silki
Krancle s Dulce de leche
250 gr brašna (pola pola)
100 gr šećera
125 gr maslaca
1/2 pzp
1 vanilin šećer
1 jaje
ribana limunova korica
2 žlice hladnog mlijeka
Maslac razmrvite u brašnu. Ja ga obično naribam direkt iz frižidera na krupni ribež, brže se opusti. Dodati šećer, maslac, pzp, vanilin šećer i limunovu koricu. Zamjesit uz pomoć malo hladnog mlijeka. Formirati u disk i ostaviti sat vremena u hladnjaku.
Razvaljati na pobrašnjenoj podlozi. Vaditi kalupićima i peći 15 tak minuta na 180 stupnjeva.
Pečene i ohlađene lijepiti čim vam je drago.
Moji su lijepljeni s mliječnim karamelom s ovog bloga http://damijenestoslatko.dobrahrana.jut ... ni-karamel
Za lijepljenje
Dulce de leche (mliječni karamel)
1 l punomasnog mlijeka
4 dkg maslaca
30 dkg šećera
Žličica ekstrakta vanilije
Pola žličice sode bikarbone
malo soli
1) Pustite mlijeko da provri pa mu dodajte sve ostale sastojke
2) Smanjite vatru i ostavite da se mješavina kuha cca 2 sata (vrijeme kuhanja ovisi o jačini vatre i o sastojcima, ali bolji se rezultati dobiju dužim kuhanjem na laganoj vatri). Povremeno miješajte.
3) Kad se mješavina počne zgušnjavati, miješajte neprestano i skinite s vatre kad bude imalo konzistenciju tekućeg karamela (hlađenjem će se još malo zgusnuti). To možete provjeriti istom metodom kojom se provjerava gustoća marmelade – stavite tanjurić u zamrzivač i kad je hladan na njega stavite žličicu karamela. Ohladit će se i vidjet ćete koliko je gust.
4) Prelijte u steriliziranu staklenku i zatvorite. Kad se ohladi, stavite u hladnjak. Rok trajanja mu je mjesec dana (barem tako kažu, kod mene to nikad nije doživjeo mjesec dana).
http://damijenestoslatko.dobrahrana.jut ... ni-karamel
Radila sam bržu verziju, u expres loncu. Odličan je ispao
Je zezancija al' isplati se svakako.







)





[/quote]



