O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: Bozicni kolaci - 2013.

18 pro 2013, 20:43

Joj, medena pita, mmmmm :liza
I ja cu je praviti, to je tako jednostavan a fin kolac. Treba samo paziti da se kore ne prepeku.

18 pro 2013, 20:45

malamaja je napisao/la::( probaj staviti u frižider tijesto da se stisne. meni su jedne godine pucali za pozvizdit.....došlo mi da bacim sve u kantu. ipak, bili su toliko fini i prhki da nisam :mrgreen

ja bi pak rekla da pucaju jer su prehladni. tijesto se previše stislo pa joj se lomi. :dunno

18 pro 2013, 21:15

:zub ne znam. ja svoje nisam stavljala u friđ pa svejedno nisam mogla fino napraviti rupu s kuhačom. isto su pucali :znoj
bum vidla danas.
medena pita uspjela :liza sad čekam da se malo popusti i kore omekane.
da se pohvalim, kupila kalup za paprenjake danas na dolcu :joy
odoh sad u treću šihtu :kima

18 pro 2013, 22:39

Meni mama salje madjaricu, breskvice, orahove stangice i krancle.
Ja cu samo jednu turu medenjaka i kozacke kape.
I dosta.

18 pro 2013, 23:25

JiA je napisao/la:Meni mama salje madjaricu, breskvice, orahove stangice i krancle.
Ja cu samo jednu turu medenjaka i kozacke kape.
I dosta.

ovekozačke kape , jesu to mađarski čupavci iliti šubare
jel ako jesu s tim kolačem ima tolko posla da je čudo jedno - ko dva obična kolača - te napravi , te izreži te namaži te obmaži, pa prelij pa uvaljaj ... ajme meni

nisam se nikad uvatila u koštac s njima

18 pro 2013, 23:28

pčelica_maja_23 je napisao/la:
jel ako jesu s tim kolačem ima tolko posla da je čudo jedno - ko dva obična kolača - te napravi , te izreži te namaži te obmaži, pa prelij pa uvaljaj ... ajme meni
nisam se nikad uvatila u koštac s njima

:hahaha dobar opis! ja sam se jednom uhvatila s tim, i nikad više ;)

18 pro 2013, 23:37

kozačke kape su mi fine, ali priznajem, puno mi je to petljancije.

19 pro 2013, 09:18

husarski gotovi. više su ispucali oni koji su bili na sobnoj temperaturi. pola tijesta sam stavila u zamrzivač na kratko, eh ti su puno manje pucali ...poanta - jestivi su jedni i drugi :mrgreen s finim domaćim pekmezom od marelice ....i angeleki bi ih jeli :nata

19 pro 2013, 09:53

ja sam se odlučila na medenu pitu, mađaricu, breskvice i marcipan. možda još nešto s kokosom.

solea, kakav je tvoj recept za medenu pitu?
jel mora inače u te kore mast ili može jedanko dobro poslužiti maslac? mast ne koristimo.

19 pro 2013, 10:10

Ja skoro svaki Božić pravim ruske kape/šubare, meni to nije petljancija, to je valjda jer ih volim jesti :kavica :p
Ja još nisam počela ni sa kolačima ni sa čišćenjem kuće :ajme

19 pro 2013, 10:37

ja ne čistim dok ne završim kolače :nesvist koja bi bila svrha :lol

19 pro 2013, 16:50

i meni stoje u kuhinji vani stvari, ali relativno uredno, dok ne završim kolače

meni nisu fine šubare. ona krema nutra mi je grozna.

19 pro 2013, 18:19

Masha je napisao/la:ja sam se odlučila na medenu pitu, mađaricu, breskvice i marcipan. možda još nešto s kokosom.

solea, kakav je tvoj recept za medenu pitu?
jel mora inače u te kore mast ili može jedanko dobro poslužiti maslac? mast ne koristimo.

zašto ne ? maslac bi isto trebao biti ok. moje dijete kaže da joj je prefina medena pita :joy

21 pro 2013, 13:54

kod mene samo medenjaci gotovi i već pola pojedeno

mrak medenjaci by solea :dada
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 2361_n.jpg

Re: Bozicni kolaci - 2013.jeto

21 pro 2013, 14:23

Krasni su:). Ali kako si ih uspjela u srcolikom obliku napraviti? Meni bude jako mekano tijesto, nikako za valjanje.

21 pro 2013, 15:46

Moji keksi za išlere su pečeni, u pon ću kremu.
Gotove i šape po receptu malemaje, pusa i hvala još jednom, super su! :joy :luv
Idem sad dalje

21 pro 2013, 18:00

bornice neka ti tijesto dugo bude u fruđu,. prek noći i malo ga izvadi ostavi na sobnoj i valjaj uz brašna malo

21 pro 2013, 18:20

Pretvrdo sam zamijesila tijesto za kokos kiflice.
Uopce ga ne mogu oblikovati, preprhko je.
Ima li mu spasa ili da bacim?

21 pro 2013, 18:55

izvaljaj i reži čašom u krugove
ma kaj bi bacala
ako su grdi polij ih čoksom

21 pro 2013, 19:15

Ma dodaj malo mlijeka!

21 pro 2013, 19:16

Ili margarina, jos bolje od putra su jako prhke

Re: Bozicni kolaci - 2013.jeto

21 pro 2013, 19:32

Mala Bornica je napisao/la:Krasni su:). Ali kako si ih uspjela u srcolikom obliku napraviti? Meni bude jako mekano tijesto, nikako za valjanje.

ja sam tijesto drzala u frizideru nekih 1,5h
onda bih otkinula komad, razvaljala, brzo modlicama vadila oblike i stavljala peci
cijelo to vrijeme, ostatak tijesta je stajao u fridzu
i tako sve malo po malo vadila komade tijesta dok nisam ostala na malom komadiću ostataka koji se nije stigao ohladiti za valjanje već sam ih stavila kao kuglice i tako ispekla obične okruglog oblika
i zbilja super recept moram priznati

prvi put sam ga radila, al sam stavila 200gr integralnog brašna, 200 oštrog i 100 glatkog
i svejedno je mljac
ja bih podnijela još manje šećera al ostatku ukućana odgovara pa možda drugu turu ispečem isto, bez smanjivanja šećera

21 pro 2013, 21:45

mrhmm.... nasla te kutije.. sve ocerupano... a i male su mi od onih tri u paketu mogu iskoristit samo najvecu a ostale bi mali gazda koristio kao bubnjeve pa sam ipak otisla u miler.... mislila sam se izmedju one velike kockaste il dvije manje okrugle pa ipak na kraju uzela okrugle.... al od ponudjenih one najvece.... :mrgreen .... i razdijelila kekase i sad came cekajuci bozic... jedna kod mene jedna kod sveki.... pitate se sad kako ne nestanu? e pa lipo rekoh ukucanima da sam ih prebrojala.... :nata .....

a pecenje kolaca za sad je gotovo.... osim ako mi neko sastrane ne naruci stagod...... sad bi bilo super da ima kakav topic o nacinima pripreme peradi.... umaci zaljevi i naljevi za kokicu pjetlica patkicu puricu il neku divlju letecu zivinu.....

21 pro 2013, 21:46

Uspjela sam napraviti krašotice, trufle, paprenjake, a mama mi je u kooperaciji s mojom maturanticom napravila krancle i trokutiće s lješnjacima. :mrgreen
Imam na pola napravljene oblatne. Uspjela sam spremiti većinu na sigurno, samo mi trufle misteriozno nestaju. :lol
Krašotice sam radila prvi put i mojima nekako nisu najbolje sjele (nema nestajanja). Mislim da bih mogla drugi put složiti bez kakaa, malo su im gorkasti.

21 pro 2013, 22:37

Ja sam danas ispekla po dvije ture vanili kiflica, jedne s orasima i jedne s kokosom, sutra cu i s bademima, te najvise volim. Zamijesila tijesto za raspuklice, sutra ih zavrsavam. Kuglof mramorni je u pecnici.
Sveki prepustam orehnjacu i makovnjacu a ja cu jos preksutra naoraviti kolac u koji ide krema i slag (nabavila sam rcpt za ljubavno pismo).

21 pro 2013, 22:38

Jucer sam bila pravi grinch- zbog okolnosti ovog mjeseca koje su se naslagale i mislila sam otici u neku slasticarnu i kupiti kilo, dve kolaca. Aliiii... moje cure navalile da specem medenjake, keksice ove, one, madaricu i tako nabojale one 5,6 vrsta. Sto drugo napraviti nego se uhvatiti posla :mrgreen
Danas smo napravile: medenjake (pola ture vec fali) tako da cu sigurno morati jos jednu peci, kiflice od bajama, pistacio borice i zvjezdice s narancom (inace ih radim sa cokoladom, ali ove sam odlucila naranca i cokolada u kombinaciji) Za sutra planiram: madzaricu, salamicu sa zele bombonima, coko kuglice. U ponedjeljak naranca snite i to je to. Nadam se da se nece sjetiti jos necega :mrgreen

21 pro 2013, 22:55

mrava je napisao/la:Moji keksi za išlere su pečeni, u pon ću kremu.
Gotove i šape po receptu malemaje, pusa i hvala još jednom, super su! :joy :luv
Idem sad dalje

:luv :kiss

ja sam jutros još zvijezde s cimetom ....malo gnjecavo i pimplavo ali ajde....jedan protvan je uspio. još staviti glazuru od bjelanjaka i šećera i to je to....

21 pro 2013, 23:01

Toliko ste vec kolača ispekle, a niti jedna prijava na igrici?

Ja jos nemam niti jedan :ajme

21 pro 2013, 23:08

Nda, na igrici je taaako pusto.

:(

22 pro 2013, 00:18

Isusek :znoj
Napravljeni medenjaci i paprenjaci, medenjaci su kao sto im ime govori, mrak, jedino ja tulava nisam ostavljala dosta razmaka pa su se polijepili pa su ruznjikavi :p
Paprenjaci su me bome namucili iako je fakat dobar ovaj dr. Oetker recept :)

Krepana sam ko da sam kopala :lol
Sutra jos kuglice od mrkve i nesto fino kremasto na Badnjak.
Mama ce makovnjacu i baklavu i nama dost :zivili
Odgovori