O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

recept za knedle?

19 stu 2013, 19:31

Dakle, jedu mi se knedle i to toliko da ih sanjam a ne znam ih praviti, nisam nikada...

Ima li tko dobar recept da mi da a da nije kao od moje mame:" Uzmes krumpira, onak, koliko cete pojest, pa brasno otprilike da bude onak... Znas, po potrebi....". Pa ako netko ima tocne mjere bilo bi super.

Re: recept za knedle?

19 stu 2013, 19:59

Gomboce misliš?
Evo recepta po kojem ih ja radim:
http://www.coolinarika.com/recept/najla ... -sljivama/
:)

19 stu 2013, 20:16

Ja ih pravim kao i šufnudle (valjuške) ovako: http://www.coolinarika.com/recept/786179/

20 stu 2013, 00:02

Hvala cure. Jos se nisam odlucila koji cu recept napraviti. :nokti

Mrava, sjetila si me ma sufnudle. Ajme koliko to dugo nisam jela. Kod mene doma su isla jaja na njih i imale su malo prosti naziv. ;) sad moram i sufnudle pravit.

20 stu 2013, 00:40

Ja ih pravim ovako brzo budu gotove i ono naj bitnije uopće se ne osjeti razlika u okusu http://vojvodjanskakuhinja.blogspot.com ... ivama.html :mah

20 stu 2013, 09:07

Nikky je napisao/la:Mrava, sjetila si me ma sufnudle. Ajme koliko to dugo nisam jela. Kod mene doma su isla jaja na njih i imale su malo prosti naziv. sad moram i sufnudle pravit.

Ne brini, i mm ima prosti naziv za njih :hahaha

20 stu 2013, 09:18

to pričate o lulekima :liza :mrgreen

20 stu 2013, 09:33

To i još nešto ... :nata

20 stu 2013, 09:39

mrava je napisao/la:To i još nešto ... :nata

kod nas je to oduvijek umanjenica riječi na k. U množini, ofkors

20 stu 2013, 09:41

ja sam pravila ove i odlične su http://www.coolinarika.com/recept/728864/
posebno mi se svidio ovaj posip na kraju u koji ide naribana korica naranče i cimet :liza

20 stu 2013, 09:47

danijela81 je napisao/la:

To je to! :1

20 stu 2013, 11:11

mrava je napisao/la:

To je to! :1

I kod nas ku***** s jajima. :lol

20 stu 2013, 13:54

prostače :mrgreen :lol i to još množina :znoj :nata

20 stu 2013, 15:16

Joooj ija bi knedle. Al nemam šljiva. :basnecu

20 stu 2013, 15:26

Moja mama krumpire za šufnudkle i knedle kuha u ljusci. nema šanse da bi ih od pirea radila. Isto tako krumpi za pire se kuha očišćen i narezan a za restani u ljusci.

Stvarno ne znam u čemu je fora, li pretpostavljam da postoji (mislim fora) netko zna?

20 stu 2013, 16:22

Liv Tyler je napisao/la:Joooj ija bi knedle. Al nemam šljiva. :basnecu

nisi spremila u zamrzivač šljiva :shock :roll ccccc domachica :lol :mrgreen imaš barem pekmeza od šljiva..on može poslužiti.

ja krumpir uvijek kuham u ljusci...za knedle, njoke i restani...ne znam, navika....bezveze mi ga prije guliti. kad se skuha onda samo skinem kožicu i to je to.

20 stu 2013, 16:55

Nanoibeba je napisao/la:Moja mama krumpire za šufnudkle i knedle kuha u ljusci. nema šanse da bi ih od pirea radila. Isto tako krumpi za pire se kuha očišćen i narezan a za restani u ljusci.

Stvarno ne znam u čemu je fora, li pretpostavljam da postoji (mislim fora) netko zna?

nema fore neke pretjerane
Kuhan u ljusci je suši pa tijesto bude nešto zahvalnije za knedle i njoke. Pire od knedli napravi nmalo više mljackavu varijantu.
zato ja od ostataka pirea uvijek radim krokete a kad radim njoke (knedle) onda rađe kuham krumpir u kori

Jedini recept za knedle sa šljivama, marelicama i slično koji znam da uspijeva je ovaj standardni krumpirovo tijesto; cca kila krumpira skuhanog u ljusic, 1 jaje, 5dag maslaca, oštro brašno (sigurno više od 300 grama) i nešto glatkog brašna.
Ne dodajem brašno dok mi se krumpir skroz ne ohladi

20 stu 2013, 18:10

Malamajo pravila sam marmeladu al sljive u komadu nisam smrzavala. Nisu mi se svidjale, vec su bile prezrele pa mi se cinilo kako nece biti dobre.

:mrgreen

20 stu 2013, 19:26

Mi se davimo u Lidlovim knedlama :nata , fantastične su/kao domaće (mislim da su Frozen dremas, ima ih 20-22 krupna, fina komada za cca 20 kn).
Toliko o receptu :oops:

20 stu 2013, 19:31

Dugo, dugo ;) ne pročitah ovako dobar recept :klanja :lol
Evo ja ću ih isprobati čim čim prije :)

20 stu 2013, 19:34

I nama ih je hvalila susjeda, maherica u kuhinji, da više uopće ne radi domaće, ali nama nisu fine. Baš nikome. :dunno Tijesto je ok, ali unutra je smjesa od samljevenih šljiva i puno cimeta, a to nitko ne voli.

20 stu 2013, 19:48

Jao, Lidl! Isprva sam pročitala Ledo :bonk
Onda ništa - neću isprobati :lol

20 stu 2013, 20:04

:lol neprocjenjivo :mrgreen
ja sam ih probala (ove iz lidla)...ali su moje bolje :nata

Malamajo pravila sam marmeladu al sljive u komadu nisam smrzavala. Nisu mi se svidjale, vec su bile prezrele pa mi se cinilo kako nece biti dobre

:lol eto. sad bi bile odlične :mrgreen

20 stu 2013, 20:26

smjesa od samljevenih šljiva i puno cimeta

Jesi sigurna da pišemo o istima - nikakav cimet ja tamo ne osjetim (naravno, ja posipam i cimetom i šećerom i vrhnjem :mrgreen ), a sad ovo za samljevenu šljivu - rascmoljano je iznutra, nije da ispadne cijela šljiva :lol, istina.

ja sam ih probala (ove iz lidla)...ali su moje bolje :nata

Lidlove su odlično rješenje za ove kojima se jede, a nemaju šljiva, volje za praviti...samo silnu želju za knedlama :lol

20 stu 2013, 21:21

Lidlove su odlično rješenje za ove kojima se jede, a nemaju šljiva, volje za praviti...samo silnu želju za knedlama :lol

:lol :dada kod nas doma se to kaže ovak: vrag je za silu i muhe kosal :mrgreen

20 stu 2013, 21:48

Duga je napisao/la:

Mi se davimo u Lidlovim knedlama :nata , fantastične su/kao domaće (mislim da su Frozen dremas, ima ih 20-22 krupna, fina komada za cca 20 kn).
Toliko o receptu :oops:

Znaci pravac u Lidl! :liza

21 stu 2013, 11:06

meni isto najbolji recept za knedle - lidl :liza jos malo malo budu po 13 kn.tako da se jednostavno nemogu natjerat na pravljenje domacih.ovako vise uzivam sa klincima :dada
a tek one sa sirom :liza

21 stu 2013, 11:11

Eh, moram napisati da sam i ja probala i ledove i lidlove knedle i bolji dojam su mi ostavile lidlove. Em zbog količine, em zbog cijene koja je česti snižena. I čini mi se da su veće.
Iskreno, ja ih nisam nikad pravila al ću sad morati nažicati mamu. :mrgreen

21 stu 2013, 11:11

meni su te Lidlove očajne. najbolje radi moja mama, ali nakon ove teme, mislim da ću ih probati napraviti.

nisam neki ljubitelj knedli, ali svi moji doma jesu

21 stu 2013, 11:18

Nema do domaćih, što je je.
Odgovori