 8000 kn je ne puno, nego previše! :baba Prvo sam mislila da ti se slučajno omakla jedna 0 viška, jer su kod nas gradski vrtići 500, privatni 800-1200 kn otprilike, koliko sam ja upoznata s tim. Istina, ne znam koliko dođe specijalizirani vrtić za djecu s pp u koji Margarita ide, jer mi grad plaća, ali sam pretpostavljala da je cijena tu negdje u rangu s privatnim. Sad više nisam sigurna. :dunno
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 30 ruj 2009, 15:16

E ekipo moja evo mene sa friškim informacijama nije 8 nego 6 tisuća kuna i nisam se zeznula stvarno toliko košta mjesečno.Valjda sve te ljude se mora platit plus prevoz.Nego i to mi je previše tu meni ima niz nelogičnosti pa se pitam zar mi samo trebamo defektologa , logopeda. Ja kako vidim taj isti logoped radi i sa drugim klincima bez pp, mi imamo kao dva terapeuta odgajateljicu koja isto pomaže drugoj odgajateljici koja je sama sa 25 djece u smjeni, i medicinsku sestru. Ma ja niš posebno nevidim da se za naše klince napravilo ako toliko i košta onda bi bar trebali imati stolove za njihov rad kao i da je malo vedrije i ljepše opremljeno malo sa nekim vedrim bojama da se vidi da su tu djeca a ne moj sin slabije vidi i djete ful ludo samo traži osvjetljenje.To sam danas upravo rekla da mu obezbjede više svjetlosti kao i nekoga ko se bavi sa djecom oštećenja vida.Ma uglavnom ja se fiktivno selim u Rijeku ali prevoz neću imat, ma sve sutra saznajem predsjednik udruge sa cerebralnom paralizom je na nogama samo čeka njihovo konačno ne.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 01 lis 2009, 14:11

mi plačamo smanjenu cijenu za 3,5 sata dnevno...oko stotinjak kuna....a on tamo ruča a sad sve ćešće i doručkuje...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama.miamia » 02 lis 2009, 10:04

šest tisuća kina, pa mislim stvarno, pa da je sam u grupi to nije realna cijena. Neznam, mi smo išli povremeno (dva puta tjedno) i bili smo oslobođeni plaćanja, sad smo potpisali novi ugovor pa bumo vidjeli...
mama.miamia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 02 lis 2009, 11:06

definitivno su nas odbili tj općina sad se udruga za cp umješala a u krajnjem slučaju mjenjam adresu. I mi smo na 4 sata svaki dan. Nije to ništa cjelodnevno to nebih ni voljela i ova 4 sata su mu započetak previše jer je koma kad dođe kući a još ništa nisu krenuli konkretnije raditi, ok fizio je tr enutno aktuelan tu ga izmrcvare.Ja samo čekam da se sve ovo malo sredi i da onda se neke stvari pokrenu jer tu puno toga neštima ali se isplati raspitat malo.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 02 lis 2009, 13:50

abegi54@htnet-dsl je napisao/la:definitivno su nas odbili tj općina sad se udruga za cp umješala a u krajnjem slučaju mjenjam adresu. I mi smo na 4 sata svaki dan. Nije to ništa cjelodnevno to nebih ni voljela i ova 4 sata su mu započetak previše jer je koma kad dođe kući a još ništa nisu krenuli konkretnije raditi, ok fizio je tr enutno aktuelan tu ga izmrcvare.Ja samo čekam da se sve ovo malo sredi i da onda se neke stvari pokrenu jer tu puno toga neštima ali se isplati raspitat malo.

sad ne razumijem...o kakvom se to vriću radi...mi u vrtić neidemo vježbati već se igrati sa djecom...a vježbe imamo kasnije....kad smo doma...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 03 lis 2009, 10:11

da dobro si pročitala imaju i fizio i sve što im treba bar se nadam da će ostalo dobit. To je redovan vrtić sa grubicom djece s cp. Imaju oni i slobodnih aktivnosti s drugom djecom. Vrtići u Rijeci su tako koncipirani da u svaki vrtić dođe po skupina djece sa pp. Ono što je jako žalosno što jedino tako možeš doći do stručnog kadra tj logoped defektologa.U gradu ti ih je jako molo i svi ti oni u nekim centrima rade a privatni logopedi baš se i ne bave s djecom s cp tj nekom neverbalnom komunikacijom za početak. Svi čekaju da postanu kakva takva govoruća djeca pa da rade snjima što mislim da je totalno krivo :/
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Pink-os » 15 lis 2009, 15:05

evo mene,još nigdje nismo upisani,nitko nas ne zove :mrgreen: ,al krenut ći ja obilaziti redom!,nego htjela sam pitati,ne znam da li je netko napisao već,recimo ako nama grad odobri pola ili platit cijeli iznos vrtića,da li moramo biti upisani u državni vrtić ili ja nju mogu upisati u privatni vrtić,naime sviđa mi se jako jedan vrtić ovdje kod nas,imaju svoju psihologicu i još neke stručnjake,što mislim da bi nama koristilo,ali da li ako dobijemo odobrenje recimo od grada za plaćanje to važi i za privatni vrtić? i još nešt,ne znam da li sam već pitala,mogu tražiti odobrenje plaćanja prije nego krene u vrtić ili tek kad krene,treba li mi kakv papir iz vrtića za predati prilikom traženja :kiss
Zrinka 13.06.2007.
Klara 10,08.2010

Pink-os
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lulamae » 15 lis 2009, 15:14

kod nas je bila situacija da nas nisu primili u gradski vrtic koji je kostao nekih 200-300kn i dobili smo odbijenicu i s njom su nas tek onda primili u privatni vrtic i to tako da grad sufinancira a puna cijena je 1400kn..dakle,da nas nisu odbili u gradskom vrticu ne bi nas sufinancirali za taj privatni..kuzis?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 15 lis 2009, 16:43

Kod nas prvo dijete treba biti upisano u vrtić pa molbi za sufinanciranje treba priložiti i potvrdu da dijete ide u vrtić. Možda da se raspitaš u gradskom poglavarstvu, jer to može biti različito od grada do grada. U svakom slučaju želim vam puno sreće s upisom! :mah
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 16 lis 2009, 09:29

ćeEvo mene sa friškim informacijama. Cjena koju smo dobilai za prošli mjesec iznosi 6340 kuna koju mi nakraju nećemo platit, ali bezobzira je više nego sramotna. Da bi moje djete zadržalo to mjesto tj da mi neplaćamo nastala je opća pomutnja nakraju je i pravobraniteljica uskakala jer sad proispituju rad vrtića. Nakraju je općina pod silnim pritiscima našla lovu za plaćanje,ali je trebala udruga i svi da skoče jer bi ostali bez njega a djete je bilo primljeno i što je najgore krenuo sav sretan.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mammamia » 16 lis 2009, 12:20

Sramota je da je trebalo toliko zavrzlame, ali bitno je da je na kraju ipak sve dobro završilo.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Pink-os » 11 stu 2009, 13:31

Osijek od prošle godine ne sufinancira boravak djece s posebnim potrebama u vrtićima :roll: :place
Zrinka 13.06.2007.
Klara 10,08.2010

Pink-os
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.