O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: što ćemo danas kuhati?

12 kol 2011, 11:33

teutonija,
kako pravis strdlu sa kruskama,moze recept?

12 kol 2011, 11:39

Ko i s jabukama :lol samo kaj ne ribam kruške nego ih sitno narežem.I kore posipam krušnim mrvicama ,al to nekad radim i s jabukama ak su jako saftne.

12 kol 2011, 11:45

Super :mah ,nisam nikada pravila sa kruskama pa sam mislila da imas neki specijalni recept..u nekom sam strudla moodu i obavezno isprobam :mah

12 kol 2011, 13:19

Mazilica- čekam recept.

Kad idete u KR? Popodne traju nedjelje s krapinskim pračovjekom ,bude zgodno ,mi ćemo doći negdje iza ručka, ak imaš vremena javi mi se. šaljem ti broj na PP.

12 kol 2011, 13:31

I danas punjene paprike

12 kol 2011, 13:32

u nedjelju :) kaj ima na tim popodnevima? nekaj ekstra?
ja sam zamislila nekako čitav dan u zagorju, otišli bi i do grešne gorice, a na putu doma prošli i kroz kumrovec.

12 kol 2011, 13:39

evo recept - odokativne količine.

sastojci: patliđan
pelati (ili šalša od svježih rajčica, kad je već sezona)
tortelini - s punjenjem po želji, ja obično uzmem u lidlu one od 500 g, pa koji mi dođu pod ruku
mozarella - ja opet lidlovu, najjeftinija je, a skroz ok.

postupak: patliđani se narežu na poprečne kolute i nasole da ne budu gorki, pa se lagano uvalaju u brašno i poprže na malo maslinovog ulja.
od pelata ili svježeg paradaza se napravi šalša - luk se prodinsta, doda se paradajz i začini - ja stavim malo vegete natur, listiće svježeg bosiljka i svježu majčinu dušicu, mrvu papra.

u protvan ili vatrostalnu staviš malo umaka, red patliđana, torteline, umak, patliđane i složiš narezanu maozzarellu, pa kratko zapečeš.

meni je to dosta i samo za sebe, ali mojim dečkima kronično fali meso uz to, obično napravim i pohanu piletinu.

12 kol 2011, 14:36

Mazilica- http://www.tzg-krapina.hr/dogadaji/dogadjaj-9-ljeto-u-krapini za nedjelju :mah

Inače bude program , svira neki bend ,pa defiliraju razne prigodne jelte maskote, ovisno od teme ,klopa ,pićence , :mrgreen eko domaći proizvodi(vina od voća ,medovi....) kakva predstava pod večer..., prošlu nedjelju su npr vozile kočije ,besplatno , dijelili su sladolede jer su bili predstavljani stari zanati između ostalih i sladoledar to je klincima bilo super....
Niš posebno ,al je veselo

Receptić je super. :mah

13 kol 2011, 09:46

A sad da ne oftopicarim više

Danas imam šogora na ručku ,a kak jučer nisam kuhala niš ,danas sma se potrudila.

Teletina u škartocu iz MC-a i tapioca puding s ananasom za desert.

13 kol 2011, 12:34

Krumpir salata i prženi odresci šarana

14 kol 2011, 11:18

Krem juha od vrganja, pomfrit, pohane šnicle, kolač: http://www.coolinarika.com/recept/rum-punc-snite/ :p

14 kol 2011, 13:13

kumpir leso, zelena i kukumar salata

14 kol 2011, 13:16

ajngemaht, janjetina s krumpirima iz pećnice, miješana salata.

14 kol 2011, 13:19

ajngemaht, janjetina s krumpirima iz pećnice, miješana salata.

gotovo isto, samo nije ajngemaht vec pileca juha. plus pohani patlidjani.

15 kol 2011, 12:52

juha od povrća, roštilj meso i šampinjoni, salata, sladoled :)

15 kol 2011, 14:07

Krem corba od brokula, pecenica, salata od tikvica sa bijelim lukom, paprike sa vrhnjem kao prilog, mada ja samo to ruckam kad je na stolu :mrgreen Sladoled.

15 kol 2011, 14:18

Spageti bolonjez. Jogurt pita.

15 kol 2011, 15:03

francuski krumpir + ostaci od jučer

16 kol 2011, 08:41

Jučer nisam ništa kuhala preko dana jer smo išli na kupanje a navečer smo naručili pizzu.

Danas kuham varivo od mješavine povrća: mahune, luk, grašak, mrkva, krumpir, brokula, cvjetača + tjestenina u obliku životinja (da bude sinu zanimljivije) ;)
Zadnja izmjena: mrava; 16 kol 2011, 12:16; ukupno mijenjano 1 put/a.

16 kol 2011, 09:58

juha, meso od jučer, krumpir, salata

16 kol 2011, 10:28

grašak s noklicama i hladni odojak od jučer.

16 kol 2011, 10:36

danas -riža s povrćem i šnicli na naglo, pečene paprike ili krastavci s vrhnjem već po želji
sutra -punjena paprika

16 kol 2011, 10:47

Riža s đuveđom i salata neka. Za kasnije bučnica.

16 kol 2011, 11:15

Pasulj :mrgreen

16 kol 2011, 11:53

prekjučer buće na ćušpajz, pire i šnicli na naglo
jučer šalša s tjesteninom, zelena salata
danas pečeni picek, rižoto od gljiva, zelena salata

16 kol 2011, 12:01

Sandram,
jogurt pita,moze recept?
:mah

16 kol 2011, 12:13

Jogurt pita
Prhko tijesto: 25 dgk brasna, 17 dkg maslaca, 4 zutanjka, 5 dkg secera, 1/2 pzp. Brzo umijesiti s malo mlijeka.
Tijesto podijeliti na dva dijela. Pola razvuci i staviti u tepsiju, drugu polovicu u zamrzivac (ja tu drugu povicu jos razdjelim na dva dijela jer mi je kasnije tako lakse ribati posto tijesto brzo postane gnjecavo).
Fil: snijeg od 4 bjelanjka, 10 dkg secera, 2 vs, sok od pola limuna. U to dodati 2 kisela vrhnja (ja stavim plave dukatova) i 2 cvrsta jogurta. Na kraju 4-5 zlica brasna (ja stavim 3 zlice brasna i 1 zlicu gustina). Fil sipati preko kore i staviti u pecnicu na 200 st na 20 min. Nakon toga naribati drugu polovicu tijesta i peci jos 20 min.

Danas za rucak rizi bizi i raznjici.

16 kol 2011, 13:21

jel bi mogle kupine u tu jogurt pitu?

17 kol 2011, 07:19

Vrganji s jajima i burek sa sirom

18 kol 2011, 11:31

Jučer đuveđ ,pečena piletina i paradajz salata. Kasnije palačinke

Danas kuhani krumpir ,vratina na naglo i pečene paprike na salatu (mljac, to sam jučer napravila.)

Sutra ajngemahtec juha, pržene papalinice i krumpir na salatu.
Tema je zaključana