kako svi kući obožavamo jagode zanima me da li postoji način da se zamrznu a da su i dalje ukusne pa da ih imamo i zimi.baš bi bilo lijepo za božić napravit tortu od jagode

Sada je: 02 kol 2026, 00:26.

):ZAMRZAVANJE JAGODA
Pre zamrzavanja sveže obrane, zdrave, ne prezrele jagode dobro oprati pod tušem
hladne vode i ostaviti u cedilu da se dobro ocede. Potom otkloniti peteljke i prebrati
plodove. Jagode se mogu zamrznuti na dva načina: pojedinačno zamrzavanje plodova ili
zajedno. Preporučuje se pojedinačno zamrzavanje koje se obavlja tako što se jagode
rasprostru po poslužavniku ili plehu, tako da jedna drugu ne dodiruju i stave se u
zamrzivač. Posle zamrzavanja jagode se pakuju u plastične posude ili kese, bez šećera ili
posute šećerom u količini od 100 do 200 gr na kg jagoda. Šećer omogućuje da jagode
zadrže pri konzumiranju izgled i boju svežih plodova. Ovako zamrznute jagode mogu se
čuvati u zamrzivaču do 9 meseci.

, ja isto obozavam jagode, ali, ne volim gnjecave - a, to mi se redovito dogadja kad ih smrzavam. Ja jos uvijek nisam otkrila cudotvorni recept koji jagode odrzava Jagodama s velikim J, van sezone. Pa ih onda satrem u marmeladu ili nesto slicno
(to izdrzi i van sezone
)
olja je napisao/la:Nadjoh ovo (inace nisam nikad imala neku vecu kolicinu jagoda kako bih ih zaledila - mi to sve odmah potamanimo):
ZAMRZAVANJE JAGODA
Pre zamrzavanja sveže obrane, zdrave, ne prezrele jagode dobro oprati pod tušem
hladne vode i ostaviti u cedilu da se dobro ocede. Potom otkloniti peteljke i prebrati
plodove. Jagode se mogu zamrznuti na dva načina: pojedinačno zamrzavanje plodova ili
zajedno. Preporučuje se pojedinačno zamrzavanje koje se obavlja tako što se jagode
rasprostru po poslužavniku ili plehu, tako da jedna drugu ne dodiruju i stave se u
zamrzivač. Posle zamrzavanja jagode se pakuju u plastične posude ili kese, bez šećera ili
posute šećerom u količini od 100 do 200 gr na kg jagoda. Šećer omogućuje da jagode
zadrže pri konzumiranju izgled i boju svežih plodova. Ovako zamrznute jagode mogu se
čuvati u zamrzivaču do 9 meseci.
hvala olja hvala ti

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.