Stranica: 7/7.

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 27 stu 2015, 21:48
Postao/la malamaja
punjene tikvice i crveno zelje na salatu. medenjaci

sutra je grah ....za desert su police od krumpira sa špekom :mrgreen desert će se protegnuti do poslijepodnevnih sati :lol
u nedjelju smo na post kolinje ručku kod familije : pečenice, krvavice i ine delicije stiižemo :joy

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 28 stu 2015, 19:37
Postao/la Anamija
Jucer bolonjez, danas hot-dog, za desert pita od jabuka, sutra peceni butic od svinjice i krumpiric, za desert lava cake i sladoled od vanilije.

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 28 stu 2015, 21:44
Postao/la mrava
Pogačice sa čvarcima

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 29 stu 2015, 00:26
Postao/la Solea
Anamija je napisao/la:Jucer bolonjez, danas hot-dog, za desert pita od jabuka, sutra peceni butic od svinjice i krumpiric, za desert lava cake i sladoled od vanilije.

vidi se da je ručak po tvom guštu :lol da butić, svinjica, krumpirići :lol :lol

majo, dobar niz ;)

pogačice s čvarcima ću i ja uskoro :joy :lol


kod nas jučer cottage pie, danas rebarca iz pećnice s pireom i svježom miješanom zimskom salatom.
sutra ručamo vani. ali napravila sam finu tortu :)

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 29 stu 2015, 00:49
Postao/la Mirci
Danas krpice sa zeljem i pariške šnicle, kiseli krastavci. Štrudla od jabuka.

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 29 stu 2015, 09:47
Postao/la Hajdi
Danas govedja rebra marinirana i pečena u pećnici, prvi put radim, dobila sam domaće meso. Jučer odresci u umaku i tjestenine, jako su bili fini.

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 29 stu 2015, 16:04
Postao/la MalaSirena
Jucer smo rucali juhu, špinat i pire. Da malo pojacamo, za veceru su bile lađice s hrenovkama i sirom.
Danas je bila juha, peceni pileci bataci i svinjska vratina s mlincima, zelena salata. Za desert strudla od visanja i focaccia s rajcicama, maslinama, mozzarelom i karameliziranim lukom.

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 29 stu 2015, 16:10
Postao/la mrava
Pileća juha s taranom, svinjska rolada s jajima i slaninom, pire, zelena salata, žuti kolač s višnjama

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 29 stu 2015, 20:58
Postao/la leptir422
Jučer lazanje i salata, danas pileći paprikaš sa rižom kao prilogom i salata.
Jučer desert štrudl od jabuke, danas palačinke :D

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 09:57
Postao/la Adorabla
Mrava pa zar u nedjelju vec piceka. Ja mislila da cemo cijeli tjedan s tobom jesti specijalitete.

Danas varivo od poriluka i bundeve s kobasom. Jucer smo imali eksperiment :lol pureći šnicli s kruškom i camembertom. Jako jako fin eksperiment :1

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 10:39
Postao/la Ina66
Adorabla, daj detalje o poriluku s bundevom - imam i jedno i drugo doma

i mi smo jučer bili na post kolinje ručku - jetrica na toč s purom
danas ću MMu, koji nije bio s nama, peći krvavicu s kiselim kupusom (možda mu se pridruži jedno dijete), najstarija je poželjela juhu od kupusa i leće pa ću smišljati u hodu

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 10:54
Postao/la Crazy Daisy
vidim da je zima sve bliže :lol

jučer pileća juha, zagrebački, pire krumpir i kinekol na salatu. desert medeno srce

skuhala i sarmu za preko tjedna. ima je puno, tako da će vjerojatno trajati par dana :lol

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 11:10
Postao/la Margot
Adorabla je napisao/la:Mrava pa zar u nedjelju vec piceka. Ja mislila da cemo cijeli tjedan s tobom jesti specijalitete.

Jucer smo imali eksperiment :lol pureći šnicli s kruškom i camembertom. Jako jako fin eksperiment :1


Zvuči super, receptić na sunčeko, prosim. :nata

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 11:15
Postao/la mrava
Adorabla, ma ja ti inače kuham samo specijalitete :mrgreen :hahaha

Danas: juha iz vrećice, zapečena cvjetača - vrlo inovativno :ajme

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 11:19
Postao/la Adorabla
Adorabla, daj detalje o poriluku s bundevom - imam i jedno i drugo doma

izdinstaš poriluk s malo soli, dodaš bundevu, zaliješ s malo vode, kuhaš da bundeva omekša. Ako ti je to prerijetko onda dodaš ili zapršku ili krumpir ili slanutak da ti malo zgusne. Ja taj krumpir i slanutak kuham posebno pa smiksam u cijelosti i umiješam u varivo. Varivo samo ne miksam jer mi ispadne malo nedefinirana boja. Dodaj vrlo malo vrhnja ako voliš i naribaj muškata.
Zar to nije neka tvoja verzija jela s bundevom? Mislila sam da sam to tebi ukrala recept.

Margot kako naziv kaže improvizacija :lol Prvo sam deblje narezala medaljone puretine. To na kratko prepekla na naglo s obje strane u tavi. Maknula s tave, i na laganoj vatri dinstala krušku narezanu na jako tanke listiće. Onda sam vratila nazad meso u to, dobro sve promiješala i ponovno meso zagrijala i na vrh stavila fete camemberta samo da se otope dok mi jedemo juhu. Eh da naravno da uz to najbolje ide onak umak od brusnica kojeg sam imala od prošle godine ostatke pa je naravno super sve začinio :1

Mrava oprosti ali svinjokolja je apsolutni delux specijalitet :nata Kad sam bila mala naravno da to nisam znala cijeniti :lol

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 11:42
Postao/la Margot
Odlično, obožavam slatko-slano kombinacije. ;)

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 11:48
Postao/la Mirci
super zvuci, adorabla :up

kod mene jučer juha od špinata, svinjska pečenka u loncu, pekarski krumpir, prokulice na lešo i mješana matovilac-zelena salata. Desert i jučer štrudla od jabuka.
Danas ono što je ostalo od jučer plus pomfrit i cikla salata.

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 11:49
Postao/la mrava
Adorabla je napisao/la:Mrava oprosti ali svinjokolja je apsolutni delux specijalitet Kad sam bila mala naravno da to nisam znala cijeniti

Istinu zboriš :lol

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 11:56
Postao/la teutonija
Jučer lazanje i friško zelje na salatu.
Danas juneća juha i žabac u rupi. Degustiramo naše domaće kobasice, a i svježe kiselo zelje uz to. :liza

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 12:39
Postao/la lara72
Kremenadle, lešo krompir i dinstano zelje.

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 13:12
Postao/la Ina66
Adorabla je napisao/la:
Adorabla, daj detalje o poriluku s bundevom - imam i jedno i drugo doma

izdinstaš poriluk s malo soli, dodaš bundevu, zaliješ s malo vode, kuhaš da bundeva omekša. Ako ti je to prerijetko onda dodaš ili zapršku ili krumpir ili slanutak da ti malo zgusne. Ja taj krumpir i slanutak kuham posebno pa smiksam u cijelosti i umiješam u varivo. Varivo samo ne miksam jer mi ispadne malo nedefinirana boja. Dodaj vrlo malo vrhnja ako voliš i naribaj muškata.
Zar to nije neka tvoja verzija jela s bundevom? Mislila sam da sam to tebi ukrala recept.

možda i je, zvuči mi poznato :lol
samo, ja to zovem juhom :hahaha

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 30 stu 2015, 13:15
Postao/la Solea
svinjokolja je uskoro ;)
i mada se vratimo punog gepeka čvaraka, kobasica, seka, sarmi, salenjaka.... ja prvo skuham griz na mlijeku :mrgreen
tako već zadnjih par godina :lol

Re: Kuhamo u studenom

PostPostano: 01 pro 2015, 09:36
Postao/la teutonija
Meksički mix povrća izdinstan s malo maslaca i aceta, i pileći mini pile na naglo. Kiselo zelje na salatu.