Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
24 srp 2014, 21:34
Zeleni su nepromijenjeni
24 srp 2014, 22:47
hvala, znam sve to ali očito nisam najjasnije postavila pitanje. mene naime zanima kako među naslovima udžbenika označenih kao 'novo' znati koji od njih su izmijenjeni stari udžbenici istog naslova, a koji potpuno novi, prvi put izdani ove godine, koji ranije nisu postojali? ima li negdje popis novih odobrenih naslova?
25 srp 2014, 08:14
ja te razumijem i to je ovo što ti je škorpi odgovorila
a popis novoodobrenih sam vidila negdje na stranicama ministarstva, pokušat ću naći
25 srp 2014, 08:21
Dobri andjeo je napisao/la:Zeleni su nepromijenjeni
???
kod zelenih piše "novo", a kod ovih bijelih sam prepoznala naslove koji su se spominjali kao nepromijenjeni, na primjer, Pčelica početnica
25 srp 2014, 11:13
Ja poklanjam komplet udzbenika i popunjenih RB za 7. razred.
25 srp 2014, 12:18
zeleni su novi
25 srp 2014, 12:59
Goldi, da li ti pomaže ovaj popis udžbenika koji je bio važeći do prošle godine?
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=9994&sec=2354i usporediš sa popisom knjiga za slijedeću godinu sa stranica ministarstva
http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=10044tabelarno usporediš naziv udžbenika i autore po pojedinom predmetu i razredu
makar ni to nije ništa sigurno, oni mogu promijetiti naslov knjige a sadržaj samo malkice promijeniti i eto nove knjige
ja sam sigurna da su u pitanju male promjene, bezvezne a ljude je natjeralo na trošak
25 srp 2014, 16:33
hvala, medo

! baš to mi je trebalo, uopće mi nije palo na pamet tražiti prošlogodišnji katalog.
uglavnom, otkrila sam na našem gimnazijskom popisu lijepu brojčicu posve novih naslova po koje ćemo u svakom slučaju morati u knjižaru

. u načelu, odlučili smo da ono što već imamo ili možemo nabaviti rabljeno, iskoristimo ako su naslov i autori isti kao kod novog izdanja, bez obzira jesu li ti naslovi označeni s 'novo'. a ako profesori ipak budu inzistirali na novom izdanju - pravac knjižara.
25 srp 2014, 18:54
medo odlicno

kad sam sve usporedila mi nemamo niti jedan zeleni naslov (btw. nisu svi zeleni totalno novi npr. dip in iz engleskog)
samo im je cijena veca (cca od 5 do10 kn po udzbeniku, samo jedan, cudesni svijet tehnike, ima istu cijenu)
i nisam nasla udzbenik iz glazbenog Allegro 5, ŠK, nema ga na popisu uopce pa je mozda novi?
gold dust je napisao/la:u načelu, odlučili smo da ono što već imamo ili možemo nabaviti rabljeno, iskoristimo ako su naslov i autori isti kao kod novog izdanja, bez obzira jesu li ti naslovi označeni s 'novo'. a ako profesori ipak budu inzistirali na novom izdanju - pravac knjižara.
ovako je dosta srednjoskolskih roditelja odlucilo
25 srp 2014, 21:18
A gdje je taj zeleno bijeli popis?
Ja sam vec narucila sve nove

prekasno su to objavili..
26 srp 2014, 06:56
A je 1. srednje dobila nešto knjiga, nešto sam kupila u antikvarijatu i tamo su mi označili nova izdanja. T ide u 4. razred i za sve naslove koje je dobio na papiru iz škole, piše da su novi. Tako da sam ostatak naručila preko e-kupi. Račun iz antikvarijata čuvam, ako nešto bude drukčije...
26 srp 2014, 08:16
Dobri andjeo je napisao/la:A gdje je taj zeleno bijeli popis?
Ja sam vec narucila sve nove

prekasno su to objavili..
nisu ga prekasno objavili, osim ako ti 15. svibnja nije kasno
26 srp 2014, 08:18
mojima piše za sve da je novo, osim talijanskog za šestašicu
26 srp 2014, 13:12
Pa tek neki dan su objavili da je nesto staro ok

do tad su tupili da sve treba novo.
26 srp 2014, 13:12
A gdje je link taj u boji?
26 srp 2014, 13:22
uguglaj MZOS i na njihovoj stranici imaš sve kataloge
26 srp 2014, 13:29
Ina66 je napisao/la:mojima piše za sve da je novo, osim talijanskog za šestašicu
ina, na tom linku za 6 razred je zeleno samo engleski i priroda, onda ti je ostalo staro?
26 srp 2014, 13:48
Nama je sve novo. Zeleno je novo , krivo sam ja gore napisala. Nama je sve novo osim prirode

.. Mah.. Kad vidim da je cak i matematika nova.. Mislim
26 srp 2014, 15:37
sany je napisao/la:Ina66 je napisao/la:mojima piše za sve da je novo, osim talijanskog za šestašicu
ina, na tom linku za 6 razred je zeleno samo engleski i priroda, onda ti je ostalo staro?
ne, sany, ovako kako sam napisala - gledala sam po spisku iz škole
26 srp 2014, 16:15
i nama na popisu koji je stavila skola pise sve novo, a na stranicama ministarstva nije oznaceno zeleno
26 srp 2014, 16:28
ja sam gledala spisak od škole i uspoređivala s ovim sa stranica ministarstva i po tome je sve novo
neću ni spominjati da su iz pojedinih predmeta promijenjeni izdavači (ono što su prošle godine imali ŠK, sada imaju od Alfe i slično)
31 srp 2014, 07:19
Osobno mislim da je ovo čisti reket. A mi se u Dubrovniku nemamo čemu nadati, gradonačelnik tvrdi da smo mi najbogatiji grad u državi (dođe mi rigat) i da on ne želi pomoć.
08 kol 2014, 17:12
Naravno udbenici kasne

sad sam dobilaobavijest da kasni isporuka
10 kol 2014, 07:48
Novi sam tu pa ne kužim

Kaj svi u državi dobivaju udžbenike (OŠ) ? Postoji podforum za razmjenu udžbenika, koji je skroz mrtav. Il ja ne vidim dobro... Ugl, imam nešto knjiga za 5. i 6. razred koje mi je žao hititi u stari papir. Znam da su se udžbenici kao mijenjali, s naglaskom na KAO, pa vjerujem da se nešto može upotrijebiti...
10 kol 2014, 09:15
Mi smo narucli sve nove a stare smo poklonili. Fino su svi pozvali zagrepcane da se knjige pobacaju

i nemas ih s kim mijenjat.
10 kol 2014, 09:21
Ne dobivaju baš svi, treba "oživjeti" razmjenu.
10 kol 2014, 11:43
Tko bi trebao "oživjeti razmjenu" ? Imam dojam da nitko ništa ne treba.
Meni je puno jednostavnije frknut to u stari papir (što mislim da nije ok i zato sam tu).
10 kol 2014, 12:24
Grozni napisi kaj nudis i kaj trebas

tamo na razmjeni mislim.
10 kol 2014, 13:09
Pa otvoris tam topik s popisom, mozda se netko javi