Sada je: 14 kol 2026, 11:45.

Dolazi lječnik iz Amerike u Zagreb

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Dolazi lječnik iz Amerike u Zagreb

PostPostao/la srce » 30 ruj 2009, 11:18

Ovo sam našla na jednom forumu http://dira.forums-free.com/oksid-eno-t ... -t923.html

OKSIĐENO TERAPIJA 100% OKSIĐEN

Poštovani prijatelji,
zovem se Connie Governale direktor sam klinike oksiđeno terapije iperbarica "Hyperbaric services of the Palm Beaches", Florida USA. Privatna smo klinika provjerena i potvrđena od svijetske sanitarije JCAHO i jedina ovakva klinika u svijetu.Znaći klinika "Hyperbaric Services of the Palm Beaches postala je klinika tražena od mnogo pacijenata Europe, južne amerike i USA.Koji odluče kod nas dolaziti na oksiđeno terapiju ali i radnu, fizioterapiju, i logopediju također potvrđenu na svjetskom rangu.Zajedno nudimo terapije specijalizirane za pacijente sa Lesion i ritardi neurologije, autismo, teške cerebralne paralizi,ritardi na motoricnom livelu,sindromi West, Rett,Asperger i Angelmann te drugi slićni problemi.... s mogučnošću da bi postigli najbolje rezultate za naše pacijente.
VAŽNO: ZA VRIJEME OKSIĐENO TERAPIJE CIJELO VRIJEME NAZOČAN JE JEDAN DOKTOR KOJI KONTROLIRA SVE PACIJENTE,UZ POMOČ TEHNIČARA OKSIĐENO-TERAPIJE,TAKOĐER PRIJE POČETKA SVAKE OKSIĐENOTERAPIJE PACIJENTIMA KONTROLIRAMO UŠI,SLUH, PLUĆA I TEMPERATURU SVE TO KONTROLIRA SE TAKOĐER PO ZAVRŠETKU TERAPIJE.
Pozivamo vas da posjetite našu internet stranicu koja osim na engleskom prevedena je i na spanjolski,francuski i talijanski. http://www.PalmBeachHyperbaric.com a možete nam se obratiti na mail oxygen4u@bellsouth.net

Prevedeno pismo lječnika iz Amerike koji ga je slao svim roditeljima zainteresiranim za početak terapije ili onima koji su već odradili jedan dio te iste.....a čeka ih nastavak...

Ja nisam stručnjak, a ovo što sam napisala nama je rekao Nanin doktor iz Floride, on bi bio spreman bez ikakve obaveze doći iznjeti ovdije u Zagrebu sve o ovoj terapiji ali bi se trebalo barem 8 obitelji javiti da su zainteresirane i da bi ga došle poslušati. On bi to puno bolje od mene ispričao, ja se trudim ali neznam što još reći osim ovoga što sam već rekla......
Rezultati kod Nane su da ona koja je bila 100% invalid, jela na sondu, nije se ni pomicala, sada jede sve, žvaće, puza..... ona je cerebralna paraliza spastičnoga tipa......
To je za nas pravo čudo....
Mamin Anđeo 2003
Mamina Princezica 2009
srce
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Dolazi lječnik iz Amerike u Zagreb

PostPostao/la srce » 30 ruj 2009, 11:30

Eto ovo je kopirano iz foruma pa ako ima netko zainteresiran može se javiti na mail, tko bude želio šaljem vam ga u pp. Ja ću ići pošto sve je besplatno a izgleda super a vidjet ćemo što će dalje biti....
Mamin Anđeo 2003
Mamina Princezica 2009
srce
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la † zmijac » 30 ruj 2009, 14:31

therapias4kids za cp -pročitaj postove malo niže :conf :/
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 30 ruj 2009, 17:04

Pa dobro više o čemu se tu radi s tim komorama i terapijom kisikom kako bi glasio hrvatski prijevod oksiđenoterapije (mili Bože, koji izraza).
Šta je u Americi i Zapadnoj Evropi pomanjkalo pacijenata ili su sve izliječili pa su krenuli u napad na osiromašene Hrvate? Neka rasprodaju sve što imaju i odjure u Ameriku u komore s kisikom jer nema niti jedna barokomora bliže našim prostorima.
I moram zamijetiti da je ova institucija skromnija. Oni bi došli do Zagreba za 8 obitelji, a oni na topicu therapia4kids dolaze u Rijeku samo za 2o obitelji. Ili ovi računaju da Zagrepčani imaju više novaca nego Riječani.
Cure koje ste više o tome dajte objasnite o čemu se radi jer meni sve izgelda kao traženje pacijenata i lažno predstavljanje.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tomijev i Larin tata » 30 ruj 2009, 18:00

Ovi sto dolaze u Rijeku izgleda nemaju komoru - vec rernu! Vec su ispekli jedno dijete i njegovu baku... Mene ovo jako, jako nervira... a opet... možda i ne kenja uprazno.
Tomijev i Larin tata
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pepita » 30 ruj 2009, 18:07

Isti dolazi i u Rijeku i u Zagreb. Dr. Lupo a ponekad je Lupi a pravo ime mu je Lapo Biadi bez onoga dr.Liječenje se provodi -ne4 u klinikama već nekim prostorijama-ambulantama-stanovima ...tak nešt a link na pismu poviše je izmjenjen http://www.therapies4kids.com/home.php?pid=32 na dnu lijepo piše http://www.oceanhbo.com i tu se dogodila eksplozija
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pepita » 30 ruj 2009, 18:12

Vi koji se se prijavili -kome i gdje ste se prijavili? Ovdje imate prevedene neke članke i pisma s talijanskog ,isto tako oni koji jeste pročitajte od početka do kraja i dobro razmislite i provjerite gdje idete http://autizam.pforum.biz/metodeterapijarehabilitacija-f12/therapies4kids-t710.htm#17046

I je li netko čuo za ove organizacije? http://therapies4kids.blogspot.com/2008/09/mi-smo.htmli http://humnana.bloger.hr
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 30 ruj 2009, 18:36

TomijevTata je napisao/la:Ovi sto dolaze u Rijeku izgleda nemaju komoru - vec rernu!

A čuj, to je ful nova terapija, kombinacija rerne i kisikoterapije, mislim stvarno, kako je lako zafrkavati se s roditeljima koji traže slamku spasa, već dokazano tisuće puta, najlakši način za namlatit pare.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 30 ruj 2009, 21:42

mene jedino u ovoj cijeloj priči zanima kako provode radnu terapiju fizikalnu i logopeda, oksigen ili kako ga već zovu mi jedonostavno neide uz cp.Možda se varam ali neko je napisao da 100% oksigena je štetno to sam i ja čula. Voljela bi kad bi nam pula-m koja je sa curicom bila tamo i namjerava opet ići da se malo javi i da nam otkloni ili potvrdi naše sumje a s druge strane ako se ukaže prilika zašto dotičnog čovjeka i ne poslušat
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pepita » 30 ruj 2009, 21:56

Ovo dijete što je bilo na tim terapijama ima epi a išlo je u baro?!???Za logopeda valjda moraš povesti prevoditelja :mrgreen: a za fizikalnu ne znam.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 01 lis 2009, 05:53

pepita je napisao/la:Za logopeda valjda moraš povesti prevoditelja :mrgreen: a za fizikalnu ne znam.

Ovo bi bio totalni šou, mogu zamisliti sliku mog djeteta s logopedom kojeg prevodimo, možda je baš u tome fora :lol da je tako uspješno.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la abegi54@htnet-dsl » 01 lis 2009, 08:50

Ma ljudi moji ja vam uopće nisam ni išla za tim imam previše i drugih problema tako da i nisam baš trenutno dobar sugovornik bolje da ćutim.
abegi54@htnet-dsl
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srce » 02 lis 2009, 18:40

Ja sam se bila prijavila, ali na samom početku jer mi je prijateljica na tom forumu Dira, zvao me dr. Lupo pa je ispalo da i nije doktor, nego kordinator :conf a kad sam čula da je neko dijete poginulo neznam što reći,
taj Lapo mi je rekao kako je ta therapija idealna za moje dijete :conf Tamo vidim da isto kaže za Autizam.... i sada ti budi pametan.... :roll:
Mamin Anđeo 2003
Mamina Princezica 2009
srce
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la † zmijac » 02 lis 2009, 19:02

ja ne kužim dvojbu :maslim pitanje je skroz jednostavno :tko od vas bi povjerio svojeg klinca ovakvom načinu liječenja/ustanovi/doktoru/reklami i kod toga mirno spavao?
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la srce » 02 lis 2009, 19:14

Pa čuj pošto sam ja do sada o tome slušala samo najbolje i pratila ovaj blog gdije sam čitala samo sve najbolje, http://www.aiutiamogabriela.it/video-maggio-08.html a onda sam čula kako dolazi u Zg i to besplatno, a ako se pristane već se jedna mama organizirala kako skupiti novce za lječenje.....
Mislim zašto ne poslušati nešto što bi bilo besplatno a onda se može odlućiti.....
Ali sada opet ako je stvarno to sve nesigurno i opasno kako riskirati zdravlje moje dijece koja već i imaju 10000 problema....
Naznam neodlučna sam...
Mamin Anđeo 2003
Mamina Princezica 2009
srce
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la stray_cat » 02 lis 2009, 23:14

http://dira.forums-free.com/oksid-eno-t ... -t923.html

da li vam zvuci poznato? sput malo pogledajte sto sve pise korisnica malanana (a bome ima i blog)
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la stray_cat » 02 lis 2009, 23:19

pepita je napisao/la:Ovo dijete što je bilo na tim terapijama ima epi a išlo je u baro?!???Za logopeda valjda moraš povesti prevoditelja :mrgreen: a za fizikalnu ne znam.

u nl preporucaju hbot kao lijecenje od epi ali se ne rade ove solitarne komore nego se radi u tanku

cak se i fizio radi u tanku za cp i kosta 125 eura tretman i nakon toga fizio

ameri trraze 200$ za hbot i za te novce rade sa manjom koncentracijom kisika a za te pare dobijes i kapuljacu i 100%kisik

kako se kisik treba udisati sat vremena sa dekompresijama to traje skoro 2 sata. e sad ili mala nana nije bila tamo ili "tamo" sprovode hbot drugacije od ostalih

u therapy4kids je u 4. mjesecu poginuo klinac u barokomori, on i baka su izgorili
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la stray_cat » 02 lis 2009, 23:21

za one koji jos nisu dobili ponudu od koordinatora Lupa cjenik je sljedeci

Unit prices of therapies:

Phys. Intensive therapy -$ 125.00 -

Speech therapy -$140.00 –

Cranial sacral therapy - $160.00 –

Hyperbaric oxygen therapy -$200.00-

One month potential maximum estimate:

Intensive phy therapy (2hrs per day)___US$ 5,000.00

Cranial Sacral – (3times a week) ___ US$1,920.00

Speech ther (2 times a week)___ _____________ _US$1,120.00

One time consultation with physiatrist US$250.00

Neurologist visit (if requested) US$250.00

Translation/transport services during possible medical visits US$150.00

Hyperbaric oxygen therapy at “Hyperbaric Services of the Palm Beaches”
20 treatments cycle US$4,000.00

Alloggio alberghiero. (high season 2,200.00) in zona clinica. US$1,200.00

TOTALE: US$13,890.00
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la stray_cat » 02 lis 2009, 23:22

@malanana u koj si ti centar isla u USA? jesi isla u barokomoru u tank sa malom ili je isla u one za jednu osobu?

u kojem centru radi dr Lupo? jel on specijalista za hipobaricnu medicinu i jel znas koje mu je formalno obrazovanje

u therapy4 kids se naime u 5. mjesecu ove godine dogodila nesreca i u tanku koj je prastar je doslo do nesrece i izgorili su klinac od 4 godine i njegova baka i to u centru koj therapy4 kids koristi za hbot

mozes nam molim te stvarno reci vise

nesreca se dogodila u http://www.oceanhbo.com/ i tip na kojeg je centar registriran i ciju sliku vidite mrtav je vec 2 godine http://www.honestmedicine.com/2007/06/o ... ichar.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Hyperbaric_medicine

"The Autism News", dated August 13th, 2009, ("By Valenzuela & Stern, P.A.") includes an article entitled "Family Files Wrongful Death Lawsuit After Hyperbaric Chamber Explosion". The caption reads: "The family of a boy who was fatally burned in a hyperbaric chamber explosion has filed wrongful death lawsuits, claiming the Ocean Hyperbaric Oxygen Neurologic Center was negligent in their treatment....." The boy, 4-year-old Francesco Pio Martinisi, was an Italian child being treated for cerebral palsy at the facility; his grandmother also perished. The article states: "A Miami TV station reported that the facility had been cited several times for violations of local codes and fire safety standards. The Lauderdale-by-the-Sea fire marshal told the station that the center had several unresolved violations related to its hyperbaric chambers. The marshal said there was no high-pressure alarm on the oxygen tank there...."

ja sam definitivno za hbot jer je to po meni jedan od nacina da se stimulira mozak ali ono sto mene muci je kako znati koj centar nije rizican i ko nam prodaje maglu
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Lidija » 03 lis 2009, 00:51

hbot ima svoj topic - ovaj zakljucavam

za sve koji su se odlucili na nesto, vjerujem da ste i razmislili i informirali se :/
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.