Sada je: 28 srp 2026, 19:21.

Zvuci, mirisi, boje....

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la maja3 » 18 svi 2007, 14:34

Zezam Fima ja sam naime isto jarac :) štreber
Predvodnik stada bikova
Domagoj, Dora, Mislav su...
maja3
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mamidji » 19 svi 2007, 00:41

SlucajniGost je napisao/la:I bijeli wc papir. Kroz cijelu trudnoću. (Paranoja da na šarenom neću vidjeti ako bi se nešto desilo). :lol Ni danas ga baš ne kupujem.

tocno tako!
evo neki dan sam prvi puta nakon trudnoce i poroda (btw Roko ima 6 i pol mj.!) kupila rozi wc papir na sveopce cudjenje Mm-a :mrgreen: !
na porod me podsjeca sunce koje je osvanulo toga jutra i grijalo me... ja se ne sjecam tog cijelog dana ali MM mi veli da je bio prekrasan suncani ponedjeljak!
inace, jutros je jedna moja draga frendica rodila i dok mi je njen muzek prepricavao porod.....obuzela me neka toplina :3srca oko srca, najezila sam se i umalo rasplakala od dragosti!
tako se nekako osijecam uvijek kad cujem da je netko rodio..... bilo da mi je bliska frendica ili netko no name!
taj osjecaj me podsjeca na onaj osjecaj koji me prozimao onoga ponedjeljka u 10.30 kada je Roko ugledao ovaj svijet :luv

malo :oft : na trudnocu me uzasno podsjecaju bademi i mineralna voda (koju inace ne mogu smisliti ) koje sam tamanila u nadi da ce mucnine biti manje i u borbi sa :puke !
ne moram vam reci da bademe vise ne mogu smisliti....
Roko 30.10.2006.
Franka 08.04.2010.
Mamidji
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JaMajka » 20 svi 2007, 14:23

A vi mene raspekmeziste! Sve tako nekako nježno i milo pričate o svojim porodima-bez obzira bili oni laki ili teški vidim da ih se skoro sve vrlo živo i baš kao što rekoh nekako nježno sjećate i to mi je jako dirljivo...Budite sigurne da ću se sjetiti ovih vaših priča kad i ja napokon dođem na red i sad još i više jedva čekam taj dan i ne bojim se ničega samo se molim da sve prođe u redu... A i naučila sam nešto; 2 paketa CORNY-ja definitivno u torbu ;-) !
:mah svima...
VRTIREPKA 8.6.2007.
JaMajka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ana :-) » 25 svi 2007, 20:32

Na porod me podsjećaju 505 bomboni, stalno sam ih tamanila :mrgreen:
Ana :-)
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Septembar75 » 26 svi 2007, 11:43

Mene podjeca rez o carskog oba puta :3srca
Podjecam me pica 4 vrste sira koju sam pojela poslije 1 poroda kako je bila dobra :mrgreen:

Ne znam nisam bas nesto upamtila neke detalje
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 27 svi 2007, 18:37

Oba puta sam rodila 10 dana prije termina. Na prvi porod me definitivno podsjecaju articoke s teletinom koje sam rucala taj dan. Articoke i inace vrlo rijetko jedem, a tako su mi fine :3srca da ih nije tesko i samo zbog toga povezati s porodom.

Kad sam drugi put slagala torbu za rodiliste u nju sam stavila Zepter kremu za ruke koju mi je tada poklonila svekrva. Inace tu kremu ne koristim, ali kad god dodjem kod sveki snjofam njezine da se prisjetim poroda.

Inace, mozda je malo OT, ali meni su definitivno najsretniji trenuci u zivotu bili nakon ova dva poroda u rodilistu, i bez obzira na sve ja bih, ako bih imala tu mogucnost, vrlo rado se vratila u jedno od tih boravaka tamo. Kad sve prodje ok, djeca hvala Bogu zdrava, porod sretno okoncan ... i ona dva sata lezanja nakon poroda su mi prime time ....
Trini
sv. Monika

PostPostao/la bergamot » 28 svi 2007, 00:25

Ne mogu dozvati u sjecanje sta sam fragrantnoga imala u neseseru. :dunno
Na dan kad mi je bio zakazan inducirani porod nisam smjela nista jesti.... trudova ni na vidiku, ja gladna a u automat u hodniku :mrgreen: ... i popijem cappuccino, nije mi zapravo bilo jasno zasto ne smijem jesti ali kasnije kad su trudovi krenuli, prisjeo mi je i povratila sam ga, pa mi je postalo jasno...
Sjecam se da je bolnicka hrana bila bljutava i svako jelo je isto mirisalo (nosila sam zacine od kuce).
A na porodu zavrsim u narancastoj spavacici (a bila je pripremila za poslije poroda) i sjecam se da je babica komentirala nesto glupavo vezano uz boju a meni je bilo svejedno. Cuvam je (spavacicu :mrgreen:) u kutiji s jos nekim stvarcicama iz tog razdoblja, s vremena na vrijeme naletim na nju i nemam zelju da je dodirnem ili izvadim iz kutije, onako samo se zabuljim u nju...
meraviljozna krezubica
10|2002
bergamot
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lucy25 » 29 svi 2007, 07:39

Prekrasan topic :3srca

Mene na moj porod podsjeca miris baby ulja na frisko okupanoj kosici :3srca Jos kad bih znala koje su koristili odmah bi ga kupila da me uvijek podsjeca na taj poseban dan :luv
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamica » 31 svi 2007, 23:36

Mene na taj dan podsjeti miris limuna, obozavam limun i jela sam ga kao luda u trudnoci...a i poslije poroda...
slika

DARIO 11.10.2006.
MIRNA 11.01.2011.
mamica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MARINAmama » 05 lip 2007, 13:31

[quote="Nico"]Ja se drugog poroda, a rodila sam na Sv. Duhu, sjetim kad vidim tri prsta debelo odrezanu snitu kruha i jedan trokutic zdenka sira :mrgreen:

uh...ovo boldano :dunno a bilo mi je tako fiiiinoo..i onog razrijedjenog mlijeka :roll:
MARINAmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MARINAmama » 05 lip 2007, 13:34

...nadalje..bilo je tako spaarno dan prije..dosli nam prijatelji pa sam pekla palacinke...prije odlaska u bolnicu znam da sam pojela jednu,onako otvrdnutu i da mi je bilo fujki..mene sve nesto na hranu podsjeca :oops:
MARINAmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Zvuci, mirisi, boje....

PostPostao/la skorpionka » 26 srp 2010, 10:25

aaaaaa, našla sam ovaj stari topik kako bi prijavila svoje nove mirise i ostalo. :lol

Opet smo išli na SD po okriljem noći i ta vožnja praznim ulicama me vratila u vrijeme prva dva poroda. Čak više u onaj prvi kad mi je isto tako pukao vodenjak i isto sam sjedila na ručnicima u autu. :dada I sve je nekako bilo poznato, i ta vožnja, noćni mir, naša zafrkancija usput na temu kako već treći put ćemo sve iznenaditi ujutro, jer niti ne znaju da idemo u rodilište :kima I opet onaj poznati cvrkut ptica u ranu zoru :zivili

Zapravo i ne znam kako je rađati danju :lol

Sad se svaki dan tuširam gelom na bazi bademova ulja i opet si prizivam u sjećanje taj ushit nakon poroda i taj miris me vrati u te sate nakon poroda. :D
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.