O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Što ćemo danas kuhati?

14 lis 2011, 15:29

sto mene?
znas da nikad nisam sarmu spremila u zivotu :oops: to se ja sve uz mamu :luv slepam :lol

14 lis 2011, 15:31

olja je napisao/la:sto mene?
znas da nikad nisam sarmu spremila u zivotu :oops: to se ja sve uz mamu :luv slepam :lol

napisala si da jedna od tvojih cura obožava sarmu, davno, valjda prošle godine i ja sam to nekako zapamtila :dunno :lol

14 lis 2011, 15:32

aa, da, da, obje :lol
ne samo sarmu - kupus na bilo koji nacin :yess
vidis mi menija za protekli tjedan - sarma i slatki kupus :lol

14 lis 2011, 17:30

a nam su punjene paprike danas na meniju... to je jedno od rijetkih jela koje baš svi volimo :gladan

14 lis 2011, 20:42

Danas ostaci mesa, a veliko dijete se najelo slatkog kupusa kod bake

14 lis 2011, 21:23

danas okruglice od soje i špageti milanese, zelje salata.
sutra šareno varivo sa svinjetinom
nedjelja pohana svinjetina i piletina, krumpir i povrće iz rola, juha pureča, umak od bukovača

15 lis 2011, 10:48

pohana piletina, pire krumpir, kopar sos

15 lis 2011, 16:02

Juha, pire, špinat, jaja na oko

15 lis 2011, 20:57

U nedjelju juha od kokices povrćem pa ta ista kokica zapečena, pire i hren umak.

16 lis 2011, 08:48

Juha, šnicle u saftu s gljivama, pire/makaroni, miješana salata, puding

16 lis 2011, 14:34

Juha s graškom i mrkvicom, pečeni svinjski kare, a uz njega se pekao krumpir s tikvicama, lukom, crvenom i zelenom paprikom, mrkvom i šampinjonima. Salata - zelena s rikulom, svježe zelje.
Desert - torta s podlogom od keksa, karamel kremom, bananama i čokoladom te šlagom.

16 lis 2011, 14:43

Juhica
Pohana puretina i pire krumpir za klince
Zagrebački odrezaka (punjen svježim kravljim sirom) i kalapajsani krumpir za nas
zelena salata i cikla
za desert kesten pire

16 lis 2011, 21:38

kod mmame: gusta juha s junetinom i dooosta povrca, slozenac od ribanih tikvica, krumpira, poriluka i mlj. mesa (nemam pojma sta mu je sve radila, al je ispalo doooobro :up ), salata od krastavaca i paradajza iz njenog vrta :luv i za desert neki cokoladni kolac.
sve to imamo i sutra za rucak :)

17 lis 2011, 14:23

Čobanac

17 lis 2011, 14:36

danas-tikvice s krumpirom i faširanci
sutra-štrukle kuhane i pečene
prekosutra-poriluk varivo i buncek

17 lis 2011, 15:27

danas necu kuhati nista jer sam skuhala jucer duplu dozu, i to za danas i sutra :mrgreen

sareno varivo - grasak, mrkvica, krumpir, slatki krumpir, tikva i hrenovke :mrgreen
pita od marelica

17 lis 2011, 15:28

ivana7997 je napisao/la:danas necu kuhati nista jer sam skuhala jucer duplu dozu, i to za danas i sutra :mrgreen

i ja :joy i ja :joy

i ne samo to, MM je skuhao duplu dozu :klanja

17 lis 2011, 15:29

thalia je napisao/la:
ivana7997 je napisao/la:danas necu kuhati nista jer sam skuhala jucer duplu dozu, i to za danas i sutra :mrgreen

eh, sad cemo se samarat, ha?

mm je pospremio cijeli stan i ispeglao duplu dozu :joy

17 lis 2011, 15:54

- neki saft i njoke, i mm danas kuha :lol

18 lis 2011, 12:48

šareni čušpajz -poriluk ,mrkvica ,krumpir ,crvena leća ,ječam. I palačinke

18 lis 2011, 12:58

neke šnicle u nekom umaku i valjda njoke. sigurno pureća juha.

ovih dana sam totalno bez ideje

18 lis 2011, 13:36

jučer:
otalo juhe s mesom od nedjelje
kuhane štrukle

danas:
pureće bijelo meso na grill tavici
riža i kuhano povrće

18 lis 2011, 14:56

Minestrone juha
Blitva pod ulje s patatama
Pileći fileti prigani

Jučer smo čistili frižider tako je netko dobio japraka s lešo patatama, a neko pileće filete u bijelom umaku s rizi. Najdraže mi je kad se ti ostatci pojedu ;)

Za vikend se spremam praviti prava zimska jela, grah i sarmu :joy to mi svi vole.

18 lis 2011, 15:23

sareno varivo - grasak, mrkvica, krumpir, slatki krumpir, tikva i hrenovke :mrgreen
pita od marelica

Sve 5, samo mi ove hrenovke nikak ne idu uz tvoje ime :lol Kod mene varivo grašak-mrkva ide uvijek na malo prodinstanu piletinu i noklice unutra. Amadej to obožava, Benedkt zbog noklica baš i ne.
Ja isto danas ne kuham, ali ne što sam bila vrijedna, već je mm jučer spohao hrpu mesa, pa dečki imaju kaj jesti, a ja ću si nekaj smuljati. Imam nekakav mali patliđan i tikvicu u frižideru kaj moram potrošiti pa ću možda to i šampinjone na gril tavu + cikla za salatu.

18 lis 2011, 15:29

ivana7997 je napisao/la:
thalia je napisao/la:

eh, sad cemo se samarat, ha?

mm je pospremio cijeli stan i ispeglao duplu dozu :joy

:hahaha

sad tek vidim, kad moj opegla duplu dozu, tj. i jednu dozu, ode forum u paralelne sfere :lol

18 lis 2011, 15:32

beammama je napisao/la:

pita od marelica

Sve 5, samo mi ove hrenovke nikak ne idu uz tvoje ime

djelujem ti kao militantna protivnica hrenovki? :mrgreen pa nisam bas, kupujem ih tu i tamo

18 lis 2011, 15:48

Ne. Nigdje te nisam vidjela da pišeš agresivno negativno o tuđem odabiru bilo čega, pa te nikad ne bih svrstala u militantnu protvnicu, ali nekak sam te doživjela kao dosljednu zagovornicu i sprovoditeljicu zdrave prehrane u svojoj obitelji.
Ja koja redovno kupujem hrenovke i paštete ih smatram totalnim i najvećim smećem od hrane pa ih nekak uz tebe ne mogu nikako povezati.

18 lis 2011, 15:54

beammama je napisao/la:Ne. Nigdje te nisam vidjela da pišeš agresivno negativno o tuđem odabiru bilo čega, pa te nikad ne bih svrstala u militantnu protvnicu, ali nekak sam te doživjela kao dosljednu zagovornicu i sprovoditeljicu zdrave prehrane u svojoj obitelji.
Ja koja redovno kupujem hrenovke i paštete ih smatram totalnim i najvećim smećem od hrane pa ih nekak uz tebe ne mogu nikako povezati.

nisi citala onaj dio o upucavanju i ljubavi kroz zeludac? :lol

18 lis 2011, 16:06

Ne. Daj brzo link.
Ja tebe doživljavam kao totalni primjer asertivnog ponašanja.

18 lis 2011, 16:09

Juha, vrganji s jajima
Tema je zaključana