O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Odgovori

Re: kako se rade domaće štrukle?

30 lis 2009, 11:16

Kupiš svježe kore za štrudlu filaš smjesom sira ,vrhnja i jaja , plus malo posoliš slažeš, kora, fila ,kora fila i tak sa 3 lista ,zarolaš i to ponoviš još dva puta tak da dobiš tri kobasice.Zaliješ vrhnjem i pečeš ,ispadne super ,fino ,a brzo i ne zmažeš cijelu kuhinju. :mrgreen:
radila i sa blitvom ,samo ju usitniš i narežeš u sir ,isto je mljac.
A može se i narezati prije kuhanja ,tanjurom(on stisne krajeve pa ne curi )i kuhati u slanoj zauljenoj vodi.

30 lis 2009, 11:36

teutonija je napisao/la:A može se i narezati prije kuhanja ,tanjurom(on stisne krajeve pa ne curi )

pogodi kome curi :roll:

to su one svježe kore koje se kupe na placu?

30 lis 2009, 12:11

Rusulica pa zato i kazem zagorska pita zeljanica :mrgreen:
Al sad si me sjetila, mozda ti se svidi. Mi radimo slicnu verziju toj tvojoj piti u lisnatom sa starim kruhom. Namocim u mlijeku bijeli kruh. Slozim u protvan. Gore zalijem smjesom sira, jaja i prokuhane blitve i ukoliko imam viska (a najcesce nemam) i gore stavim jako namocen kruh u mlijeko ali mu jos odrezem koricu i naribam malo sira da se zapece. Stvarno malo sira.
To recimo radim za veceru. Mi volimo taj gnjecavi kruh sa sirom i blitvom.

Prava bosanska pita zeljanica se mota u zvrkove. Ova tvoja verzija Teutonija je verzija gibanice ja mislim.
Zeljanica se radi da se fil stavi na jednu koru, pa se kora zarola pa se onda jos zamota u zvrk.

25 vel 2010, 16:42

Supermama, :klanja :klanja , super, super recept. Radila sam danas štrukle po njemu i izvrsni :joy :joy su!!!
Odgovori