ja bih za pocetak probala s filetima.
Uzmi filet lista ili pangasiusa i
filete (ako imam smrznutu) stavim na komad alu folije nakapan maslinovim uljem i posut začinskom solju. nakapam ulje i odozgor i zamotam foliju tako da dobijem škartoc (uhvatim šire stranice i zafrčem ih, isto tako i kraće - ako je tko skužio, svaka čast ).
napravi ovo ili gore na maslinovo stavi jos mozzarelle i rasjecene mini rajcice.
Brzinska riba iz alufolije se to zove. Ja to radim kad sam u guzvi s vremenom.
Za nas cetvero ja stavim dva fileta lista od cca 200 grama, jednu mozarellu i cca 10 mini rajcica.
Sve smotas u kartoc i peces na 150 cca 45 minuta. Pusti puno tekucine pa je dobro uz to kombinirati rizu ili proso ili tako nesto.
Drugo sto bih ja probala je
Skorpijina juha od riba. Uzmes isto filet od lista cca 200 grama i uz to dva srednje debela fileta lososa.
Filet lososa skuhas u malo vode s dvije kriske limuna i par kapi maslinova (zakuhas vodu pa ubacis maslinovo, limun i na kraju losos).
Na maslinovom u drugoj zdjeli izdinstas mladi luk, jednu kapulu manju, tri srednja cesnjaka sitno narezana. Kad se luk krenuo stakaliti dodas poriluk izrezan na rezance ili ploskice kako hoces i mrkvicu (tri komada) izrezanu nja jako tanke ploskice (mozes s gulilicom za krumpir).
Povrce malo dinstas i na kraju dodas vodu, dobro prokuhas i kada je povrce gotovo, kuhano dodas pola alnaturine kocke, kopra (sitno isjeckanog recimo cetiri grancice) i sve zacine koje imas (timijan, crvenu papriku, papar). U to ubacis narezan filet lista (ili arbuna ili pangasiusa, sto zelis). To je gotovo za najvise deset minuta.
[b]Za to vrijeme ocistis losos od draci i koze i onog masnog ispod koze i losos s vodom s u kojoj se kuhao na kraju ubacis u ovu gore juhu. Ukapas par kapi limunova i to je to.
Trece je pecena riba a za pocetak bih pekla; pastrvu, lubina, oradu iz uzgoja jer su masniji pa time i tecniji za pocetnike. Ribu das da ti na placu ociste. Doma na ruke stavis sol, i dobro natrljas ribu solju. U trbuh stavis limun (jednu fetu) i jedan cesnjak. Stacis back papier u protvan i ribe i ppolijes maslinovim. Malo. Peces na cca 180 jedno 20 minuta dok oko ne pocne mijenjati boju u bijelo, ali ako i prepeces nije strasno jer ces guliti kozu s ribe.
Cetvrto je losos u lisnatom.