Sada je: 12 kol 2026, 16:36.

mama, koga vise volis?

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

mama, koga vise volis?

PostPostao/la TanjaMT » 25 tra 2007, 08:58

moj M. prolazi sad neku fazu s kojom ja jedva izlazim na kraj. bila sam i u savjetovalistu za roditelje na razgovoru, i s njim i sama. psihologica me umirila, veli najnormalnija predskolska kriza, djeca osjete da nadolazi promjena, a nisu sigurna kakva. mijenja raspolozenje, od agresije do bespomocnosti.
sinoc pitanje: mama, koga vise volis? (oboje su u krevetu, spremni za spavanje, mazimo se). ja naravno odgovaram, oboje jednako. pocinje drama... on po svom (moras reci, nekog volis vise, ne moze se uvijek volit jednako, reci ime kad te pitam), ja po svom (mame uvijek jednako vole, to samo mame na svijetu vole djecu jednako, nabrajam primjere u kod poznatih ko ima 2,3 i vise djece, sve ih jednako vole, ma ne znam vise ni ja sta sam pricala). sve zavrsava njegovim placem, ulazi tata i situaciju prekida, veli mu da su to gluposti, da mu je mama odgovorila i da on mora prihvatit mamino misljenje. meni je poslije prigovorio da sam previse usla u diskusiju s njim i da sam trebala nakon druge recenice zavrsiti temu, ugasit svjetlo i objavit povecerje. ja vise ne znam sta sam trebala, al sam jos i jutros iskomirana... i da, curica je sve vrijeme pazljivo slusala, al nije nista govorila.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la eli » 25 tra 2007, 09:16

uh, moja 4,5godišnjakinja traži da joj svaki dan ponovim da je volim najviše na svijetu, tj. više nego tatu. dobro da je jedinica ;) ipak lakše kad se uspoređuju sa ocem nego sa braćom.

valjda je to takva faza nesigurnosti. primijetila sam da je u zadnje vrijeme postala malo nesigurna u sitnicama, a do nedavno je imala samopouzdanje do neba (ajde, još uvijek je to zanemarivo na drugim poljima).
eli
Sveta krava

PostPostao/la TanjaMT » 25 tra 2007, 09:28

ma meni je to pitanje samo jos jedan znak da sam ja ipak dobro procijenila da je on u nekoj malo "zescoj" krizi, zato sam i isla kod psihologice. on je cak razvio i neke tikove, koji traju vec koji mjesec, koje ja/mi ignoriramo, ali on ih je postao svjestan. cak me je pitao zasto to radi (malo iskrivi usta, kao da ga nesto "zulja" na desnima). to se pojaca kad je nervozan ili umoran, i gotovo nestane kad se s necim bavi (puzzle, crtanje, pisanje).
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la TmamaKiN2 » 25 tra 2007, 09:34

drzim vam fige, iako ja mojima objasnim kako ih volim najvise na svijetu, no svakom ponaosob i da je ona moja NAAJdraza curica i da ju volim jako jako jer sam juprvu rodila i ona je moja JEDINA cura, a njemu da je on moj NAAJdrazi decko i da ga volim neizmjerno i da je on moj jeeedini decko i tako dalje i tako blize i svakom dam dozu ljubavi i to je to :3srca :3srca :3srca izbjegavam ovo volim vas oboje najvise na svijetu; nitko ne voli dijeliti ljubav pa tako i ja svakom doziram nnjegovu dozu,mozda da probas tako ;-)
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la TanjaMT » 25 tra 2007, 09:41

Tmama, to sam ja dosad govorila, moj najdrazi decko i moja najdraza cura. ali, pitanje kao takvo nije dosad NIKAD bilo postavljeno. ovo je prvi put da je on mene trazio, ZAHTIJEVAO da se izjasnim (reci ime, da li razumijes kad ti kazem reci jedno ime!). ma ja sam :cry:
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la piko » 25 tra 2007, 09:43

Ja svojo curi (4,5 god) kazem da ih volim oboje, al nju volim duze jer se prije rodila. P bude sretna, a F (2,5 god.) ponavlja ''mene mama jako voli''.

:mah
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 25 tra 2007, 10:19

mozda kenjam kvake, ali ja liamu otkad se rodio tijekom dana i pogotovo pred spavanje uvijek kazem da ga "volim najvise na svijetu".
e sad kad smo dobili i kiana sam si ja pocela kontat kako njemu reci zapravo isto, a da opet bude neka razlika i da se svaki moze osjecati posebno (naravno da kianu to trenutno ne znaci nista, ali pocinjem sad da si obojica dobro zapamte).
i odlucila sam (pametnijeg se nisam mogla sjetiti) da cu kianu govoriti da ga "volim najjace na svijetu".

vidjet cemo kroz par godina jesam li dobro to osmislila ili ne, no u ovom trenu mi se cini da bi to moglo biti prihvatljivo.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Krumpirić » 25 tra 2007, 10:23

Meni je to nekako normalno,i ja i brat smo to radili mami u nekim fazama djetinjstva :dunno i još bi analizirali,mene više voliš zbog tog,njega zbog toga :mrgreen:
Mene Marin zabrinjava jer,na primjer,uvijek gura mm-a od mene i neda mu da me zagrli..dere se mojaaaaa mamaaaaaa,mojaaaa...sve mi se čini da bi s bracom ili sekom to bio raspašoj.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la eli » 25 tra 2007, 10:26

krumpirić, moja nasrće i ne dozvoljava nam ni poljubac ni zagrljaj. prije pola godine me nagovarala da ga zatvorimo u ormar ili zazidamo u zid ili bar izbacimo iz kuće. :dunno hvala bogu, više joj te ludosti ne padaju na pamet, iako mm-a često pita da se zamjene kreveta.
eli
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 25 tra 2007, 10:28

eli je napisao/la:krumpirić, moja nasrće i ne dozvoljava nam ni poljubac ni zagrljaj. prije pola godine me nagovarala da ga zatvorimo u ormar ili zazidamo u zid ili bar izbacimo iz kuće. :dunno hvala bogu, više joj te ludosti ne padaju na pamet, iako mm-a često pita da se zamjene kreveta.

oprosti ali :rollin
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sj » 25 tra 2007, 10:29

Tanja, ja sam sa svojom A. imala i faze "bolesti". Već sam bila luda kad bi mi rekla da je nešto boli pa bi mi to onda ona rekla na slijedeći način: "Znam da ćeš se ljutit, ali npr. guši me". Ili "Ne dišem" :shock: I danas mi sa svojih 8 godina zamjera da više voli T. koji ima 2 godine.
Zadnja izmjena: sj; 25 tra 2007, 10:29; ukupno mijenjano 1 put/a.
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la TanjaMT » 25 tra 2007, 10:29

piko, ideja ti nije losa :mah
liam :mah , dobro si ti to smislila ;-) . samo pricekaj pitanje: a kakva je razlika izmedju najjace i najvise? a zasto mene najvise a njega najjace, ja hocu da mene najjace, a njega najvise... itd, itd, kako god da napravis nije dobro :drink

(evo friskog primjera: M. ima alergijski konjuktivitis, dok testovi ne budu gotovi, kapamo u okice neke kapljice. sad ih naravno hoce i cura, ne more bit da se njemu nesto da, a njoj ne, pa makar to bile i kapi za oci!. veli on njoj: ti ne mozes, ja sam alergican a ti nisi! a ona u dreku: aaaa, hocu i ja bit alergicna, zasto uvijek ti mozes bit alergican a ja ne, buuuuuaaaa... ).
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la TanjaMT » 25 tra 2007, 10:31

sj koliko je to trajalo? cini mi se :shock: .
ja se zaista ponekad pitam jesmo li mi kao klinci iste stvari radili nasim roditeljima?
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la sj » 25 tra 2007, 10:46

Pa recimo da kad je krenula u školu je malo više okupirana obavezama. A ne mogu reći da je sve još uvjek sjelo na svoje mjesto. Nagore mi je što se stvarno osjećam kao loša mama prema njoj jer uvjek moram zaštiti malca. Ona je taj koji padne, lupi glavom i sl. I sada je moram vodit na neke alergijske testove jer ne znam je li kašljuca zbog stanja "u glavi" ili stvarno ima neku alergiju. Ali kad vide gdje si tanak - tu te definitivno pričepe. Meni su rekli da najinteligentniji odu u sferu "bolesti" jer time pridobiju najveću pažnju. Meni se par stvari poklopili u kratko vremena: rođenje malca + mmama se razbolila, tako da jednostavno nisam imala dovoljno vremena za nju. A prije toga sam davala 150% sebe. I opet ponavljam ono što sam rekla na "drugo dijete" nije lako, ali mi se ovo čini normalno stanje. Ono prije je bilo "ludilo" :shock:
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la LiKmama » 25 tra 2007, 11:05

liam , dobro si ti to smislila . samo pricekaj pitanje: a kakva je razlika izmedju najjace i najvise? a zasto mene najvise a njega najjace, ja hocu da mene najjace, a njega najvise... itd, itd, kako god da napravis nije dobro

hmm :da? a ne znam, valjda bum se nekak izvukla :drink (recimo, reci im da ce im tata to bolje objasnit, a ja idem na kavu :caj)
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 25 tra 2007, 11:53

gle, koliko vidim oni su gotovo jednako stari kao i moji, u tom slucaju se slazem s tm, presla si granicu i upustila se u diskusiju; ja bi rekla kako sam vec rekla (da se ne ponavljam) i jos bih dodala da jedna majka nem oze nikako izabrati i imenovati samo jednoga i TOCKA, kraj price, ti si tuzna ako on nije zadovoljan s odgovorom ali u tvom srcu, krilui.... ima mjesta za oboje, uvijek i zauvijek.... :3srca :3srca
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la kim » 25 tra 2007, 13:09

Ja kazem na to : volim vas beskonacno - a to je toliko puno da ako me jedan jedan dan nanjutui to se ni ne primjeti - jos uvijek vas volim beskonacno puno! :3srca
kim
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamainana » 25 tra 2007, 13:44

Ja kad mene pitaju koga više voliš odgovorim protupitanjem, pa šta ti ne voliš mene i tatu jednako, to ih obavezno zbuni.
Jedino sam sretna što ne izbacuju tatu, znam da nam se jednom i drugom jednako vesele.
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.