O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: Danas kuhamo...

04 ožu 2014, 09:24

majo meni su fini ćevapi iz naše mesnice na jarunskom placu, to je ona u prolazu, i sad već neko vrijeme kupujemo meso na kvatriću u žumberčanki

04 ožu 2014, 11:00

Ćufte u paradajz umaku i pire.

04 ožu 2014, 12:01

malamaja je napisao/la:olja, karfiol varivo :bis ili karfiol juhu....ili pohani karfiol :yess

na kraju sam ovako - da budu zadovoljni i mesožderi i oni koji vole i oni koji ne vole karfiol:
skuhala krumpir i karfiol i složila ih otprilike u sredinu vatrostalne zdjele, a okolo proprženo mljeveno meso, zalila bešamelom, naribala sir odozgo i stavila da se zapeče. uz to zelena salata.

04 ožu 2014, 12:03

danas krpice sa zeljem i šnicle.
Iznenadilo me malo sutra, zaboravila sam da je danas fašnik i onda sutra čista srijeda. Tak da moram nešto novo smisliti za sutra. Tradicija je ipak tradicija

04 ožu 2014, 12:04

Joj, Adorabla, šta mi radiš - opet moram guglati :lol

04 ožu 2014, 14:00

a sem mu gajde kaj sad guglaš :lol fašnik = zadnji dan karnevala a čista srijeda je prvi dan korizme. Ili se to zove korizmena srijeda. Uglavnom nešto vjersko ali kod nas tradicija koje se mama jako držala pa se onda i ja držim njoj u spomen :luv

04 ožu 2014, 14:52

:dada :dada da, da...sutra je zapovijedani post :mrgreen danas ćemo se nakrcati fritulama i ostalim đakonijama a sutra....zapečeno tijesto sa sirom, endivija i matovilac....možda neka povrtna juhica, od karfiola recimo ;)

04 ožu 2014, 15:21

Pa eto - nisam znala da je to obavezni post :)
Adorabla je napisao/la:Iznenadilo me malo sutra,

Inače, ovo sam prvi put pročitala kao "malo morgen" :hahaha

04 ožu 2014, 15:57

Danas jedemo ostatke slatkog kupusa jer se nije baš jeo, djeca navalila ići kod dide i bake, a uz kupus su faširke.

Sutra je Pepelnica pa ćemo oslića i krumpir salatu

04 ožu 2014, 21:51

Jucer ostaci od nedjelje. Danas cufte i palenta zapecena sa sirom. Sutra bolonjez. Prekosutra neka manestra - jos smisljam.

04 ožu 2014, 22:50

evo i mene, natrag za štednjak ... bili fino na godišnjem 10-ak dana - nisam kuhinji primirisala, samo stolu jesam :lol

jučer sarma što mi je mama spakirala, a danas ostatci roštilja (što mi je mama spakirala), lešo krumpir na ploškice i prokulice Jamie Oliver style https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/brussels-with-hustle
prokulice su bile odlične!!!

sutra domaća tjestenina sa sirom i brokulom, isto by Jamie Oliver ;) i zelena salata!

05 ožu 2014, 16:37

Juha i tijesto sa sirom zapečeno. Salate kisele po želji.

05 ožu 2014, 18:51

Jučer su bili ostaci pašticade i žličnjaci od raženog i graham brašna te zelena salata s rotkvicom i čičokom narezanom na prutiće (otkrila sam čičoku i skroz se oduševila).

Kako mi je mama u nedjelju donijela glavicu domaćeg kiselog zelja, za danas sam skuhala sarmu, a biti će i za sutra.

05 ožu 2014, 20:25

Mi smo postili oslića i krumpir salatu, danas je Pepelnica

06 ožu 2014, 14:56

mi danas riža/pšenica/ječam sa šparogama i zelena salata

sutra sam mislila pravit nešto novo od Jamie Olivera - basmati riža i slatko-kiseli umak od povrća s ribljim lopticama, ali mislim da ću ja uz umak i rižu napravit ribu vulgaris umjesto loptica jer loptice su od lignji i račića, a i nemam sve začine :ajme

06 ožu 2014, 15:53

Pileći saft, tjestenina, zelena salata

06 ožu 2014, 17:09

pita od poriluka s kobasicom, juha od muškatne tikve :bis

08 ožu 2014, 19:47

Jučer: riblji štapići, makaroni, zelena salata

Danas: pileća juha, domaće lazanje, zelena salata, buhtle s pekmezom

08 ožu 2014, 22:57

kelj varibo i pljeskavice

09 ožu 2014, 11:51

Pileća juha, carsko meso, pečeni krumpiri, za djecu bijelo meso, zelena salata, munchmallow

09 ožu 2014, 12:49

pileća juha, pečena piletina i krumpiri, zelena salata, maldi luk i rotkvice

09 ožu 2014, 19:09

Juha od goveđeg repa, pečeno pile, sarma, pohana pureća prsa, pire krumpir, mlinci, zapečeni grah (ljuta i blaga varijanta), matovilac, radić, kisela paprika i krastavci, torta s jabukama, karpati.

10 ožu 2014, 09:21

U subotu su bile tortilje s nesto malo mesa i puno povrca i opet Solejkine fritule :-).
U nedjelju govedja juha, peceni svinjski but s mladim krumpirima, salata od mladog radica, rikule, endivije i čičoke te grah salata shillijem i mladim lukom. Za desert - Ritter sport :-) .

Danas ce biti ostaci mesa, ista salata i neki prilog, a sutra grasak s noklicama i mesom iz juhe.

10 ožu 2014, 09:38

Kelj varivo i faširke od purećeg mesa, ostaci munchmallowa

10 ožu 2014, 11:27

rizoto od poriluka :nokti zelena salata i bakina torta :liza

10 ožu 2014, 12:26

Jučer roštilj, mahune na salatu, krastavci i mladi luk s vrhnjem i mladi luk i rotkvice natur.
Danas- od jučer. :liza
tražim ideje za sutra. :ajme

10 ožu 2014, 12:52

mi smo jučer isto imali roštilj ali umjesto mesa smo okretali pastrve. Bile su baš mljac, svježe, svježe. Još sam ih napunila timijanom tako da je sve mirisalo. Uz to salata od rotkvica i komorača, salata matovilac,rikula,radič,puterica i salata od krumpira s mladim lukom.
Za desert mi ćer napravila mafine od limuna. Jako su dobri bili. Nekakav recept s kulinarike sam skinula. Baš osvježavajuć i dobar.
Danas piletina u slatko-kiselom i riža (i opet salate matovilac/radič bla bla bla). Juhu sam zaboravila. Jučer sam ju skuhala pa smo pol jučer pojeli a danas ide druga polovica.

10 ožu 2014, 12:58

svinjske šnicle na naglo, kelj s krumpirom na lešo.

Adorabla, ovaj slatko kiseli umak praviš sama ili kupiš gotovi?

11 ožu 2014, 10:46

Filane paprike i ćufte, pire krumpir. Ja ću s pireom od cvjetače.

11 ožu 2014, 10:58

kako ih radiš bez riže? potpuno isto i samo ju izbaciš ili mijenjaš nečim?
Tema je zaključana