Balu je napisao/la:Boysmama, koje torte su iznutra torte vlakica na kat?
gore je ledeni vjetar sa jagodama (imam cijeli topic o tome na receptima, ne pitaj

), a dolje je čokoladna torta sa čokoladnom kremom kuhanom na pari i sa dacquoise korama sa čokoladom (dakle, bjelanjci, šećer u prahu, popečni i oljušteni lješnjak i trgana čokolada na komadiće)
beammama, nemam ti pojma za zamrzavanje biskvita, prvi put to čujem

mislim, pretpostavljam da se mogu zamrzavati (kao i kruh uostalom), ali ih svakako ne bih filovala zamrznute nego bi ih prvo odmrznula jer krema treba fino prionuti uz biskvit i malo ga eventualno još i navlažiti i pritisnuti, a to ne može ako je zamrznut... ja obično kad imam puno posla oko torti (kao upravo sad!!

), onda prvo spečem biskvite i obavijem ih prozirnom prijanjajućom folijom u više slojeva, onako čvrsto dok su još topli da mi sačuvaju svu potrebnu vlagu i budu super nakon par dana, ali nisam ih držala duže od toga... oni kupovni za torte su mi koma i bezukusni, a oni stoje bez beda duže u tim svojim pakiranjima
ne znam za ovo van frižidera, kreme su ionako uvijek kritičnije po kvarljivosti od samih biskvita i ja ih (iskreno) ne bi držala van frižidera da prenoće, osim ako vani nije 0° C

mene je frka za te kreme (iako su kuhane) da ostanu i u frižideru duže od 3 dana... a tu ti se onda javlja i drugi, konkretniji problem, a to je da većina krema na sobnoj temperaturi nije čvrsta nego se skoro pa razlijeva, posebno one sa maslacem, a to baš i ne bi bilo poželjno pod teškom fondant pokrivkom da počne cijela torta curiti
ja upravo krenula sa nekom tortom na 3 kata za mog najstarijeg ljubimca, a tu opciju sam odarala jer imamo dan za danom 2 slavlja (jedan dan s kumovima i frendovima, a drugi s rodbinom) pa ćemo skidati i puhati kat po kat

najdonja će biti ferrero rocher, pa onda u sredini kokos torta, a na vrhu čokoladna mousse torta