Sada je: 29 kol 2026, 16:33.
Moderator/ica: medo14

MatiMokoš je napisao/la:Vidjela sam nove Profilove udžbenike hrvatskog jezika za gimnazije i ja kao profesor ne bih inzistirala da djeca kupuju nova izdanja. Promijenjen je pravopis u Fon-fonu (jer je pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dobio preporuku ministarstva), ali to nisu toliko značajne izmjene da ne bih učenicima USMENO mogla reći na što da obrate pažnju i što se promijenilo. Fon-fon je i grafički izmijenjen, ali je i staro izdanje dovoljno kvalitetno da bi svaki učenik bez smetnji mogao pratiti nastavu. U čitankama se također ništa toliko značajno nije promijenilo da bih morala inzistirati na novom izdanju.
Stoga vam preporučam da se konzultirate u školi s razrednicima/učiteljima/profesorima o tome je li doista potrebno nabavljati sve novo ili možete koristiti i stare udžbenike.

Mi nemamo besplatno. 
Na brojne upite, udžbenici za sve zagrebačke osnovnoškolce će biti besplatni u 2014./2015., kako je Gradonačelnik i najavio. Također, Grad će osigurati i knjige za srednjoškolce u obiteljima 3 i više djece.
"Grad Zagreb osigurat će i u 2014./2015. školskoj godini udžbenike besplatne za učenike s prebivalištem na području Grada Zagreba:
- osnovnih škola kojima je osnivač grad Zagreb (106 redovnih osnovnih škola i 4 osnovne škole za učenike s teškoćama u razvoju),
- privatnih osnovnih škola (5 škola) koje organiziraju odgojno-obrazovni rad na području Grada Zagreba,
- ustanova u sustavu socijalne skrbi (3 ustanove);
- učenike s prebivalištem na području Grada Zagreba a koji polaze Osnovnu školu Velika Mlaka."
MatiMokoš je napisao/la:Vidjela sam nove Profilove udžbenike hrvatskog jezika za gimnazije i ja kao profesor ne bih inzistirala da djeca kupuju nova izdanja. Promijenjen je pravopis u Fon-fonu (jer je pravopis Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dobio preporuku ministarstva), ali to nisu toliko značajne izmjene da ne bih učenicima USMENO mogla reći na što da obrate pažnju i što se promijenilo. Fon-fon je i grafički izmijenjen, ali je i staro izdanje dovoljno kvalitetno da bi svaki učenik bez smetnji mogao pratiti nastavu. U čitankama se također ništa toliko značajno nije promijenilo da bih morala inzistirati na novom izdanju.
Stoga vam preporučam da se konzultirate u školi s razrednicima/učiteljima/profesorima o tome je li doista potrebno nabavljati sve novo ili možete koristiti i stare udžbenike.

kokomamac je napisao/la:a to sa popustom odjednom moraš platit, jel?

barboza2 je napisao/la:Ja koliko znam vjeronauk se neće mijenjati

Dobri andjeo je napisao/la:Cini se d e kupi nema udzbenike ove godine? Od kud naruciti, tko je jos ok za dostavu na vrijeme?

Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.