šta nitko ne radi majonezu od kuhanih jaja? samo ja?
evo ti recept, meni je odlična:
1 čaša ulja, pola čaše mlijeka, 2 veća tvrdo kuhana žutanjka, sok od limuna, senf, sol i papar. I još kiselog vrhnja.
ja sve ulijem u padelicu i miksam štapnim. inače bi trebalo protisnuti žutanjke na cijedilo od čaja pa onda dodati sve ostalo. vrhnje se dodaje ručno na kraju.
ja radim s maslinovim, nekad stavim slane srdele, nekad češnjak i peršin. i fina je
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
Ja radim majoneze doma, kuhane i nekuhane... Sad sam počela raditi nekuhane (jedemo samo MM i ja), a kuhana ide ovako (po Vučetićki):
3 žumanjka 1 cijelo jaje 4 žlice ulja 4 žlice vode sok od 1/2 limuna (ja stavim manje, možda pola, pa dodajem kasnije ako treba) senf, sol
U posudu se stave žumanjci i jaje, ulje, voda i limunov sok i promiješaju. Tuče se na pari (ja to radim mikserom, ne na najvećoj brzini, ukupne mase treba biti max. do polovice visine posude). Kad se zgusne, skine se s vatre i dalje tuče dok se ne ohladi (ja preselim u posudu s hladnom vodom pa se brže ohladi). U toj drugoj fazi dodajem senf i sol, dodam i malko papra.
Meni se ova majoneza sviđa jer nije jako masna, a okus mi je vrlo dobar.
Everything will be fine at the end. If it is not fine, it is not the end