O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
08 ruj 2015, 13:17
ajme sandra blago ti se, jop mi je i meni ono - za prste polizat!
ja ću danas srdelice pržene i tikvice s koprom.
sutra bi se odvažila musaku, moram malo recepte pogledat! i grčku salatu uz to!
09 ruj 2015, 08:44
Sandra- fino papate. Zavid
nedjelja- odojak, pečeni krumpiri i francuska
pon- ostaci od nedjelje mi, djeca -pizza vani
jučer- buča u paradajzu, pureća štruca, pire krumpir i zelje na salatu
danas- bolonjez, špageti i opet zelje salata. Druga polovica
09 ruj 2015, 08:49
Teutonija, kako radis bucu u paradajzu? moze s hokaido tikvom?
09 ruj 2015, 09:47
mi ćemo danas tjesteninu sa sirom i brokulom od Jamie Olivera i paradajz salatu uz to!
09 ruj 2015, 11:52
Ana ja tak radim baš onu pravu buču- za bučnicu, hokaido je slatkasta pa ne znam kak bi ispalo. Al opet sve ovisi kak ko voli.
Radim ko i friško zelje.
Na ulju izdinstam luk, malo jače, gore bacim naribanu, posoljenu i ocijeđenu buču i dinstam. Onda zalijem paradajzom iz tetrapaka, dosolim, dodam malo kima i kopra i to je to.
09 ruj 2015, 13:26
Hvala
09 ruj 2015, 13:41
danas je bila manistra s tocem od poma i salata, a desert je od sinoc, tart s mangom
10 ruj 2015, 09:14
Tijesto i bolonjez od jučer. Cure, mi ćemo lovački.
10 ruj 2015, 09:47
španjolska piletina i polenta.
sutra ću minestrone i možda palačinke za večeru
Sljedeći tjedan moram kuhati nešto što mogu dan ranije skuhati.
10 ruj 2015, 09:50
krpice sa zeljem i pečena piletina, ima jučerašnjeg clafoutisa od šljiva by Solea za desert
10 ruj 2015, 12:13
taman sam zamisila tortilje, to sam obecala starijem da ce biti za rucak, a zadnji put je i mladi s gustom to jeo
u to ide piletina s porilukom, fazol, kukuruz, crvena i zelena paprika, pome....svak stavlja sto zeli, ali meso idi kod svih
10 ruj 2015, 12:17
I kod nas su tortilje uvijek omiljene, samo sto se ja sluzim starim trikom, pa svo povrce odmah u meso stavim, a po izboru se stavlja salata, rajcica, sir, guacamole, grcki jogurt i slicno. Papriku inace nitko ne bi dobrovoljno uzeo
10 ruj 2015, 12:31
mladi sve uzme, on sve voli

stariji malo bira, ali sve vise i raznolikije jede, napokon

zbog njega sam se i bacila na raznorazno pravljenje kolaca i torti, trazila sam recepte di se stvalja mrka, svjezi sir, vrhnje i sve sto inace nije jeo i malo po malo zavolio je dosta toga
10 ruj 2015, 13:05
jučer je bio kelj sa krumpirom na lešo i svinjske šnicle na pariški, desert zlevanka. Danas ce biti pasta alla norma i malo pilećeg filea na naglo. Desert - kukiji od kikiriki maslaca i čokse.
10 ruj 2015, 14:00
Dakle, osim krempita, ostalo je isto

Caponatu sam danas pravila, njima s penama, meni s kranjskim kobasama. Sad gledam pun wok i mislim se hoću li još malo
11 ruj 2015, 07:45
Ina

jučer sam pohala patlidžane, ajme

savršeni su bili, savršeni! mm i ja smo baš guštali

a bilo je još i pohanog mesa, kuhane riže i karfiola iz pećnice.
danas dagnje na buzaru i orade iz pećnice (u dobrom društvu

s vinom i povrćem)
za desert će biti panna cotta
11 ruj 2015, 09:07
goveđa juha s domaćim rezancima
štrukli i zelje salata
patlidžani, njami....
11 ruj 2015, 11:00
Maaaaajoooooo
evo me, stižem na ručak
Kod nas ono sklepana izmišljena neka gusta juha s tonom povrća kaj je bilo u frižideru. Ali to sam već jučer napisala.
U nedjelju me čeka spremanje velikog ručka. Moraju biti punjena teleća prsa a ja nemam pojma kak se ta teleća rebra/prsa peku. Jel se to peče naglo? Polako? Znam kako se peče koljenica, to sam nekad davno i radila.
11 ruj 2015, 11:22
dat ću ti rezance, juhu moraš sama skuhati

jel može ? baka mi je napravila od domaćeg brašna i jaja tonu rezanaca....ima viška barem jedna kutija
meso možda zapeči na visokoj temperaturi i onda laganini, na 200. ak krene jako rumeniti staviti foliju . mislim da je tak moja mama pekla.
ja koljenicu radim u zatvorenoj posudi, više se dinsta...i onda samo na kraju ostavim da se zapeče, pred kraj kojih 10 min.
11 ruj 2015, 11:34
adorabla jel misliš punjena prsa kao vleiku roladu ili kako? ja sam pravila tako roladu od telećih prsa, a unutra je išao blanširani špinat, i onda neki nadjev od dinstanog luka, suhih rajčica i mozarele, ne sjećam se bviše šta sve ide. i to se zaola, zapeče na naglo ili u tavi se zapeče sa svih strana i onda se u rerni pokrije folijom i na lagano se peče.
mi ćemo danas neku ribicu i blitvu, sutra juhicu domaću s domaćim rezancima (ja sam dobila od tete punu kutiju) i vidjet ćemo kako će se dan razvijat, šta ćemo popodne...
11 ruj 2015, 11:44
ma da morat će biti punjena ali ne ko rolada nego mislim da će biti s rebrima baš. Ne znam još ni tko će to kupiti ni kako moram napraviti

Mislim to šogorica za zajednički ručak u nedjelju traži pa ne znam još kako će to ona smisliti i već mi je stres (mislim da bi najbolje bilo da si to sama radi, ali ajde, to je neka druga zamorna priča).
Da i meni to kao nešto da bi bilo najbolje zapeči pa onda pod folijom ali razmišljam da se i svinjska rebra peku u foliji pa se onda zapeku. Pa mi se to čini isto.
Moram surfati malo i tražiti kak da to izvedem a da ne upropastim meso.
Latice nemrem zapeći na štednjaku jer će to biti popriličan komad a ne rade mi sva kola da ono istovremeno ih sva upalim.
Majo ja bih gotovu domaću juhu od govedine i domaće rezance. Ne paše mi ova tvoja opcija
11 ruj 2015, 11:51
Adorabla je napisao/la:ma da morat će biti punjena ali ne ko rolada nego mislim da će biti s rebrima baš. Ne znam još ni tko će to kupiti ni kako moram napraviti

Mislim to šogorica za zajednički ručak u nedjelju traži pa ne znam još kako će to ona smisliti i već mi je stres (mislim da bi najbolje bilo da si to sama radi, ali ajde, to je neka druga zamorna priča).
Da i meni to kao nešto da bi bilo najbolje zapeči pa onda pod folijom ali razmišljam da se i svinjska rebra peku u foliji pa se onda zapeku. Pa mi se to čini isto.
Moram surfati malo i tražiti kak da to izvedem a da ne upropastim meso.
šogorici bih lijepo rekla da ako želi punjena teleća prsa s rebrima da ih si sama ispeče

reci mesaru, ako imaš provjerenog, što ti treba i on će ti dati najbolji savjet. ja sam ih jednom punila, ali bez rebara, i on mi je napravio džep. budući da je bio veliki komad, nisam zapekla na tavi već najprije na cca 230 u zagrijanu masnoću u pećnici pa onda pokrila i smanjila na 150
budući da mi je najstarija odlučila biti vegetarijanka (kuku-lele!), moram svaki dan smišljati što ću s njom. za danas je poželjela blitvu pa će je i dobiti i uz to jaja na oko. mi ćemo domaće ćevape, muž pripremio, i juhu od junetine
12 ruj 2015, 19:01
Mi smo danas imali varivo od buče, pire-krumpir i mesnu štrucu. Ostalo mi je malo pirea pa sam nam napravila i par knedli sa šljivama i marelicama.
Sutra će biti pileća juha, punjene paprike i palenta. AKo budem u stanju, napravit ću nešto za desert, ali ne znam što...
12 ruj 2015, 19:44
mesožderi su danas jeli juhu, burek, zelenu salatu i pečene paprike, a vegetarijanka je dobila svoj vege-burek s gljivama, paprikom i tikvicom
14 ruj 2015, 09:06
Subota lungić punjen sa dvije vrste sira i vlascem, apšmalcane mahune s krumpirom i paradajz.
Jučer pileća juha, pečena patka i vratina, mlinci, krumpir i zelena salata.
Pileći rižoto (ječam, heljda i riža na trećine) s puno povrća. Krastavci salata.
14 ruj 2015, 09:26
mi danas juhicu zakuhamo, imamo roštilja od jučer i uz to moja friškonapravljena zimska salata od graha. samo otvorim teglu
14 ruj 2015, 12:33
jedem lovački

ili bolje studentski

juniorka je izvan kuće...kuhinja je kjuzo. ostaci juhe, kuhanog, knedli sa šljivama....sendviči svih vrsta...sir i vrhnje..špek i luk, paradajz
spremam se napraviti bučnicu. buča je već na izdisaju
14 ruj 2015, 16:33
Nisam kuhala cijelo ljeto i baš mi se teško vratiti u kolotečinu. Jučer sam po juniorovom izboru radila musaku. Danas imamo pečeni oslić u foliji, brokula i krompir sa maslinovim. Od jutra paralelno radim i šalšu od 10 kg pomidora. To ću zamrznuti u više posuda pa kad nemam vremena nešto skuhati, šalša sa paštom će biti idealna.
14 ruj 2015, 20:54
Danas juha od bundeve i specle sa spinatom i sirom ( za vikend je dvaput bio rostilj, nije im bilo danas do mesa

), matovilac.
Za sutra se ostati juhe i napravila sam curry sa piletinom i cashew orascicima, plus basmati. To vole jako.
Sto me dovodi do slijedeceg: cesto skuham navecer za sutra, pa se to do mog spavanja, ne ohladi dovoljno za frizider. Kad je vani hladnije, stavim jednostavno na balkon, pa ujutro prebacim u frizider. Ali sta sad da radim, vani je 20, da ostavim na sobnoj ili da ipak stavim u frizider?
14 ruj 2015, 23:31
Ja ostavljam na sobnoj.
I meni se promijenio režim pa prvi put ever moram kuhati dan ranije. Polako se privikavam, no jos osjećam otpor

Danas je bio lovački + kuhani kukuruz, sutra pileci paprikas sa njokima, paradajz salata, a morat ce biti i neki desert jer cvile da nema ničeg slatkog

.