Sada je: 30 tra 2026, 03:54.

Nagradjujete li uspjehe u skoli?

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Nagradjujete li uspjehe u skoli?

PostPostao/la Bubidea » 16 tra 2009, 15:26

s nekom materijalnom stvari ili novcano

dok sam ja bila dijete i isla u osnovnu skolu, sjecam se da sam u knjizicu ( u kojoj su uvijek bile petice) dobivala neke novceke
i to mi je ostalo ko neko predivno sjecanje

mi taj obicaj nismo imali, do nedavno, kad nas je sin naprao da se on trudi i muci ( a fakat se trudi, da bi rijeci rekla :dada ) vec skoro pune cetiri godine i da skuplja same petice, a mi ga samo pohvaljujemo, nikada nista nije dobio

i da bi on sada PSP, kojeg, si je, usput, jako, jako dugo zelio, valjda od kada je izasao kod nas i za kojeg smo rekli da to nece u nasu kucu :lol

i mene je tu oprala griznja savjeti, sjetila sam se svog djetinjstva i onog osjecaja kojeg su u meni stvorili tadasnji dinarceki koji su suskali u knjizici ....i nagovorila sam mm-a da mu kupimo taj PSP
mm valjda nije dobivao niti poklone za bozic, a kamoli nesto drugo, tako da mu je taj osjecaj bio stran, ali je pristao
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

Re: Nagradjujete li uspjehe u skoli?

PostPostao/la eli » 16 tra 2009, 15:31

ne vidim ništa loše u tome da ga i materijalno nagradiš. nećeš mu plaćati svaku peticu, ali zašto ne kupit mu poklon koji stvarno želi.

i ja sam dobivala dojčmarke na kraju godine, ali to je išlo na štednju pa se i nisam posebno radovala.
a nisam ni nešto posebno željela igračke. imala sam ih jako puno za ondašnje prilike, a i bilo je manje toga, manje reklama, manji apetiti kod djece.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Tina » 16 tra 2009, 15:37

L. ima dogovor s dedom da dobi "medeka" za peticu, dosta se toga nabere.
MI pohvaljujemo, a ponekad i dobije nešto.
Tina
hub guru

PostPostao/la Bubidea » 16 tra 2009, 15:40

Eh ali pošto nas je bilo 4,pa kad smo sve krenule u školu,bilo je kao i kod tm

da, ali kod mm-a nije razlog bio neimastina, oni su imali i previse, samo su se takvi bili, nemarni ...zapravo njegova mama, pretpostavljam, a tata je puuuuno radio i nije imao vremena razmisljati o poklonima
ah, moja divna svekrva :sumo
niti mojem djetetu ne kupuje poklone :protest a on je razocaran zbog toga, ali bas nju briga
zali boze rijeci :whew
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la ela di ami » 16 tra 2009, 17:15

nekad dobije neki poklon ili odemo u kino ili da ona izabere gdje bi isla
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 16 tra 2009, 21:44

skromno nagrađujemo završni uspjeh - odlazakna pizzu, posudba DVD-a po izboru, odlazak u kino ... S time im pokazujem da cijenim njihov trud, ali da ipak uče za sebe.
Jači pokloni su za rođendane.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la kimama1 » 16 tra 2009, 21:53

meni je dosta bitnije i radije je nagradim kad napravi neku drugu dobru stvar, ne volim nagrađivanje za petice, ali u tvom primjeru bih sigurno kupila taj psp šta god to bilo :lol. ipak je on već par godina super učenik a čim on tako dugo pita da mu to uzmete, znači da žarko želi. a i zaslužio je. iznenadi ga.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Berta » 17 tra 2009, 22:24

za svaku peticu ne dajem nista (materijalno).
Kad sam ja bila klinka ako sam prosla s 5 isli smo na rucak u restoran gdje sam mogla izabrati sto god zelim jesti i to mi je super uspomena (nedavno mi je mama rekla da sam trazila i Coca colu kao posebnu zelju, a tog se recimo uopce ne sjecam).
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la beammama » 17 tra 2009, 23:20

Kod nas kao i kod Nadice. Benedikt je jednom komentirao da li ćemo ići u kino samo na kraju školske godine :lol
beammama
burek pod bor

PostPostao/la filipovamama » 17 tra 2009, 23:38

Ne.
I inače F. je prilično nezahtjevan što se tiče kupovine i poklona. Njemu je to sve nekako ravno.
Imam osjećaj da se više razveseli nekom soku koji voli (malo čudno zvuči ali on može popiti litre sokova, čajeva i mlijeka) ili kaugumama, nego nečem vrednijem. Tak da mi je glupo naturat mu nagradu (a baš imam osjećaj da je to kod njega naturanje :dunno ) kad vidim da mu to ništa ne znači.
A kad dobije dobru ocjenu jako se veseli jer ne dobiva lako dobre ocjene za razliku od njegovog najboljeg prijatelja koji s takvom lakoćom uči da je to milina za gledati.
Iza svake Filipove četvorke i petice stoji puno, puno rada i učenja, tak da se i on i mi jako veselimo njegovim uspjesima.
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Nana1971 » 18 tra 2009, 08:06

pojedinacno ocjene ne nagrađujemo, osim pohvalom :p ali na kraju godine, ili na polugodistu joj dopustimo nesto sto si ona zazeli npr. tecaj jahanja, pa djecji kamp koji je izabrala, nesto vece (i skuplje).
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la skorpionka » 19 tra 2009, 18:58

Potpisujem Nanu i Eli

ne vidim ništa loše u tome da ga i materijalno nagradiš. nećeš mu plaćati svaku peticu, ali zašto ne kupit mu poklon koji stvarno želi.

Nisam dobivala nagradu za svaku peticu, ali na kraju skolske godine bi obavezno bivala nagradjena, dobila bi nesto lijepo po svom izboru. :zivili
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la TinaL » 20 tra 2009, 11:34

Ne nagradujemo svaku sitnicu, ali neku vecu stvar (kao sto je uspjeh na kraju godine) da. Nagradu ona sama bira u okvirima koje joj mi zadajemo ;)
TinaL
sretnica s krilima

PostPostao/la Hajdi » 20 tra 2009, 12:54

Ne nagrađujemo školski uspjeh, to se kod nas podrazumijeva :mrgreen: Niti mene nisu nikad posebno nagrađivali za školu. Pohvalimo svako postignuće, naročito hvalimo kad sudjeluju u nekim natjecanjima.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Mirci » 20 tra 2009, 13:18

TinaL je napisao/la:Ne nagradujemo svaku sitnicu, ali neku vecu stvar (kao sto je uspjeh na kraju godine) da. Nagradu ona sama bira u okvirima koje joj mi zadajemo ;)

x

bubi, pa mozete vi to njemu kupiti i bez da tu kupnju nazovete nagradom ;). Kad vec to tako jako zeli :D
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Imge » 20 tra 2009, 13:31

uh, kod nas je malo specificno jer se poklapa rodjendan sa zavrsetkom skolske godine...
tako da - da. nagradim malog za odlican uspjeh. ispadne to tako, htjeli ne htjeli...

no, ako cu bas striktno odgovoriti na pitanje - da, volim ga nagraditi. volim da se maleni veseli i da zna da nam je drago zbog njegovog uspjeha :luv
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 20 tra 2009, 22:14

I ja potpisujem Nanu. Za trud dobije na kraju godine nesto sto si je jako zeljela.
Adorabla
Medena

PostPostao/la kimama1 » 20 tra 2009, 22:49

ne znam zašto su moji starci smatrali da su škampi alaparizjen nešto što si ja želim za kraj godine :rofl ali mislim isto primijenit na svojoj kćeri, pa nek se mama i tata vesele :-p šalim se
meni je "to se podrazumijeva" strahovito dizalo živce, pogotovo kad sam bila malo starija pa bi se majke raznoraznih bedakinja hvalisale mojoj staroj na sva usta -a ona za mene ni be ni mu. pokušat ću to izbjeć, ako mi upali
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la sgrafaha » 21 tra 2009, 11:42

Primjer br.1-L.je "odlikas bez po' muke",odgovorna o svemu vodi racuna(pi,pu,da ne ureknem) susta suprotnost mame svoje,pa ja to i cijenim(citaj nagradim na svoj nacin nikada nije vezano za ocjene,iako je bilo pokusaja kad je cula da neki roditelji svojima "placaju" petice),uz to rodjendan je na kraju godine i mi zaista skupocjene igracke kupujemo samo za rodjendan i Bozic,pa se to mozda nekad i nadoveze.
Eto,tako je bilo do sada - a onda "teorija-ucis sam sebi" polako dobiva malo drugaciji oblik jer je i mladji brat krenuo u skolu.
I bez obzira sto primjetim da mu nije svejedno koju ocjenu dobije(ocjenjivanje je tek pocelo nedavno),da li će napisati zadacu ili ne,sve to nekako uzima roditeljskog truda (više nego što sam mislila do sada da je potrebno ;) i konacno razumjem roditelje koji pricaju da su ponovo krenuli u skolu sa svojom djecom).Moji različiti pokušaji motivacije na kraju su zavrsili sa konkretnim: 10 petica-10KM(cca.40 kuna) moze dobiti novac(pa stediti) ili izabrati za kupnju nesto u protuvrijednosti(petice racunamo samo u paketu-dakle tek kad ih se nakupi 10).Naravno da se i sestra odmah javila,s pravom,samo sto smo ovdje iskljucili one petice iz likovnog,glazbenog i tjelesnog :lol.
I da,obavezno je naglasak da je to za ulozeni trud i napor :mah
sgrafaha
Beznik Too-Neki S'Mastu

PostPostao/la Adorabla » 21 tra 2009, 12:09

pogotovo kad sam bila malo starija pa bi se majke raznoraznih bedakinja hvalisale mojoj staroj na sva usta -a ona za mene ni be ni mu. pokušat ću to izbjeć, ako mi upali

joj molim te nemoj me. Mene to jos dan danas fascinira kad slusam ta hvalisanja a ja sutim ko bi se hvalio kad su im djeca takvi biseri i onda skuzim da su djeca ono blago receno prosjek i da ih moje deru ali ono svjetski.
Opcenito mi se iskreno riga od roditelja koji ne stoje na dvije zdrave noge i ne mogu, ne znaju ili ne zele, realno procijeniti svoju djecu, al znas mene :lol
Adorabla
Medena

PostPostao/la Bubidea » 21 tra 2009, 12:22

dobro je , uff, ja sam vec mislila da me adorabla dosla malo oprati :lol da kakvo nagradjivanje
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Adorabla » 21 tra 2009, 12:25

pa ti mene onda uopce ne poznajes moj cijeli odgoj se bazira na mrkvi i batini :lol
Al mrkve mora biti da bi batina funkcionirala.
Adorabla
Medena

PostPostao/la kimama1 » 21 tra 2009, 12:40

da, adorabla, al moja mama je pušila fore!! tipa, viš vedrana je xyz, rekla mi je njena mama, a ono vedrana glupa ko tava.
ili gle kako goran kad dođe k nama uvijek kaže - dobar dan gospođo, kako ste, nisam vas dugo vidio pa sam vas poželio, a ti kad nam netko dođe u goste promrmljaš mrnjao i odeš u svoju sobu. a ono goran doma kad popizdi razvaljuje vrata i mater si nogom lupa.
neki put bi voljela da se malo brčila samnom, kužiš šta ti hoću reć.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la eli » 21 tra 2009, 12:53

moja se nije nešto hvalila, spomenula bi uspjeh na kraju godine, no meni je to strašno išlo na živce. još od prije puberteta imala sam nelagodu u smislu da netko koga jedva zna zna išta o meni, bilo dobro ili loše, da me prepoznaje na cesti. a i ja sam bila jedna od onih koje bi jedva pozdravile i zatvorile se u svoju sobu. :D
eli
Sveta krava

PostPostao/la Hajdi » 21 tra 2009, 12:57

jao nasmijah se kimo na ovo :rolf :rolf :klanja

N. mrzi kad drugima pričam o njoj, pa moram sve šaptom i poskrivećki. Optužila me da na kavici svojim prijateljicama pričam o njenoj "sramoti" kad sam rekla da previše čita i da sam joj zabranila da knjige ala Twilight nosi u školu.
Hajdi
Sveta krava

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.