Konačno jedan topic za mene na receptima
Iako, kolače volim, pa ponešto i znam, i uspijeva mi sve ono što ne traži "pipkav" posao...e da, odavno ne radim torte, a slabo mi idu i dizana tijesta...Lara - ako ti idu fritule onda će ti sve ići...Meni su recimo fritule (rađene po receptu iz knjige al nemam pojma di sam pogriješila...vjerojatno ne znam neke osnove) bile oba puta za u smeće.
Dočim mi nekakvi keksići i medenjaci uspijevaju (naravno nije to estetski baš za slikat

) Uspijevaju mi i nekakvi obični tipa čupavaca...
Palačinke s nutelom su mojima najdraže i to radim non stop...ali kod palačinki je po meni štošta diskutabilno i molim odgovor na pitanje
Kako izgledaju uspjele palačinke?Naime, moje palačinke se sviđaju meni i mojim ukućanima, nekim frendovima...dok će mi recimo sveki za njih reć da su grozne. A ja mislim (iako ona inače radi super kolače kao i sve ostalo) da su njene grozne jer su pretanke, anemične i slinave...a ja takve mrzim, i mislim da moraju biti malko deblje i obavezno zapečenije (ništa bez onih tamnih krugova po njima mljac

). Dalje, ja stavim obavezno u smijesu pola vode a pola mlijeka, dok neki kažu da treba samo vodu stavit.
Na kraju krajeva, palačinke bi jel trebale bit o.k. ako nisu sirove, predebele i pokidane

?
ivana7997 je napisao/la:ja ne bih rekla.
ili moras voljeti ili biti streberica. moja sveki mrzi peci kolace, mrzi kuhati, mrzi cijeli svijet. a kolaci joj ispadnu odlicni.
i mm joj je dobro ispao
Točno tako, štrebericama kolači izgledaju najljepše.
Doduše moja mama nikad ništa ne vaga...e sad ili ona ima savršen osjećaj, oko...

ali jednako dobre kolače radi kao i sveki, ili moja tetka ili sestrična koje doslovce prate recepte i odvaguju pipkavo svaki svakcati gram

A meni se isto čini to malo suludo...nešti grama više manje, tamo amo...tako da i ja sve radim otprilike, i ne želim vagu u kuhinji. Jel to stvarno nužno?
Imala sam jednu staru susjedu koja bi svaki put častila kolačima, kad ih napravi. I kadgod bi imali neku manu, bili manje savršeni, ona bi uvijek rekla: Nisu mi dobro ispali jer im jaja nisu bila dovoljno svježa
Ili i u tome ima istine?