O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.
Tema je zaključana

Re: KUHARSKI ISTRAŽIVAČI - brbljaonica

01 ožu 2012, 21:10

i meni je super tema, malo "seljačke" i jako fine papice.
Jedva čekam prve prijave.

01 ožu 2012, 23:19

joj, čuj "seljačke" :ajme
i kako sad da sudjelujem u igri?

zezam se, naravno :lol
giami :kiss

02 ožu 2012, 14:03

:lol

06 ožu 2012, 16:18

Makar baš i ne ljubim jetrica, ali ne mogu ne primijetiti kako su na fotki prelijepa, čisto ih poželim probati! :)

07 ožu 2012, 14:55

vjerovali ili ne, ja sam taman htjela sudjelovati u ovom krugu i to bas sa tim receptom. :basnecu
no, nije to bitno, bitno je da sam sad vidjela sliku i sliiiiiiniiiiiiim koliko ja to volim jesti. cudo jedno.
a u zgance nikad ne stavljam mlijeko, pa cu to drugi puta probati.
bavo za recept :up

07 ožu 2012, 15:48

MalaSirena je napisao/la:Makar baš i ne ljubim jetrica, ali ne mogu ne primijetiti kako su na fotki prelijepa, čisto ih poželim probati! :)

Meni je samo fotka lijepa :mrgreen jer su jetrica jedna od rijetkih namirnica koje od najranijeg djetinjstva ne bih pojela za nista na svijetu :lol . Ali znam da imaju puno stovatelja i obozavatelja.

07 ožu 2012, 15:53

Ok, sad znamo da jetrica nisu Tanjina :mrgreen :kima

07 ožu 2012, 16:06

mada bi taj objed isao i za puno manje od 15 kn/osobi.

Ja volim :mrgreen
Edit:jetrice na zaru

07 ožu 2012, 16:13

teutonija je napisao/la:Ok, sad znamo da jetrica nisu Tanjina :mrgreen :kima

nema sanse :hahaha
(radije bih travu jela nego jetrica)

07 ožu 2012, 16:20

mrs. eastwood je napisao/la:mada bi taj objed isao i za puno manje od 15 kn/osobi.

Ja volim :mrgreen
Edit:jetrice na zaru

Nisam baš sigurna da bi bilo jeftinije, jer toga onda treba više ispeći.

07 ožu 2012, 16:29

jel smijem ja brbljati s vama, iako neću kuhati :oops:

htjela sam reći, mi smo se prilično izvještili u recesijskim i zdravim jelima.
recimo, srdelice i inćuni, često je kila 10 kn.
ili fažol, a tko ga napravi dobro, za prste je lizat. pola kile je najviše 10 kn. može se raditi i zapečeni :dada

osim jetrica, ima raznih pašti s umacima koji nisu skupi (pa i famozna carbonara :mrgreen: ), mislim ja došla pričat, a uopće ne znam jel smijem.

ako dobijem ban, znat ću :nesvist

07 ožu 2012, 16:43

pa naravno da smiješ pričat :hahaha

a moš i kuhat, komotno.
sve si super nabrojala, daj pofotkaj to što praviš i pošalji fotke, šta se čeka :)

07 ožu 2012, 16:45

tanjabb je napisao/la: Ali znam da imaju puno stovatelja i obozavatelja.

ja bih ovo mogla zaokrenut :lol iako znam da ima dosta onih koji ih ne vole, ja ih obožavam :)

pileća, pureća, svinjska, teleća, na žaru, na saftu, u brašnu, na naglo..... jetrica, mmmmm

al ne volim baš sve iznutrice :mrgreen

07 ožu 2012, 16:49

Solea je napisao/la: daj pofotkaj to što praviš

:ajme

07 ožu 2012, 17:15

Beamama - da, mislila sam na ove sa zgancima... samo dodala da volim sa zara :D

Mi isto volimo jednostavno. Ako se ide na sezonske namirnice, prakticki vrlo ekonomicno se da kuhati.

07 ožu 2012, 17:30

Ako se ide na sezonske namirnice, prakticki vrlo ekonomicno se da kuhati

To je tocno. Ali to recimo iskljucuje vecinu mesa jer meso je ipak skupo. na sezonskom povrcu i zitaricama se moze zaista jeftino zivjeti.

07 ožu 2012, 17:40

istina :)

meni su super sva 3 jela, al jetrica su mi mrak :up
i da znate, ljepse mi je brbjlati s vama ovdje nego se brinuti hoce li tko skuziti sta sam ja kuhala ili nece :lol
nekak bi radije da se vise ne suzdrzavamo :D

07 ožu 2012, 17:47

solejce, ti si temu odabrala totalno u skladu sa aktualnim politickim zbivanjima :lol
u grckoj je hit knjiga sa recesijskim receptima, tj. receptima iz 2. svj. rata

07 ožu 2012, 17:50

Skuhaj koji :mrgreen

Iako se tema zove recesijska jela zapravo nam svima na pamet padnu jednostavna seljacka jela koje smo jeli u djetinjstvu (barem nama rodjenima u komunizmu kada su i neke osnovne namirnice bile rijetkost pa je i najobicniji kaiserschmarn bio gozba samo takva). :p

07 ožu 2012, 18:06

Meso...
Da, i bas mm dosao doma s cetiri bifteka :ajme

Prije se nije ni jelo meso svaki dan. Danas tamo izmisljaju nemesni ponedjeljak?! Wtf?
Danas je meso dostupnije nego prije, cini mi se.

Super da se povela prica, a grah se i dalje moze bacati!!!

07 ožu 2012, 18:11

Bogme, da imam starih ratnih recepata, i ja bih kuhala za ovu temu :mrgreen ako iskopam neki možda šta i skuham ;)

07 ožu 2012, 18:29

A bogme i prvih dana rata kad je nestalo struje i poceli se zamrzivaci topiti... tu bi se naslo dobrih recepata :mrgreen

Poslje samo humanitarna i mlijeko u prahu :roll

07 ožu 2012, 19:15

joj, tanja, ja sam kaiserschmarn zvala maminim specijalitetom :lol

moze se na ovoj temi svasta lijepog kuhati :)
jedino sam ja nekako u slatkom modu ovih dana :nokti

08 ožu 2012, 03:31

u di ste nasli jetrica i zgance, to mi je bilo omiljeno jelo u skoli :mrgreen

mama to nikad nije radila, sve dok ja nisam par puta napravila, sad nam je taj trik, u ove recesije, jednom tjedno na meniju (ne non stop s jetricama, vec piletinom, svinjetinom, zelucima itd...)

08 ožu 2012, 16:51

Pa, ne moraju ni mesna jela biti skupa. Nama je npr. jedno pile za 3 obroka. Nikad ne pečem cijelo pile, ispeku se bocke, dobatci i krilca (to je za nas četvero 6 komada mesa - znači ima i repete), bijelo ide u nekakav rižoto ili s povrćem ili tako nešto, a hrptići idu u grašak s noklicama ili mahune varivo, još uz to mi ostane trčak, kožice i kosti od prsa za juhu (dodam još nekakvu kost od nečeg drugog i grincajg i juha za 5).

08 ožu 2012, 17:00

Beam, ona vi ili imate velike kokosi ili malo jedete :mrgreen . Ja jucer ispekla 7 bataka i mojih troje muskaraca u kuci pojelo u jednom obroku sve.

08 ožu 2012, 17:06

tanjabb je napisao/la:Beam, ona vi ili imate velike kokosi ili malo jedete :mrgreen . Ja jucer ispekla 7 bataka i mojih troje muskaraca u kuci pojelo u jednom obroku sve.

Piceki iz dućana oko 1,5 kg :dunno Obično je pečeno meso uz neki prilog i salatu + kruh u (kak moji klinci to vele) "macaljku" od pečenja, prije toga juha i mislim da nismo baš od malih porcija (pogledaj na fotke - svi smo okrugli, osim Amadeja).

08 ožu 2012, 17:13

pa kad dodas i juhu i prilog i salatu i kruh onda to nije mali obrok. Ali onda je pitanje je li to jos uvijek jeftin obrok?

08 ožu 2012, 17:46

tanjabb je napisao/la:pa kad dodas i juhu i prilog i salatu i kruh onda to nije mali obrok. Ali onda je pitanje je li to jos uvijek jeftin obrok?

Hmm, kad kuham nešto bez mesa, onda mi jauču da su gladni i svako malo roštaju po frižideru tako da mislim da je jeftinije pojačati neki obrok mesom.

08 ožu 2012, 18:56

MalaSirena je napisao/la:
tanjabb je napisao/la:pa kad dodas i juhu i prilog i salatu i kruh onda to nije mali obrok. Ali onda je pitanje je li to jos uvijek jeftin obrok?

Hmm, kad kuham nešto bez mesa, onda mi jauču da su gladni i svako malo roštaju po frižideru tako da mislim da je jeftinije pojačati neki obrok mesom.

Ovak je i kod mene. Nista bez mesa :lol
Tema je zaključana