Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
Odgovori

Re: Udžbenici za novu školsku godinu 2014/15

03 lip 2014, 13:37

I na nasem portalu je osvanuo, jos samo odluciti kome vjerovat da ce knjige bit na vrijeme :)

03 lip 2014, 13:52

MatiMokoš je napisao/la:Vidjela sam nove Profilove udžbenike hrvatskog jezika za gimnazije i ja kao profesor ne bih inzistirala da djeca kupuju nova izdanja. Promijenjen je pravopis u Fon-fonu (jer je pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dobio preporuku ministarstva), ali to nisu toliko značajne izmjene da ne bih učenicima USMENO mogla reći na što da obrate pažnju i što se promijenilo. Fon-fon je i grafički izmijenjen, ali je i staro izdanje dovoljno kvalitetno da bi svaki učenik bez smetnji mogao pratiti nastavu. U čitankama se također ništa toliko značajno nije promijenilo da bih morala inzistirati na novom izdanju.
Stoga vam preporučam da se konzultirate u školi s razrednicima/učiteljima/profesorima o tome je li doista potrebno nabavljati sve novo ili možete koristiti i stare udžbenike.

ovog sam se i bojala, vidjeti ćemo kako je sa knjigama iz osnovne škole
obzirom da imam stariju curu i njene knjige, biti će mi lako za usporediti, jel kozmetička promjena ili je stvarno bilo opravdano toliki trošak izazvati
oni valjda računaju da većina roditelja nema stare knjige pa nitri nemaju s čime usporediti ove nove za koje će morati dobro istresti lovu.

03 lip 2014, 14:20

A kako stojimo mi u Zg? Odnosno, bolje rečeno, kako stoji gradonačelnik sa svojim obećanjem?

03 lip 2014, 14:46

mi smo dobili obavijest od škole da će biti besplatni (vrijedi za Zagreb)
za osnovnu školu

03 lip 2014, 14:50

nama je bilo receno na sastanku da dobivamo i dalje besplatno... ;)

05 lip 2014, 11:44

Evo izašao popis http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=10044

Za moje dvije 2. i 5. razred 2000 kn. :drink Mi nemamo besplatno. :bis

05 lip 2014, 12:55

Na brojne upite, udžbenici za sve zagrebačke osnovnoškolce će biti besplatni u 2014./2015., kako je Gradonačelnik i najavio. Također, Grad će osigurati i knjige za srednjoškolce u obiteljima 3 i više djece.
"Grad Zagreb osigurat će i u 2014./2015. školskoj godini udžbenike besplatne za učenike s prebivalištem na području Grada Zagreba:
- osnovnih škola kojima je osnivač grad Zagreb (106 redovnih osnovnih škola i 4 osnovne škole za učenike s teškoćama u razvoju),
- privatnih osnovnih škola (5 škola) koje organiziraju odgojno-obrazovni rad na području Grada Zagreba,
- ustanova u sustavu socijalne skrbi (3 ustanove);
- učenike s prebivalištem na području Grada Zagreba a koji polaze Osnovnu školu Velika Mlaka."

05 lip 2014, 13:18

Za novu školsku godinu imamo "samo" tri đaka ovaj put, pa ćemo proći "samo" sa nekih 3500 kuna.

05 lip 2014, 23:59

MatiMokoš je napisao/la:Vidjela sam nove Profilove udžbenike hrvatskog jezika za gimnazije i ja kao profesor ne bih inzistirala da djeca kupuju nova izdanja. Promijenjen je pravopis u Fon-fonu (jer je pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dobio preporuku ministarstva), ali to nisu toliko značajne izmjene da ne bih učenicima USMENO mogla reći na što da obrate pažnju i što se promijenilo. Fon-fon je i grafički izmijenjen, ali je i staro izdanje dovoljno kvalitetno da bi svaki učenik bez smetnji mogao pratiti nastavu. U čitankama se također ništa toliko značajno nije promijenilo da bih morala inzistirati na novom izdanju.
Stoga vam preporučam da se konzultirate u školi s razrednicima/učiteljima/profesorima o tome je li doista potrebno nabavljati sve novo ili možete koristiti i stare udžbenike.

hvala ti na ovome :up
tako sam i mislila, sramota sta rade

07 lip 2014, 17:23

ja isto čula da će zg dobit, al niko nije reko kaj sa starima?! ja zaboravila pitat.. valda u stari papir idu kad nebudu vredili :roll

saću imat srednjoškolku pa će se samo jedan komplet kupit. :whew

kolko je karta za zet za srednjoškolce?

12 lip 2014, 11:19

120 kn

13 lip 2014, 11:27

120 je mjesečno ali imaš opciju da plaćaš svih 12 mjeseci po 100 kuna pa onda ima prijevoz i u ljetnim mjesecima. Meni se to činila bolja solucija a osim toga platila sam za ovu godinu od 1.10 do 30.9 tako da ima mjesec dana vremena donijeti potvrdu iz škole za pokaz a ja možda izbjegnem gužvu prvih tjedana.

13 lip 2014, 13:17

a to sa popustom odjednom moraš platit, jel?

13 lip 2014, 14:07

kokomamac je napisao/la:a to sa popustom odjednom moraš platit, jel?

ne nego Maestrom na 12 rata ;)

13 lip 2014, 14:51

:nokti

nega, u našoi školi rekoše da se knjige odnesu u stari papir, ravnatelj je odal po raredima i obraćajući se dici zadnji dan, to im napomenuo. u bivšoj školi čujem SVI moraju donijet stare i knjige i bilježnice u školu. :whew

13 lip 2014, 14:55

jako su pametni, to valjda u dogovoru s nakladnicima da slučajno ne ostane ni jedan stari udžbenik koji bi se mogao nedajbože ponovno upotrijebiti :ajme

13 lip 2014, 14:56

naši su morali donijeti samo udzbenike koji se mogu ponovo koristiti. i to samo nizi razredi. ili je veliki zaboravio :gigl

13 lip 2014, 14:59

Ako netko kojim slučajem ima Profilovu Kemiju za 8 razred udžbenik i ne mora vratiti u školu, voljela bih tu knjigu otkupiti :zivili

13 lip 2014, 15:13

Nama nitko nije ništa rekao.
A koliko vidim iz popisa za 6. razred čitanka iz hrvatskog i cijela priroda nije novo izdanje. Tako da bi se to još moglo koristiti.
Vjerojatno tako ima i u drugim razredima.

13 lip 2014, 15:22

mi imamo famoznu LUČBU iz kemije :p

13 lip 2014, 18:18

Ja koliko znam vjeronauk se neće mijenjati.danas sam odnijela hrpu knjiga al sam vjeronauk ostavila.tko zna sta ce biti drugu godinu kad mi blizanci kreću i hocemo li opet dobiti knjige

14 lip 2014, 10:04

barboza2 je napisao/la:Ja koliko znam vjeronauk se neće mijenjati

vjeronauk se sigurno ne mijenja. rekli su vjeroučitelji.
tako da udžbenike iz vjeronauka ne treba kupovati, nego samo radne bilježnice.

i ja izražavam ogromno nezadovoljstvo kozmetičkim promjenama nekih udžbenika :gaah
npr. što se može promijeniti iz povijesti prije nove ere, u 1., 5. ili 19. stoljeću???? do kakvih to novih informacija i znanja su došli?

15 lip 2014, 17:53

Cini se d e kupi nema udzbenike ove godine? Od kud naruciti, tko je jos ok za dostavu na vrijeme?

15 lip 2014, 20:52

Dobri andjeo je napisao/la:Cini se d e kupi nema udzbenike ove godine? Od kud naruciti, tko je jos ok za dostavu na vrijeme?

Pričekaj, vjerojatno još uvijek sakupljaju podatke po školama.

03 srp 2014, 09:28

pitanje. ocel bandic i srednjoskolcima platit udzbenike. ja ne pratim medije bas i dobivam proturjecne info. neki vele da je za osnovce ziher.
al da srednjoskolci dobe sam ak su trece dete il tak nes. mama mi veli da je cula da bude, al tek od sljedece sk. god. muz se kune da ga je cul na radio sljemenu kak bude ipak i ove.
ko tu koga?
kae istina?

03 srp 2014, 09:35

btw vidla sam na mondo.hr da imaju izbor kompleta za svaku skolu posebno. i dobe se biljznice gratis, uz dostavu kompleta. kliknula sam na tocno odredjenu gimnaziju i tam je izbor svih naslova. pa pretpostavljam kak oni imajutocan popis. no na stranicama gim. nisam nasla potvrdu da su bas ti naslovi tocni. valda se ceka kraj upisa... ?
necu se zatrcavat pred rudo za sad..

03 srp 2014, 17:09

Osnovna sigurno, a srednja za 3. dijete.

24 srp 2014, 16:50

zna li netko je li moguće negdje vidjeti (bez odlaska u knjižaru ili antikvarijat) koji točno udžbenici su potpuno novi naslovi, izdani ove godine, a koji izmijenjena izdanja starih naslova? na popisu i za jedne i za druge piše 'novo' pa po tome ne mogu znati osim ako mi je naslov udžbenika poznat otprije. :dunno

24 srp 2014, 20:03

Na stranici ministarstva ima popis i označeno je bijelom i zelenom, no ne znam koja je boja za nove, a koja za stare udžbenike.

24 srp 2014, 20:07

Goldy, predmetni nastavnic koji su uspoređivali stare i nove kažu da su, navodno, kod mnogih samo promjene kozmetičke prirode, da se tekst minimalno razlikuje. Mislim da nema drugog načina nego imati u riui staro i novo pa usporediti, jer su oni novim označili i one s minimalnim promijenama.
Odgovori